Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 460
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
Д-р Папукчиев от 25 поликлиника в Младост.

Peace И аз бях при него по ЗК. Всеки път ехограф, направление винаги, когато имах странично оплакване. Но иди и предварително говори с тях в кабинета, защото имат доста пациентки.

Аз отделно се следих на частно при д-р Цолова във Фемина и съм много доволна и от нея.

# 1 291
  • София
Мене ми отказаха водене на жк при д-р Папукчиев, защото имал много бременни, и ми казаха след 1 месец че можело да се запиша, като отпаднат родилите. И не съжалявам че стана така, Записах се на жк в частната поликлиника в Младост1А, чисто, ново, няма много чакащи, работното време ме устройваше идеално за работещи бременни, които не могат да си излизат през деня. И работят с НЗОК.

# 1 292
Искам да попитам още нещо - когато бебето е вече при майката в стаята, тя ли си поема изцяло грижите - къпането предполагам, че те го правят, но смяната на памперси? Да съм подготвена. Мисля, че 1 пакет памперси няма да стигнат и трябва да си нося още. Моля, споделете Simple Smile

# 1 293
Взимат бебо рано сутрин за къпане, а памперсите май си ги сменях сама (взех вече да забравям Crazy) и един пакет даже ми беше много.

# 1 294
  • София
Бебето се къпе от персонал от детското отделение - рано сутрин, между 5 и 6 ч. Докато аз бях (декември 2011 г.), един път къпаха всяко дете на мивката в стаята на майка му, един път - всички деца в нашата стая  Shocked и един път - всички деца - в детското оделение (идват, вземат, къпят, обличат, връщат). Явно си зависи кой е на смяна  Mr. Green Имаше някакъв проблем с топлата вода рано сутрин* и като къпеха по стаите, пускаха кранчето сигурно 20 мин. по-рано да тече на силна струя, за да "дойде".

През цялото останало време, докато бебето е при майката, тя си се грижи за смяната на памперсите, наред с цялостното обгрижване на бебето. Те стоят в кошчето на бебешкото креватче. Повечето майки се справят с 1 малък пакет от 20-тина бройки, някои обаче не успяват - зависи от бебето, от вида раждане (съответно престоя в болницата) и т.н.. Не е проблем по всяко време който и да е да позвъни на вратата и да предаде багаж за едисикого отедисикоя стая, т.е. винаги може да се донесат от роднина/приятел допълнителни бройки при нужда  Peace

Вметвам отново, че въпреки споменатото на Отворени врати осигуряване на козметика, поне в моята стая не беше предвиден крем за дупето и аз поисках да ми донесат от вкъщи.

Възползвам се от поста си да вметна едно За много години, живи и здрави и най-вече - леко раждане на очакващите  Hug

* през деня винаги имаше достатъчно топла вода, да не се стресира някой от това.

# 1 295
зелено човече, много ти благодаря за подробната информация, много ми е полезна   bouquet

Честита Нова година на всички ни! Нека сме здрави и щастливи с очаквани и вече родени бебчета Simple Smile

# 1 296
  • Стара Загора
Да ви попитам, понеже разглеждах списъка с необходимите неща за раждането публикуван на първата страница, трябва ли да се взимат някакви дрехи за бебето - бодита, ританки.... или всичко си е осигурено от болницата? Или само комплект за изписването?

# 1 297
Росинка, обличат ги с техни дрешки. Комплекта се носи в деня на изписването, таткото (или някой от роднините де  Grinning) го дава на акушерката, която ще го облича Peace

# 1 298
Пак да попитам  Embarassed След секцио - само ти дават да видиш бебето ли, дават ли ти го да го гушнеш?
После на таткото кой казва, че бебето е родено?

# 1 299
  • София
Ще ти го покажат веднага след като го облекат, докато вероятно още си на операционната маса. Можеш да помолиш лекарите, които те оперират да кажат на дежурните санитарки/сестри да извикат таткото и той да отиде до неонатологията да види бебето, докато теб още те шият!
На мен лично ми го донесоха в реанимацията 1 час след като бях излязла от операционната и ми дадоха да го гушна, но то веднага ревна  Laughing и аз побързах да го връча в ръцете на  опитната неонатоложка. На другия ден 3 пъти успях да стигна до неото и да го погушкам, а на следващата сутрин си го взех при мен.

# 1 300
krasidika, да те попитам теб кой те оперира, доволна ли си и защо се наложи секцио, ако е удобно да споделиш? Благодаря!
Честита нова 2012 година на всички, нека тя ни донесе много радост, щастие и здрави и спокойни бебоци!

# 1 301
  • София
Болна тема, но ще споделя. След 12 часа неефективни контракции и 5см разкритие, тоновете на бебето започнаха да се забавят и по бързата процедура го извадиха  от мен. Оперираха ме д-р Жекова и д-р Балтаджиева. Възстанових се за 10 дни - след това все едно не бях оперирана никога- в този смисъл съм доволна от самото секцио. Не съм доволна, че родих детето си с операция, предвид, че специално бях говорила,че искам да родя по естествен път, но човек понякога го застигат най-големите му страхове.... Секциото не е толкова страшно, колкото си мислех, но все пак и сега се надявам да го избегна.

# 1 302
Включвам се да разкажа  за моето раждане! На мен първо ми падна тапата на 26.12.! На 28.12. вечерта ми потекоха водите и веднага се отправихме към ОБ. Прие ме Дачева. Раждането почна на другия ден в 12 часа след включване на системи!Контракциите ми бяха доста слаби и на големи интервали! Родих моето съкровище в 15.04 мин с размери тегло 3.160 и ръст 50см. Раждах без избор на екип при Братоева. Като цяло съм доволна. Но бебчо излезна доста трудно,тъй като беше тръгнал с ръчичка напред и увита пъпна връв  Shocked Докара ми малко хемероиди и доста шевове. И все пак всичко мина успешно и сега сме си вкъщи. Посрещнах най-хубавата си Нова Година с бебче в ръце,нищо че бях в болницата. Даже с момичетата в стаята си отворихме едно шампанско  Laughing Успех на всички бъдещи мами!

# 1 303
nikita честито   bouquet Прекрасни моменти с бебчоо.

# 1 304
Привет и честит празник на всички, които празнуват днес!  Hug

Имам 2 въпроса, които от лична тъпота не успях да задам вчера на д-р Жекова.  ooooh!

1. Има ли вече увеличение на таксата за избор на екип?

2. Какво става когато дойде термина, а още няма родоразширение?
Ето, накратко защо питам: според д-р Жекова от вчерашните тонове няма и помен за наближаващо раждане, а пък бебето се чувствало перфектно. Тя ме вика на 12-ти, когато ми е термина, отново на тонове, но с багажа под ръка. Какво означава това според вас и ако имате същия опит - че ще ми предизвиква раждането или просто за всеки случай? Получавам двупосочни сигнали и съм ужасно объркана и притеснена. От една страна имам 2 близки, които отидоха на термин и д-р Жекова предизвика ражданията им, а от друга - няколко пъти засичах преносващи бременни, на които тя просто им записваше час за тонове за след 2-3 дни, без да им споменава нищо за багаж.

Цялата драма е, че бях с децата и те правят винаги голяма тупурдия, та никога не мога да се намеря в спокойствие да си кажа всичко, което имам да казвам и да попитам. А пък трябва да организирам гледането им когато № 3 най-накрая реши да се яви. И определено не искам предизвикано раждане, защото имам вече едно такова и не ме кефи.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт