Отново за гърнето на годинка

• 6 765
  • 145
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Брей, кърмачетата не приемали много течности....чудно кърмата какво ли е...

# 46
Беше му писнало да го тегля натам.
Ами може би защото не е трябвало да го теглиш, да се инатиш и да настояваш. Няма нищо чудно във факта, че детето е реагирало по този начин и той ни най-малко не означава кога е "узряло". И теб така да те учат, и ти ще се инатиш Simple Smile

# 47
  • София
Едва ли става въпрос за буквално теглене и инатене от страна на майката. Ако на мен някой през 15-30 минути ми повтаря: хайде да се изпишкаш, не ти ли се пишка... нищо чудно на десетото повтаряне да ми дотегне толкова, че да се откажа да върша тези неща  Mr. Green

Радвам се,че се усетих навреме.
Просто не му е било времето,независимо какво съм искала аз и доколко съм инат ,за да настоявам.
Ей това е истината  Peace Другото е "приучаване" на майката да мисли само за това, а не на детето да се изхожда "по предназначение" Simple Smile

# 48
Еми именно де. Отказала се е да му натяква какво иска тя. А според мен децата сами искат да пишкат и акат, не е нужно някой да ги кара, това са естествени процеси  Wink При това искат да не го правят в гащите си.

# 49
Беше му писнало да го тегля натам.
Ами може би защото не е трябвало да го теглиш, да се инатиш и да настояваш. Няма нищо чудно във факта, че детето е реагирало по този начин и той ни най-малко не означава кога е "узряло". И теб така да те учат, и ти ще се инатиш Simple Smile
Израза беше такъв
Защо веднага се хвана за това  ooooh!
Със сина ми никога не действам,както за съжаление са действали с мен едно време.

# 50
  • София
Еми именно де. Отказала се е да му натяква какво иска тя. А според мен децата сами искат да пишкат и акат, не е нужно някой да ги кара, това са естествени процеси  Wink При това искат да не го правят в гащите си.

твойто дете може и да иска...други никак даже не щат.

# 51
Тая битка сме я загубили вече, ясно ми е. Аз съм като последния оцелял четник на обречената кауза  Laughing миг преди планетата да бъде покрита с тонове неразградими памперси, замърсяващи с токсини водоизточниците, а чрез тях и всичко останало.

И все пак, в случай, че някой би могъл да се замисли. Децата са готови да се контролират и да съобщават за нуждите си много преди 2-3 годишна възраст, но заради памперсите, които не им дават възможност да усетят какво се случва, комбинирани с погрешен, насилствен, инатливо-тероризиращ подход от страна на майката, се съпротивляват и не съдействат, което е съвсем нормална реакция. Погрешно възприемана като "неузрялост".

# 52
  • София
Брей, кърмачетата не приемали много течности....чудно кърмата какво ли е...

Ама като вземете да се хващате за част от някоя публикация. Или пък аз не го обясних като хората:
Имах предвид че колкото изсуче моето дете вечер, е по-малко от течността която ще изсуче ако пие адаптирано мляко.
Аз няколко дена давах такова като отбивах, мислех че иначе няма да заспи детето, и се напикаваше. При положение че 4-5 месеца преди това не се е напикавал нощем и е бил на кърма, си направих извода че изпива по-малко.

Не разбирам защо се караме, мислех че които сме успели, ще споделим опит, да може и други да опитат ако искат.
тези които не са се справили, или не са успели, защо обезкуражават?

# 53
  • София
Ескарина - ама разбира се, ти си единствената майка на света с правилен подход, а всички други действат "с погрешен, насилствен, инатливо-тероризиращ подход" как пък не се бях сетила....а такива неща като характер, темперамент, индивидуално развитие, просто не съществуват, нали?

ЕйМиМи - моето дете пишкаше еднакво и на кърма и на АМ и на вода... а по това , което си наблюдавала единствено бихо тсъдила, че най-вероятно не му е стигало млякато на детето ти.

"През нощта децата ми не са пишкали, защото бяха само на кърма и не са поемали толкова много течности. Но в това не се заклевам, не знам другите кърмачета защо пишкат нощем. "

не го приемай като каране, но това горното просто е безумно, като цяло....

# 54
а такива неща като характер, темперамент, индивидуално развитие, просто не съществуват, нали?
Съществуват, но връзката им с ходенето до тоалетна е точно толкова важна, колкото и цвета на очите на детето. Не съм единствената с "правилен" подход, защото мнозинството майки успяват да си научат децата сравнително лесно и без да ги чакат до 3г сами да поискат.

Погрешния подход майката сама го е описала, както и реакцията на детето към него, както и резултатът. Аз и да го коментирам и да не го коментирам, няма да го направя по-правилен или по-грешен, а тя сама достатъчно ясно го е казала:

Дори като чуеше за тоалетна ставаха драми. Беше му писнало да го тегля натам.
Просто не му е било времето,независимо какво съм искала аз и доколко съм инат ,за да настоявам.

Честно ми кажи, на теб това на правилен подход ли ти прилича?

# 55
  • София
ми може и да не е... ама не значи , че принципно при всички деца носещи по-дълго памперси е това положението и това е причината....

# 56
Ескарина,пиша ти бавно ,защото явно не можеш да четеш бързо   Rolling Eyes
И още веднъж,става въпрос просто за ИЗРАЗ .
Ти четеш ли изобщо или само пишеш глупости?Нещо не схващаш ли?
Много избирателно цитираш,едно и също за което ти беше обяснено,че е просто израз.
Не съм си влачила детето на зор към тоалетната,причинявайки му едва ли не страх
и психически травми.
Подхода ми никога не е бил такъв.
Спри да ме даваш като пример за неправилното,моля!
Не знаеш за какво да се хванеш вече.
Уловила си цитата и го дъвчеш ли дъвчеш.Няма спиране.
Ок,разбрахме ,че твоят малък  гении,сам си иска,сам си  ходи(да ти е жив и здрав) и ти си
майката с най-правилният подход.
Остави ни  и нас,заблудените овци,да си живеем в неведение,право ни е.

# 57
Цитат
ми може и да не е... ама не значи , че принципно при всички деца носещи по-дълго памперси е това положението и това е причината....
Фактът, че някои не успяват (независимо поради каква причина) не значи, че никой не трябва да опитва. И когато една майка търси идеи кой подход би бил по-подходящ за нейното дете, съвети от рода на "остави го да порасне и сам да реши" по какъв начин й помагат?

Не разбирам защо се караме, мислех че които сме успели, ще споделим опит, да може и други да опитат ако искат.
тези които не са се справили, или не са успели, защо обезкуражават?
И аз това се питам. И защо с такава злост и нападателен тон?

# 58
Ескарина , да-и аз съм "за" екологията, и правя каквото ми е по силите-това категорично обаче не включва НЕползването на памперси, прането с пералня, ползването на миялна..примерно, щото първо нямам намерение да се връщам в миналия век, и да пера на мръсната река, второ- разните там ТЕЦ-ове, заводи и пр индустрии замърсяват с хиляди пъти повече; трето социалните ще ми отнемат децата щото не ги гледам, ами се занимавам с "пране на реката"  готвене зад блока на огъня и т.н.. Crazy...нали няма как да се получи,,,
Та с 2 думи-нека не изпадаме в крайности Stop

Като говорим за зрелост на бебето за да направи дадено действие (както конкретно говорим за осъзнаването и контролирането на физиологичните му нужди), вие какви методи прилагате да проходят децата ви на 6мес, а не на 1г..или не са проходили на 6мес Mr. Green? Също как ги карате да направят изречение на 1г, а не на 3..или също
:"..не им давате възможност да усетят какво се случва, комбинирани с погрешен, насилствен, инатливо-тероризиращ подход от страна на майката, се съпротивляват и не съдействат, което е съвсем нормална реакция. Погрешно възприемана като "неузрялост". newsm78

ЕйМиМи-никой не се заяжда, но предходните ти постове звучат твърде категорично...
Относно кърмата-88% е вода Wink (браво за дългото кърмене!)...а за количествата изсукано-знаеш, че е повече от предполагаемото (и изцедено с помпа/на ръка)..така че, това не е критерий Peace..по-скоро Angel_Dust е права, че не е стигала кърмата, и затова няма какво да отделят-усвоявала се е на максимум.

# 59
  • София
Ескарина - никой не им казва да не опитват... да си опитват на воля....
Единственото, което ме дразни в теми като тази е като някой почне да обяснява, как всичко било само в подхода и който не е успял е защото го е мързяло или защото е нямал подход и е тормозил детето.
И да, за мен е много показателно, че когато си пробвал да приложиш 10 различни метода на 1-годишно дете и то все още се напикава и не ти дава сигнали като има пиш, явно просто още не е готово за това...ако щеш физически, ако щеш и чисто психически(щото и този момент никак не е маловажен)... и най-важното в това ДРАМА НЯМА! Не е грешно, не е страшно, не е срамно, никой не е сбъркал....и точно с това според мен ще им помогнат този тип съвети - да спрат да се тормозят с това, че не вършат нещо както трябва, или че детето им нещо е "повредено" или виновно.

И между другото още не съм прочела за детете на 6 месеца или годинака махнало памперса(дневен) за ден-два-седмица(те..е без инциденти и опишкани тонове дрехи)...но пък на 2-2,6 доста такива знам.

MTV - да и аз си помислих за прохождането, проговарянето и т.н.....

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 16:24 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт