Отговори
# 315
Момичета искам да ви питам вие мислили ли сте за одеяла,какви ще вземате?Аз хич не знам какво трябва да е .
Аз залагам на чувалчето като по-безопасно за сън. Бях пускала картинки по-назад. Най добре с тик-так копчета на рамото и цип, който отваря напълно двете части (а не от тези с цип посредата).
А одеалце съм ползвала само за разходки, защото не си бях купила от термо чувалите за количка. Но и за това е по-добре с чувал, виж тези на Джордани са по 50лв. Има ги само в тъмно синьо.

# 316
мОмИчета и аз имам ужасни киселини и то започнаха още преди 5 дни докато лежах в болницата. Изписаха ми Омепразол един път вечер преди храна ,но моята лекарка ме посветва да пия по-често чай от жълт кантарион или бял равнец -ефекта е блАЖЕНСТВО!
Кураж на мама Вилкони сигурна съм ,че юначетат ще се справят! Hug  bouquet

# 317
Другата ми драма са киселините - направо ме съсипват. Ще взема да разровя за някоя билка....Ако и вие се сещате за нещо, пишете!  newsm78
На мен ми помага газираната вода, също и Талцид. Капките Иберогаст също са безвредни за бременни и помагат при киселини. Бях чела, че морковите помагат, но те пък запичат, така че не знам дали са добър вариант. Хлебна сода не пия, защото знам че от дългото приемане изтъняват червата.

# 318
Изписаха ми Омепразол един път вечер преди храна ,но моята лекарка ме посветва да пия по-често чай от жълт кантарион или бял равнец -ефекта е блАЖЕНСТВО!
Кураж на мама Вилкони сигурна съм ,че юначетат ще се справят! Hug  bouquet
Трябва да се внимава с билките: ето малко информация: http://www.elegantna.com/forum/viewtopic.php?t=1668 . Аз зная, че безопасни са мента, липа и лайка.  Peace

# 319
  • Перник
Привет и от мен, мами!
LADY N, на какво ти мерише латекса? Ние април месец си купихме нов апартамент, който беше ремонтиран, обзаеден, въобще страхотен...Ноооооооооо, в началото като ходихме да го оглеждаме не обърнах внимание на миризмата, защото бях пленена от красивото обзавеждане, качествения ремонт, с една дума бях в еуфория...Щом го купихме обаче, взе да ми прави впечатление особената миризма като се прибирахме вкъщи. Меришеше на лекарства, все едно влизаш в аптека. Дълго време се чудехме откъде идва тая миризма и най-накрая открихме че е от стените, т. е. от латекса, с който са намазани. Но миризмата вече изчезна, или може би обонянието ми не е толкова изострено (тогава бях в началото на бременността). Дано докато дойде време за бебчо и при вас да изчезне миризмата!
Относно подготовката за кърмене - не съм правила такава с бъдещия батко и не съм имала никакви проблеми. Дано и сега е така! Но мисля, че с нищо не би навредила такава подготовка!
anich88, хапвай си медец с чиста съвест! Не се препоръчва мед при кърмещи мами, защото преминава през кърмата до бебето, а медът е силен алерген. Дотогава обаче дори е полезен - той е силен имуностимулатор!
KalinaZ, и аз забелязах че специалноот пица, независимо каква имам киселини, та я отписах от менюто...
На болните бързо оздравяване!
vanqstoeva, бързо да изхвърляш лошите мисли от главата си! Naughty Бебето иам нужда от щастлива и спокойна мама! Hug
vilkoni, Praynig Hug Praynig

# 320
Привет маминки Simple Smile

Вилкони  fingerscrossed всичко да бъде наред и съм сигурна, че ще е така!!!  Hug

За мамите с болежки в гърлото - сутрин по една лъжица мед с малко канела успокоява добре, действа и при кашлица, както и ябълките помагат да се чисти гърлото добре.

За козметиката - Бюбхен крем против подсичане (направо вълшебен!!!) и душ-гел, на Себа мед - олио и на Клоран тоалетно мляко - това е моята козметика за баткото и ще заложа отново на същата комбинация.

Има ли някоя мама, която ще ражда в Майчин дом??? Извинявам се ако сте писали - явно не съм обърнала внимание...

Иначе - да се отчета - бебо е супер-хипер-мега въртелив по 24 часа - дано да си отспи това дете като се роди  Laughing Баткото хвана първата "ангинка"...да видим колко ще ги докара тази година....

Май се олях с писане Simple Smile Много  Hug от мен на всички   bouquet

# 321
Вилкони, стискам палци новините да са добри!
В началото с баткото ползвах козметиката на Бюбхен и бях много доволна. Но от 4-я месец ползвам на Топикрем /френска е/ по препоръка на кожната лекарка, т.к. ми направи някаква екзема-нещо като лишеи, което не се разбра от какво е. Единствено което мога да кажа е, че не е хубаво в началото да се ползват различни марки едновременно, защото ако се обрине бебето няма да знаете от коя марка е точно.

# 322
  • Varna
Здравейте, момичета!
Искам да попитам избрахте ли вече педиатри, и по какъв критерий ги избирате - близост, хомопат и незнам си още какви?
някой знае ли кои са добрите периатри във Варна?
Хубав ден на всички!

# 323
Критериите, по които избирах бяха, да е за късно захранване, да подкрепя кърменето, да не прилага задължително АБ за всяко нещо. Близоста не ми е критерий...

# 324
Аз избрах педиатъра при който е и синът ми. Доволна съм от жената.
Момичета да ви питам - все по често се хващам през ноща че спя по гръб - явно там си ми е удобно. Много ли е вредно?
Болят ме вече бедрата - ту на ляво , ту на дясно.

# 325
  • Пловдив
Аз избрах педиатъра при който е и синът ми. Доволна съм от жената.
Момичета да ви питам - все по често се хващам през ноща че спя по гръб - явно там си ми е удобно. Много ли е вредно?

И аз все по често спя така, иначе като се обърна на ляво или надясно и бебо започва да ме рита и ме боли, не знам колко е вредно, но като се обърна по гръб и сякаш не съм бременна, чувствам се много добре..Simple Smile

# 326
Момичета искам да ви питам вие мислили ли сте за одеяла,какви ще вземате?Аз хич не знам какво трябва да е .
Аз залагам на чувалчето като по-безопасно за сън. Бях пускала картинки по-назад. Най добре с тик-так копчета на рамото и цип, който отваря напълно двете части (а не от тези с цип посредата).
А одеалце съм ползвала само за разходки, защото не си бях купила от термо чувалите за количка. Но и за това е по-добре с чувал, виж тези на Джордани са по 50лв. Има ги само в тъмно синьо.
Аз дори вече го купих чувалчето Simple Smile ето такова в бяло Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 17:00 от second

# 327
Когато се спи по гръб, тежестта на бебето притиска т. нар. "куха вена" и се намалява притока на кислород на майката. Мисля, че това ми бе казала АГ.
Педиатъра ще избирам по препоръки от др. мами и от личните впечатления, и по възможност да мога да водя детенцето с уговорен час - писнало ми е да чакам с часове при педиатър, въпреки, че бебетата и децата уж са с предимство newsm78
Вилкони, прегръдки и много  txtlovesза теб и за рожбите!

# 328
  • Пловдив
Аз искам педиатъра да е хомеопат и да е за продължителното кърмене и късно захранване.Питах във форума на ЛЛЛ за Пловдив, да видим кой ще ми препоръчат мамите там..Simple Smile

# 329
Моята педиатърка беше точно такава, тоест всички са такива там- късно захранване след 6месец, кърмене - минимум година, антибиотик само в много краен случай.За две години и 8месеца сме имали един прием на  лек антибиотик.Там водя детето в един център , където е педиатърката ни, във всеки квартал има такива, докато чакаш да те приемат децата се забавляват в голям детски кът пълен с играчки,час дават месец преди срещата, до годинка всеки месец, то за всички доктори трябва да имаш час, без час никъде не можеш да отидеш, което е добре тъй като не чакаш повече от 20мин. Дая обожава да ходи, дори и за ваксини.До годинка прегледите са много подробни- мерки , теглилки, проверяване на рефлекси, слух, правилно стъпване, очи.
Тукашната ми педиатърка пък се съобразява много с мен и с моите изисквания.Опита се да ни изпише един път антибиотик но аз и казах , че е напълно безмислено, детето се оправи дори и без лекарства , само с хомеопатия.
Дори и да не попаднете на такива, не е задължително да ги слушате, за даване на сокчета-напълно безмислено, нищо полезно няма в тях и за ранното захранване също, най-много да докара някой алергия на децата!Аз винаги съм се чудила на мами , които започват да захранват още от 3-4месец, и се хвалят една през друга кой с какво захранил.
Между другото най-големият страх на майката е , че кърмата не стига на бебето, не е точно така, тя природата си го е измислила, колкото изсуче детето толкова се пълнят и гърдите, тоест лактацията зависи от него.Моята голяма грешка беше, че започнах да дохранвам с АМ, когато се предложи на детето ам или кърма от шише може да стане по-мързеливо в сученето тъй като от биберон е доста по-лесно!Сега съм решила изобщо да не си купувам шишета , поне първите 5-6месеца.

Общи условия

Активация на акаунт