Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 905
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Нлайт 3 пъти на нощ е съвсем различно от това да суче всеки час. Има огрооооооооомна разлика. Никой  не може да ме убеди, че му е приятно да се буди да кърми на всеки час през нощта, освен ако не е някакъв вид мазохистична натура
ами то аз не се будя много, някак си всичко става в просъница, тя и беба су4е в полусън - просто сменам позата в която спя за да има бебка достъп до цицата. С каката ставах всеки път, кърмех на фотьоил, и оределено разликата е огромна. Тогава вечно бях недоспала, ставането всяка нощ по 3 пъти ми беше много неприятно, мечтаех за деня в който ще мога да се наспя без да се будя за кърменията. Сега изобщо не ми пречи и даже напротив - хи4 не ми се иска да спираме нощните кърмения.

Ти пробвала ли си да кърмиш легнала? Ако ти е удобно да кърмиш така защо не вземеш бебето при теб поне докато отмине този период..

# 346
Божидарчо спи до мен през нощта, кърмя легнала, но се събуждах на всеки час когато той искаше да суче и после пак заспивах, но все пак съня много се разпокъсва. В резултат бях перманентно изморена  Sick , а това се отрази и на него, стана неспокоен. Слава богу този период прикючи, издържах 2 седмици така. Нещата се оправиха като почнах даго храня от шише - кърма или АМ и тогава започна да си яде през деня и да си има режим и аз се родих  Grinning и детето съответно се успокои. При нас това проработи, сега единственото събуждане е в 4 през нощта, тогава давам цица за успокоение за 5 мин и пак заспива.

# 347

наблюденията ми са, че при кърмещите майки - може да продължава - докато кърмят, а при тези, които не кърмят - да приключи в срковете по-горе, защото при тях развитието с хормоните е различно, спрямо тези, които не кърмят

Не съм забелязала тази връзка.
Косопадът ми мина за 3 месеца, кърмих 2 години.
Може и другите дългокърмещи мами да споделя опита си от първите дечица.

# 348
Растат бебоците и си имат други забавления през деня - защо да се губи интересно време за ядене като може да се навакса през нощта  Mr. Green. И мен като дианасд това много ме мъчеше и започнах да предлагам по-настойчиво през деня. Горе-долу овладяхме положението  Peace. Е, сега й расте зъб, та сме друго чудо  Crazy

Кърмя и имам косопад. По време на бременността косата ми беше станала много гъста, та засега има какво да пада  Rolling Eyes

Лилия празнува деня на будителите днес  Wink и ме е вдигнала от 5. Така де, от сън помен няма  Mr. Green

# 349
И аз кърмя и имам ужасен косопад. Добре че имам (май вече  имах) гъста коса. Взех си и аз шампоан на Виши, но засега няма промяна, но нещо не ми влияе добре. Постоянно съм с вързана коса и въпреки това косми има навсякъде. Като прибавим и косопада на бебето и картинката става цветуща. Някой знае ли до кога горе-долу трае косопада при бебетата.

И Боян си мяташе главата докато спи, но скоро не съм го засичала.

Някой гледа ли днес в предаването на Гала за вредата от пластмасите, микровълновата, праха, ароматизаторите и още куп други неща. Направо съжалих че го гледах, то излезе че всичко е вредно. Казаха че задължително за бебетата трябвало да се ползват стъклени шишета. Вие какви шишета ползвате и сменяте ли ги на определено време?

# 350
  • в 1001-та нощ
Аз започнах фрикции през 3 дни с този флуид, прехвалиха ми го, пък да видим. Отделно преди миене втривам в корените това и разресвам, а в краищата - това. Днес ми е за сефте. Ако се случат чудеса, в което се съмнявам, ще споделя непременно  Wink
Tyra, прекрасно си се ориентирала за флуида - това е чудесно средство при хормонално обусловен косопад, какъвто е нашият след раждането.
За корените - ми се струва прекалено да се прилага този витаминен концентрат, но ако ти си ОК- продължавай, аз го ползвам смесен с масла - за да го разредя  Peace - за косопада спомага до толкова до колкото поддържа скалпа в добра форма - тъй като в него живеят космените фоликули и за тях е важно да са в добра среда.
Третият продукт - няма отношение към косопада, но и ти предполагам си наясно  Peace

Иначе продуктите за косопад са няколко категории
-   по-евтините лосиони и шампоани - дразнят скалпа, за да провокират засилено кръвообращение - и така до космените фоликули да стигат достатъчно вещества (но ако в кръвта липсват тези вещества - няма голям ефект)
-   съдържащи аминексил – вещество, което спира фиброзата на космения фоликул, като блокира … да не се обяснявам – действа при хормонален косопад – като лосиона на Tyra, съдържат го  и ампулите на Виши (червения шампоан също) и продуктите на концерна Лореал с многото марки (виши, лореал, керастаз, редкен …)
-   съдържащи прокапил – удължава фазата на растеж на косъма (космите имат 25 цикъла от които всеки с 3 фази – активната е от 2 до 8 години и после пада ….колкото е по-кратка – повече коса пада – с това се удължава активната фаза)
-   капсули – хубавите съдържат освен витамини и аминокиселини, които имат отношение към производството на кератин;евтините – основно витамини – за скалпа;

Ние какво можем да направим:
-   да пием такива таблетки
-   да ползваме лосиони с аминексил
-   да ползваме лосиони с прокапил
-   да ползваме шампоани

Друго, което ми казаха е пресован чесън, втрива се на скалпа и се оставя да подейства, после се измива.
Ще го пробвам.
Ясно ми е, че трябва търпение, но като правя нещо паралелно – съм по-спокойна, а спокойствието е важно Peace

# 351
аз до скоро нямах косопад,но започна и при мен гледам...ами дано мине скоро,но кърмя и аз.

взех едни хомеопатични топченца за облекчаване никненето на зъбките.ще кажа после дали действат.

и аз имам електронен термоментър за ухо и чело-комбинирам,но немога да дам отзиви.той не е вдигал температура до сега.

въртенето на главата неискам да ви плаша с бабаини деветини,но баба ми каза да наблюдавам мойто дете и ако си я върти именно като спи да ходя на лекар,че било признак на рахит.казах аз на нашата лекарка,а тя се подсмихна само....мойто си поврътва главата.не много,но го прави понякога.каза,че няма рахит.....

хайде пак мрънкори и изчезвам:) поне успях да ви попрегледам до край:)

# 352
я и вас да питам...от коя марка и модел евентуално бебефон сте най-доволни? мисля да купувам,но незнам какъв.нещо си спомням,че на филипс беше много хвален...нали?

# 353
Набързо:
За храненето, драстично намаля прз деня, дори се гъне на цицата понякога,спи при мен и губя колко пъти яде в просъница ми е. С баткото ставах има огромна разлика, той продължи до 3 години  ooooh!да се буди и ядеше едно шише. Кърмих година косопад нямах, господ си знае работата нямам гъста коса и съвсем ще остана без нея.
Колики по часовник в 16, сега 15 следобяд до към 19-19.30 часа.
Много е нервна тези дни, не иска бибата само ръцете смуче, леле да не са зъби.

# 354
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН СЛЕД ЕДНА ДЪЛГА И МНОГО ПРИАТНА РАЗХОДКА С РИБКАТА

ЗА КОСАТА-МОЯТА КАПЕ УЖАСНО МНОГО CryКЪРМЯ .СМЯТАМ ДА ЗАПОЧНА С АМПУЛИТЕ НА КЕРАСТАЗ(ПРЕДИ ГОДИНИ СЪМ ГИ ПОЛЗВАЛА И СЪМ МНОГО ДОВОЛНА-НИКНЕШЕ МИ НОВА КОСА)

# 355
Оооо Маритка мен ме поуплаши яко. Калоян си я мята ама много докато спи. Но все пак си мисля, че я мята когато огладнее, а не се е събудил. Когато започне да се мята се събуждам и ако са ми пълни гърдите го вземам да я де. Е само докато го докосна и както си спи отваря една уста като на птичка и започва да суче Simple Smile По скоро я мята търсейки цица. Но и това наддаване, което уж и то можело да доведе до рахит. И още разни неща като симптоми бяхте дали и витамин Д не давам уффф. Сега ще го мисля. До кога може да се установи този рахит и как. Нали на ортопед? Но той мина прегледа...вече как се разбира?
Аз може да ме помислите за пооткачена, но се къпя вместо с шампоан с: 1 яйце+1жълтък+1с.л.мед+сок на 1 лимон. След това изплаквам и с разтворена хума. Мислех да не споделям, но като писа алена за чесъна Simple Smile Това не съм сигурна, че бих го пробвала пак  Laughing Преди доста време съм го пробвала - още като ученичка. Нали съм издигнала косата в култ Simple Smile, та какви ли не неща съм пробвала, но на козметиките произведени в БГ не съм фен. Само за един смислен шампоан се сещам и той е на Лореал някакъв професионален се води, в малка тубичка и е към 25лв. Но нямам особени познания в областта - всичко е на принципа на проба-грешка.

# 356
Здравейте мами.И ние днес се поуморихме от разходки-сега ще се къпем и по леглата.А за косопада-ужас е направо се плаша като вляза в банята..Аз пак  да си кажаако някой иска да ни подкрепи за конкурса Чаровна усмивка за бебета родени в Дева мария Бургас може да го направи тук http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1441133223938&set=o.162923793728636    благодаря много на мамите които вече го направиха!!!Лека вечер на всички.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 19:46 от rumelina1

# 357
ооо стоунче ,не се плаши пък толко много:) установява се при опипване на фонтанелата от педиатърката ви и предполагам всеки път като ходите там тя го прави:) споко! просто наблягай за тези проверки.трябва да се следи,защото идва зима,наддава както ти каз аи до годинка може да се "закичи" едно дете с рахит. и аз съм така.понеже голямото м идете имаше и ми е болна тема.постоянно го наблюдавам и всеки път настоявам да го пипа да види как е.тя все ме успокоява,че щом давам витамин Д нямам повод да се притеснявам.
а мятането на главата наистина може да е от много неща.баба ми и тя си нямаше работа да ми говори дивотий:( кое ли бебе не си мята главата незнам:(

# 358
Стоун - витамин Д има във всяко АМ. Обикновено са дозирани така, че да покриват нормата, когато детето е само на АМ. И на смесено хранене да е би трябвало да е достатъчно освен ако не си го затворила някъде в подземие без слънце  Peace

За чесъна - имала съм периоди с доста силен косопад и е било единственото средство, което ми е помагало. Аз разрязвам скилидка чесън и мажа корените. Засега още не съм почвала, чакам да стане нетърпимо положението  Mr. Green

# 359
А вярно, че има в АМ. Ох, тъкмо се бях наканила утре да отида пак да проверя. Този вагинтол няма ли да го пускат. Деавит в аптеката нямаше - той процъфтя сигурно покрай спирането на вагинтолаSimple Smile.
А за чесъна силно вярвам, че помага, но аз така смърдях послееее Simple Smile Хахаха само като се сетя. Не че и с този шампоан като се измих за първи път не смърдях на запъртък. И викам на приятеля дето ми каза рецептата: Абе тва смърди лошо. А той "Аз не ти ли казах, че се измива с хладка вода?"  Joy

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 21:06 от stone2009

Общи условия

Активация на акаунт