Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 227
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Ние ще пътуваме утре, така че като сме във Варна ще ти звънна Натали. Надявам се и другите майчета да се включат, за да се видим. Аз ще съм с таткото, но предполагам, че няма да има проблем.  Party

# 331
Здравейте мили мами!
Влизам набързо да ви споделя един доста интересен за мен линк, относно захранването и въвеждането на нови храни. Който го интересува да заповяда http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Иначе набързо да се оплача за това, че и при нас седенето в количката с всеки изминал ден се превръща в огромна мисия невъзможна. Днес направо беше върхът. Tired Почти 2 часа разходка, 1.30 ч. на ръце - сега ни ръце, ни кръст си усещам. Tired Следобяд се принудих и сложих летния кош, опитва се и там да ми прави маймунджулъци.
Най-кофтито е, че не мрънка, мрънка и да млъкне, а реве, реве, преминава в дране, кашляне, та цял Люлин ни чува, както каката казва. То бива, бива характер, направо не диктатор, а незнам какво си отглеждам  ooooh! Вдигна я, започва да се кокори и  да бърбори  ooooh!  ooooh! Вчера излезнахме с кенгуруто, един час и половина любопитката му с любопитка не гъкна.
Просто незнам какво ще правим зимата.  Thinking

За рязането на ноктите и ние го правим в будно състояние.  Peace
Лека нощ!

# 332
Момичета,как сте?Ние днес бяхме цял ден по разходки.Сама не смея да я оставям,защото вече имаме две падания от леглото.Оставям я само в нейното креватче.Баткото го возих в същата количка никога не съм го връзвала,а нея сега започнах защото се измича надолу,същото го прави и в кошчето за кола.Обръща се многократно,но само на едната страна,а от днес вече се измича и назад.Страшна фога е. И сега искам да кажа нещо  Въпреки,че късно се записах във форума всички,Вие сте ми много близки.А аз никога не съм се притеснявала от мои близки приятелки,че не съм идеална.Така ,че нека да не си търсим косури,защото ако го правим значи не сме за тук. Hug Hug Hug Спокойна нощ!

# 333
Ох,от тия зъби на мен брада ще ми поникне ooooh!Не се издържа вече.Искам си доброто детееее.   Е вярвайте това е трето денонощие през, което ми разказва играта.Не само без ръце и  кръст ,а и без уши съм вече. Утре първата работа която ще свърша е да купя Дентокинд и хомеопатичното Сalcarea phosphorica 9ch /записала съм си за да не се повтаряме Mr. Green/Дали може и двете заедно да давам newsm78,че да спре това мъчение и за двамата.Знае ли някоя мама,дали е възможно да тръгнат първо кътниците,че някъде около тях съвсем са се белнали венците?

# 334
Cherri,не мисля,че е вьзможно да тръгнат пьрво кьтниците.Най-напред изникват долните предни зьбчета Peace

# 335
Добър вечер,

Жея, ние имаме същия проблем #Crazy Днес направо полудях, с триста мъки заспива в количката, спи малко и както се събуди иска да я взема. Смених коша за новородено с летния вариант, с кошчето за кола и пак не става. То не бяха викове, то не бяха крясъци, чак ме хвана срам от хората по улицата и я взех. Представете си ме бутаща бебешка количка с бебе в ръце и чанта с багаж, направо изтрещях. Не зная какво ще правим зимата, каката ми беше същата и за да излезем зимата я приспивах в къщи и тогава излизахме, а като се събудеше се прибирах с 200. Лошото е, че и в къщи започва да нервничи когато не се правя на маймуна, а тъкмо се радвах, че тя ще е спокойна, не като Моника. Днес си взех и едно валерианче заедно с парацетамола за глава.
Приятна вечер  Hug

Етка, утре смятам с още една мама да направим посещение в Младост, ако си на линия пиши!

# 336
Момичета, мерси за отзивите за книжката. Утре ще се разходя, за да я купя.
Спокойна нощ!

# 337
Cherri,не мисля,че е вьзможно да тръгнат пьрво кьтниците.Най-напред изникват долните предни зьбчета Peace
Може би има и изключения, тъй като на детето на една приятелка, първото пробило зъбче беше горен кътник  Rolling Eyes

# 338
Здравейте мили мами!
Влизам набързо да ви споделя един доста интересен за мен линк, относно захранването и въвеждането на нови храни. Който го интересува да заповяда http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Желя, линкът е наистина много полезен, за първи път виждам толкова добре систематизирани нещата. Изчетох около 30% от него, утре ще довършвам. Освен че всичко е обяснено на теория, много добре е разяснено и кое как се прави на практика. Предлагам ти да го сложиш под някаква форма в пощата.

# 339
Натали,мерси за бързия отговор! Значи не мога да съм съвсем сигурна,че зъбки го мъчат милото,защото отпред няма никакви признаци да са тръгнали,но за всеки случай ще мажа с нещо,че дано мирнеме.
Зузи, не помня коя майка беше предупредила още отдавна да внимаваме с бебоците когато започнат да правят опити да се обръщат,като не ги оставяме сами където могат да падат,защото се завъртат бързо.Лошо ,че е падало детенцето,дано му няма нищо. HugАндрей отдавна се върти във всички посоки и не смея да го оставям сам и за секунда ако не е в кошарата,но вчера баща му се счупи от рефлекси за да го хване,защото го остави на спалнята и беше отместил погледа си от него.

Нещо много се разписах,личи че дзверчето е заспало, Mr. Green ама ще видим до кога Thinking

# 340
Ани,сега видях поста ти.Може и ние да сме изключение някакво. Скоро ще се разбере. Hug

# 341
Здравейте мили мами!
И на мен много ми хареса , мерси Мама жея  Hug

# 342
Линка е много полезен   bouquet.Обаче, понеже захранвам от няколко дни, вече забелязах, че не всичко съвпада с написаното, т.е., не е възможно да предложа твърда храна, 30-40 мин.след ядене, тъй като той вече или спи, или е наяден и не иска друго.Ако не е много гладен го давам преди млякото, ако е много гладен, си личи, нерви се, пие мляко и след това си хапва добре. За реда на въвеждане съм съгласна, освен граха и агнешкото.Уточнявам защо-по принцип навсякъде чета, че агнешкото е силен алерген и се дава доста късно, а авторката го препоръчва около първите месни.
За граха пък се препоръчва доста късно, като същевременно се препоръчват пюретата на ХИП, в които има грах в пюрето за четири месеца в микса им от зеленчуци.
Абе, с една дума, утре пак ще чета , че се обърках вече.
И как до една годинка няма да има изместено хранене, а само наполовина, допълващо се с мляко  newsm78.Направо ми се уби представата за захранване, че ние след десетина дни сме готови да заместим обедното със зеленчуково пюре  newsm78
Утре ще четем пак явно.

п.п. Да не пиша нов пост, питам тук.Мамите, които вече веднъж са захранвали, какво ще рече млечно-зеленчуково пюре?

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 08:36 от ketti

# 343
  • Пазарджик
Мерси, мама Жея!  Hug Аз чета за захранването тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0 Засега не съм си избрала схема.

Калина също не стои в количката и много трудно излизаме навън. Имам слинг и в него стои малко, повечето време е на ръце. Събота и неделя излизаме с мъжа ми и я носим, а през седмицата вадя количката на терасата да се напече и излизаме с нея на обяд и стоим на терасата около час. В количката стои максимум 20 минути и така ми почива гърба. Очаквам с нетърпение да седне и дано напролет вече й е интересно седнала и да можем да се разхождаме.

Ноктите й режа само когато спи, оставям я на моето легло, изчаквам да заспи дълбоко и действам. Само един път се събуди. Като е будна не смея, много си движи ръцете и ме е страх да не я порежа.

Оставям я през деня сама само когато спи или когато тъкмо се е събудила и е в кошарката си, а аз отивам набързо до хладилника да си взема нещо за ядене или да налея вода за да я измия. Къпя се вечер, когато мъжа ми е в къщи.

Лека и спокойна нощ на всички!  Hug

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 00:17 от djidji_p

# 344
Здравейте,
Аз вече ги захраних. В менюто им има вече картоф, морков, червена чушка, лук, зеле и зелен боб, а утре ще сложа домат, дадоха ми и карфиол. Отначало давах по няколко лъжички ама бързо увеличих до цяло хранене, защото нямам време да си играя с по две лъжички. Понякога протестират като са много гладни, ама аз съм по голям инат .
Толкоз от мен Лека нощ  ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Общи условия

Активация на акаунт