Отговори
# 450
  • Пловдив
Момичета, искам да ви питам, какво мислете за ваксините и по конкретно тази против хепатит Б, която се бие на новородените? Аз от скоро започнах да се интересувам и се оказа, че тези ваксини са доста опасни и сериозно се замислих, че не искам да бият на моето дете ваксина против хепатит Б..

# 451
Ивка, при нас е по желание , заедно с туберколозната, отказах я!Които са по-желание не ги поставям!Иначе и тук няма да позволя да поставят ваксини на детето, още повече още в родилният дом!Евентуално първата ваксина ще е чак след вторият месец, ще се водя по фр имунизационен календар, аз си мисля и там да ги поставям де!Говорих с неонатолжката , тя ми каза, че няма проблеми в нашата ситуация!

# 452
Здравейте мамчета Simple Smile

Mari:), Ivka_007, не се бях замисляла за ваксините никога, да си призная! С дядо и баба лекари нокога не съм подлагала под съмнение това, което ми е правено като ваксини, реимунизации и т.н. Но сега за бебчето ще е друго. И все пак ако не се поставят изобщо в родилното тези, които са предивидени, това не е ли рисковано? ще е интересно какво мислите по този въпрос... особено мамите с опит Simple Smile

Приятна неделя Wink

# 453
Привет момичета.
Относно ваксините на моята дъщеря са и поставяни всички ваксини,но по стария имунизационен план и не сме имали проблеми.Това обаче беше отдавна.И на мен темата ме интересува.
 Искам да ви попитам дали някоя от вас си чувства корема в горната си част твърд и опънат(точно под гърдите)?Дали е нормално в предвид това,че коремът расте?Пия но-шпа и разтворим магнезий,но не усещам облекчение?

# 454
Нямам нмерение да имунизирам дъщеря си поне до 6 месечна възраст  Peace

# 455
Калина, не смятам , че е рисковано!Както споменах при нас и не само при нас във Франция първите ваксини се поставят чак след вторият месец!Честно казано аз се плаша да поставя преди това ваксини, въпреки , че това си е практика в бг.Къде бебето ми може да хване хепатит б или туберколоза?Да не говорим , че точно тези са и по желание, а не задължителни!При нас хепатт б , ако някой иска да я постави я предлагат след първата годинка на детето!
Първите две ваксини след вторият месец са -тетанос, полемерит коклюш плюс евентуално туберколозната!Педиатърката прави пълен преглед преди поставянето на всяка ваксина, защото е много опасно да се постави ваксина на болно детенце!Преди четях много тема свързани с ваксините, престанах да чета защото прочетох ужасяващи неща на деца увредени от ваксини CryНе случайно се освобождават от ваксини и такива деца , които имат някакви алергии или  пък някакво заболяване.
Има една книга в интернет за Световната конспирация, там е обяснено всичко отностно ваксините от една друга гледна точка!
Аз съм много раздвоена!От една страна си мисля, че това с ваксините е една голяма индустрия, един голям бизнес на фирмите производители!При нас всички ваксини ги поема държавата.Предполагам , че и тук в бг е така.
Не съм ги игнорирала на пълно но просто ги забавям, моята педиатърка няма нищо против!А тук , както споменах , предупредих в болницата да не поставят ваксини на детето ми.

# 456
За ваксините в родилното - а защо мислите, че някой ще ви пита? Няма практика да искат съгласие. Даже няма да разберете кога какво са сложили на детето. Чак като ви изпишат и видите епикризата.
За следващите, които се поставят "в къщи" си зависи от вас, но тези в родилното просто не си представям как ще избегнете. Не слагат само на дечица в тежко състояние като по-сериозна жълтеница, недоносени и т.н.
Ако намерите начин да откажете (пак казвам, че не си представям как) ще имате проблеми с личния лекар, с последваща нужда от лечение в болница, с прием в ясли и градини... Нещата не са толкова лесни както звучат във виртуалното простанство.
Доброто, което може да направите в тази посока е да не ползвате ваксините по здравна каса, които са морално остарели, твърде опасни и да си купувате съвременни ваксини. Законодателството го позволява. Аз сама си купувах ваксините на детето - навремето 3бр. х 60лв. Дребна инвестиция на фона на рисковете.
ПП:
mari:), в България в момента има епидемия от туберкулоза. В работата ми имах една болна колежка и друга с болен съпруг. Била съм контактна с тях месеци преди да се разбере  ooooh! Става въпрос за хора с чудесна лична хигиена, от нормални семейства, а не от гетата. Работеха в офис, не на "къра".

# 457
Добра, да имат късмет да ги поставят!Доколкото знам ако не искаш да ги поставяш подписваш декларация преди това, в такъв случай е подсъдимо да поставят на детето ти ваксини без твое съгласие!Но натиска от страна на болничният персонал бил много голям в някой болници, в никакъв случай обаче не могат да ги поставят ако си предупредил преди това!
Бебешол, добре си решила да ги поставяш след 6ти месец Hug То и при мен ще дойде някъде така, защото ще отида до Франция чак след 3-4месец на детето, живот и здраве.
А и по реакцията на неонатоложката разбрах , че няма да има проблеми ако не ги поставя!
Само да кажа и за туберколозата, моя близка я изкара , беше със всичките му ваксини!Аз и малката бяхме в контакт с нея , както и нейното малко детенце с което са имали постоянен контакт!Доста изчетох за тази болест, за да се разболееш от туберколоза, трябва да имаш и други проблемми, най-вече хронични белодробни, много паднала имунна система.Лично въпросното момиче е била първо с бронхит пневмония недоизлекувана, така се е държала няколко месеца, после се превръща в туберколоза-начален стадии , нашите светила тук и казват , че е алергия и така 4месеца се мъкне с тази алергия-туберколоза!

# 458
За ваксините в родилното - а защо мислите, че някой ще ви пита? Няма практика да искат съгласие. Даже няма да разберете кога какво са сложили на детето. Чак като ви изпишат и видите епикризата.
За следващите, които се поставят "в къщи" си зависи от вас, но тези в родилното просто не си представям как ще избегнете. Не слагат само на дечица в тежко състояние като по-сериозна жълтеница, недоносени и т.н.
Ако намерите начин да откажете (пак казвам, че не си представям как) ще имате проблеми с личния лекар, с последваща нужда от лечение в болница, с прием в ясли и градини... Нещата не са толкова лесни както звучат във виртуалното простанство.
Доброто, което може да направите в тази посока е да не ползвате ваксините по здравна каса, които са морално остарели, твърде опасни и да си купувате съвременни ваксини. Законодателството го позволява. Аз сама си купувах ваксините на детето - навремето 3бр. х 60лв. Дребна инвестиция на фона на рисковете.
ПП:
mari:), в България в момента има епидемия от туберкулоза. В работата ми имах една болна колежка и друга с болен съпруг. Била съм контактна с тях месеци преди да се разбере  ooooh! Става въпрос за хора с чудесна лична хигиена, от нормални семейства, а не от гетата. Работеха в офис, не на "къра".

Пентаксима вече се поема от здравна каса, този път няма да се наложи да даваш 3  по 60лв. Има начин да не се бият ваксини в родилното  Laughing иска се желание и разговор с лекаря, който ще води раждането (аз ще избирам предваритено такъв), попълва се деклараия-нищо сложно.А интересно как ще я сложат ваксината пти положение че от раждането детето ще е при мен...Ние сме с наследствена обремененост от алергии, сина ми е с алергии, тъй че си имам основателни причини да не ваксинирам. Проблеми с личния след това няма да имам,защото е на моето мнение и ще уважи избора ми, с прием в ясли и градини няма да имам проблем, защото не смятам да пращам(с тези алергии няма ДГ която да ми гарантира хранене, пригодно за децата ми, за съжаление), а ако въпреки това се намери кой да предложи подходящо меню след ииздарване на бележка от лекар (да, има такава възможност), че ваксините са отложени заради здравословен проблем, децата си тръгват на градина или ясла..
За всичко има начини, само се иска желание и пълна убеденост в това, което целиш  Peace

# 459
  • Varna
И аз отскоро чувствам втърдяване на корема горе под гърдите за кратко време през ден-два, обикновено след разходка, като съм по-уморена или даже когато съм ядосана и крива. Пия но-шпа.

# 460
[quote author=BebEshOnDeL link=topic=526083.msg16416609#msg16416609
Пентаксима вече се поема от здравна каса, този път няма да се наложи да даваш 3  по 60лв. Има начин да не се бият ваксини в родилното  Laughing иска се желание и разговор с лекаря, който ще води раждането (аз ще избирам предваритено такъв), попълва се деклараия-нищо сложно.[/quote]
Какво общо има израждащия лекар с ваксините? Те се слагат от неонатолозите, които поемат детето, а не от гинеколог. Ясно е, че има случаи, в които е основателно да се забавят или отменят ваксините, но това не е практика. Имам доста познати дечица с небити първи ваксини, но всички са с медицински показатели за това.
За пентаксима слушах, че се обсъжда - не знаех, че е прието. Похвално!

# 461
При нас трите основни ваксини , които се използват са-
Infanrix
Prevnar
Priorix
Хепатитна, туберколозна и за ротавируси - по желание
Аз нали и там малко ги бавя ваксините и моята педиатърка ми каза , че няма никакъв пролем за това Hug

# 462
Dobra е права за това, че в момента има нов бум на туберкулоза у нас... за жалост не в гетата... наскоро и аз слушах по ТВ... Mari:) аз също съм убедена, че всичко се прави, за да печелят още и още фармацевтичните гиганти, както стана и със свинския грип миналата година... Другото, че ваксините не са съвсем безвредни и това е така, иначе защо не се слагат като имаш дори лека хрема??? Но въпреки това си мисля, че едно малко бебе има как да бъде контактно с болен макар и само на 2 месеца... та всеки родител, баба, дядо биха могли да бъдат контактни с такъв човек без да знаят... У нас има и масова практика на 40-ия ден да се прави "погача"... идват повече хора... винаги има риск според мен, дори и да не правиш такава сбирка... дори и да сме само аз и таткото... ох, не знам...

# 463
Ето го имунизационни календар, валиден от 01.04.2010г: http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
Само не ми е ясно защо бият 2 силни ваксини на веднъж- пентаксим и симфлорикс... но те си знаят   Laughing

Добра, говорим за 2 различни типа болници- аз ще раждам в малка болница в малък град с 5 лекарки и 3-4 неонатоложки.. но няма значение, просто дадох пример. не ми се задълбочава, пък и целта ми не е да те убедя в каквото и да било. казвам при мен как ще бъде. Peace

# 464
Много интересно обсъждате ваксините,аз като нищо не разбирам от тях...

Искам само да питам някоя от вас намери ли си вече АРНИКА,защото аз я търсих на няколко дрогерии в града и не я открих. Ще я търся още, но ако не я намеря ще помоля ако някоя от вас я намери да ми я прати с наложен платеж евентуално. Обръщам се и към Мари-тя май каза че ще си я купува. Ако пък аз я намеря и някоя от вас не я намери също мога да пратя,нали ще си помагаме.

Общи условия

Активация на акаунт