Есен, есен, плетящ сезон, eдна кука, цвят полутон ...

• 80 058
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
http://radikal.ru/F/s42.radikal.ru/i098/1009/1c/d8d66af18edc.jpg.html  втори

А някаква схема на този модел,на 2 части ли е или се плете изцяло,засича ли се за поло яката newsm78

# 496
Здравейте момичета,

гледайки щандовете с плетени шапки и шалове тук по всички магазини, реших да се пробвам и аз дали съм забравила наученото от баба ми преди 100 г Embarassed

Купих си вчера мохер и кука номер 5 и започнах един шал, ама много сбит стана. Представях си го по-въздушен, явно съм сбъркала нещо.

ей тук

Хрумна ми идея обаче да си изплета няколко такива спиралки от различни цветове и да ги комбинирам според тоалета Thinking

# 497
Made in Russia, много ми харесаха и двата модела, особено ръкавичките на втория. Би ли споделила описанието, и за двата модела, моля?  Praynig

Beborana, в "моите" магазини има прежда "калина" тя е 100% акрил, и наистина е доста добра, а и като цена не е скъпа 2.20 за 100гр. Производител е "сазо 2004", но не знам онлайн от къде може да си я поръчаш. Сега като проверих в нета намерих прежда "калина" на велбъжд Кюстендил, но всъщност това е прежда "мила" и като качество е по-лоша от другата калина.  Rolling Eyes  Иначе yarnart baby е хубава акрилна прежда, картопу бебе, също ми допада.

Майра, опитай с по голяма (дебела) кука, тази номер 5 колко мм е, по принцип аз мохера го плета с голям номер (мм, де, че при нас колко по-голям е номера на куката мм са по-малки), но в момента не се сещам кой.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 12:19 от pepito21

# 498
Не знам, не пише на опаковката колко мм е Sad Най-големия номер в магазина беше 6. Явно ще трябва с него да пробвам.

# 499
Влизам само, за да поздравя наградените в конкурса на Коутс. Напоследък нямам сили да ви следя. Лутам се в тъмни облаци от проблеми, през които едва прониква слънчев лъч.  Sad

# 500
pepito21,
с радост бих ти ги дала,но и аз ги нямам. Някой ги беше показал на стр 8 от тази тема и ми харесаха, и взаимствах идеята. Ако искаш погледни никчето на жената,която ги е показала,тя може да ги има!:)

# 501
Момичета някои плел ли е тази шапка нещо не мога да зацепя как става руския ми куца http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2507/203930942520364135771287 … NCTHoGq1tFG69.JPG

# 502
Обещаният превод:

стр.2 стр. 3

и нещо класическо и мъжко

Steisi стискам палци всичко да се подреди по най-добрия начин!

Янка това е със скъсени редове. За съжаление нямам повече време за превод иначе с удоволствие бих помогнала. Виж в нашата библиотека, мисля че имаше стъпка по стъпка.

# 503
Made in Russia, ами то така като не следя темата от началото  Blush Преди малко влязох във  фейс и разглеждах снимките от конкурса на коутс, там го видях. На Фиф е модела, копнах си и описанието, сега започвам да издирвам ръкавичките от втория модел. Дали някои има на идея от кое списание е модела!?

Майра, ако номер 6 е с по голяма кука пробвай с него, иначе и идеята за отделни спиралки не е лоша, даже може в един цвят и да ги съединиш в един шал, ама и идея си нямам как, с малко повече фантазия ще се получи.  Peace Нещо подобно, но със 2-3 спиралки.

Steisi, радвам се да те "видя", дано проблемите се оправят бързо и много скоро   sun

янка милкова, миналата година я пробвах, но само за да видя дали ще ми се получи мотива, даже не го изкарах до край, милото каза че шапката не му харесва и аз се отказах. Може и да бъркам но това не  са ли т.н. скъсени редове. За съжаление превод нямам, не съм добре с руския, и да не те обърквам само, дано някоя добра душа го преведе.  Praynig

Snejana_G, благодаря за преводите, мисля да пробвам мъжката шапка.   bouquet

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 13:21 от pepito21

# 504
  • у дома
 Момичета страхотни сте!  bouquet
Тайно Ви шпионирам и искам да се науча и като за начало да Ви питам,поръчвали ли сте и колко е доставката от тук
http://alexanderyarn.com/contacts/

# 505
Благодаря за благопожеланията! Доскоро нямах никакво желание за плетене, но напоследък съм взела да давя мъката в прежди и се надявам скоро да се включа по-адекватно по темата.

# 506
Намерих обяснението  newsm44
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:37kgepY2bTI … bg&lr=lang_fr|lang_bg
Но ще го оставя да почака малко. Някой ще има ли търпение да ми обясни стъпка по стъпка тези ръкавички.  Никога не съм плела ръкавици и ще трябва мноого да ми се обяснява

# 507
  • София
Стейси, стискам ти палци всичко да се нареди по-скоро!!!
Додо, приказна шапка си изработила!
Made in Russia, много си чаровна и страшно ти отива наметката и ръкавичките! Носи си ги със здраве!

Снежи, аз лично смятам да се възползвам от предложената мъжка шапка. Добре, че погледнах сега темата, за да си поръчам прежда и за нея.
Аз съм на вълна коледни подаръци, и вече съм обмислила какво ще плета и от какви прежди. И ще включа и едни 100грама за тази мъжка шапка.
В този ред на мисли да похваля Статекс, за любезното и внимателно отношение. Една от преждите, които ми трябва все още я нямат, но ми запазиха други две докато дойде липсващата.

# 508
Янче, последно аз я плетох мъжката супер-шапка. Много лесна, прави се със скъсени редове, да. Плете се лицево и от двете страни. Не сегменти е.

СУПЕРШАПКА

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ:
READ HEART SUPER SAVER /100% акрил, 155 м./85 гр./
[MC] – вишневочервено №319;  1 кълбо;
[CC] – бял №311, 1 кълбо.

Комтентар към описанието:
Всеки път при смяна на цветовете въдеждайте новия цвят, когато сте на лицев ред, над стария такъв. Така се получава по-плътна плетка за долния край на шапката.
При плетене на скъсени редове не е нужно да обръщата бримката, както пише в много описания. Когато е необходимо, обърнете плетката и плетете в обратно направление, в инструкцията ще бъде казано – обърнете!
Шапката е изплетена от препоръчаната прежда, с двойна нишка.
Инструкция:
Наберете 38 бримки от цвета МС, с двойна нишка.
*Използвайки преждата с цвят СС изплетете 36 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 34 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят СС изплетете 32 л. бр.  Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 30 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят СС изплетете 28 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 26 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят СС изплетете 24 л. бр.Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 22 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят СС изплетете 20 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
ПОЛОВИНАТА НА ЕДИНИЯТ КЛИН Е ГОТОВ!
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 22 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят СС изплетете 24 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 26 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят СС изплетете 28 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 30 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 32 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 34 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки преждата с цвят МС изплетете 36 л. бр. Обърнете и плетете лицеви бримки до края на реда.
Използвайки МС, изплетете 2 лицеви реда за всички бримки.*
Повторете мотива от *до* още 4 пъти.
Използвайки прежда с цвета МС, закрийте всички бримки. Отрежете конеца, като оставите поне 60 см. дължина. Зашийте отделните клинове.

Уиуи, бях ти намерила и описанието на този модел по-назад в темката.  newsm78

dgidgi, пазаруваме от сайта, да. Изключително коректни и бързи. Доставката зависи от килограмите прежди, които искаш да ти доставят куриера.

В12, плете се като бие за пуловер полото. Изчисляваш си и си нанизваш бримки. После право нагоре и готово.  Hug

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 17:33 от big pufana

# 509
Майра, драго ми е да те видя и тук. Намери ме на скайпа ако искаш, така ще мога да ти помагам докато плетеш в движение, пък и съм наясно какви прежди и инструменти се предлагат на пазара тук. Плела съм подобен шал на една кука, нещо такова ли искаш да направиш? http://media.snimka.bg/4513/015282014-big.jpg

Общи условия

Активация на акаунт