Отговори
# 495
Какво малки, ели, нали преди няколко страници и аз обяснявах за девойката, която всяка сутрин чака моя да ходят на училище? Тепърва започват трепетите им.

# 496
Ехо, за любовта няма граници и възраст  Laughing!!!
Лъчезар вече беше влюбен 2 пъти и то не в близкото минало.Преди две години трябваше да си съперничи за сърцето на една девойка и моят съвет беше нещо в духа на това, че вместо да се отчайва и обезверява, че момата се колебае, да се представи по-добре от другия юнак - да и подава ръка като излиза от басеина, да и подава кърпата, да я изпраща до тях ( да кажа, че бяхме на морето), да я придружава до тоалетната, да и отваря вратата и т.н. дребни актове на внимание.Момичето беше толкова впечатлено, а моят син така внимателен и галантен - правеше всичко, за да се чувства тя комфортно - ако трябваше с посиняла уста от студ да влезе пак в басеина, за да правят състезание - скачаше!Познайте - имаха връзка 2 години - тя от провинцията, ние от Сф., чуваха се по тел. редовно и всяка възможност да се засечем на морето не се пропускаше и от наша и от тяхна страна.Това лято обаче всичко приключи.Той страда.Тя също - продължава да му звъни, а тя прекрати връзката, но явно Лъчи ще остане завинаги много приятен спомен в душата и.

камъче , благодаря ти за думите!От дни се чувствам пълен кретен, който си осакатява детето, анализирам ситуации, даже целия си живот от както имам деца, съветвам се, и се психясвам...обяснения може да има всякакви за моите терзания и проблеми с Лъчезар, но ти като че ли ме отрезви  - до сега не смеех да си призная, че наистина смятам, че съм нормална майка и просто имам късмета да съм родител на наистина палавник и хитрушан и смятам, че задачата ми е да му покажа, че така ще излъже себе си накрая.

И да споделя какво стана с дадените ми съвети - аз продължавам да се вслушвам във вас, защото ако ви нямах доверие изобщо нямаше и дума да обеля  Hug!
Разговаряхме отново на вечеря (както всяка вечер всякакви избрани от децата ми теми - обикновено детската и училището) и насочих разговора натам да си разкажем как си мечтаем да мине един наш ден - пръв се включи Лъчезар, после аз  Laughing.
Първо да ви кажа, че си представях как ще измисли нещо съвсем различно от ежедневието си и ще освободи фантацията си.За мое учудване разказа беше следния - " Ставам си, оправям се и заедно с вас отиваме да изпратим Светли на градина (това по принцип е приключение, защото се прави с кола и се пътуват 14 километра  Mr. Green), после ме оставяте в училище, отивам и цял ден вдигам ръка и получавам шестици, после се прибирам, обядвам (не помня какво изброи - любими неща) и сядам да уча, после отивам на плуване и като се прибера вие сте си у дома!"
Аз не знаех как да реагирам, казах само, че това е наистина един много хубав ден и понеже не знаех наистина дали това е добре или не, реших да не го коментирам, а разказах как аз си предтавям моя ден!

# 497
Боби, напрегната и трвожна си. Невъзможно е да не го усещат и децата. Помисли за един абсолютно рекалсиращ уйкенд!
Не зная какво да кажа за детето, но лично аз предпочитам умно и отворено дете пред абсолютния тих и кротък пълен отличник.

# 498
Здравейте, момичета  bouquetВсе по-рядко се включвам, но съм адски изморена, в работата е много натоварено, но почти свикнах Simple SmileИ въпреки, че не пиша толкова често, редовно ви чета. Днес синковеца донесе 4+ по английски, хич не ми е за оценката, но като видях какви глупости е писал на някои въпроси ooooh! Пък той ме успокоява, че четворките били най-високите оценки, почти всички имали двойки и тройки, познайте дали се успокоих Mr. Green
   Утре е на важно състезание, тридневно - съответно е освободен от последните два часа. Много си вири носа напоследък, но ще го приземят ми се струва Whistling Щял да става известен и да го интервюират по телевизията hahaha. Това е накратко, пожелавам ви да сте здрави и позитивно настроени, пък всичко друго ще си дойде по местата Hug Hug Hug

# 499
noni2009: няма да й се даваш на работата! Wink
И мене така ме успокояват: другите деца имали по-ниски оценки.Много ме е яд когато има грешни отговори, които могат да се съобразят. Много се накефих онзи ден, като ми каза, че по английски е гледал правописа на някои думи от условията на предишните задачи! Peace Ще се научат на тарикатски номера. Още малко време им трябва.

# 500
Това за ниските оценки на другите деца що ли ми звучи познато  newsm78?

# 501
  • София
Нормално е, ито не само за децата, но и за възрастните. Хората са го изучили този феномен - когато човек усеща, че е сгафил, за да се самозащити душевно, се сравнява с другарите си по съдба и се успокоява, че другите са по-зле от него. Та, споко! Моите като ми кажат нещо подобно, само ми става смешно, а преди се ядосвах.

Чува се, че скоро в новото училище ще има родителска, та ще ми е много интересно да разбера какваа е хавата там.

# 502
Разбрах за Билянка снощи. Дано има ефект.
Камъче, аз повдигнах въпроса, точно защото проблемът ми е близък- роднина, приятелка и друга близка. При всеки нещата се стекоха различно. Ако преди 15 години някой бе предложил тук операция на братовчед ми никой не би се поколебал, веднага би го направил, но за жалост нямаше никаква такава възможност, а лекарите направиха тук всичко, което бе по силите им.
Познатата ми се оправи тук. Изпратиха документите й в чужбина, за да се уверят в правилността на лечението- оказа се, че и там биха подходили по същия начин.
За жалост на приятелката ми никой не успя да помогне- нито тук, нито в чужбина. Играли сме от 4- годишни.
Сега остава да видим за другото дете, че там сумата е доста по- голяма и ще се събере вероятно по- бавно, дано е навреме. То, иначе, застраховани няма.
G.D., колко време ти отне пренастройката?
И аз не се вълнувам ни най- малко от оценките на другите деца и изказвания от типа "ма моята петица е най- високата оценка". За жалост има контролни, от които не мога да видя какви са пропуските, примерно от 20 задачи две задраскани, но там има само отговори а,б,в,г, а детето ми разказва въпроса и своя отговор, но не помни останалите три, за да ги обсъдим.
Нони, трудно се балансира, но ще се нагодиш все някак. Няма начин. Началото е трудно, нормално.
Боби, за липса на нормалност дори не си и мисли. То, без друго, нищо не значи. Карай си по- леко и не задълбавай чак толкова. Доста по- сериозни неща ще видим всички занапред.

# 503
Привет, момичета!
Днес ще ходим с таткото до Хиполенд да напазаруваме молбите в писмото до дядо Коледа.Днес магазина имал ЧРД - ставал на 5 г. (май) и ще има огромни намаления.Ако е бутаница хич няма и да се натискаме, но ако можем да спестим някой и друг лев и да го натаманим за още подаръци ще е много добре Laughing!
Снощи ученикът привърши с поправките и доучванията в 22.40, но получи огромна похвала за отлично научен урок по ЧП и щеше да получи лицево изкривяване от огромната усмивка.По математика този път беше решил да си напише домашното, което щеше да е абсолютно вярно, ако се искаше да намери обиколката, а не лицето на правоъгълниците.Новият урок бил за лице на квадрат и правоъгълник, но той не разбрал, че не било същото като обиколката - решил, че е още един начин да направиш изчислението.Като ви казвам, че е абсолютният оптимист вярвате ли ми... Mr. GreenДомашното беше огромно и аз му помогнах с калкулатора при изчисляването, защото беше само с дроби, но! исках да видя пътя на решаване.Все пак трябваше да се спи...
 За болните дечица - дано имат късмет и за Коледа получат най-желаното!
Да не дава Господ на човек да се налага да прави избор къде и как да се лекува - и аз имам близки, които си отидоха - кой се лекувал тук, кой навън, имам и приятелка, която се отърва, защото при рутинен преглед при гинеколога откриха проблем много навреме...и т.н. и т.н.
Хайде, днес е петък - хубав петък  Laughing!

# 504
Нашите синковци още не са повдигали въпроса за коледни подаръци, странно, но е така. Нито са си давали заявки.

# 505
E, браво Боби - явно имаш чудесно дете, което се старае да върши нещата правилно. Може би просто има нужда от съвет как точно става това. Нали е дете - откъде да знае, че често добрите намерения си остават само на фаза намерения, просто защото не знаем как да го превърнем в действия.  Какво мислиш - и аз съм с две момчета, колкото еднакви толкова и различни - само една майка може да ме разбере колко е трудно да възпитаваш в движение... докато нещата се случват - къде добре, къде не чак толкова.

# 506
Снощи ги подканих да пишат писма, а те - а-а--а, първо да идем до Хиполенд  да видим какво има в работилницата на Дядо Коледа, и тогава ще пишем  Laughing Laughing Laughing Егати бебетата...да са ни живи и здрави, ама това Хипо ми се види не много подходящо за кандидат пубери. И колко са скъпи играчките там.  Sick с тоя съдран бюджет тая година определено ще видим зор да задоволим всички точки от писмата. Ние у дома сме подхванали  едни мащабни промени... мислехме, че Дядо Коледа ще се отчете с мебели и матраци, ама пред децата тази версия не издържа  Wink

# 507
Тъй като темата ни доби вече коледен нюанс Laughing, до миналата Коледа нашия малкия все  още се връзваше на коледния календар, в който на всяко джобче добрия старец слага по едно лакомство. Батко му му се смееше, но ние с татко му нямахме нищо напротив да си има подобна вяра в дядо коледа. За малко да напиша дядо мраз Joy Тази година вече едва ли ще се връзва на това, но така или иначе съм убедена, че пак ще бъркат в календара със сладкиши.
Между другото, в детските стаи вие ли украсявате или те сами се заемат с това? До сега бях аз, но онзи ден като извадих коледната украса за преглед, ми се заяви, че двамата щели да си украсяват както си харесвали.

# 508
Ние редим из цялата къща заедно. Кой където свари.  Laughing
Тази година не сме започнали по разбираеми причини - дори петуниите и латинката по терасата ми продължават да цъфтят .
Като ни замирише на зима - започваме с укравата.

# 509
Те. И вече приключиха, писах го, ще купим само още гирлянди.
Всички обичаме да украсим поне месец по- рано, така коледното настроение държи повече, а никой не желае да се лиши от него. Веднъж елхата в детската я махнахме на първи май. Имат си и една игра, с лампичките, дето мигат. Когато е тъмно могат да обикалят хола и трапезарията /едно голямо общо помещение е/, а когато светнат се скриват. Май върколаци го играят.
Коледната ми звезда си е още зелена.

Между впрочем да споделя- ужасих се вчера от тълпите пред Лидл. Минахме с колата, на път за работа. Не вярвам в никой случай да е от беднотия, имаше всякакви хора там /едни вечерта влачеха торби към джип, на паркинга- возила от всякакъв калибър, не е от немотия в никой случай/, как им дава сърце да си губят времето, да се тъпчат /някои- с деца, ужас, акъл нямат тия хора, с малки деца/ за кило банани и мандарини. Били стотинки. Ще ги изпапат за часове, а ще виснат цял ден на студа. Че даже и си задедили по 200.00 лв. да ги похарчат в магазина. Все едно тоз тип магазини не поддържа постоянни промоции на разни стоки. В "Плюс" винаги е имало шоколади /немски, нелоши/ за стотинки и ги има. Всички го знаят, ма пуста и лакомия. Полиция- навред, като че ли има бунт и метежи. Една пенсионерка ще грипяса от висене и ще даде повече пари за лекарства, в сравнение със "спестеното" от бананите.

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 11:24 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт