Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 733
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
И според двете хомеоп. на децата /щото са при различни  Wink/  може физ. разтвор, а едната препоръчва понякога и клеева тинктура.
Другата не се е налагало досега да я питам за нещо друго, освен физ. разтвор...

# 241
  • И аз не знам къде...
И нашата позволява физиологичен разтвор и клеева тинктура  Peace! За сребърна вода не съм се сещала да попитам  Thinking, ама защо да не може!

# 242
А при хрема, лекувана с класическа хомеопатия, може ли да се правят промивания на носа със Стеримар? Става дума за малко дете, което не винаги успява да си издуха добре носа?

Не съм чела листовката, но доколкото знам това е вода и морска сол. Аз лично чистя с клечка памук или карам да духа свещичка, като запушвам устата Mr. Green Хем се забавлява така.

# 243
Преди промивах с подсолена (с морска сол - на вкус) филтрирана питейна вода. Ползвах капкомер, за да накапя достатъчно количество, което после издухвахме.  По-малките деца сигурно биха гълтали всичко, така че солеността не трябва да е повече от на морска вода.  Peace

Сега вече детето е голямо и смърка от шепичка същия разтвор, ако хремата е гъста и/или предизвиква обструкция на носните канали. Ако е течна и може да диша без проблем, изчакваме да премине сама.

# 244
всъщност каква ли е разликата в солеността на физ. разтвор и морската вода?
мисля морската вода е оптималният вариант за соленност, като лечение на детска хрема.
аз ползвам морска вода от дълбочина на морето.
мисля годност няма.
домашен солен разтвор, съм чувала се съхранява до 24 часа.

# 245
  • София - Варна - Бургас
И нашата позволява физиологичен разтвор и клеева тинктура  Peace! За сребърна вода не съм се сещала да попитам  Thinking, ама защо да не може!

Аааа, може, може и сребърна вода - и двете, както и клеевата тинктура имат добро общо антибактериално действие и не пречат на хомеопатичното лечение.  Peace

# 246
  • София - Варна - Бургас
всъщност каква ли е разликата в солеността на физ. разтвор и морската вода?
мисля морската вода е оптималният вариант за соленност, като лечение на детска хрема.
аз ползвам морска вода от дълбочина на морето.
мисля годност няма.
домашен солен разтвор, съм чувала се съхранява до 24 часа.

Ами има разлика, в морската най-малкото има планктон... а и домашния солен разтвор има мн. по-голяма трайност в хладилник.

# 247
  • Пловдив
Добре де  newsm78
Нали сребърната вода и клеевата тинктура са си природни антибиотици, т.е. действат на физическо ниво, което не е желано при хомеопатията  Rolling Eyes
Аз в началото редовно задавах тези въпроси на хом-ката, но тя за да не ме притиска със забрани, само ми казваше, че за лечението не са нужни тези средства. Аз кога ползвах, кога не... С времето сама стигнах до извода, че не са необходими. Имам си ги в шкафчето. Ползвам сребърната вода да напръскам на раничка или ако се опитам да преборя нещо без намесата на хомеопатията, но започнем ли х.л спирам.

Между другото, още в началото, когато ползвах "услугите" на боаронопатията, правех какпки за нос от сребърна вода и клеева т-ра. Та дори тогава една боаронка ми направи забележка, че не правя услуга на детето си с такава комбинация. В смисъл, че и двете имат силно бактерицидно действие и избиват и полезно и вредно по пътя си, отделно изсушават лигавицата, с което се утежнява ситуацията.

Сега единственото нещо е да пръскам в носа физиологичен р-р, от банка, която държа в хладилника. Така хем почистваме нослето, хем овлажняваме лигавицата и толкова  Peace

# 248
  • София - Варна - Бургас
Аз не съм срещу антибиотиците, НО само като крайно животоспасяващо средство.

Не е верно че сребърна вода и клеева тинктура са антибиотици и че убиват всичко живо.
 Разбира се, че не трябва да се използват денонощно, а само вечер преди лягане, за да се поотпуши носа, а не да спи детето цяла нощ с отворена уста.
Много по-силно действие има например т.н. ушна кал - дай сега да я чистим и изхвърляме...

# 249
Детето ми, което е на 3 год., направи през 3 месеца пневмония, заради която лежим в болница. Миналата пролет също бяхме в болница със същата диагноза. След като излязохме от болницата, отидохме в Русе на хомеопат. Имам съмнение, че става въпрос за туберкулинов миазъм. Как да разбера ( освен ако не питам хомеопата в прав текст), дали това което е изписал, е за справяне с този миазъм? В момента имаме предписание: Меркурий Солубилис 30ch, Арсеникум Албум 30 ch - през ден, а веднъж седмично - V.A.B. 15 ch и Пеницилинум 15 ch -  по 10 гранулки. Не знам, доколко този хомеопат се занимава с миазми  и ако го попитам, дали ще ми отговори откровено. Честно казано, в Русе тези хомеопати, които зная- а действащите според моите проучвания, са само 3-ма, доколко се занимават с миазми.
Дали не е по-сигурно да отидем до Варна - там зная за д-р Иван Джеджев, който и Александер одобрява.

# 250
Хомеопатията може ли да затвори отворен прешлен (на гръбначния стълб между 3 и 4 ) при раждане?

# 251
Детето ми, което е на 3 год., направи през 3 месеца пневмония, заради която лежим в болница. Миналата пролет също бяхме в болница със същата диагноза. След като излязохме от болницата, отидохме в Русе на хомеопат. Имам съмнение, че става въпрос за туберкулинов миазъм. Как да разбера ( освен ако не питам хомеопата в прав текст), дали това което е изписал, е за справяне с този миазъм? В момента имаме предписание: Меркурий Солубилис 30ch, Арсеникум Албум 30 ch - през ден, а веднъж седмично - V.A.B. 15 ch и Пеницилинум 15 ch -  по 10 гранулки. Не знам, доколко този хомеопат се занимава с миазми  и ако го попитам, дали ще ми отговори откровено. Честно казано, в Русе тези хомеопати, които зная- а действащите според моите проучвания, са само 3-ма, доколко се занимават с миазми.
Дали не е по-сигурно да отидем до Варна - там зная за д-р Иван Джеджев, който и Александер одобрява.

Това не е хомеопатично предписание.
Най-вероятно т.нар. "хомропат" е лекар, възпитаник на Боарон.

# 252
Хомеопатията може ли да затвори отворен прешлен (на гръбначния стълб между 3 и 4 ) при раждане?

Ани, не ми се иска да разочаровам, но е малко вероятно да се промени процента на преживяемост при сериозна степен на Спина бифида.
Но може да се помогне на детето и на родителите му за преодоляване на силните стресове, предизвикани от този проблем.

# 253
  • София - Варна - Бургас

Боаронец разбира от Миазми, колкото месар от вегетарианство!

# 254
Цитат
Много по-силно действие има например т.н. ушна кал - дай сега да я чистим и изхвърляме...

Александър, би ли пояснил какво точно имаш предвид с този коментар?

Общи условия

Активация на акаунт