Един триместър ми остана, за да стана януарска мама - 12 тема

• 25 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • В две тъмни очички
Бебешондел  Аз се влюбих в един магазин в този МОЛ. Само уникални детски дрешки по витрините,много бяха фешЪн  Joy . Не влязох да го разгледам и не знам дали има бебешки,ама си мисля,че ще има!
Биричке страхотна булка си  Hug

# 586
  • София
Здравейте тумбачета

имам два въпроса относно дрешките:
1. днес една продавачка ме убеждаваше, че всички плюшени дрешки (без значение от производителя) са 80% памук и 20% полиестер. Вярно ли е? като ги пипна отвътре ми се виждат малко грубички и някакси лигави и ми се иска да са 100% памук

2. другия ми въпрос е по колко броя дрешки от един вид  са необходими? аз съм взела 7 бодита, за колко дена ще стигнат ?

# 587
Мацки от ПЛОВДИВ, моля който има желание да посети деня на отворени врати в Окръжна болница на 29.10. от 12:00ч., да ми пише на лични до утре, за да се обадя да ни запиша!  Peace

Засега сме 2! Smile

# 588
Здравейте и от мен!

Лейди  ЧЕСТИТ РОДЖЕН ДЕН! newsm38

Ще погледна и аз снимките от сватбата. Много обичам сватби.

# 589
Здравейте и от мен!
Лейди, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, щастие, любов и леки оставащи месеци до края! Весело празнуване!
Биричке, много хубава булка си!
Шикозна, добре дошла, лека и безпроблемна бременност до края!
Снуки, браво на бебката, нека така да си седи докрая. Моята от 16гс е с главата надолу и все така си седи, само да не вземе сега накрая да се извърти. А ти защо се чудиш за 29 гс, аз знам, че когато си 28 и 1 ден, вече го смятат за 29 седмица, поне на мен така ми смятат всички лекари, при които ходя.

# 590
Момичета, от събота се каня да се обадя тук и все нещо става, но най-после се добирам до компютъра:) Много се радвам, че се запознах с част от вас в събота, надявам се срещата да ви е полезна и пак да се виждаме, а по-нататък да се запознаем и бебоците:)

За среща във Варна този път ще се постарая да дойда, свирнете ако се събирате. Предния път нали имаше отделна тема?

Бързам да попитам pepinka1: как си? Има ли промяна или още напипваш бучките? По принцип не е обичайно да се запушват канали по време на бременност и вероятно се касае за нещо друго. Най-добре ако е възможно да те види лекар.

Бо я опитай да се сетиш за Брита какво знаеш, че аз я смятах за най-добрата алтернатива... Или ако някой друг знае дали и защо тези кани са противопоказни да каже.

Като заговорихме за вода, наистина се счита, че докато е изключително кърмено на поискване, кърмачето няма нужда от вода. Кърмата е 90% вода и задоволява както глада, така и жаждата на бебчето в първите месеци. Майките кърмещи на поискване ще забележат, че при някои кърмения бебчето суче по-кратко и изпива т.нар. предно мляко от гърдата, което е по-воднисто, и след това изглежда съвсем доволно - т.е. сукало е от жажда, а не от глад. Да не говорим, че кърмата е идеално стерилизирана, чиста и е перфектният хидратиращ разтвор Simple Smile Особено важно е при възможност да се избягва предлагането на вода в първите седмици, защото тогава от една страна стомахчето на бебето е съвсем мъничко и водата заема мястото на ценната кърма, а освен това, поради това, че е пило вода, бебето ще суче по-малко, от там гърдите на мама получават знак да произвеждат по-малко и се влиза в порочен кръг. Бибероните, с които обичайно се предлага вода, също биха могли да объркат бебчето и да доведат до проблеми със засукването. Ако ви е интересно, можете да прочетете повече тук: Указания за предлагане на вода. За даването на водичка след хранене: няма открита връзка между не-изплакването на устичката и млечницата.

Видях че коментирате даване на биберон-залъгалка, позволявам си и аз да се включа по въпроса:) Ако е възможно е добре да се избягва предлагането на залъгалка поне през първите 6 седмици. Тогава бебето се учи да суче, освен това гърдите на майката трябва да получат достатъчно ясен сигнал за нуждите от кърма. Залъгалката от една страна може да забавя кърменето или дори да доведе до по-малък брой кърмения за 24 часа, а от друга страна може да създаде проблем при засукването. В периодът от 6 седмици след раждане това би могло да е особено неблагоприятно. И, разбира се, линк: Какво трябва да знам, преди да дам на кърменето си бебе биберон. Simple Smile

# 591
Привет и от мен!

Бира, тенкс за кафенцето! Толкова съблазнително изглежда, че чак и на мен ми се допи!  Crazy

За цитросепта мисля, че няма по-специална доза за бременни. Peace

Лейди Гуга, честито ти помъдряване!  Hug Жива-здрава и през януари да се гушкате щастливо с бебчето!  bouquet

shikozna, добре дошла! Кана Брита е добър вариант за пречистване на водата от органични и неорганични замърсители и да чисти хлора и котления камък. Ние използвъме и съм супер доволна.  Peace

Биричке, ама си ни убавица!  Flutter Heart Eyes
Днес бях при док.На преглед(не на ЖК)Препоръча ми стабилно лежане и придържащ колан за да може да се прибере таза.Наистина се е разтегнал доста и от там болките при стъпване.Каза също,че на този етап вече може да се прави рентцен,но аз за сега ще се въздържа...
Та колан ще си сложа,но това с лежането как ще стане? Grinning

# 592
Привет, бърборанки, явно не сте скучали през уикенда Simple Smile

Аз минавам само да поздравя Лейди Гуга за рождения ден с пожелания за здраве, любов и прекрасно майчинство, както и красавицата Биричка за новя статут на г-жа Simple Smile

И да докладвам, че в петък бях на контролен преглед. Бебо е станал голям мъж (1485 гр.), че и послушен - вече е в изходна позиция  newsm44 Аз съм +7 кг., което било нормално, и така, друго интересно няма.

Хубава седмица на всички!  Hug

# 593
момичета, помагайте. може ли някой да измери колко е дължината на една детска закачалка, имам предвид такава закачалка:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7435

Опитваме се да се уточним с жената, която ни прави нещо като гардероб- колона вътрешното разпределение, но понеже имам само 40 см дълбочина се чудя дали да слагам лост за закачалки. Големите закачалки са дълги 40 см, предполагам детските са по- малки
То въобще някъде по магазините продават ли се такива закачалки за дрехи за малчугани

аз днес цял ден имам болки и не смея да мръдна от нас, иначе бих скокнала до джъмбо да видя Sad

# 594
  • ул. "Мечтание"
Бо я опитай да се сетиш за Брита какво знаеш, че аз я смятах за най-добрата алтернатива... Или ако някой друг знае дали и защо тези кани са противопоказни да каже.

Аз доста разпитвах преди да си вземем и никъде не срещнах инфо, че е противопоказана за бебета. Единствено препоръчват при преценка на родителя водата да се преварява след като е минала през каната (но това и в брошурата си го пише).

Йоана, тази седмица ще има ли лекция/среща?

Еления, дано ти минат болежките по-бързо.

Аз другата седмица съм на ЖК (ако сколасам да си запиша час).
Напомням, че на 28-ми октомври, четвъртък има ден на отворените врати в Окръжна болница Варна. Ако някой ще ходи да свирка, да се съберем.

Бимбим, не мога да помогна с твоята дилема.

look_at_me, детските закачалки са по-къси от тези за възрастни.

# 595
  • София
Привет на всички, някой беше питал за кардиолог...аз след дълго лутане и питане стигнах до извода , че за София са д-р Филчева от Майчин дом и д-р Чилингирова от Св. Екатерина. Само те (може да има и още 1-2 ) се занимават с бременни.
С предварително записване е за Св. Екатерина тел.9159616  , а при Филчева е малко тото 2  тел.9172 - 398 или 436, но аз успях да отида приеме жената , нормално отношение ....
Аз сам на 27-ми при Мазнейкова, че нещо моята лекарка ме вкара в един филм пък да видим ..........
Лека бременност на всички мами.

# 596
  • София
Здравейте!

Биричка, страхотна булка си!  Heart Eyes

Лейди Гуга, честит празник!   bouquet

Нощни очи, мерси за отговора за секциото от петък!  Hug

Днес ми беше на гости 3 годишния племенник и се убедих, че с 2 деца е много весело. Вярно, че ми обърнаха къщата наопаки, караха се и се сдобряваха 10 пъти, но купона все пак си беше пълен и всички много се забавлявахме.

Нищо интересно няма при мен друго. Събота и неделя имах много силно главоболие, но тъй като съм против лекарства, геройски го изтърпях да ми мине само с чайчета, лежане и масаж.

И на мен ми предстои смяна на адресна регистрация и лична карта, че още се водим на адреса на свекърва ми, въпреки че от 2 години на живеем там. Знам, че са усложнили процедурата по смяна на адресна регистрация и въобще не ми се занимава, но заради училището на Бобо трябва да го направим скоро, че местоживеенето е важен критерий за прием.

bouquet

# 597
  • ул. "Мечтание"
Знам, че са усложнили процедурата по смяна на адресна регистрация и въобще не ми се занимава, но заради училището на Бобо трябва да го направим скоро, че местоживеенето е важен критерий за прием.

Защо да е усложнена?  newsm78
Моята я смениха за нула време. Попълних си бланките за постоянен и настоящ адрес (аз подавах и бланка от името на Божидар за постоянен адрес), отидох в общината по местоживеене (новото), там в служба ЕСГРАОН или ГРАО (не знам кое кое е, едното е службата, другото е системата) ме оправиха за нула време. Имаше само една такса от два лева и за по-малко от 15 минути вече бях варненка. А, да, трябва да си носиш и акта за раждане. И това е. После до един календарен месец трябва да си подадеш документите за нова лична карта.

# 598
  • София
В София вече трябва да се ходи в общината с нотариален акт или договор за наем за новото жилище, в нашия случай нотариален акт, който е на името на мъжа ми. Затова ми трябва и свидетелството за брак, за да докажа, че не живея под наем в апартамента му и той не укрива данъци. От позната, която мина скоро през процедурата, знам, че понеже е въведена отскоро, всичко това ставало доста бавно и с доста обикаляне по кабинетите в общината. А понеже се изисква и присъствието на мъжа ми, не знам кога ще успее да отдели толкова  време.

# 599
  • ул. "Мечтание"
Това всъщност отдавна го има май. Поне аз като си сменях личната карта преди три години след като сключихме граждански брак го имаше.
Тогава ни казаха, че трябва някой от собствениците на жилището да присъства при попълването на документите и да се "съгласи", че мога да живея там. Питахме в общината по местоживеене и ни казаха, че няма нужда. Достатъчно е да отида с акта си за раждане и удостоверението за граждански брак, който бяхме сключили преди има-няма седмица. Всичко друго им било в системата - жилището беше на свекър и свекърва ми, съответно се знае, че моят мъж им е син и т.н.
Тук пак си мислехме, че ще ни искат всички тия щуротии, но в общината само ни попитаха чие жилището, аз казах, че е на баща ми и те ми казаха, да си ида само с бланките и акта за раждане. За мъжа ми същото. Евентуално може да ти искат удостоверение за семейно положение (че не сте се развели с твоя мъж). Но може би трябва на място да се провери във вашата община. Като много други неща, май навсякъде е различно, нищо, че законите и наредбите са едни и същи.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт