Боя за коса - blond 16, Приказни блондинки!

• 85 067
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Селма, аз доколкото те разбрах преди да се боядисаш, искаше цвят максимално близък до естествения. А в крайна сметка взе по-светъл такъв. Нормално е при опит за изсветляване, но не с достатъчно силна боя и оксидант, да се получат оранжево-червени отенъци.
Помисли за следващото боядисване какво точно искаш да постигнеш, за да може да ти дадем съвет и какво точно да използваш.
    Правилно си ме беше разбрала.Взех по-светла боя,защото знам,че ако взема същия цвят,като моя,ще стана много по-тъмна.Ето че и Дачита го потвърждава.
    Естествения ми цвят е окло 6-ца.А за боядисването ползвах 7 и 8.
    Следващия път смятам да се ориентирам само към 7.

При следващо боядисване имай впредвид следното:
Ако е налице 0-20% побеляване на косата,трябва да се приложи цвят с един тон по-светъл от желания.
Ако искаме да получим допълнителен пепеляв цвят,използваме пепеляв + тонер.
Не разбрах дали само оттенъка те притеснява или цвета ?Какъв цвят искаш да постигнеш  сега - същия ,но с пепеляв оттенък, с 1-2 тона по-висок или по-силно изсветляване?
   Притесняват ме и двете.Искам същия цвят + пепеляв оттенък (какъвто си имам от природа),както ти и предположи.
   Правя извод,че трябва да се обърна само към 1 тон по-светло от естествения цвят.  Rolling Eyes И оттенъка сега.... newsm78

Селма, важно е да обърнеш внимание на това, че косата ти вече е боядисана и не важат правилата за естествена основа - щом имаш оранжеви оттенъци, ще е необходимо да неутрализираш със .2 или .1, а ако има .12 или .21 - още по-добре, dachita, ти какво ще кажеш?

Да.И аз това си мислех..... Thinking
    Всъщност,както си изсветлих косата без да искам.....И сега като сложа 7-цата,какво ли ще стане?
    Благодаря за включването!   bouquet

# 586
  Благодаря ти!   bouquet
   Страхотна си!  Hug

Уж се ориентирах към 7.21,ама ми изглежда много тъмно..... Thinking

# 587
AquaElite, аз не съм ползувала отдавна наши шампосани, защото не живея в България, но мисля, че Тео имат хубави шампоани. Бих те посъветвала да видиш и темата за "Евтините неща, от които сме доволни" - там има много хубави предложения и с отзиви, мисля че голяма част са бг нещата. Аз съм се мила с Тео яйчен и си е силничък, така че предполагам и другите са такива. От Шаума и аз съм много доволна, но мисля, че те са малко по-софт и ще ти падне по-бавно тъмното. При всички положения е по-добре да вземеш за нормална коса, защото за боядисана са по-мекички. И си слагай задължително балсам или маска след това! Успех!

Селма, да, мисля, че към 7-ца си се ориентирала добре, но не мисли че е тъмна, все пак ти гониш по-тъмен към лешник, а не тъмно русо. Дори и първия път да стане тъмна, или да ти се струва тъмна, защото си се гледала сега по-светла, то ще ти падне с отмиването. 

# 588
Селма, нали видя мои снимки с 8.1 и каза, че ти е много светъл такъв цвят. Не мисля че 7та ще ти е пък тъмна за теб. Основата ти е определено по-тъмна от моята, или поне така ми изглежда.

# 589
Селма, нали видя мои снимки с 8.1 и каза, че ти е много светъл такъв цвят. Не мисля че 7та ще ти е пък тъмна за теб. Основата ти е определено по-тъмна от моята, или поне така ми изглежда.

Мирама,мила.Вече съм писала по този повод.....Ти си сложила осмицата върху много по-светла основа от моята.....Затова и не се привързах много към твоя резултат.  Simple Smile Peace
  Но определено имам намерения да те послушам за седмицата сега.  Hug

# 590
Цитат
Правя извод,че трябва да се обърна само към 1 тон по-светло от естествения цвят.   
Да де ,ама това при условие ,че целиш изсветляване. А сега косата е третирана и искаш потъмняване.
Даже се замислям дали да не се използва направо номера на желания цвят,само,че с 1 и 2! newsm78
И аз не мисля,че седмицата е тъмна /на каталог не винаги цветовете са реални/. Ако имаш позната,която работи с тези бои можеш,за по-сигурно да се консултираш.

AquaElite  , към това което  Very*Gery е предложила мога да добавя да опиташ с кисело мляко и измиване със сапун.
Ако не те притеснява толкова цвета и не бързаш да променяш , си струва да опиташ и тези "трикове". 
Веднъж се бях направила много сива и свалих оттенъка с кисело мляко /нанасяш ,като маска стоиш 15-20 минути/ и измиваш няколко пъти със сапун.Но при мен не беше станала "белята" с амонячна боя. 

# 591
Реших да не бързам да я боядисам, ще изчакам поне седмица - две, за да не стане нежелана реакция  Mr. Green и без това от това изсветяване беше започнала да пада много, а до тогава ще пробвам маската с киселото мляко и ще я мия с по-агресивен шампоан, а балсам винаги си ползвам, иначе става много бухнала и твърда.
Благодаря за отговорите момичета, и че подходихте с такова разбиране към проблема ми   bouquet

# 592
  • София
Беше ли пускала някоя наскоро снимки с боя Фара Експрес или съм сънувала? Спомням си, че много ми хареса цвета и беше постигнат с комбинация от две бои, но като нищо е възможно да е било просто сън  Laughing Напоследък редовно сънувам бои за коса, лакове и т.н. безумия  Laughing

# 593
Не си сънувала,споко  Laughing

НА 28-ма страница момичето е приложило снимките.

# 594
  • София
Не си сънувала,споко  Laughing

НА 28-ма страница момичето е приложило снимките.

Златна си, елфичка! Господ здраве да ти дава  Laughing

И да попитам ММариана, обезцветяваш ли се преди да нанесеш боята или ти се получава такъв цвят само с боя? Попадна ми листовката на Фара и в нея пишеше, че е подходяща само за потъмняване и при нужда от изсветляване е необходимо да се използва преди това блондор. И също ми е интересно коя е пепелната от двете 605 и 610 защото на "платинено русата" моделката е със златиста коса, а на "пясъчно русата" е с пепелява  Shocked

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 14:24 от NovemberRain

# 595
Здравейте!
Темата ви е страхотна!Шпионирам ви отдавна Mr. Green
Аз от два дни не съм на себе си EmbarassedТова след като некадърниците в Стефан академи ми направиха косата от много светло русо в много тъмно такова #Cussing out
Исках да не ми обезцвятяват корена вече с блондист,а да ми го правят вече с боя.Разбрах ме се новият цвят да е максимално доближаващ се до сегашния.Уви ето го резултата:
http://yolita.snimka.bg/other/hair.539851.20945443

В моите очи разликата е голяма и немога да се гледам така. Cry
Чудя се какво да направя.Дали ще се измие и ще стане по светла?
Или да отида в друг салон да ми я изперат малко да изветлее.И дали това много ще съсипе косата.
Моля ви дайте ми съвет?
Ще съм би много благодарна! Hug

# 596
yolimadi на втората снимка си е направо кестеняв цвета.С каква боя са те правили и кой номер?

# 597
yolimadi на втората снимка си е направо кестеняв цвета.С каква боя са те правили и кой номер?

Не е кестеняв.
На мен по-скоро ми прилича на  златисто-медно русо.

Но определено разликата с предходната снимка е огромна.

Ако това е просто нюанс ще се измие.Но ако е по-тъмна боя като номер се съмнявам  Confused

Има много руси бои/и като номер примерно 10-11/ ,които са с пепелен отенък/тези на Алфапарф ми направи впечатление ,че са такива/ и като се боядисаш ставаш по-тъмна от традиционната 10-ка или 11-ка.Но после пепелното пада и си става много руса.

# 598
 Iliana__,вече след като ме бяха боядисали разбрах,че са сложили осмица #2gunfire

elfi4ka,не е нюанс.По тъмна е боята.
Какво да правя? Sad

# 599
yolimadi, едва ли ще се измие цвета и ще стане по-светъл. ) Поне аз до сега такова нещо на моята глава не съм видяла. )
Варианта е да изчакаш 1-2седмици и да се боядисаш отново, това ми се струва най-щадящо за косата.

Общи условия

Активация на акаунт