Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 734
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Въпроса ми свързан с прием на лекарство и сега ще обясня случая!
Синът ми, на 2 години и 5 месеца, от най-обикновени сополи прави спастични бронхити  ooooh!! Страшно и грозно е!
Преди 2 седмици от сополи на 4 ден направи спазъм и съответно спешно му дадохме Вентолин. След  като се свързах с хомеопата (жена, но хомеопатка ми звучи странно) му изписа Ипека, като в града има само 15 СН и давах такова. За 2 дена овладяхме пристъпа и нещата си бяха добре.
Преди 3 дена отново кихане, сополи и няколко пъти сменяхме лекарства. Днес към обяд положението уж изглеждаше добре, но като легна да спи видях тревожните симптоми на спазъм -тежко дишане с корема, подскачат му раменцата ........ Изплаших се и бързо дадох Вентолин. След 15 мин се събуди с рев и кашлица. Повърна две шепи храчки и аз съответно отново го заведох на лекар. Лек спазъм! Хомеопата отново даде Ипека, но иска утре да отида при нея да взема Туберкулин 1М и да го дам еднократно, защото както тя казва явно Ипека му действа само симптоматично, което е прекалено алопатично лечение.
Та след дългия увод, за който се извинявам, въпроса ми е дали е редно Туберкулин да е еднократен прием? Въпроса ми изникна от ето тази статия, която се надявам е писана от класически хомеопат:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w4sFd1t0V_w … ct=clnk&gl=bg.
Не искам да коментираме действията на хомеопата, просто искам да знам вашето мнение!

Благодаря предварително!

Туберкулин се дава в потенция 1М и то само еднократно.

Здравейте,
Копирах предния си пост и отговора на Aleksander , защото въпроса ми е отново свързан с Туберкулин.
След еднократния прием в сряда детето продължи да накашля от време на време и да има секрети, но по-гъсти и бели. За хомеопата смята това за нормално и аз също смятам, че не е нормално да се оправи от раз. Тя още каза, че ще го наблюдаваме и в сряда ще му даде още една доза Туберкулин 1 М и след още една седмица още една доза.
Това нормално ли е? Вземам в предвид и отговора на Aleksander !
Между другото той стана нещо малко нервен на моменти! Както нищо му няма и започва да плаче за нещо. Не съм споделяла с хомеопата и не знам дали има връзка с лекарството.
Отново благодаря!

# 151
  • Пловдив
щом са големи и им се мени мястото, по скоро е алергия.Кожен няма д а помогне,търсете хомеопат

Ами ние си имаме,но...все казва нищо да не правя и да не давам!

# 152
  • София
Дории, при нас еднократен прием на Туберколин не помогна и сега приехме по-продължителен на LM1 потенция, после еднократно 200 С, а май и това няма да е краят. Хомеопата каза точно това, което пише и в статията.

# 153
  • Пловдив
П.п. Нашата хом-ка ще отсъства до 3.11!Много ми се искаше да и покажа пъпките докато са "пресни",но...ще снимам и така!

# 154
П.п. Нашата хом-ка ще отсъства до 3.11!Много ми се искаше да и покажа пъпките докато са "пресни",но...ще снимам и така!
поне Апис не каза ли да вземете.Мин.седмица малкият ми син се опъпчи по същия начин(от 2г -откакто сме при хомеопат ,не беше се случвало,явно ще ходим отново на интервю)Започнахме с Апис 30,но хчмаше ефект и продължихме с Апис 200.

# 155
  • Пловдив
Не,питах и за Ледум,но...каза Не!Явно само ние не можем да пием нищо Shocked и ще се мъчим!Писна ми!

# 156
Здравейте, извинявам се предварително, ако въпросът е бил обсъждан вече - става въпрос за баща ми, който е на 80 години и е с диагноза "Остра миелоидна левквмия" (в епикризата диагнозата е въпросителна). Диагнозата е отпреди 5 години, като допреди 3 месеца все още не се беше налагало кръвопреливане, но сега хемоглобинът му започна да пада всеки месец, вдига температура.
Въпросът ми е дали това заболяване може да се повлияе от хомеопатично лечение при човек на такава възраст?

Благодаря предварително и още веднъж се извинявам, че питам така неподготвена.

# 157
Не,питах и за Ледум,но...каза Не!Явно само ние не можем да пием нищо Shocked и ще се мъчим!Писна ми!

За мен това не е нормално! То бива, бива да оставяме понякога сами да се борят, но пак ти казвам хич не ми прилича на "чистене" това. И то толкова време.
(относно паузата от буболечката - може и още как - яде, снася, яде, снася и после умира - идва ново поколение. Имахме си и дървеница по едно време - от нея идея си нямах какви гадости излизат - и гризеше само по долните крайници до дупето - никога не съм видяла пъпка нагоре)
Ако питаш мен, напръскай си помещенията обилно със подходящ спрей, после проветри както там е указано на опаковката, та поне да се изключи тази възможност - за гадинка)

# 158
  • Пловдив
Мерси Мече!И нас само там ни излизат пъпките-по дупето и крачетата/до кръста/!Вчера новите бяха на дупето и на кръста,и до слабините 2.
Ще взема да пръскам наистина!Така ли тая гад не ще и мен да захапе веднъж,а?

И според теб не е алергия към нещо,нали?

# 159
Може и да е - нищо не мога да кажа, даже и да видя пъпките - не съм лекар. Но такива...."шлюпки", както излизат грамадни newsm78...

# 160

Не само вие! И на мен не ми дават  Crazy!
Настинки боря с чай от шипка, моска сол ... Една екзема на крака /която се появи при лечебна криза/ си я влачих повече от два месеца - с нищо не я мазах, освен налагането с листа от живовлек. Онзи ден питах дали може да приемам рибено масло - пак не.
Имам доверие в хомеопата си, слушам го и изпълнявам, макар от време на време и на мен да ми писва  Simple Smile .

А за тези пъпки - една бълха да има на мен ще скочи. И вкъщи са ме хапали, и на работа - не можа ли някой колега или роднина, все мен  Mr. Green Имала съм същата ситуация - сутрин се събуждам нахапана, на следващата - пак. После се скрие някъде гадинката и някоя друга сутрин - аз пак нахапана.

# 161
  • Пловдив
Може и да е - нищо не мога да кажа, даже и да видя пъпките - не съм лекар. Но такива...."шлюпки", както излизат грамадни newsm78...

Мече,добре че ми каза за Витасин-крема.Мажа с него и мисля,че действа добре!Поне е нещо!
 Peace

# 162
Е, пак си е потискане, ама... Embarassed

# 163
  • Пловдив

Ами к`во да правя,то не се издържа...като му се карам да не се чеше,става обратното и по-лошо!А ако станат рани...че и трудно зарастват!Каквото -това,като не ни дават друго...

# 164
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, извинявам се предварително, ако въпросът е бил обсъждан вече - става въпрос за баща ми, който е на 80 години и е с диагноза "Остра миелоидна левквмия" (в епикризата диагнозата е въпросителна). Диагнозата е отпреди 5 години, като допреди 3 месеца все още не се беше налагало кръвопреливане, но сега хемоглобинът му започна да пада всеки месец, вдига температура.
Въпросът ми е дали това заболяване може да се повлияе от хомеопатично лечение при човек на такава възраст?

Благодаря предварително и още веднъж се извинявам, че питам така неподготвена.

Винаги може да се повлияе, независимо от възраста!

Общи условия

Активация на акаунт