Майчинството счетоводно - 34

• 35 412
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
питам дали мога  тогава да прехвърла майчинството си на майка ми при условие, че вече съм го прекратила и съм се върнала на работа?

да,можеш
по всяко време можеш да го прехвърлиш след края на  410дни

# 196
С интерес следя темата и не мога да разбера какво - вече втори път се записвам в темата за да я следя и вече два пъти ми трият постовете и не получавам отговори.Както и да е.Искам само да кажа, че шапка им свалям на всичките момичета които помагат с информация   bouquet

# 197
  • София
tanj74, задали сте въпрос в тема 32. Отговорено ви е веднага.
След това фигурирате само с по една дума, няколко пъти - "запис".
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0
Цитат
6. Спамът, флудът и "чатът" са забранени

Ако искате да следите темата, използвайте бутона

# 198
  • Плевен
здравеите! Имам едно питаме понеже съм по майчинство и другия месец ми изтича 1-вата година,имам желание да се върна на работа,но ако нещо се обърка възможно ли е да работа примерно 2 месеца и след което да си продължа 2-рата година по майчинство.
забележка:Детето ми няма да посещава ясла.Баба му ще го гледа.

# 199
Здравейте! При мен е много голяма каша и се надявам да ме разберете правилно.
Термина ми беше на 26ти март, но Сияна се роди на 7ми април. 45 - дневния болничен, преди праждането, започна да тече на 9ти февруари. Той не ми беше изплатен, защото ми липсваше 12 - месечния стаж (Тези 12 месеца станаха на 24ти юли). След изписването от болницата, ми бяха дадени само документите на бебето. В един момент, 5 месеца по - късно, от НОИ се сетили, че аз нямам продължението на БЛ от 9ти февруари, БЛ от личния лекар на детето. Ходих до болницата, взех си дубликат на продължението, лекарката ми издаде другия БЛ без проблем.

Писах до НОИ да ги питам кога и дали ще ми бъдат изплатени закъснелите БЛ и от кога ще ми изплащат майчинството. Техния отговор беше: "Изплащане на парично обещетение за бременност и раждане ще започне от дата 24.07.2010г., тъй като тогава  навършвате 12м. изискуемия осигурителен стаж." Въпросът ми и към вас, момичета, е да чакам ли някакви пари от тези болнични, и кога евентуално ще ми изплатят майчинството?

# 200
  • Пловдив
възможно ли е да работа примерно 2 месеца и след което да си продължа 2-рата година по майчинство.

да,може така

IceIceLady,трябвало е да получиш пари август месец.явно не си подава необходимите документи при работодателя след изтичането на болничния от педиатъра.има ги в първия пост на темата-линковете в червено
също не пишеш кога ти изтича третия болничен-24 юли по време на него ли е или след 135 те.мога и да смятам аз,но все пак може да ни облекчите

# 201
Ако искате да следите темата, използвайте бутона
AnMary благодаря за отговора   bouquet.Не знаех за тази опция  Embarassed

# 202
Elfita,135те дни са изтекли в средата на юни. Ще ми бъде постановен отказ, така ли да разбирам?

Знам, че вината за цялата бъркотия си е моя и не мога да обвинявам никого. Закъснях много с документите и счетоводителя ги е представил в НОИ края на септември. Поне можеш ли да ми кажеш кога горе долу да си чакам майчинството?

# 203
  • Пловдив
Elfita,135те дни са изтекли в средата на юни. Ще ми бъде постановен отказ, така ли да разбирам?

Знам, че вината за цялата бъркотия си е моя и не мога да обвинявам никого. Закъснях много с документите и счетоводителя ги е представил в НОИ края на септември. Поне можеш ли да ми кажеш кога горе долу да си чакам майчинството?

не,няма да ти откажат-ще ти изплатят парите със задна дата накуп
щом са представени края на септември,очаквай плащане 15-20 октомври
парите са октомври ще получиш до 5 декември и така до 5 число до края на 410 те дни

# 204
Здравейте, искам да попитам следното нещо. Явих се на ЛКК и ми дадоха болничен от 20 септември до 20 октомври. Кога да очаквам да ми преведат обезщетението? Но има и още нещо - работодателят ми е платил осигуровките само до август, за септември и октомври сигурно няма да ги плати скоро. Една приятелка ми каза, че болнични няма да ми преведат, докато работодателят не плати осигуровките за съответните месеци в които съм в болнични. Това вярно ли е ? Благодаря ви предварително.

# 205
  • Пловдив
болнични няма да ми преведат, докато работодателят не плати осигуровките за съответните месеци в които съм в болнични. Това вярно ли е ?

да,така е
също трябва да ти представи болничния в НОИ и тогава ще ти преведат

# 206
Стики, ама момичето януари ще се връща.

Съжалявам, пропуснала съм го!  Embarassed

# 207
  • София
Здравейте, дадох детето на ясла, но работодателя ми не иска да ме върне обратно на работа, като заяви, че моята позиция е вече променена и е 99% свързана с дълги командировки. На мен ми е пределно ясно, че просто не искат да ме върнат и искат да напусна по взаимно съгласие. Е да, ама аз не искам така. Ясно е, че проблема е, че много ще отсъствам заради боледуване на детето, а и има вече назначени мъже на мое място. Също така не скриха протеснението си, че мислят, че отново ще забременея!!! Направо съм бясна. Поисках поне да ме съкратят, но те отказват под предтекст, че това е невъзможно, защото закона ме пази. Знам че има начин, моля ви ми кажете как да процедирам, за да ме съкратят !

# 208
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, дадох детето на ясла, но работодателя ми не иска да ме върне обратно на работа, като заяви, че моята позиция е вече променена и е 99% свързана с дълги командировки. На мен ми е пределно ясно, че просто не искат да ме върнат и искат да напусна по взаимно съгласие. Е да, ама аз не искам така. Ясно е, че проблема е, че много ще отсъствам заради боледуване на детето, а и има вече назначени мъже на мое място. Също така не скриха протеснението си, че мислят, че отново ще забременея!!! Направо съм бясна. Поисках поне да ме съкратят, но те отказват под предтекст, че това е невъзможно, защото закона ме пази. Знам че има начин, моля ви ми кажете как да процедирам, за да ме съкратят !

Може да те съкратят / по някоя от точките на чл.328 от КТ/, ако получат разрешение от ИТ. Това се отнася за майки с деца до 3 год. възраст. Не напускай по взаимно съгласие, нека работодателят ти потърси алтернатива. Това, че детето евентуално ще боледува и/или ще забременяваш не е причина да те освободят от работа. За момента можеш да си ползваш натрупания платен отпуск.

# 209
  • София
Въпрос и от мен:
Имам ли право да получавам 1/2 от майчинството 120лв.,при условие,че детето посещава детска ясла,но няма навършени 2 години?

Общи условия

Активация на акаунт