Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 460
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 365
Припознаването от бащата при някой нотариус ли става? Чувала съм, че в някои болници става на място, но не и за Окръжна.

# 1 366
Припознаването от бащата при някой нотариус ли става? Чувала съм, че в някои болници става на място, но не и за Окръжна.
Да. Таткото трябва да отиде при нотариус и после да ти донесе бележката и личната си карта.

# 1 367
Благодаря!
Педиатър на бебето избрахте ли вече? Разбрах, че до 2 дни трябва да се направи домашно посещение. Задължително ли е? какво точно прави педиатъра на посещението?
Знам, че личен лекар на детето може да се избере, когато излезе акта за раждане.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 14:53 от maita5

# 1 368
silsa и аз така разбрах като се обаждах по телефона: д-р Влаева работи по здравна каса, но първо трябва да говоря с нея, дали иска да ме зачисли за проследяване. Абе въобще май напоследък много лекари са се отказали от работа със здравната каса и е трудно да се намери проследяващ, камо ли да е що годе добър и да го е грижа за пациентите му

# 1 369
  • Стара Загора
Аз мисля утре с таткото да се разходим до близката поликлиника и да говорим с педиатъката дали ще се съгласи да ни вземе, защото наистина при добрите лекари всичко е пълно.

# 1 370
  • София
Аз се бях насочила към Азади в 25 ДКЦ, даже бяхме говорили. Но в деня на изписването цял ден й беше изключен мобилният. Цял ден буквално. За мен това е неприемливо. Ориентирах се към частен педиатър и за миг не съм съжалила за избора си. Посещението трая около 2 часа. Изнесе ми лекция как да се храня и как да стимулирам кърмата, как да обличам, извеждам бебето, как да се грижа за него изцяло. Като малката се събуди я изкъпа като ми обясняваше кое как да правя.

Следих се по ЗК при Папукчиев. Наистина е натоварено, но съм доволна. Може би бях уцелила момент, когато няма чак толкова бременни, а и аз отидох в 16-а седмица, та може и заради това ме приеха без проблеми.

# 1 371
Привет, аз пак имам въпросче. х Embarassed
Тъй като нямам грам контракция и сигнали за предстоящо раждане, а термина ми е след 2-3 дни, ми предписаха Спазмалгон. Може ли някой да ми каже с каква цел е това, че не се сетих да питам навреме? Притеснява ме това, че на листовката пише, че не се препоръчва за бременни  Rolling Eyes
И има ли някоя друга мама, на която за предизвикване на контракции да са й предписвали Спазмалгон. Той, доколкото знам има обратното действие - да успокоява гладката мускулатура. Та сега съм в голяма чуденка какво да правя. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 1 372
Ако правилно си спомням, за отпускане на шийката и за по-лесно получаване на разкритие. И на мен Жекова ми беше казала да пия, а и като ме приеха ми биха инжекция спазмалгон.

# 1 373
За спазмалгона и аз съм го пила и е точно за изглаждане на шийката на матката, ако не се лъжа  newsm78
За края на бременноста го предписват, противопоказен е в началото на бременността.
Ако греша някой да ме поправи  Simple Smile

С поздрав   bouquet

# 1 374
И аз го пия в момента, за изглждане на матката. Ден23 и Ирето правилно са ти обяснили Peace

# 1 375
Ей, супер сте иРеТо, den23 и irchony. Много ме успокоихте.
Сега като имам логично обяснение, довечера ще изпия първото хапче. Дано за 3 дена да се изглади шийката и да тръгнат нещата.

# 1 376
Здравейте и от мен,аз също съм се насочила към ОБ.
Искам да ви попитам кога трябва да започна да посещавам болницата.Терминът ми е през април.
Някой трябва ли да ми даде направление,за да отида там.Между другото вероятно ще раждам със секцио.а бе въобще какъв е реда и стъпките по които трябва да премина.
Предварително благодаря на всички които ще отговорят на въпросите ми.
Мами дали някой иска да ми съдейства.
Благодаря ви!

# 1 377
Искам да ви попитам кога трябва да започна да посещавам болницата.Терминът ми е през април.
Някой трябва ли да ми даде направление,за да отида там.Между другото вероятно ще раждам със секцио.а бе въобще какъв е реда и стъпките по които трябва да премина.
Благодаря ви!
Аз не съм секцио и не мога да ти помогна. Но със сигурност е рано още, на тонове се ходи в девети месец. Като му дойде времето гинеколога, който те следи  ще ти обясни всичко. А до тогава можеш да следиш темата, както и да прочетеш вече изписаното, аз така направих Peace

# 1 378
Благодаря ви!
Аз не съм секцио и не мога да ти помогна. Но със сигурност е рано още, на тонове се ходи в девети месец. Като му дойде времето гинеколога, който те следи  ще ти обясни всичко. А до тогава можеш да следиш темата, както и да прочетеш вече изписаното, аз така направих Peace
Ок благодаря ти,продължавам да следя темата,но нали знаеш,колкото по малко остава толкова по нетърпеливи ставаме и искаме да знаем всичко.

# 1 379
  • София
Благодаря ви!

След като ти дадат направление и обменна карта от ЖК, тогава отиваш в болницата - това се прави 45 дни преди термин. Освен направлението трябва да носиш и последните изследвания от ЖК и копие от картончето с кръвната група. Ако мислиш да си с избор на екип, избраният лекар ще ти каже кога да ходиш за запис на тонове (обикнвено по веднъж седмично се ходи, с наближаване на термина се сгъстява) и ще уточните какво е необходимо за секциото.

Общи условия

Активация на акаунт