Боя за коса - blond 16, Приказни блондинки!

• 85 085
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Всеки случай е строго индивидуален и няма формула, която да важи за всяка коса, а има основни правила, които трябва да се зная и спазват.

# 541
  • София
Ако правилно съм разбрала,за да получа цялостен цвят 10-ка какво трябва да направя?На корена 11 пепелен,а на дължините 10 натурален.
Ами нещо такова, за мен има логига, защото в моя случай - дълга коса, блондирани корени, т.е. жълто-рижави, а дължините ежемесечно боядисвани с пепелива боя и вече сивеещи и по-изсветлени...

# 542
Това смесване е все едно да искам да си направя цялостен цвят 8-мица,а на корена да сложа 9.1 ,за да го докара поне до 8  Laughing
Доста лъжливо.Значи въобще никога не може да се получи цвета,който трябва да е само с една боя и едно боядисване.

Ако правилно съм разбрала,за да получа цялостен цвят 10-ка какво трябва да направя?На корена 11 пепелен,а на дължините 10 натурален.
Ако искаш да получиш цялостен цвят 10-ка ,на израсналите корени слагаш 10 /зависи от основата в някои случаи може и 11/ , а на блондираните дължини 9.

Има основни положения в боядисването и в смесването на цветовете ,които са важни и добрите колористи ги знаят.

Ако е налице 0-20% побеляване на косата,трябва да се приложи цвят с един тон по-светъл от желания.
При 20-40% побеляване се използва боя,по-светла с половин нюанс от търсения.
Ако косата е побеляла от 40до 60%, се използва боя,съответстваща точно на желания цвят.
При 60 до 80% побеляване се използва половин тон по-тъмна боя от желания цвят.
При 80 до 100% побеляване - един нюанс по-тъмен от търсения.

Също така , от 70 до 100% побеляване:

Ако искаме да получим естествен цвят, използваме като допълнителен цвят златистия.
Ако искаме като допълнителен цвят пепеляв, използваме боята без допълнение.
Ако желаем златистия цвят за допълнителен,добавяме червеникав.
Ако искаме друг допълнителен цвят, използваме 3/4 от желания + 1/4  от основния.

Добре е да се знае ,че ако косата има оранжев оттенък след изрусяване,леко оцветяване с допълващ цвят синьо ще заличи нежеланото оранжево.
Ако косата е с неприятен жълтеникав цвят,решението е добавянето на виолетово.

Има и още други интересни положения - комбинацията и смесването на два различни цвята до какви нюанси води и т.н....

# 543
Ако искаш да получиш цялостен цвят 10-ка ,на израсналите корени слагаш 10 /зависи от основата в някои случаи може и 11/ , а на блондираните дължини 9.

Има основни положения в боядисването и в смесването на цветовете ,които са важни и добрите колористи ги знаят.

Ако е налице 0-20% побеляване на косата,трябва да се приложи цвят с един тон по-светъл от желания.
При 20-40% побеляване се използва боя,по-светла с половин нюанс от търсения.
Ако косата е побеляла от 40до 60%, се използва боя,съответстваща точно на желания цвят.
При 60 до 80% побеляване се използва половин тон по-тъмна боя от желания цвят.
При 80 до 100% побеляване - един нюанс по-тъмен от търсения.

Също така , от 70 до 100% побеляване:

Ако искаме да получим естествен цвят, използваме като допълнителен цвят златистия.
Ако желаем златистия цвят за допълнителен,добавяме червеникав.
Ако искаме друг допълнителен цвят, използваме 3/4 от желания + 1/4  от основния.

Добре е да се знае ,че ако косата има оранжев оттенък след изрусяване,леко оцветяване с допълващ цвят синьо ще заличи нежеланото оранжево.

Има и още други интересни положения - комбинацията и смесването на два различни цвята до какви нюанси води и т.н....

Много полезна информация! Признавам,че не знаех повечето неща.  Blush   bouquet

# 544
Имам чувството,че някой ми трие постовете.Снощи написах нещо важно и то е изчезнало   newsm78

Дачита,полезна информация наистина   bouquet

# 545
Имам чувството,че някой ми трие постовете.Снощи написах нещо важно и то е изчезнало   newsm78

нямаш изтрити постове, не си го пуснала  Peace

# 546
  • София
Дачита, много полезно, мерси, че споделяш!   bouquet Спомням си, че майка преди да започне да се боядисва (много рано побеля) и съседката в Ямбол - фризьорка, точно това й обясняваше, че постепенно трябва да избира по-тъмна боя, ако иска да поддържа един и същи цвят.

Ако имаш време би ли писала още. Hug

Виолетова боя ли се има предвид или някакъв професионален коректор? И дано не ми е много тъпо питането, ама отдавна се чудя, пък ме е страх да пробвам, че да не ми изгори косата - не може ли към сместта с блондора да се добавя нещо - пепелива боя, виолетов коректор, нещо от сорта, за да убива жълто-оранжевото. newsm78 newsm78

# 547
Ок. Продължавам….

До 40% побеляване:
Ако искаме да получим естествен цвят,използваме пепеливия като допълнителен.
Ако искаме да получим допълнителен пепеляв цвят,използваме пепеляв + тонер.
Ако желаем да имаме като допълнителен златист цвят,използваме боя без допълнение.

От 40% до 70% побеляване:
В този случай се използва желания цвят.

Напр. При 30% бели коси към избрания цвят добавяме 3-4 см. от основния тон / ако боядисваме със 7,47 , слагаме и 7,0/.
При 50% бели коси се смесват по половин опаковка от желания и основния тон.

Друга особеност е в нанасянето на боята.
Ако има бели коси нанасянето на боята започваме от челото,а след това мажем от темето към върха на тънки пластове.
Задължително е в хода на цялата процедура пластовете коса да не залепват за главата и между тях да прониква въздух,иначе няма да се получи равномерен цвят.

По късно ще пиша и за цветовия спектър.

# 548
Цитат
  Дачита,в случая няма ли да се получи с боя с пепеляв оттенък (номер . 1)?

Много ти благодаря за изключително ценната информация!   bouquet

# 549
  • София
Дачита, мерси! Аз пак с питанка:
Цитат
Когато се боядисваш оксиданта трябва да е 20 волюма (3%) - ако е повече, по-бързо пада сивото.
- вярно ли е това? Thinking

# 550
  • София
Вече три пъти се боядисвам с Гарние Натуралс 9.1.
Добре става, обаче много бързо ми пада пепелявото.
Може ли да ми препоръчате някаква боя от същия клас, която поне да издържа по-дълго.
Чудя се за Палете Натуралс или Лонда Натурал?

# 551
Еййй dachita, страшна си! Благодаря ти за страхотната информация!

Момичета, предлагам която блондинка оформя следващата тема, да постави отпред и тази информация! Ако продължаваме така за фризьорите ще останат само брюнетки да боядисват! Весел ден на всички!

# 552
Вече три пъти се боядисвам с Гарние Натуралс 9.1.
Добре става, обаче много бързо ми пада пепелявото.
Може ли да ми препоръчате някаква боя от същия клас, която поне да издържа по-дълго.
Чудя се за Палете Натуралс или Лонда Натурал?

Аз не харесвам Палете и не бих ти я препоръчала. На мен много суха ми прави косата. Имат примамливи цветове,но пораженията върху косата ми са огромни. 2 пъти се излъгах да я пробвам, останах разочарована.
Лонда не съм пробвала и няма как да ти дам съвет за нея.
  Peace

Иначе,пепелното пада бързо при всички бои.

# 553
dachita, безкрайно полезна информация   bouquet

Това са азбучни правила при боядисването/изрусяването на коса. В упътването на почти всички професионални бои има приложени таблици за начините на смесване на различни нюанси и/или коректори за да се постигне желания цвят и да се неутрализират нежелани оттенъци. Браво на теб, че си се постарала да синтезираш нещата и да ги постнеш, със сигурност това ще е от полза на всички в темата Peace

# 554
Ще си боядисвам корените взех си един тон по-светла боя за тях ,а дължините или ще ги пощадя или ще ги боядисам с 9 -ка .
Понеже ще пробвам без блондор този път се чудя за корените 9 или 12 % оксидант да ползвам

Общи условия

Активация на акаунт