Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 22 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Stavanger, Norway
Добро утро и от мен! Честито на всички месечинки   bouquet Гледам някои навършват 4 месеца,а ние онзи ден станахме на 3  Mr. Green
Относно ваксините и последиците от тях нем и се мисли. Познавам 2 семейства, на които дечицата и са с диагноза аутизъм, а в последствие преименувано на хиперактивност  Rolling Eyes Много неприятна работа е това, но животът ни е такъв, че дефакто ни принуждават да слагаме ваксини. Аз всъщност не съм категорично против тях, но съм против интензивността на поставянето им. Не знам каква е тази логика, когато организма е по-слаб и крехък да се тъпче с максимален брой външни агенти  ooooh!
Ама каквото ние писано все пак - това ще е! Убедена съм, че дечицата ни ще са здрави и хубави и ще станат стойностни хора  Heart Eyes Опитвам се да мисля позитивно  Peace

# 196
Добро утро и от нас!

Да ви почерпя и аз тъй като днес Борис става на 3 месеца

Скарли, честита месечинка и на Габи. Желая ти да ти е много здравичка и дано да става все по-спокойна.

Селме, няма доказана връзка между аутизма и ваксините. В момента в научния свят ваксините и хомеопатията са едни от най-обсъжданите теми, следователно се правят и сериозни изследвания за това. В излезлите публикации не се съобщава, че аутизмът се причинява от ваксините  Peace  

# 197
Честити месечинки на Борис и Габи! Hug

buggy-->, доколкото четох, ваксините са само една от многото възможни причини за появата на аутизъм, но дали трябва да чакам да открият, че това е точната...както съм писала и преди аз търся винаги логиката в множеството теории за отглеждане на детето и в момента не виждам такава в поставянето на всички тези много-валентни ваксини, но в същото време не мога да се утърва от убеждението си, че все пак лекарите са тези, които са компетентни и трябва да носят отговорност за здравето на децата ни. newsm78

А и не смятам, че каквито и изследвания да има, те ще успеят да пробият политиката на фармацевтичните компании и техния лобизъм... Crossing Arms

Therisa, Филип още от раждането имаше някакви притрепервания на крачетата и ръчичките, които казаха, че са от недостиг на вит. В6, сложиха му няколко инжекции и казаха, че вече е добре, но както се оказа по-късно, и те не са имали представа от какво са и ме помолиха да им звънна какво е казал неврологът. Само като го погледна, тя каза, че е увеличен муслкулен тонус и ще изчезне, и че нея я притеснява повече обривът му, на който аз не бях обърнала никакво внимание заради постоянното наблюдение и мислене за треперенето.

Д-р Драганов вероятно ще се окаже прав, че треперенето на крайниците и устничките е нормално, защото все пак горе още няма никой. Mr. Green

# 198
Честити месечинки на всички днес!   bouquet

Бъгче, аутизмът така и не се знае до момента от какво се причинява, така че това спокойно биха могли да бъдат и ваксините. Изследвания всякакви, а кои са достоверни, е друга тема. Аз също се опитвам да чета критично и да отсявам информация, но за съжаление това, че все повече майки наблюдават регрес при децата си именно след поставяне на някоя ваксина, ми говори повече, отколкото стъкмените (най-често платени) изследвания на различни специалисти и организации.

(А, с Анди сме писали заедно почти)  Laughing

Тази седмица пак ще е дъждовна май...Добре, че съм измислила занимания за малчовците, че само вкъщи ще откачим всички Simple Smile

# 199
селме,сетила съм се да те питам нещо.спомням си,че едно време каза,че искаш да научиш бебето да яде два пъти от една и съща гърда (разбрах го два поредни пъти)....незнам правилно ли съм разбрала,но да питам защо?
   Честно казано на мен ми убягва факта да съм писала такова нещо..... Laughing Но както и да е.
    Когато има хиперлактация,за да се "научат" гърдите да произвеждат по-малко кърма ,биват поискани на по-големи интервали.И през всеки по-дългия интервал,ако бебето търси храна,му се дава само от едната гърда.(А другата,ако прекалено се надуе,само леко се изцежда,да се облекчи).
    Твоите интервали ,обаче ,гледам са станали мноооого дълги.Не знам,дали това може да ти навреди някак....  newsm78
    Ти усещаш ли нещо,като недостиг на кърма или препълване в едната гърда ?

# 200
Здравейте, честити месечинки, е ние сме едва на два месеца, ама с всеки един ден измисляме нещо ново Simple Smile. Вече посягаме, хилим се на образа в огледалото и гукаме доста. Само пустото коремче ни мъчи още. За ваксините ние вървим по имунизационния календар, мисля позитивно и това е.
Ади ще ти пратя покана във фейса, гледах снимките ти, много си хубава на сватбата, а бебо е наистина голям  мъж, а ти каква си финна.

# 201
Благодаря, Пуки Blush
Чакам си поканата,макар,че все си мисля,че ти имам Фейса Thinking или пък не..........

# 202
Познавам 2 семейства, на които дечицата и са с диагноза аутизъм, а в последствие преименувано на хиперактивност  Rolling Eyes
   Едното не изключва другото.
    Детето може да бъде аутично и хиперактивно едновременно.
    Не знам,какъв точно беше случая при твоите познати.....

buggy--> ,не че не е доказана връзката,а просто няма официално изнесени доказателства за нея.
В  САЩ едно семейство успя да спечели съдебно дело ,касаещо точно връзката на Аутизъм при дъщеря им и ваксинациите.
Ще допълня по-късно,че бебката иска внимание.  Peace

# 203
Е то по тази логика дали е достоверна информацията на майките, които наблюдават регрес на децата си точно след поставяне на ваксина  newsm78 Как точно ги наблюдават през другото време? Боледували ли са по време на бременността? Какви лекарства са взимали? и т.н. въпроси ми идват в главата на прима виста. Като се събира информация по даден въпрос дали е по-добре да се вярва на сериозни и независими издания или на субективното мнение на някого?  newsm78

Далеч съм от мисълта, че ваксините не влияят по някакъв начин на имунната система - позитивно или негативно. Ама пък да се обвиняват, че причиняват аутизъм, вече е малко пресилено  Stop Те и окситоцина, които го слагат по време на раждането, също го обвиняват че е причинител на аутизма  newsm78 А дали е така?!

От друга страна точно заради ваксините от лицето на земята са изчезнали някой от най-смъртоносните болести. Това е факт! Та претегляйки + и - аз съм взела решението за себе си, без да изпадам в крайности  Peace

Включих се по темата за ваксините и аутизма, защото според мен не е коректно да се хвърля информация в пространството, с ужасно убедителен тон, без тази информация да е подплатена с доказателства. Съгласете се, че аутизмът е доста тежка диагноза и тя би притеснила не малко майки тук, които в последствие ще вземат решение не на базата на информиран избор, а емоционално  Peace

# 204
Е то по тази логика дали е достоверна информацията на майките, които наблюдават регрес на децата си точно след поставяне на ваксина  newsm78 Как точно ги наблюдават през другото време? Боледували ли са по време на бременността? Какви лекарства са взимали? и т.н. въпроси ми идват в главата на прима виста. Като се събира информация по даден въпрос дали е по-добре да се вярва на сериозни и независими издания или на субективното мнение на някого?  newsm78

Далеч съм от мисълта, че ваксините не влияят по някакъв начин на имунната система - позитивно или негативно. Ама пък да се обвиняват, че причиняват аутизъм, вече е малко пресилено  Stop Те и окситоцина, които го слагат по време на раждането, също го обвиняват че е причинител на аутизма  newsm78 А дали е така?!

От друга страна точно заради ваксините от лицето на земята са изчезнали някой от най-смъртоносните болести. Това е факт! Та претегляйки + и - аз съм взела решението за себе си, без да изпадам в крайности  Peace

Включих се по темата за ваксините и аутизма, защото според мен не е коректно да се хвърля информация в пространството, с ужасно убедителен тон, без тази информация да е подплатена с доказателства. Съгласете се, че аутизмът е доста тежка диагноза и тя би притеснила не малко майки тук, които в последствие ще вземат решение не на базата на информиран избор, а емоционално  Peace

Peace Peace Peace

# 205
  • в Кошера
Честитки на празнуващите бебоци! Да са здрави и послушни!

Ваксините и евентуалните негативни влияния в/у физическото и емоционално здраве, които носят, са тема, дъвкана и предъвкана и от нас тук и по принцип. В крайна сметка, ако се замислим, най-лесно е да обвиним нещо или някого за кофти-случаите, защото някакси е по-удобно да има такъв Главен виновник.

# 206
Мамчета, има ли бебоци, които да са на 5 кратно хренене, т.е. 5 пъти на ден !!!
Ние нещо не огладняваме много напоследък и като дойде време за хранене ми се смее 20 мин. преди да започне да яде, та се чудя дали да не започнем да правим по- големи интервали от по 3:30 или 4 часа ?  newsm78 Доки каза да увеличим АМ на 150мл. Бебоците , които са на адаптирано мляко по колко пият на едно хранене ?

# 207
     Момичета,темата за Аутизма ми е много чувствителна.
     Само споделих,какво мисля и знам във връзка с това,което ме попита Анди.Далеч съм от мисълта да разпространявам някакви пропаганди тук.  Stop Съжалявам,че звуча толкова убедително.
     Евентуалните причини за Аутизъм са много,не са само ваксините.Както и недъзите ,които евентуално се причиняват от ваксините ,също са много(говоря за тези,освен Аутизма).Може страшно дълго да се дискутира по въпроса,но нито аз нито,предполагам,вие имате такова желание в момента.

Гледам нещата под по-различен ъгъл.И само ви пожелавам да са ви живи,здрави и нормално развиващи се децата и никога да нямаме една и съща гледна точка!  Peace  Hug

Ако ви се чете,заповядайте:
    http://www.autism-bg.com/faq.html
    http://www.hicomm.bg/bg/articles/news/12564/%D0%A9%D0%B0%D1%82%D … 0%B7%D0%BC%D0%B0/
    http://www.natural-pregnancy-mentor.com/obstetric-ultrasound.html (ако имате нужда от превод,ще ви го пратя на лични)

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 12:14 от Селма

# 208
  • в 1001-та нощ
Мамчета, има ли бебоци, които да са на 5 кратно хренене, т.е. 5 пъти на ден !!!
Ние нещо не огладняваме много напоследък и като дойде време за хранене ми се смее 20 мин. преди да започне да яде, та се чудя дали да не започнем да правим по- големи интервали от по 3:30 или 4 часа ?  newsm78 Доки каза да увеличим АМ на 150мл. Бебоците , които са на адаптирано мляко по колко пият на едно хранене ?

септември бяхме през 4 часа - той сам си правеше режима - не съм го държала гладен - много излизах-дълги разходки и спеше ...както и вечер след къпане - спи до сутринта ...и резултатът беше че е качил 500г и казаха да го храня по-често

сега като не сме постоянно навън ...се храни на около 3 часа

# 209
  • в Кошера
vitality, и дребка яде по 5 пъти, да не кажа, че е имало случаи и с 4 хранения.
На смесено хранене е, от седмица сама иска повече, та вече порциите й АМ са 170 мл (150 мл вода), иначе от средата на 2-ия месец яде по 5 х 130 мл.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт