Листопад (Yaprak dökümü) - Тема 48

• 34 813
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро.
Някой знае ли коя е оригиналната серия от спомена на Шефкет
Сцената е преснимана с новия Шефкет. Иначе си беше със стария, когато Седеф го убеждаваше да не бяга. Но не се сещам в коя оригинална серия се случваше това.

На мен на днешната серия ми стана много драго, като дадоха как в краката на Седеф се отърква едно котенце!  Hug
....
Иначе серията беше много хубава; този път никой не ме дразнеше, по- скоро изпитвах тъга, съпричастност към героите... Включително и към Шефкет! Cry
newsm10

Думите на Али Ръза към Неджля ме трогнаха. Даже пуснах някоя и друга сълза.  smile3518
И аз.  Cry

Сузан и Кемал колко са подли и долнопробни. Как може да искат да измамят Неджля в такъв момент. А Неджля си има пълно право на наследство от Джем, тя му беше законна съпруга и по право й се полага такова. Кои са те, че да заобикалят закона и волята на Джем, който обичаше Неджля и със сигурност би искал да я подсигури. Гнусна работа....добре, че беше Хайрие, да помисли малко по трезво!
Ако наистина е това, което си мислим, наистина е доста подло. Освен това не отговаря на положението им, и на името им, което толкова много ценят.

Така - по принцип се радвам, че Ферхундела за пореден път беше стъпкана на земята, но постъпката на Левент беше доста просташка, а самият той, преди това говореше за класа. Да ходиш да се заяждаш така тъпо с бившата си годеница, не е проява на никаква класа. Crossing Arms Определено си заслужи шамара на Митхат.

Сцената с вазата и на мен ми хареса много. Един от щастливите им моменти, които обаче незнайно защо, не са давали. Поне аз не си спомням да съм го гледала. Бяха много сладки Джем и Неджля в този момент. И после - нейната реакция, която е един вид осъзнаване, че материалното не е всичко и има други много по-важни неща от вещите и парите.

angel4e_f ,   bouquet Башак Саян е супер. Много готина.

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 11:10 от Snejka

# 91
Докато искаше да се жени за Ферхи,Левент беше глупак,а след това-пълен простак.Говори за класа,но самият той е кръгла нула.Айде стоя да я чака да напусне фирмата му да не му отмъкне кламерите,след сватбата на Гюлшен я унизи доволно и сега пак й се лепна да я обижда.Тоя друга работа няма ли си?При това обиди един любезен,добър човек като Митхат,с който преди 5 мин.си стисна ръка,провали коктейла и домакините,с*а си на името и на положението.Пълен празняр отвсякъде,за класа ще ми говори.
Не знам точно какво пълномощно се искаше от Неджля да подпише.Възможно е да не касае наследството й.
Въпреки,че приносът й към духовното и материално благополучие на семейството й е по-скоро отрицателен,като съпруга тя трябва да наследи мъжа си.По същия начин разсъждавах и за Джейда-съпруга и майка,на която пробутват някакъв апартамент недостроен на майната си,а на любовницата -кола и къща в центъра,после защо кредитната карта на Джейда с детето все празна.
Много точни,като ефикасно лекарство,бяха думите на Раза към Неджля след просъсканото "аферим,Хайрие".Ясно защо бащата в това семейство е всичко и то не е от манталитета.

# 92
Чебурашка много хубав подпис Heart Eyes Heart Eyes
   bouquet

# 93
Така - по принцип се радвам, че Ферхундела за пореден път беше стъпкана на земята, но постъпката на Левент беше доста просташка, а самият той, преди това говореше за класа. Да ходиш да се заяждаш така тъпо с бившата си годеница, не е проява на никаква класа. Crossing Arms Определено си заслужи шамара на Митхат.
Добро утро и от мене!  Hug Изказах се общо за серията снощи, но специално за сцената между Левент и Ферхунде ще добавя още. Още от самото начало на запознанството им Ферхунделата му беше много прозрачна на Левент. Разбра че е амбициозна използвачка. Знаем че е така, защото тя сама си го призна в разговор с Гюлшен. Според мене никога не е мислил сериозно да се жени за нея, защото подозираше фалша и лицемерието й. Играеше си като котка с мишка с неговата крива иронична усмивка, а Ферхито подскачаше, колкото може и се вживяваше в ролята си. Тази авантюра му позволи да си поиграе и с официалната си годеница, която не обичаше, но под натиска на таткото беше принуден да приеме брака. Когато таткото на Аслъ плати на Ферхунде за да не им се мота из краката, Левент разбра и се убеди окончателно що за човек е тя и съвсем му падна в очите.  Въпреки че той не е много по-различен от нея, защото също се жени за Аслъ заради парите и влиянието на татко й.
Поне това са моите впечатления от тогавашните събития.

# 94
soya-fen, много си права. Но приемът не беше мястото, където да и показва какво е разбрал.

# 95
Ангелче, Чебурашка честити дрешки, много са хубави Simple Smile
За Левент какво да кажа, не се зарадвах, че нареди Ферхунде, защото той няма основание да иска да й отмъщава, виж ако беше Шевкет.... Чесно казано по скоро ме издразни, уж е от много висока класа и вобще не му пука за Ферхунде, а като я види не пропуска случай да я обижда. За мен той е злобен, празен, нещастен човек, без ценности и смисъл в живота, защото който не може или не иска да обича не може и да бъде щастлив.
Шевкет правилно постъпи не може да спира момичето да се развива и да я дърпа назад.
Думите на Али Ръза бяха много мъдри и на мен много тъжно ми стана.
От Хайрие също останах много довална, точно в такива моменти трябва семейството ти да е до теб, за да може да се погрижи за теб. До колкото за Сузан и Кемал според това което съм гледала в бъдещите серии ББ точно се опитват да измамят Неджля, но тя много добре ще ги оправи  hahaha
А по отношение на паралела между Джейда и Неджля мисля, че няма база за сравнение. Едната по право трябва да наследи мъжа си, а другата чрез правата си  се опитва да отмъщава за дето са я зарязали. Джейда можеше да отиде да говори с Оуз и да му каже нормални искания- по-хубав апартамент, по-голяма издръжка, а не да гледа да отмъщава като му вземе къщата, щеше много повече да постигне. Когато човек подходи дипломатично с адекватни искания много по - голяма е вероятността те да бъдат изпълнени от колкото да ходи да крещи просташки под балконите.

# 96
soya-fen, много си права. Но приемът не беше мястото, където да и показва какво е разбрал.
Да, всъщност в предния пост забравих да прибавя, че наистина беше просташко от негова страна и съвсем в тон с образа му на арогантен богаташ. Провали приема. Но... каквото повикало, такова се обадило при тия двамата.

До колкото за Сузан и Кемал според това което съм гледала в бъдещите серии ББ точно се опитват да измамят Неджля, но тя много добре ще ги оправи  hahaha
Чудесно, браво на Неджля! Ще чакам с нетърпение този момент!  Peace

# 97
  • в ябълковата градина
Вместо сега Неджля да лее кофи сълзи сега, когато е късно, да го беше обичала когато беше време.
Късно осъзна какво изгуби.

А на Джейда устните са и ужастни. Сигурно са пълнени със силикон, но резултатът е потресаващ.

# 98
На мен пък ми се струва,че Левент все още тайничко харесва Ферхунде и затова се държи така.Ако му беше безразлична не би трябвало да продължава да рови в миналото и да й натяква.А снощната му постъпка на коктейла беше голяма излагация.Обаче Митхат хубаво го подреди Mr. Green

# 99
А по отношение на паралела между Джейда и Неджля мисля, че няма база за сравнение. Едната по право трябва да наследи мъжа си, а другата чрез правата си  се опитва да отмъщава за дето са я зарязали. Джейда можеше да отиде да говори с Оуз и да му каже нормални искания- по-хубав апартамент, по-голяма издръжка, а не да гледа да отмъщава като му вземе къщата, щеше много повече да постигне. Когато човек подходи дипломатично с адекватни искания много по - голяма е вероятността те да бъдат изпълнени от колкото да ходи да крещи просташки под балконите.
Изпълненията на Неджля,ако и да не е крещяла под балконите,също не блестяха с голяма култура.
Тъжен факт,но важен:Неджля не роди дете от Джем.Тя защитава своя лукс,а Джейда като всяка майка се бори първо за правата на сина си.Кой на какво за какво отмъщава-дали Джейда на неверния си съпруг,или Неджля на свекърите заради (основателната)им омраза...Да говорила Джейда с Оуз?Като че ли някога е бил честен или си е спазвал обещание.Не само е непочтен,ами накрая винаги излиза глупак и опира пешкира.
Левент се продаде на тати и щерка за пари и власт,нищо,че и сам си има.Ферхи се изтъргува по-скромно-за една къща.Хич не върви Левент точно да я съди.А и какво иска от жената?Да,взе пари от тъста,ама после му подписа документа,с което се отказа от дела си в проекта.Танто за танто.

# 100
Добро утро.
Някой знае ли коя е оригиналната серия от спомена на Шефкет
Сцената е преснимана с новия Шефкет. Иначе си беше със стария, когато Седеф го убеждаваше да не бяга. Но не се сещам в коя оригинална серия се случваше това.

Цитат на: Lazureni kosi
[/quote
Знам ,но исках да разбера номера на оригинала.....

# 101
По българска или турска номерация?

Изпълненията на Неджля,ако и да не е крещяла под балконите,също не блестяха с голяма култура.
Тъжен факт,но важен:Неджля не роди дете от Джем.Тя защитава своя лукс,а Джейда като всяка майка се бори първо за правата на сина си.Кой на какво за какво отмъщава-дали Джейда на неверния си съпруг,или Неджля на свекърите заради (основателната)им омраза...Да говорила Джейда с Оуз?Като че ли някога е бил честен или си е спазвал обещание.Не само е непочтен,ами накрая винаги излиза глупак и опира пешкира.
След брака си с Джем не е направила нищо, с което да ги накара да се срамуват. За какво отмъщение на Неджля към свекърите и говорим??? Освен това не е тръгнала да си търси законните права или да защитава лукса си. Стои си кротко в къщата и си плаче. А те с голямата си мъка, се сетиха за парите си и се уплашиха да не би Неджля да ги даде на сем. Текин.

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 12:56 от Snejka

# 102
Lilac, аз не видях във вчерашната серия Неджля да ламти за нещо и да си защитава лукса, напротив видях, че наистина страда за Джем и ако свекърите в този момент са решили да я измамят, то наистина са големи гадини

# 103
По българска или турска номерация?

Няма значение аз искам просто да я изгледам

# 104
Левент се продаде на тати и щерка за пари и власт,нищо,че и сам си има.Ферхи се изтъргува по-скромно-за една къща.Хич не върви Левент точно да я съди.А и какво иска от жената?Да,взе пари от тъста,ама после му подписа документа,с което се отказа от дела си в проекта.Танто за танто.
Виж съгласна съм, че е така, но винаги има цивилизован начин по който да се разбереш. След като Джейда познава Оуз, да се беше договорила за нещо разумно и после да го беше накарала да й подпише договор, че ще го изпълни и тогава да се разведе, примерно. Аз при нея не видях да защитава правата на детето си, а търсене на начини за отмъщение, тя си го каза. А Оуз определено не е човека дето ще се подложи. И много съжалявам, но Джейда в мен не може да събуди никакво съчувствие, заслужи си всичко, пък и като гледам Оуз не ги зарязал

Общи условия

Активация на акаунт