Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Крисчана,дано не е нищо сериозно,а да за зъбки  Praynig Praynig Praynig Да нацелуваш Йоанка от нас  Hug
Ани,много гадно това с чадъра,но важното е че няма пострадали  Peace Другото ще го оправите,няма как.

# 271
Момичета одеве към 7 пипам Йоана - гори - слагам термометър под мишницата - нищо. В 8 и нещо се събуди и викам на мъж ми да я къпем - пак гори - сложих пак термометъра - 38,4 още не мога да спра да рева Единствената възможна причина ми се виждат зъби. Дано да е това  Praynig ваксина не сме имали от месец и половина и ..... направо не знам къде се намирам. За пръв път ми е - досега не е вдигала Т и при ваксини и.... Дадах нурофен - добре че живеем в една къща с етървата и тя има детски, сложихме кърпи с оцет на китките и челцето - последно пишеше 37 дано няма повече  Praynig

Оооо дано дано  Praynig Praynig Praynig Горкичката Йоанка ... дано бързо се размине ... ако е зъб ... да избива бързо и да не тревожи повече детенцето  Praynig

# 272
  • София
Здравейте,
Отдавна не съм писала, че не ми остава време и да чета , но се надявам каката като тръгне пак на градина и да ми остане време и за това.
Имам един бърз въпрос. някой възнамерява ли да пуска поръчка от мothercare, защото можем да се комбинираме. Събрах неща за 63 паунда, но не ми достигат близо 40 за безплатната доставка, а пък гардеробът за 6 месеца вече ни умалява.
Иначе при нас е лудница. Бабата , която ни помагаше се прибра.Каката тръгна на градина преди няколко дни, но не и харесва и са драми всеки ден, а като капак мъжът ми се разболя и двете деца се заразиха от него и сега съм с двете болни вкъщи  #Crazy. Малкото иска да спи, а голямото не го оставя, изобщо веселба.
Още не сме се захранили. Опитва се да сяда и успява в доста случаи, но не го стимулирам. И ние сме на вълната на зъбоникнене, но още не са се показали. Ако знаете за свестен хомеопат в софия, който е сериозен и можеш да разчиташ , че като му се обадиш, че ще реагира, ще съм ви благодарна. На нашия хомеопат не мога много да разчитам. В края на август голямото детенце беше с гнойна ангина , 39 температура, от 2 дни неяло и отказващо да ие каквото и да било и той ми крещи , че бил в отпуска и аз ненормална ли съм била да му звъня по време на отпускатаи това прехваления д-р Михайлов.
Пишете, че някой дечица се будят 2 пъти нощем. За мен това е мечта, особено след снощи, когато се буди цяла нощ през половин час.
хайде лека и безаварийна  Joy

# 273
Здравейте и от нас!Бяхме и ни на консултация вчера и сме в отбора на по пухкавите 7.700кгсме станали(пак килце сме нагоре)само на кърма с 5 хранения и 12 часова пауза през ноща.Очаквах по малко но отъкъде пак толкова .Мислех че вчера ще приключим и с последната двойка ваксини но уви нямаше ги и педито каза че ще се обади .Дано скоро дойдат ваксините.
На всички болни да се оправят бързо.

# 274
  • Sofia
krischana, как мина нощта?  Confused
milkinis, Крисето яде 6 пъти по 120мл АМ. Понякога не си ги изпива  Crazy
Тази нощ спа много неспокойно - въртя се, пъшка... Извадих я от спалния чувал, да не й съклетно,после пък я завивах, да не й е студено и в 6.30 вече беше кукряк  Grinning Тя по това време ака сутрин  hahaha Киха малко по-често, но сопол няма... ще видим  Crossing Arms

# 275
Добро утро.
Ани, мила, това с чадъра ме потресе. Кога го купихте , кога се счупи. Слава Богу , че е било малкото зло и никой не е бил наоколо. Мъжа ти с право се ядосва. Нека има даде да разберат. Приятно изкарване на рождения ден и лека родителска среща  Hug Те за Габито лошо не могат да кажат  Heart Eyes Само парички ще ви искат, да знаеш  Mr. Green
Нати, не ти е леко с Андрейко. Сега и температура  Confused
Десска, вие наистина през просото я подкарахте с тези зъбчета  Heart Eyes Ама така и трябва.
Крисчана, тя Йоанка си ти е подсказвала май че нещо я мъчи, тази сънливост и липса на апетит... и температурката, май са зъбчета. Когато тръгват зъбките при много от бебетата е болезнен процес. Венеца ги боли и затова отказват да ядат, кисели са отново от болката но и от това че не са сити, температурата ги кара на сън... познато ми е от Алек. Дано скоро пробие зъблето че и ти да се успокоиш и не си мисли глупости, болна не ще да е  Hug
Никола от няколко дни така пищи, че ми пълни душата. Имам да си връщам на комшиите понеже не сме от ревящите. smile3508
Така, така, и ние така въпреки че съседите ни не са го заслужили  Mr. Green
Луксче, Ати да не иска да се връща , а ? Сигурно му липсва мръсния софийски въздух  Heart Eyes Да не са зъбки и при него newsm78 Моят бивш шеф ми казваше че докато живеел в Австрия и водел децата при тамошен доктор, човека не спирал да изтъква зъбите като причина за всяко бебешко неразположение. Може и така да е , то нали човеците сме затворена система   bouquet
Хепинес, и ние сме на 100% като вас  Cry Да избият вече тези зъбки, че на пералнята и се взе акъла, а на простора само лигавници висят. Да вземат и да си поспиват вече, че аман  ooooh! Ти каква магистратура ще записваш?
Дейзи, наистина ли е реагирал така прехваления д-р Михайлов  #Crazy То в най- голяма нужда най- ги няма. Бръмбазела преди време ходи на консултация с Каби и беше останала доволна. Вярвам ще се включат и други мами които и препоръчаха въпросната докторка хомеопат. Аз за съжаление имам такава но е в Несебър и на мен ми е трудно да се лекуваме от разстояние.
Оздравявайте бързо  Hug
Аз да кажа, че Крис спинка. Ех, Рали, не ми излиза от главата това което каза "режим на сън преди всичко". Ани, и твойте ТТТ са на дневен ред, ама пусто като забравих кое беше третото... паника... а Иво вика" Аз предпочитам да ми е тъмничко " и се сетих  Joy Така че, топлинка, тъмнина и тишина - тайната за бебешки сън. Дано е в сила за всички  Praynig Hug

# 276
дребния тая сутрин е по-добре - няма вече темперетура. ох, добре, че приключихме с последната двойка от тези ваксини и малко ще си почине детето и аз  Simple Smile снощи едвам му набутах ефе Thinkingрелгана в устата - плюва го и не иска да го пие  Crazy едно време си спомням, че го имаше на свещички и май е по-удачно за бебета. ще проверя в аптеката.

супер много ми се спи  Crazy Crazy Crazy направо вече едвам ходя. ще взема да извикам другата седмица свеки за някой друг час да погледа дребния, че да си оправя гардеробите.

и ние сме в отбора на "лигавещите се" - Марти нарича дребния " Андрей слюнката"  Laughing имаме 37 лигавника  Shocked

# 277
Ани и ние тази вечер не спахме добре пъшка, мрънка цяла вечер, ядохме към 2.30 и така до сутринта- Вили май нещо ми липсва наистина София Simple Smile

днес настроението е добре, хапна си към 8.30 - повърна, ака всичко е 6 -
но май на детето наистина му липсва тати, вчера говориха по телефона- като му чу гласа, почна да препери и да размахва ръцете и краката  много мила картинка бяха, но на нас нито една усмивка не ни даде, само с тати си приказва- толкова мъчно ми стана за малко да се разплача  Cry

Simple Smile сега и мама да закуси   bouquet

п.с. имаше пълнолуние може за това да са били криви децата, и вчера навлезе астрономическата есен- има чувствителни деца Simple Smile явно моя Атила ще стана синоптик хахахахахах

# 278
Момичета днес остарявам с 1 година !!!

По този случай почерпете се за мое здраве!!!

# 279
Мирчо честити рожден ден

# 280
Привет!

Мирчо, ЧРД! Много любов и хармония ти пожелавам!  bouquet

Крисчъна, пишете как сте.
Саня продължава да смърколяви, но вече не пръскам нищо друго освен Низита (морска вода, подобно на Стеримар) и после дърпам с джиджавката, която Мимак навремето ни показа. Много полезно нещо! Peace
Баткото и той е със сополки и сутрин като стане кашля от секретите, които му са се натрупали в гърлото. И неговия нос промивам и му давам сиропче Ен-ти-тус.

Момичета, абе да питам има ли още някоя, която да не е получила парите за третия си болничен. Защото аз не съм и почвам да се вбесявам. Проблемът не е в моята фирма, защото в страницата на НОИ пише, че е подаден документа още на 19-ти август, но отдолу пише - "В момента се обработва", какво толкова има да му обработват вече втори месец?! newsm78 #Cussing out

И нашият Вигантол е от кофти партида - добре че и аз бях преустановила даването му! Иначе си го държа в хладилник и разтвора е бистър. Уф, не знаеш откъде може да дойде беля - то не беше бисфенол, не знам какво си окисляване в бебешките пюрета, вредна съставка в някакво АМ (това преди три години и беше някакво китайско мляко - не се шашкайте) и т.н.

За захранването да пиша и аз. Мисля да процедирам както беше с баткото. Намерих си и книжката (от Моето бебе и аз), в която съм си водила бележки. Та ето как тръгнахме:
1. В края на 5-ти месец - реших да му предложа да опита някое друго плодово пюре.
Имах следните съображения да направя това. Първо, сладички са и няма да го отвратят като му предлагам да опита нещо ново, така плавно да свикне, че ще усеща и други вкусове, освен на мляко. Второ, плодовите пюрета като правило не заместват ядене, така че имах поле за действие да му предлагам да опитва нови неща, без да има опасност да заместя без време млякото. Забравих да пиша, че реших да е на обед, защото четох, че не е добре да се дава по-късно нова  храна, за да може не дай си боже, ако има реакция, да се реагира на време.
Започвах с една лъжичка, на следващия две, после три и така седем дена. Въведох първо на Гербер круша, ябълка и синя слива, след това на Семпер мангото (много е вкусно). Така измина един месец.
2. На следващия започнах да давам оризова безмлечна каша.
И понеже мразя да се цедя и нямах никакви запаси, започнах да я забърквам с АМ. И нея я давах на обяд, а плодовите ги преместих следобед. И всъщност както всички отбелязахте, понеже е ужасно безвкусна кашата, почнах да добавям по лъжичка-две плодово пюре в кашата и така момчето почна да си хапва и да увеличаваме количеството.
Като понапреднахме изместих кашата следобед, а плодовото пюре сутрин и...
3. На обед почнах да давам зеленчуково пюре - най-напред тиква (тя е сладка и е нещо средно между плод и зеленчук), след това тиква и картоф (на ХИП - невероятно вкусно)
4. В това време вече бях успяла да увелича количеството на кашата дотолкова, че да заместим ядене. Естествено разнообразихме и кашите и тук. На глутенови минахме чак към 9-ти месец мисля. Тогава и започнах да правя попара и да давам бишкотки и бисквитки, които бяха за закуска.
5. Със зеленчуците карах бавно и славно и както писах, когато вече реших да замествам и това ядене, като предлагах нов вкус, а исках да се наяде додавах тиква с картоф и така без драми успяхме да въведем много храни. Само дето му се жлътна нослето на момчето Laughing
Едно предупреждение, честно казано не мога да се сетя къде го четох, но не е било полезно да се ядат плодове за десерт, непосредствено след ядене - подтискали действието на някакви ензими, които иначе спомагат за разграждането на храната и правилното й усвояване на организма. Така че аз в последствие минах на даване на плодово пюре и след това и на плодовете между храненията. Даже сега забелязвам, че като му дам на Коцето плодове максимум половин час преди хранене и му се повишава апетита. Peace
Надявам се да съм ви била полезна. Ако имате въпроси питайте.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 10:26 от Elche

# 281
Добро утро. Hug
Мирчо честит ти рожден ден мила желая ти много щастие,здраве и хубави мигове заедно.  : Hug Hug Hug
Крисчана може би са зъбки не се притеснявай.Много е неприятно наистина, но тези зъбки много ги болят докато избият. Peace Hug
Ани много неприятно това с чадъра добре че е нямало някой наистина на терасата. Peace
Elche мерси за съветите за захранването.Наистина много плавна изглежда схемата ти с която си захранила.Книжката
"Моето бебе и аз" ли се казва?Когато си давала плодовите пюрета в началалото не си заместила цяло ядене така ли?
Всички болнички да оздравяват.  bouquet

# 282
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

Злати, от 2 дни се каня да ти пиша, но тези дни търча като финикиец по задачи  Embarassed
http://www.biberonbg.com/info/naddavane.htm
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=995 - Ето 2 статии за наддаването на кърмените бебета. Съжалявам, че ще противореча пак на педиатърката ви, но наддаване от 480 г. за тези месеци е повече от добро, още повече, че сте си удвоили теглото, а това по норми става към 6-ти месец   bouquet  bouquet  bouquet
Със захранването няма да надебелее Габи, напротив, даже може да постигнете обратен ефект Peace

Крис, дано Йоанка е здравичка и да мине Т

Моята Кали от вчера нещо е сополива и сега съм в лек потрес да не зарази Бела...

Имам един бърз въпрос. някой възнамерява ли да пуска поръчка от мothercare, защото можем да се комбинираме. Събрах неща за 63 паунда, но не ми достигат близо 40 за безплатната доставка, а пък гардеробът за 6 месеца вече ни умалява.

Аз съм събрала за 80 и не мога да я достигна също безплатната - та ако някой иска нещо  Peace
Това за доктора е гадно  Confused Confused

Мирчо, ЧРД!!! Много щастие и любов   bouquet  bouquet  bouquet

# 283
  • гр. София
Мирчо, честит рожден ден! Любов, щастие, здраве и късмет да те следват занапред!!!!!

Добър ден и от нас!
Срамота, чак сега да се записвам, ама минавам толкова скорострелно от тук напоследък Simple Smile
Крисчъна дано всичко е минало и да е инатливо зъбче  Praynig
Ние онзи ден бяхме на риба на Лобуш- водихме малката за пръв път!Беше страхотно, представям си да имахме кола, ех щяхме да се разцепим от скитня, не че сега не го правим  Joy Във фейса може и снимчици да видите...
Отивам да се приготвяме за разходка, а после един прочит на темичката ще направя, че изоставам с информацията.
Хубав и усмихнат есенен ден на всички   bouquet

# 284
Привет от нас!

Мирчо, честит празник!! Да си здрава, обичана, глезена и да се сбъднат мечтите ти!! Весел празник  Wink

Вчера ми беше интервюто за работа - беше час и половина, заедно с практическия тест  Rolling Eyes. Според мен мина добре и тъй като имат няколко свободни места в момента, тъй като лабораториите са нови, мисля че имам шанс, пък ще видим. Там се занимават главно с генетични изследвания - например всичките тези, които на нас са ни правили, докато сме били бременни като за Синдром на Даун и т.н. Имат феноменална техника просто...много съм развълнувана  Mr. Green Другата седмица ще ми съобщят дали са ме харесали  Peace

В сряда бяхме на консултация. Белла е наддала 400 гр за месеца. Лекарката каза, че наддава добре и е в нормата, но на мен ми се струва, че е малко  newsm78 Белла сега е 5,400гр. Казах й, че мисля да опитам да заменя няколко хранения през деня с АМ, вместо с кърма и тя се съгласи. Иначе вече имаме известен успех с това - Белла успява да изпие по 100-120мл на ден АМ, а през останалото време си суче.

Сетих се, че вчера на интервюто си говорих с една жена, която ми прави практическич тест. Тя ми обясни, че имало дори една жена там, която имала 6 месечно бебе и ходела да го кърми на всеки 3-4 часа ( до лабораториите има детска ясла ). Изумих се, знам че има такъв закон, но не предполагах, че на практика го прилагат така съвестно англичаните, евала  Peace

И аз имам една книжка на "Моето бебе" за храненето и ще си я ползвам като почнем да се захранваме. Само да доуточня, че преди 20тата седмица на бебето, организма му няма необходимите ензими за правилна обработка на храната и ранното захранване може да има негативни следи върху детето, които да се проявят дори и в по-късен етап от живота му  Peace Иначе някой беше пусхал схемата за захранване на Сладка Хапка - подкрепям  Peace

Бързо оздравяване на болничките бебоци  Hug Температура под 38,4 не е опастна и е добре преди да се качи до 38 да не се дава нищо на детето, защото това е естествена реакция на организма и с повишената Т се убиват вредните тела в организма  Wink

Общи условия

Активация на акаунт