Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 26 326
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Лошото е ,че ние миналия месец качихме 350 грама.Педито каза,че според нея бебо си е екстра и няма място за притеснение.Но ако спре да яде мисля,че няма да е добре.А като слушам тук как качват вашите бебета направо си мисля,че ние сме малки дребосъци.Ама жив и здрав да е не е нужно да е дебел,нали.  Mr. Green

# 316
margi _tr ние бяхме така 2 седмици, не искаше да яде през деня от гърдата - рев, писъци, извиваше се на дъга, т.нар. кърмаческа стачка и съответно ядеше само през нощта. На всеки час се будеше да цока по малко и съответно аз така 2 седмици не  бях спала  Shocked  Shocked  Shocked Беше кошмарно изживяване. Започнах да цедя кърма, а като няма кърма - АМ и да му давам от шише, направих режим през деня и се чувствам СУПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕР!!!! Наспах се и вече виждам света през розови очила  Grinning Grinning Grinning
Дано при вас остане само на кърма и да си върне дневното хранене, защото така с това нощно хранене на всеки час преживяването е УЖАС

# 317
Лошото е ,че ние миналия месец качихме 350 грама.Педито каза,че според нея бебо си е екстра и няма място за притеснение.Но ако спре да яде мисля,че няма да е добре.А като слушам тук как качват вашите бебета направо си мисля,че ние сме малки дребосъци.Ама жив и здрав да е не е нужно да е дебел,нали.  Mr. Green
   Ние миналия месец качихме 200 г!(а предните сме качвали над 1 кг)
   Педиатърката обаче ме успокои,че бебето е в абсолютна норма за своите месеци и да не ги мисля много тези килограми.  Simple Smile Peace

Дано при вас остане само на кърма и да си върне дневното хранене, защото така с това нощно хранене на всеки час преживяването е УЖАС

Добре ,че бебката спи долепена до мен.И аз само имам грижа да и подам гърда,когато тя поиска.
   Иначе щеше да е много по-трудно,ако се налагаше да ставам..... Tired

# 318
Божидар също се спи долепен до мен, но като се будеше на всеки час и аз се събуждах, нищо че не ставах. Сутринта бях като труп, супер изнервена от това недоспиване и ставаше някакъв омагьосан кръг
Сега с режима съм една щастлива мама  Laughingр ами то било много хубаво така  Grinning

# 319
Моя Мартин спи в негово си легло на една крачка от нашето,но все пак трябва да ставам.Тази вечер към 4 вече го оставих да спи при мен де,че не можех.Но предпочитам това да не става навик.А също така мен ме страх да му дам гърда и да заспя.Все си мисля,че може да се задави и аз да не разбера(което е доста тъпо,разбирам,носи го мисля).Та като го храня аз сядам на леглото.Та е все тая дали е Марти спи при мен или в неговото си легло. Simple Smile

# 320
Здравейте! Честит празник!
И аз откакто ме оперираха го кърмя в легнало положение и нощем ако се събуди да яде заспиваме заедно. Опитам ли да го преместя след като заспи - събужда се и нататък е ясно Simple Smile Но той сега така е свикнал в нашето легло и да заспива на цица, че през деня много трудно заспива Sad Само вечер след банята си заспива в легълцето. А тези рачета каквито са любвеобвилни и привързващи се Simple Smile Не зная как ще го отучвам, но здраве да е. С повечко търпение всичко се постига.
А това определение "дебел" само като го видя и... на мен са ми го лепвали твърде дълго, та ... да си призная натъжава ме малко и се засягам малко. Но ще го преживея, както е тръгнал може и в детската градина да му се наложи да се справя с такива определения. Най-лошо е, когато родителите го казват на децата си, така че поне това ще му спестя.

П.П. Да кажа само, че знам отлично, че не е било злонамерено. И на мен ми се е случвало да засегна някого, с нещо което не смятам за обидно.

# 321
  • София
здравейте, мацки!
не съм писала от мноооооооого време, ужасно съм несериозна
надявам се всички сте добре и сладурчовците ви да са добре
Тодор е много добре; вече наближава 8 кг (по кантара у дома, другата седмица сме на ДК и ще видим колко е по техния кантар); иска да седи в скута - сложа ли го, веднага се хваща за пръстите ми и се дърпа напред, за да седне. От вчера вече хваща играчка и я държи продължително. Разглежда я с интерес и даже се опитва да я вкара в устата (но тя е голяма и някак не влиза, много е смешен). А днес дори успя да си прехвърли играчката в другата ръчичка.
За говоренето - ясно казва агууууу, ангее; според майка ми и свеки казва мамамама, но аз не го чувам. Те, обаче, са доволни, щото това значело, че следващото дете ще е момиче  Joy
За коликите - мисля, че отминаха; пу пу; не сме имали криза от поне 7 дена, така че да се надявам да сме ги израснали
За спането - от поне 3 седмици заспива към 9-9.30 и спи до 6.30-7 сутринта с едно или две събуждания от по 15 мин за хапване
За захранването - аз мисля още един месец да караме на кърма, пък като навърши 5 месеца, леко леко да почнем с картофче, морковче, пък да видим

Тези дни все още е хубаво времето. Няма ли да направим една софийска среща?

# 322
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И на нас ни се промени режима със смяната на сезона, но май по-скоро аз се нагодих към режима на бебо  hahaha  Преди той заспиваше към 21ч, а аз към 23ч. на сутринта татко му го взимаше към 5:30ч и аз към 7:30 ставах, защото той тръгва на работа. Междувременно си ставам някой път по веднъж, някой път оп повече за нощните хранения. Не знам ама така аз докато се обърна итой деня минал.. А и нещо не успявах да се наспя .Сега Борко като заспи в 20:00(по новото време) и ние си лягаме в 21/21:30  Crazy и после всички ставаме в 5:30/6ч. Пак се буди да яде, но снощи само веднъж в 1 и веднага пак заспа. С тази нова схема ей до това вереме вече съм си направила сутришната тренировка, изпрала, изчистила, сготвила (в момента готвя де) и после имам цял ден за разходки и игра Simple Smile Днес даже и до НОИ успях да отида, за да подам молба за ПИК. Да не говорим, че и с любимия пием заедно кафеи прекарваме още някой час заедно  Heart Eyes Явно номера е не бебо да се нагажда по режим, а ние да се нагодим към него  Peace При нас така сработи, някой да не помисли, че налагам мнение  Crazy  

# 323
  • в 1001-та нощ
а да попитам как сте с косопада на този етап от след раждането и ако е удобно да добавяте дали кърмите или не?

# 324
Алена, и ти взе да се съмняваш, че има някаква връзка между кърменето и косопада?  Laughing
Аз кърмя и косопада малко намаля напоследък, но пак е ненормално силен. А пък косата ми видимо оредя  Sad

# 325
Страшно ми капе косата #Crazyнаправо е кошмарно,а иначе расте много бързо и е станала дълга и на всякъде в къщи се точат едни дълги косми Sad при все ,че ходя само вързана ужасно ееее.не кърмя

# 326
Кърмя и косата пада ужасно много.Започна да пада преди около месец.

# 327
Боядисах се месец след като родих и косата ми започна да пада като на тънки кичури..ужас...от около месец ползвам шампоана на Виши против косопад и мога да кажа,че има ефект,значително по-малко пада.Не кърмя.

# 328
И моята коса много пада, въпреки че постоянно ходя вързана навсякъде срещам косми  Sick. Кърмя. Засега нищо не правя по въпроса, но скоро ще трябва да се вземат мерки  Rolling Eyes.

# 329
Дунайка, щом сте имали с първото ти дете същите мятания на главата в полусън, сподели колко продължава шоуто, кога отшумява? И ние сме така!

Нямам ясен спомен, но със сигурност беше още в бебешкия период, т.е. преди годинката.

Косопад - много силен в момента, от около месец е. Кърмя. Но с първата бременност беше същото(пак кърмех). Ще отмине без видими последствия, пак ще веем буйни гриви.  Laughing

Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт