МАРТенските калпазани обичат да надничат под дивани!

• 32 214
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Въпреки, че официално сме на ясла, то с тези 4 дена за два месеца и аз мога да ес изкажа за домашния режим - не го будя Митко сутрин, ама той поначало си е ранобуден. Въпреки това ми се е случвало да се чудя дали да го събудя следобяд (веднъж спа 6 часа - от 1 до 7), но докато се прежаля, той сам си се събуди. Независимо от това колко е спал, вечер заспива към 10, а напоследък даже 11. Само два пъти е заспивал в 8, но тогава бяхме на гости в Хасково, нови емоции, нови лица и това май го поизтощи, та рано окапа, даже без баня.

Сия, дано да мине леко варицелата. Митко от мен не се зарази, но може от яслата да донесе някога.

Никита, честито отбиване. Аз за сега не мога да се похваля с такова нещо - дори и да прескочим през деня, вечер или сутрин си търси "мако" и не приема първо шишето, а първо от мен.

За фейсбук, мисля, че не толкова придобиват права над снимките, колкото разните приложения имат право да ти се ровят в данните, ако ти им разрешиш. Аз за това отказвам повечето, особено тези, които могат да изпращат съобщения от твое име без да си се включил във Фейсбук

# 676
Aз може да не пиша 1 месец, ама после си наваксвам  Mr. Green

Ама все остава нещо недописано.И все забравям да се оплача от София( макар че това са бели кахъри, само да е здрава).Напоследък е ужасна - толкова крива и раздразнителна, че луда ме прави.Тъкмо се беше кротнала уж, какво и става, не знам.Това, което най-много ме притеснява е отношението и към другите деца.Само ходи и ги дърпа за дрехите, докато не ги повали на земята.Ей така, без видима причина, и познати дечица, с които всеки ден са заедно и непознати, дори и по-големи.Като и се скарам се започва рев.Хем тя ги дърпа, хем реве.Без нещо да са и направили или провокирали с нещо.До скоро все тя беше потърпевша, всечко можеха да и вземат от ръцете и не се зщитаваше, сега какво и стана, не знам.Не мога да си обясня на какво се дължи и това много ме тормози.Аз винаги съм се възмущавала от такова поведение, а и Никол абсолютно никога не се е държала така и пак съм си мислела, че заслугата е моя и не знам вече за кой ли път се убеждавам, че не бива да се заричам за нищо, че точно това ми идва до главата после.Винаги съм си мислела, че е единствено въпрос на възпитание и реакция на родителя, но явно не е само това.Не знам къде греша, двете уж по един и същи начин се възпитават, винаги и повтарям, че се галят децата, не се бутат, тя знае и после ги гали, но в следващия момент пак същото.И кака си тормози, като я прихванат лудите и я скубе жестоко, Никол така реве милата...карам се, даже няколко пъти не издържах и пляснах през ръцете, но интересно, че тогава не реве, а само гледа умно и сериозно - явно знае, че е виновна.Не знам прекалено я разглезихме ли, уж само я целуваме, гушкаме, кака и също много я гушка, много я обича, а откъде това поведение, не знам.Дано да е някакъв временен период, че вече не знам какво да я правя.Явно колкото деца имаме, толкова различни подходи и методи за възпитание трябват.
Нарисувала е цялата къща  Crazy, като вземе моливите или пастелите(до фулмастри няма достъп още) и я обзема такъв творчески ентусиазъм, че няма спирка.Шкафовете в кухнята са целите изрисувани, стената в коридора също - там пък реши да я бърше после с мокра кърпа и няма да ви казвам какво се получи  SickНо всеки път като се прибираме много се учудва на драсканиците, все едно за пръв път ги вижда  Mr. Green и като я питам кой надраска стената и вика мама  CrazyНикол например никога не е драскала така, само на листче си е рисувало детето.Май трябва да спра да ги сравнявам и да не очаквам София да е като сестра си, защото са коренно различни.Кака и беше дзвер като бебе, до 1 година не знаех къде се намирам и явно за това предпочитах голяма разлика.После обаче стана дете за пример, толкова разбрана и кротка...малката е точно обратното  ooooh!
Аз май доста се отплеснах, ама си разсъждавам просто.Друго си е, като си кажеш  Mr. Green
И за гледането на филмчета щях да пиша , че май и ние ще въвеждаме лимит  Mr. Green Още със ставането се нарежда пред компа и казва какво да се пусне.Яде само като гледа филмче, изобщо ужасно вредни навици сме създали без да се усетим.Винаги съм била против това, ама явно от егоистични подбуди, за да мога нещо да свърша или да хапна, че и аз съм човек и тя се научи. Иначе изобщо не се занимава сама, все аз трябва да участвам, вече се чудя с какво да я занимавам, за да не е пред екрана, че имам чувството, че и това може да допринася за това нейно поведение.Въпреки, че гледа подходящи за нея филмчета - барбароните са най-големият хит, кучето Пимпа, прасето Пепа и аз го открих, след като го споменахте( и аз умрях от смях като го чух на сръбски  Joy, но явно си дава отражение.Книжки много обича, явно ще трябва и ние да се запасим с повечко.Кажете с какво друго ги занимавате децата вкъщи, някои подходящи за тях игри( май скоро се дискутираше тази тема Crazy, ще ме прощавате, но наистина в чудо се виждам вече.Решила съм да купя някаква палатка Mr. Green, че само ме тирмози да и правя къща под одеалото и там да седим  Crazy

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 16:18 от *Nikita*

# 677
  • Варна
Nikita, напълно споделям мислите ти - и за съзнателното (и подсъзнателно) сравняване на децата, и за заблудата относно възможността на родителя да влияе на 100% върху възпитанието и формирането на детския характер. Всичко е много относително и индивидуално - дори в рамките на едно семейство - затова не винаги опитът от първото дете може да се приложи със същия успех и при второто. Може би това е основното, на което ме научи Симона. С нея съм изправена пред нови предизвикателства и единственото нещо, което ми дава някакво предимство, е осъзнаването, че има много по-важни неща от възпитанието и режимите.....Като здравето и любовта напр.  Heart Eyes.

# 678
  • София - Рим и обратно
Говорете ми за изрисувани стени.. Crazy В хола вече са плътно издраскани многоцветно и сега гледам, че преминава към коридора Rolling Eyes. Аз умишлено реших с нея да процедирам различно от кака й, на която й беше изрично забранено да драска където й да е, освен на лист. И в резултат на забраните, тя го правеше скришно доскоро. Просто се превърна в някаква мания, неосъществена мечта Mr. Green. Сега си казах, ще я оставя малката да рисува на воля /ползва едни пастели и флумастри "Бебе" миещи се, нетоксични/, после като й мине мерака да пребоядисаме основно и да се свърши.
Много обича да ни показва какво е сътворила, посочва някоя драсканица и казва, че е влакче, котето или Попия /София/ Mr. Green.
И аз непрекъснато ги сравнявам и изводът ми е, че кака й е била едно необикновено добро дете Laughing

# 679
  • София
Aз нямам опит с второ дете, но майка ми все разправя, че със сестра ми сме били пълна противоположност/а сме една зодия/. Аз най-доброто бебе, дете, ученичка и т.н., сестра ми обратното. Добре, че пораснала да й дойде акъла. Винаги вторите деца са по-глезени, колкото и да си мислиш, че ги гледаш еднакво. Гушкането и целуването в никакъв случай не разглезва детето ми, защото не е в ситуации, в които е направила беля например.
От яслата ни се скараха, че сме я научили да се храни на телевизор и с играчки за компания. Преди време, като се обсъждаше и аз бях против, но покрай зъбите сбъркахме и... За седмица я превъзпитах. И в момента я хвалят, че е единственото от новите деца, което си изяжда почти всичко без проблем. oki4, Мария прояде ли в яслата?
За обрисуването на къщата винаги съм мислила, че родителите са виновни. Не смятам, че ако я оставя да драска неконтролируемо, ще постигна нещо полезно за нея. Виктория два пъти я хванах да се засилва към стената с химикалка и я взех, като й се скарах, че стената не е за рисунки. След това сама си търсеше списанието върху, което драска. Основно на Аквадудъла си рисува.
Филмчетата на компютъра не я вълнуват. Рекламите и Кой е по-, по-, най-... са единствените, които могат да й задържат вниманието за повече време.

# 680
Ние днес също купихме Аквадудъл, купила съм и фулмастри на Джото бебе, които се мият с вода Simple Smile - каквото и да стане - минавам с парцал след това. Изобщо не смятам, че химикалка или подострен молив е подходящо за възрастта на Марти, а пък без надзор - ептен! Много внимавам, след като в парка щеше да си извади окото с най-обикновена солета - просто падна върху нея - аз си мислех, че ще се счупи, но тя преди това направи около половин милиметър дупка точно под окото му! Уплаших се сериозно и пак си казах, че трябва да съм по-бдителна с тия неща - не са шега работа!

Да ви се похваля, че Марти каза първото си изричение : "Ба (бау)  меме (вземе) ка (топка)!" и през това време ме дърпаше за ръката и искаше да взема топката от устата на кучето и да му я дам  Mr. Green! Много съм доволна, защото допреди 2 седмици почтни нищо не казваше и даже нямаше десетте думи, които се изискват за едногодишно дете! Покрай това, че е недоносен се притеснявах една идея повече! Но сега определено камък ми падна от сърцето!

Ще тръгваме началото на декември на частна ясла, за сега само по половин ден!

Болен Марти няма да ходи на ясла и ще го оставям да си се дооправя, но според мен сополите се преекспонират прекалено много на моменти! Аз бих го пускала със затихваща хрема, ако получа ОК от нашата лекарка, заедно със съответната бележка! При нас има силен алергичен момент, както в хремата, така и при кашлицата - даже до сега винаги с капките за нос са ни предписвани и антихистамини! Та много бих се издразнила, ако някоя ЛЕЛКА (даже не мед. сестра) ми сочи назидателно изхода  Naughty! Оставам с впечатление от разказите на някой, че това е изпитан метод да се държи групата малка, за да им е по-лека работата! Не визирам никой конкретно тук, а една приятелка, която ми се оплакваше наскоро!

Отивам да видя коледната тема, че аз пак май съм разбрала, недоразбрала - днес срешнах Оки4 с Мария (която е порастнала и е супер сладурана) и тя ми каза - мерси за което!
Обаче е вярно, че някой си водят откровено болните деца - това не бива да се допуска

# 681
  • Варна
Заинтригувахте ме с тия миещи се пастели и фулмастри. Simple Smile
Аз не бих будила, за да правя режим, не вярвам в положителния резултат. Между другото малката и тази година се побърка от смяната на часа. Започна да става сутрин в 6,30ч., а преди беше 8-9. Доспива й се по-рано вечер, но гледам да я удържаме до към 20.30. Засега обаче няма ефект, т.е. не се отразява на ставането. И сега вече си търка очите, а е 19,15. Миналата година пак стана така и сума ти време кукваше по тъмно за наш ужас.
ФБ приложенията изискват достъп до информацията в профила ти, вкл. снимки. Ако искаш да ги ползваш, нямаш избор. Какво правят с тях вече ...... зависи, всеки си преценява кого да оторизира.
Аз продължавам зверски да бухам, край няма това чудо. Малката поне се оправи и от понеделник е на ясла.

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 19:33 от Бyxта

# 682
И на мен ми стана интересно за фулмастерите и пастелите, които се мият - от къде ги вземате и как се казват точно?

Бухта, добре, че поне малката красавица се е оправила.. Ти да последваш примера и по-бързо!  Hug

Да ви питам - някой давал ли е коластра под формата на хомеопатични таблетки на децата си?
Чувам много добри отзиви и се чудя дали да не опитам и аз.. Така де, за Миро.

# 683
  • София
22, една приятелка е много доволна от коластрата. Нейната щерка е на 4г и не е боледувала откак приема коластрата. Поръчала съм следващия път и за нас да вземат, тъй като в момента давам Есберитокс.

# 684
http://www.ciao.it/Giotto_Bebe__326537
ето това са миещите - лично аз ги купувам от Сити Центъра на Хемус най-горе в книжарницата. Имат доста добър избор, май съм виждала и в  Ориндж!
имеме тези
и още едни, на които не можах да намеря картинка!

# 685
Здравейте,

Ние мръднахме до село, че днес изнасяха 40 на дядото Sad
На връщате един автобус \ каращ деца на екскурзия\ за малко не ни искара от пътя. За късмет ни спряха полицай и автобуса реши и той да спре. Та стана една. Шофьора вика- аз деца карам, мъж ми, а аз картофи. Аз се ядосах много та го догонихме рейсчето и му записах данните и утре ще пусна едно писамце. Егати, ако не се бяхме свии ние и предната кола не ми се мисли какво щеше да стане.

Никита- И Елия има периоди на тормоз на децата, но към точно определени. Явно помни нея кой я е тормозел  Rolling Eyes Иначе и аз знам от мама ми, че не бива да очакваш, че и второто дете ще е като първото. То е ясно, че по един начин ги възпитаваш.
Споко ще мине.

# 686
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи - малки и големи!   bouquet
Аз черпя за моя татко  Heart Eyes

За ФБ друго имах предвид, знам, че някои приложения искат достъп до някои от данните ти. Ставаше дума за това, че всички качени снимки там, ставали тяхна собственост, независимо, че си дал достъп до тях само на приятели  newsm78

# 687
Elwing, честит празник на татко ти! Да ти е жив и здрав!

То и аз май трябва да почерпя - днес май и Рая има имен ден и майка ми празнува днес. Та ето и почерпка и от нас...

Еля, добре че всичко е минало без проблеми. Малкия дявол е бил. Hug

Рила, много идейно това с миещите се пастели - трябва да потърся и аз тук. Рая за сега рисува само на хартия. И тя има пастели, но май не са миещи затова се ограничаваме да пишем само по листи.

Бухта, оправяй се вече и ти...влачиш се като мен 3 седмици... Hug

Никита, аз пък се притеснявам, че Рая е в другата крайност. Тя не се бие, не се закача и не взима играчките на децата. Дали пък това не значи, че е безхарактерна?! Ама пък отдруга страна в къщи докато не получи това, което иска няма мира и спокойствие. Налага се само на нас с баща и и то предимно на баща и, защото и позволява всичко. ooooh! В този ред на мисли - дайте идея за превъзпитание на мъж. Откачам като го видя да и угажда - научи я да се катери по шкафа, държи я там и тя ми бърка в шкафа с подправките. Научила се е, че номерата и минават при него и го вика, гушка го и знае, че ще получи каквото иска - филмче на компютъра, стъклена чаша да пие вода и каквото се сети. Четенето на книжки за възпитанието при него не помагат - изчел е всичко, което имаме в къщи, но на практика не му се получава. Тя само като го погледне и го целуне, защото това и е тайното оръжие и всичко и е позволено. То май и аз съм виновна, защото от толкова гешкане, целуване и внимание май я направихме много любвеобвилна и сега си берем плодовете на труда. Tired

# 688
Тони Ст, няма шанс за превъзпитание! Вече сте разпределили ролите - ти си лошото ченге, таткото е доброто ченге - това е!
Моят е същичкия - на всички лоши номера вече го е научил, ама като се стигне до каране мен ме вика - той не можел  Joy!
Има си и теория как децата да са послушни - "Четеш им желанията от очите, изпълняваш всичко и няма за какво да плачат и се тръшкат!" Simple Smile

Честит имен ден на празнуващите! То май и аз съм от тях, получих някой поздравления, но досега никога не съм празнувала  Thinking!

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 12:16 от Rila

# 689
  • София
Да са здрави и много щастливи всички именяци!   bouquet
Мамчета, проумейте, че от гушкане и целуване не се разглезват децата! Неподходящия подход в определени ситуации води до разглезване. Не може да казваш НЕ, а след секунди да задоволиш желанието, защото се било размрънкало детето. Единственото, което доказва това е, че слабохарактерния си ти.
За превъзпитанието на мъжете, майка ми е казвала, че са като децата. Желязото се кове докато е горещо! Качи ли ти се на главата, можеш единствено да се оплакваш на някоя приятелка, с надеждата да ти олекне. И друго, Дърта маймуна, писа, че трябва ежедневно да се наказват мъжете, за да не мислят за глупости  Joy
И преди сме го обсъждали и писали, но ето пак - На моя мъж му казах в прав текст - Когато започнеш да се грижиш за Виктория по 24ч в денонощието, тогава ще имаш повече власт върху възпитанието й. В 100% от случайте, когато му обясня, че е сбъркал в нещо спрямо Вики, излизам права и той винаги си взима бележка да не се повтаря грешката. Tony_st, просто седнете и си поговорете с мъжа ти. Аз така знам, че се решават разногласията Simple Smile      
Rila, честно да ти кажа съм съгласна да съм лошата, защото съм сигурна, че ще се скарам така, че да ме разбере детето и да има смисъл от цялата работа. Баща й ще се скара, пък ще му домъчнее, като види сълзичка и всички знаем каква лигавщина настава  Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 11:47 от kris4e

Общи условия

Активация на акаунт