Училища първолаци Варна

• 152 868
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 240
  • На небето
На родителската среща в градината, с участието на две учителки от "Н. Геров", коментираха, че от догодина (май) и за втори клас обучението ще е целодневно. Peace За което много се надявам, направо до 4 клас така да го направят. Че съм в голяма чуденка кой и как ще ходи да я взема и води на занималня (ако е извън училището), ние сме на работа, баби и дядовци няма в града... Rolling Eyes

A това за всички училища ли важи? Или самото училище определя това дали ще са целодневно или половин ден? Аз съм против сина ми да е цял ден на училище.  Sad

# 241
  • Варна
Estell, в "Найден Геров" обучението е целодневно по желание, т. е., училището осигурява възможността за целодневно обучение, но децата са на такова, само, ако родителите искат. Peace Не знам как е на другите места, може някъде да е задължително. Rolling Eyes

# 242
  • На небето
Estell, в "Найден Геров" обучението е целодневно по желание, т. е., училището осигурява възможността за целодневно обучение, но децата са на такова, само, ако родителите искат. Peace Не знам как е на другите места, може някъде да е задължително. Rolling Eyes

И аз сега говорих с учителката на сина ми и тя каза същото. Има занималня и който иска може да си остави детето цял ден има осигурен стол за хранене и игри. Но за сега не е целодневно, а е по желание на родителите. Но искали да го направят задължително целодневно училището до 4 клас. Дано докато тръгне на училище в от 1 до 4 клас да не вземат подобно решение.

# 243
Здравейте всички бъдещи и настоящи майки на първолаче.Аз също като вас съм  с бъдещ първокласник,но като чели ми се иска да учи в музикалното училище,а не в обикновен но начално.Въпросът ми е има ли някой представа за това училище каке подготовката на първолаците,какви са преподавателите които ще вземат първите класове,каква е базата и всичко което знаете за там ще ми бъде в голяма полза за решението ми дали да учи там или не.Предварително благодаря на всички които имат информация за мен,а на всички четящи :ВЕСЕЛА БАБА МАРТА !Здрави деца! И всичко най хубаво на вас и вашите семейства!
П.П. Аз вече веднъж съм имала първокласник който в момента е на 17 год.във Френската но сега ми е по притеснено от преди,сигорно от годините Laughing

# 244
Здравейте, някой може ли да ми препоръча учител за "Климент Охридски", живеем отсреща и там ще ми е най-удобно за мен и детето.

# 245
  • Варна
Здравейте, аз имам един конкретен въпрос, към тези, които имат някаква информация за учителките в Ангел Кънчев, тъй като сме в триумене - Галина Желева, Елисавета Хаджиева или Мая Димитрова бихте ми препоръчали като най-удачен избор за начален педагог? И ако може - защо?

# 246
  • Варна
Рядко чета форум, но тази тема е жизнено важна, защото и Мая е първолак есента. Раковски ни е много близо, утре ще отида да проверя какви условия има за живот там и какви люде го обитават.  Така като ви чета, става ми зле! Crazy

# 247
  • Варна
Mомичета, честит 3ти март! Минавам отново през темата, за да помоля за обективни отзиви относно относно началния курс в "Славейков" - толкова много има писано по темата, но всъщност нищо конкретно. Моля ви, дайте ми примери какво ви е харесало в обучението на децата ви, съответно - какво не ви е харесало, как е натоварването, децата харесват ли обучението там? Провокирана от съседната тема "какво прави едно училище елитно" изпитвам страх да не сгреша в избора на училище. Благодаря ви предварително.

# 248
Manzhelka, всичко, което пиша, е от мои лични впечатления. Учителите в т.нар. елитни училища знаят, че и без да си мръднат пръста, ученици ще има. За някои дори няма да има място. Затова не си дават труд  за нищо,а родителите са доволни, че децата им учат в такова училище. В същото време в много други по-малки или не толкова елитни училища, колегите им полагат огромни усилия, за да се докажат. Много често това, което те правят надминава в пъти работата на "елитните' учители.Хората са казали - първо работиш за име, после то работи за теб. Конкретно за Славейков - наред с добрите учители / които вие нямате право да избирате /, има и пълни некадърници. Бях свидетел как едно дете, четящо напълно гладко в началото на 1 калс беше накарано да чете на срички, защото така правели  всички други в класа. В клас в тетрадките се пишеха 3-4 реда, а за домашно се даваха 2-3 страници.

# 249
някой има ли впечатления от гео милев

# 250
Рядко чета форум, но тази тема е жизнено важна, защото и Мая е първолак есента. Раковски ни е много близо, утре ще отида да проверя какви условия има за живот там и какви люде го обитават.  Така като ви чета, става ми зле! Crazy

Аа хич да не ти става зле. Чудно си е училището (Раковски)  Laughing

Мисля към какво бих имала забележка евентуално и то е само към тази невероятна блъсканица, за която Лято каза - когато сме 2-ра смяна, а големите излизат...  Но аз вече знам и отивам в 13.28, точно преди звънецът да бие - и може да се влезе спокойно  Mr. Green
Децата закусват в стола след 1-вия час. За тези, които остават на занималня не знам как стоят нещата с обяда. Имам 2 приятелки с деца в занималнята - едната е много доволна, другата - не чак толкова.
За физическо се преобличат.
Учи се на смени. Вярно е, че децата се измарят повече, когато са втора смяна. Това също може би е минус. За друго не мога да се сетя. Хората от охраната, макар и досадни на моменти, си вършат добре работата, според мен.
В сегашния випуск няма лош преподавател, според мен. Имам познати във всички класове. Като някои споделят като минус по-голямо натоварване с домашни.
За тази година нямам впечатления от учителите, които ще поемат 1 клас, но съветвам да се  посетят срещите с тях, когато се организират - на мен лично ми беше много полезно.

# 251
  • Варна
Dimana, благодаря ти! В крайна сметка при мен везната наклони в полза на кварталното у-ще вместо към "Славейков". Наистина като се замисля, освен допълнителните часове по математика, нищо друго не беше в полза на "Славейков"- така или иначе ще запиша сина си на школа, ако прояви интерес, но предпочитам да мога да избирам лично преподавателката; освен математика, детето да има и избор на извънкласни занимания и спорт, а такава информация липсва на сайта на "Славейков". Със съпруга ми снощи обсъждахме за кой ли път темата за избор на училище (тъкмо бях седнала да пиша мотивационното писмо) и докато търсех конкретна информация за конкретни предимства на така исканото училище, една тема от архива, писана от Сребърен облак ме отказа напълно. Не страдам от излишни амбиции и изведнъж просто ме хвана страх, че досега май предпочитах "Славейков" просто защото се слави с добро реноме и всички минуси, на които се натъквах (ревниво пазена липса на всякаква информация от администрацията на училището, невъзможност за избор на преподавател, изместени дати за записване, гадно отношение на директорката и т.н.) сякаш бяха туширани като незначителни, но снощи някак осъзнах, че не искам детето ми да учи в такава среда. Искам учителите да са повече от преподаватели, искам детето ми да има време да чете книги и да спортува, а не да пише по домашни до късно вечер ... въобще, след толкова размисъл се спрях на квартално училище, където в сайта кипи културно-масова дейност, организират се екскурзии, конкурси и олимпиади, имат нов физкултурен салон, издават училищен вестник. Надявам се, че поне за мен направих правилния избор - нещо, с което не искам да обвързвам никоя от вас. Благодаря на всички ви за информацията и съдействието!

# 252
Manzhelka ,кое е кварталното училище за което говориш?Аз също клонях към Славейков,но също като теб започвам да се разколебавам

# 253
  • Варна.
дали, като проверявате информация из училищата за първолаците ви, не сте чули за целодневна предучилищна в училище? интересува ме "Славейков" и "Пушкин". благодаря  redecoration

# 254
  • Варна
Manzhelka ,кое е кварталното училище за което говориш?Аз също клонях към Славейков,но също като теб започвам да се разколебавам

"Цар Симеон I" под МакДрайв

Общи условия

Активация на акаунт