Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 804
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Габриела категорично отказва шишето, дори вода не иска.

pucisim и Ния така. Три поредни пъти я оставях на баща й за малко и тя реве, че е гладна и не пие от шишето. Бях им оставила кърма изцедена предната вечер и съхранявана в хладилник. Татко й топли кърмата и предлага... ама Ния се дере и ме чака да се върна  doh За щастие като ни нямаше 24 часа покрай сватбата беше яла и то кърма от фризера. Тя вижда родителите ми по-рядко и явно им се глези по-малко от колкото на баща си. А и те се правили на маймуни само и само да яде. Бях им оставила два биберона номер 3 на Авент и тя от единия не искала да яде - само от другия... а те бяха купени заедно в една и съща кутийка.  Mr. Green Това мойто човече май търси под вола теле, че и го намира  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Беше ме страх да не се отбие като цяло денонощие яде от шише ама не - чакаше ме гладна и по-желаеща да суче от всякога  Peace

# 676
Здравейте от нас.Нямам много време да поша и чета ,че мойта дунда е станала голямо мрънкало.Ето я и нея:

# 677
Габриела категорично отказва шишето, дори вода не иска. С лъжичката като давам капки за колики я приема. Как ще я нахрани баба и, като съм на изпити незнам. Днес за сметка на нощните хранения, направи пет часова пауза.

Има едни шишенца, които завършват с накрайник лъжичка. Ако яде от лъжица може би ще могат да я хранят така когато те няма. Ето това е :
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6700
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7164
Аз от известно време ги заглеждам, че ми се струват много удобни за захранване. Не знам дали ще може да се ползват за кърма или е много редичка, на едно пише за гъсти течности.

# 678

Предпочитам да започна да захранвам, отколкото да дохранвам с АМ, че имам чувството, че ми намалява кърмата - яде начесто и както беше спрял едното нощно, пак го върна.

Тея, и аз посъщата причиан дадох картоф преди седмица.
Сучеше през час, а не ми се даваше АМ. Педи каза, че по-добрият вариант е да дохранвам с АМ и ме посъветва да спра захранването.
Така че ще го отложа за 5-ти месец. Според нея картофеното пюре е много тежко за захранване. Педи ме посъветва да започна с плод.

# 679
Здравейте, дами.
Чета ви редовно, но не стигам до писане. Напоследък сме все навън, поне по 5 часа изкарваме по улиците. Малкият започна много да мрънка в количката, когато е буден, иска все да го занимава някой и да гледа наоколо, та сложих кошницата за кола на рамата на количката и просто се родих.  Grinning Толкова му харесва така да се вози, че само се хили наляво и надясно(като помиярче  Laughing ) и заспива с усмивка дори.

Завидях ви за софийската среща. Колко сте много... браво.  Hug

Относно кг и кърменето - при мен нямаше напълняване нито по време на кърменето, нито след спирането. Но след второто раждане стремглаво слабея. Хич не си мислете, че го казвам за да се хваля. Напротив, леко се притеснявам. Защото отслабнах много, всички панталони от небременните ми години сега са ми сериозно широки. Не знам на какво се дължи, надявам се да е от грижите по двете деца, не от друго.  Confused

Elisalou, искрено се зарадвах на новината за теб. Силно момиче си ти.  Hug Стискам палци за една лека бременност и здраво бебче на финала.

Честит празник на всички именници.   bouquet
Diman
честит ти именник, да ви радва много.

Ади
, да оздравявате бързо. И моята Габи изкара миналата седмица един тридневен вирус с много висока Т и аз много се притесних за бебето, да не го лепне. Но се размина. Аз се разбрах с директорката на нашата детска градина, ще пазят на Габи мястото, а аз ще я пусна от март месец. Да поотрасне малко бебо.

# 680
  • Sofia
Здравейте мами,
На всички празнуващи днес, честито! Бъдете живи и здрави и мнооого щастливи!

Аз почти нямам време да седна да ви чета, какво остава да се впиша. Лили последните 4-5 дни ужасно много мрънка. По цял ден се разнасяме, иска все да се разглежда наоколо и приема легнало положение само, ако е заспала. Mr. Green Отделно вечер започна да се буди не само за да суче, но и си играем всяка нощ поне 2 часа. Станала съм като сомнамбул, а през деня трябва да обръщам внимание и на каката, най-вече да пишем заедно домашните. Явно ще е голям зор, докато бебка малко поотрасне.

Относно захранването, не си мислете, че бебчетата ще наддадат повече, ако ги захраните. Млякото трябва да е основната храна до първата годинка, това, ако искате да кърмите повече време и не замествате кърмене, с хранене с твърда храна. Но така или иначе първите месеци при захранването количеството на твърдата храна е толкова малко, че няма как да спомогне за наддаването на бебето.  А ако бебетата искат да сучат по-често, просто им давайте да сучат и за няколко дни би трябвало естествено да си увеличат дозите мляко. Simple Smile Peace
Гале и Диването, много са ви сладки бебоците. Hug

# 681
ето какво открих з аинтересуващите се от многократните пелени http://www.ekomama.net/faq и това http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/peleni-za-mnogokratna-upotreba.html?p=4

# 682
Бебчовците почват да наддават доста по-малко след 3ти месец, така че не се притеснявайте ако не наддават вече по килограм. Почват доста да се движат вече, по-малко да спят и това се отразява. Прехранването също е доста вредно   Peace

Аз мисля също да почна бавничко да захранвам скоро, но в началото по скоро ще запознавам с отделните вкусове.
Между другото - при мен това със слагането на бебето по-често на гърда и цеденето до край за стимулация изобщо не спомогна за увеличаване на кърмата.

# 683
Момичета, една приятелка, която работи в маркетингова и research агенция ме помоли да потърся жени на възраст между 25-35 години с бебета между 4 и 6 месеца за участие в проучване тип "фокус групи".
Проучването ще се проведе под формата на групово интервю за около час, мястото е офисът на фирмата около Руски паметник. Участието на всеки се заплаща по 25 лв.
Трябва да храните бебето основно с кърма, но може и да давате добавка или да сте почнали захранване вече.

Ако някой иска да участва, моля да ми пише на лични!   bouquet

# 684
Добро утро!
Да се отчета след снощната консултация. Крис е вече 6850 гр. (+750) и 62 см. (+3). Биха ни пак двете ваксини и той ги понесе много добре. Снощи спа спокойно и засега не е вдигал температура. Дано и този път ни се размине. Обаче имаме друг проблем. Фонтанелата ни беше мека, а и напоследък той доста се изпотява. Доки се притесни, а аз още повече, и увеличихме Деавита на 7 капки на ден. Според доки това се дължи на бързото наддаване на кг и на ръст. Много се притеснявам. Дано всичко завърши добре след тоя прием на повече капки. Също така ме посъветва по скоро да започна със сокчета от ябълка и морков, защото витамин Д се усвоявал по добре в комбинация с витамин С, а той ще се набави от сокчетата. Мисля да я послушам, защото много ме притеснява тая работа с рахита.
Диването и Галя много са ви сладки малките ангелчета.

# 685
 мерси Маритка четох много и май взех решение Peace много усложняват живота тези пелени ,но може би ще взема един комплект да пробвам...

# 686
Привет мамчета Simple Smile
От доста време липсвам, но с 2 деца и хубаво време няма начин да стигна до форума.
От време на време попрочитах от темите, уж да видя как сте и какво правят бебоците ама и това позарязах напоследък.  Яво ще пиша повече, като пораснат децата Wink))

При нас за сега всичко върви нормално, Мишката се върти като шугав, офобено като се нахрани и като се захлюпо по корем, пред него става езерце от мляко и като се измори и си полягва в него Wink  на 4м. е 7.250 кг. и 68 см. Папка само мляко /кърма и АМ/, но не бързам със захранването, ще започна на 5 навършени месеца, по схемата на баткото, зеленчуци, месо, плодове, глутен, а жълтъци и прясно мляко ще почакат доста....  Прочетох тук, че някои мами решават да захранят вместо да предложат АМ?!  newsm78  то не е отровно - пробвала съм го и ето ме тука, мърдам още /шегувам се Wink /
Спинка си детенцето по цяла нощ и никак не плачка, очертава се добродушко ...
Мила, и нашия педиатър препоръча увеличение на капките деавитот 2 на 4, но аз никакви не бях давала, нали пие и АМ и не се свъртаме вкъщи, но и аз самата напипвам фонтанелата такава, каквато си беше и преди месец два - огромна! За това започвам да давам по 2-3 капки, естествено когато се сетя Wink

Айде стига толкова, че и фейсбук трябва да уважа  Laughing

# 687
Добро утро!
Силно се надявам днес да го няма този ужасен вятър и за повечко да може да се излиза,че ние вчера бяхме на вън не повече от 30 мин.Аз си мислех,че количката ще ми литне.  Mr. Green А Мартин спеше вътре без хич да му пука.  Mr. Green
Искам да се похваля,че от тази сутрин съм с цикъл.Аз не го очаквах чак толкова бързо,ама...Да попитам дали случайно може да ми се промени количеството кърма от това нещо или пък да спре? Мисля ,че няма такава опасност,ама все пак да си питам. Simple Smile И сега се надявам да посваля и още някой килограм.Че има още 4 килограма да сваля ,за да се върна на килограми преди да забременея.
Айде лек ден,мацки!   bouquet

# 688
И ние вчера бяхме на ДК,Емо е станал е 6.200 и 61 см-с 1.200кг и 5 см е порастнал за месец,биха му двете ваксини,изобщо не плака момчето.Обаче нощес ми вдигна Т 38.9 ,но вече я смъкна.При следващите ваксини направо ще му дам Ефералган да ми е мирна главата.
Отзад му е малко мека главата и ни изписаха ампули калций,сиропче и да увеличим деавита на 3 капки

# 689
  • в 1001-та нощ
аз живея в район - посочен, като най пострадал

вчера вятърът ме събори в една локва, докато носех поне 10 кг - от магазина

преди това - от паркинга на болницата - до входа - почти вдигна мен и количката - един татко - почти скочи върху нас

после - от подземния паркинг до входа на кооперацията - избъта количката от тротоара на улицата ....едва не я обърна .....

като слизах по Вапцаров- колеми кофи за смет кръстосваха булеварда ......думи нямам какво беше вчера

само оценките, че малчо е в прекрасно здраве държаха усмивката на лицето ми ...иначе едно малко разсейване - кошмар

Общи условия

Активация на акаунт