Майчинството счетоводно - 34

• 34 940
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • varna
И аз да питам нещо :Викат ме на работа а малкият е на 3 месеца ,ако започна работа трябва да ме назначат на трудов договор , какво става с моите майчински , които са високи и не искам да ми ги спират.Моля за съвет ,че трябва да давам отговор на шефа.

# 316
  • Майничка
И аз да питам нещо :Викат ме на работа а малкият е на 3 месеца ,ако започна работа трябва да ме назначат на трудов договор , какво става с моите майчински , които са високи и не искам да ми ги спират.Моля за съвет ,че трябва да давам отговор на шефа.
Ами губите ги, остава само заплатата. Ако има начин да минете на граждански договор...

# 317
  • varna
а това какво ще рече

# 318
  • Майничка
а това какво ще рече

Да не сте на трудов, а на граждански договор, дори при същия работодател, който ви осигурява в момента. Тогава си оставате в майчинство и получавате обезщетението си + доходите по граждански договор.

# 319
  • varna
Много благодаря за информацията...сега остава и шефа да се навие.

# 320
Здравейте! Имам следния проблем - детето ми навърши годинка на 14.08, след което не съм получавала майчински, последния превод беше в нач на септември. Подала съм всички необходими документи още в началото на август, не знам как да проверя дали не е станала грешка. При вас така ли се бавят парите след 1 год.
Благодаря.

# 321
  • Пловдив
Здравейте! Имам следния проблем - детето ми навърши годинка на 14.08, след което не съм получавала майчински, последния превод беше в нач на септември. Подала съм всички необходими документи още в началото на август, не знам как да проверя дали не е станала грешка. При вас така ли се бавят парите след 1 год.
Благодаря.

явно работодателят не е подал данни за август месец
през втората година си зависима от работодателя,когато той подаде данни-едва след това НОИ ти правят превода
ако имаш пик виж дали имаш социални осигуровки за август
обади се в работата
пиши мейл на НОИ-има г в сайта

# 322
Не нямам пик, но ще попитам в счетоводството, благадаря. Peace

# 323
Здравейте ето линк за калкулатора за изчисляване на майчинството . http://www.-spam110-/file/lEgeYkHS/kalkulator_za_obezshtetenie_ma.html
Мисля че е коректен , но е добре ако някоя от разбиращите мами да го види  Simple Smile

Мили разбиращи мами - може ли като ви остане време да погледнете калкулатора- най -вече ми е интересно дали вярно се изчислява основата ако си ползвал болничен или не newsm78. Мерси предварително Simple Smile

# 324
  • Пловдив
mama_sancho ,явно е с по-нов ексел и аз не мога да го отворя.още преди това пробвах

# 325
  • Майничка
mama_sancho ,явно е с по-нов ексел и аз не мога да го отворя.още преди това пробвах

и аз не успявам с това разширение .xlsx

# 326
  • Пловдив
ааа то разширението е грешно
трябва да е само xls

# 327
Много странно...На мен ми излиза по този файл, че ще вземам по-малка сума майчински, ако не ползвам болчинен, отколкото ако ползвам Shocked  Защо е така?!?!?

# 328
А по повод трудовата борса.....аз бях на борсата за 6м,взимах обещетение 4м и се отписах/с неявяване,не съм представила трудов договор/,това да не би да означава,че останалите 2 м не се губят и в случая?И ако е така,кога се подновяват?

# 329
  • StZ
След изтичане на 410 те дни отпуск се върнах на работа и получавам 1/2 от майчинството за втората година  и заплата. Въпросът ми е бебо като е болен мога ли да ползвам отпуск за гледане на болно дете?

Общи условия

Активация на акаунт