126-Българки в САЩ

• 30 894
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
То Биси, късметът винаги е с по-добрите. Иска се специален талант да се възползваш от късмет и да се възползваш от дадена възможност. Ако Гейтс ти пречи, вземи Zuckerberg (нарочно използвам личности с високо публисити), просто това не променя смисъла, на казаното.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 04:17 от Лeни

# 676
... не исках да го пиша, но ще взема да родя скоро и да загубя оправданието си за липса на добри маниери и политкоректност  Wink много се дразня, като изревете за нещо след като са ви ударили по джоба, все едно не ви е била ясна тази азбучна истина още преди да дойдете в страната! Пак излиза, че на гърба на Анет и Миз и 3 деца са малко  Crazy

Ами ако на теб всичко ти е било ясно (в което се съмнявам), на много хора не им е било ясно и или пък им е било ясно, но искат да го променят. Промяната не идва от седенето и усмихването красиво. Извинявам се, че съм груба, но понякога си много високомерна, Агенте.

Пък от филма за Фейсбук, аз разбрах, че трябва да си умен и рутлес и една гадно копеле, както се казва.

# 677
smqg -  смях,но едно от нещата к много улесняват въртележката е точно братска взаимопомощ с майки в сходен филм..децата много обичат също да си имат другарчета,та е уин-уин.Аз оплаквания от " системата" нямам,т.е имам разбира се,но пренебрежими,а и съм избрала да се фокусирам върху "+" ,и да не се стресирам излишно (много много малко неща заслужават наистина да се късат нерви)..
*
в синси има и мравки за петс ако някой се интересува,стеф е сдобил цял контейнер,та и това ще споделим с желаещите

# 678
  • USA
И аз във взаимопомощта виждам спасението. Като гледам около мен майките на ученици са се разпределили по дни. Надявам се като му дойде времето да убедя началството колко ефективна ще съм да работя от вкъщи 1-2 дена седмично.

# 679
Еееей, да не се оплаче човек значи. Не е до джоба ми и това всеки, който ме познава го знае. Възмущавам се от приоритетите, и не, не искам евтин бензин, ако за това образованието ще пострада. И не, не искам да сравнявам с България, защото тази развита страна няма нужда да се сравнява с най-недоразвитите, а да гледа подобните на себе си. Не разбирам, какво лошо има в това човек да е критичен? Доволните и задоволени хора не правят промени. И изобщо Агентке, ти какво се възмущаваш, като знам че си съгласна с мен  Mr. Green

Лени, сериозно прочети книгата, статистически е обоснована теорията - всичко е до късмет да си роден в правилното семейство, и по правилното време, и естествено труд и талант, но без първите две вторите две не помагат. Много депресиращо ми подейства...

Под конспиративните теории не се подписвам, сори Миме  Peace

# 680
Няма проблем Биз Peace аз мисля че всеки може да си каже мнението та нали затова е форум все пак Peace

# 681
Ако ще си говорим с конспиративни теории и в тая тема, аз се отписвам.

Бубка аз за това спрях да чета останалата част от форума. Аман от конспирации, неподкрепени научно или фактологически  Close. Чудя се на смелостта и твърдоглавието на някои хора.....

Миме нищо лично, но и аз не се подписвам.

# 682
И аз във взаимопомощта виждам спасението. Като гледам около мен майките на ученици са се разпределили по дни. Надявам се като му дойде времето да убедя началството колко ефективна ще съм да работя от вкъщи 1-2 дена седмично.

Аз мисля, че това е ключово. Даже сега обмислям как да се специализирам, че да мога да работя от дома и откъдето си искам. Работодателите трябва също да разберат, че това е начин да се запазят жените на работното им място.

# 683
smqg -  смях,но едно от нещата к много улесняват въртележката е точно братска взаимопомощ с майки в сходен филм..децата много обичат също да си имат другарчета,та е уин-уин.Аз оплаквания от " системата" нямам,т.е имам разбира се,но пренебрежими,а и съм избрала да се фокусирам върху "+" ,и да не се стресирам излишно (много много малко неща заслужават наистина да се късат нерви)..

Както винаги се подписвам под това, което си казала! Ей това да гледаш свои + другарчета е много по-лесно отколкото само едните! Ние така се редуваме с близки прителки и много успешно работи! Когато ходим на мероприятия и т.н. поне по едно допълнително има включено, та после и аз като изрева на умряло как спешно ми трябва гледачка има на кой да разчитам без да банкрутираме.

И понеже съм вътре в " системата" ( parent advocate към Board of education на school district-а) да си кажа, че като всяка друга система и тази си има недостатъци, но всеки ден виждам много преимущества, котио остават скрити за много хора, на които не им се налага да ги ползват. Също така виждам и много хора, които работят за подобряването на тази система всеки божи ден, а болшинството от тези хора работят дори на доброволен принцип в " свободното" си време.  Откакто съм тук се научих, че преди да имам изисквания към тази система първо трябва да разбера как работи, после да помогна с каквото мога за работата и развитиетои,  и след това да я критикувам. Най-малкото тогава критиката ми ще има по-голяма стойност. От опит мога да кажа, че такива промени стават много бавно, НО стават!

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 20:41 от Tandoori

# 684
за мен ключът е в "примирението" че "смт гада' гив"..всеки си избира кое е това " смт",избор има бол (поне в моето ежедневие схемата е наопаки дори -кое си заслужава да бъде задържано).Толкова набързо се изчистват нещата като ги погледнеш така че се чудиш защо си се ядосвал..
*
много любопитни неща научих днес от вас,аз мислех че К е по закон фри,макар и по 2 часа само,а ей на-на 100 мили от нас само,същия щат и до небето разлики..

# 685
Аз явно съм единствената с тъмнорозови очила тук. И в американската мечта вярвам, и в неограничените възможности. Поне в моя работно-образователен контекст разликата между стария ми свят (включая Европа) и тукашния е умопомрачителна. Не, че не би ми се усладило двегодишно майчинство, вместо сега да се чудя как да се вредя на пазара за роби пак, но преди не бих могла и да си мечтая за това, което съм постигнала за себе си дотук, за едно сравнително кратко време (дай Боже все така).

# 686
Това за сестринство и взаимопомощ между майки звучи хубаво, но за съжаление малко фантастично в моя много личен случай.  Майките в класа на детето отиват и си прибират децата в 2:30 и просто нямат нужда от помощ за това. Малкото, които работят, нямат нито време нито желание за помощ и са си намерили начин.  

Не искам нани-държава да ми издържа детето, но темата за ролята на жените в съвременните работни реалности е комплексна и не може да се редюсне до клишета. Нито Полиана оптимизъм, нито пълно отричане на системата ще са реалистични.

И аз не искам евтин бензин!  Напротив, надявам се да повишат тези изкуствени цени. Може би ще престана да виждам тийнс качили се в Буик Енклейв или Джип Черокий, който не знаят как да карат...

Лени, трябва ли да поздравяваме??

# 687
Това за сестринство и взаимопомощ между майки звучи хубаво, но за съжаление малко фантастично в моя много личен случай.  Майките в класа на детето отиват и си прибират децата в 2:30 и просто нямат нужда от помощ за това. Малкото, които работят, нямат нито време нито желание за помощ и са си намерили начин.  

Пикси, аз дори не познавам повечето майки от каса на Калин. Просто съм се организирала с други приятелки, с които децата ни се разбират. Нали я знаеш приказката за неволята.. Peace

# 688
Анет, ние говорим за взаимопомощ, не за създаване на нови домакински чорс (като изтребване на мравки)  hahaha

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 04:18 от Лeни

# 689
  • Boston, MA
Евтиният бензин е предпоставка за евтини цени на всичко останало, което се купува от Уолмарт, та до Сакс. Не е лошо да си го припомним следващият път като сравним тукашните цени с европейските.

Лени, казвай официално вече, кога е терминът? Лентичка?

Общи условия

Активация на акаунт