Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 93 250
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Iskam i az da se vkliucha v temata i da popitam neshto:) v postoqnen bolnichen sam ot 15 iuli i misleh che kato pochnat da se prevejdat pari po smetkata shte sa nakup za vseki mesec,no uvi....parviq prevod poluchih minalata sedmica na stoinost 67 lv, vtoriq tazi sedmica na stoinost 30 lv  newsm78 Po princip sumata koqto trqbva da polucha za mesec e 300 lv Thinking Shte sam blagodarna ako nqkoi moje da mi kaje zashto se poluchava taka Hug

няма как да е за един месец накуп-превеждат се месец за месец
какви са ти датите на болничните
сигурна ли си,че трябва месечно да е 300 лв
Emi taka mislq poneje mi kazaha che bolnichniq e 90% ot sumata varhu koqto se osigurqvam.datite sa mi ot 15iuli do 14avgust i prodaljenie ot 14 avgust do 13 septemvri Confused

90% от средно дневния осигурителен доход за последните 18 месеца. Може от това да не ви излизат сметките.

И моля пишете на кирилица 

# 391
И аз да се включа.
Тези болнични не са 45 дни преди раждане,т.е плащат се 70% от осиг доход,като първите три дни са от работодателя.
Още нещо да попитам от един работодател ли са?
Ако се осигурявате при двама,съответно трябва два болнични листа,за двете места.
Някой питаше как да разбере за болничните дали са преведени със сигурност.
Ами извадете си  от НОИ ПИК,с който да си следят нещата.
Това е безплатно и не мога да разбера,като кажа на някой защо не си вземеш ПИН и се започва едно оправдание.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 01:29 от mireto

# 392
  • Пловдив
Emi taka mislq poneje mi kazaha che bolnichniq e 90% ot sumata varhu koqto se osigurqvam.datite sa mi ot 15iuli do 14avgust i prodaljenie ot 14 avgust do 13 septemvri Confused

отиваш в нои и си вадиш пик код.с него на сайта на нои ще разгледаш кога,колко и защо са ти превеждали.едва ли ти се пада 300 лв чесечно-по-малко е сигурно

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 01:37 от Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

# 393
Не искам да споря,но така описаните болнични не отговарят да са за бременност и раждане.Те  започват с този 45 дневния.От там насетне са 90%,а преди са 70%.

# 394
  • Пловдив
Не искам да споря,но така описаните болнични не отговарят да са за бременност и раждане.Те  започват с този 45 дневния.От там насетне са 90%,а преди са 70%.

даааааа

прочела съм,че са 45 дневен и мисля,че питаш за теб,а не че коментираи горния случай

и все пак не е ясно какъв е на радина-тя не е пояснила.но клони към общо заболяване,а не бр и раждане

# 395
Болнични за общо заболяване са 80% от брутния доход, а не 70%.

# 396
Болничните ми не са за общо заболяване,а за проблемна бременност.45 дневния болничен ми почва от 1 октомври. И в крайна сметка към НОИ ли трябва да се обърна да ми каже някой колко пари ми се полагат newsm78

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 10:23 от radina_

# 397
Привет, момичета. Не мислех, че и аз ще имам проблем с болнични, но ... ето ме тук.
Наложи се да отсъствам близо месец от работа - от 07/07/2011 до 07/08/2011. Болничните бяха три, с продължения, защото иначе не става. Проблемът ми е, че на 18/08/2011 получих СМС от банка ПИБ, че вече имам преведени полагаемите ми се пари за юли месец. Да, ама не. Още ги няма налични в сметката ми. Как да процедирам, защото вече ходих до ПИБ и ми казаха, че няма пари от НОИ в извлечението за август месец?  Shocked Shocked Shocked
Пишете писмо по ел. поща. Уточнете сметката, която сте представили в НОИ.

Viva_123, благодаря много за съвета. Оказа се точно това - сбъркана сметка от нашата счетоводителка. Парите са преведени отдавна. Още веднъж благодаря!

Днес ще отида да си извадя ПИК, за да си следя нещата в страницата на НОИ.

# 398
  • Пловдив
Болничните ми не са за общо заболяване,а за проблемна бременност.45 дневния болничен ми почва от 1 октомври. И в крайна сметка към НОИ ли трябва да се обърна да ми каже някой колко пари ми се полагат newsm78

отговорите четеш ли

вадиш си пик и виждаш на сайта

# 399
Днес ще отида да си извадя ПИК, за да си следя нещата в страницата на НОИ.

Искам да похваля служителят в стая 106, ПИК кода беше принтиран за 1 минута. Съветвам Ви, момичета да го направите, защото можете да върнете времето назад до 2007 година само с едно щракване!

# 400
Проблемната бременност се води общо заболяване. От 45 дневния болничен се води бременност  и раждане.

# 401
Проблемната бременност се води общо заболяване. От 45 дневния болничен се води бременност  и раждане.
Ясно Simple SmileБлагодаря за проясненията Hug

# 402
Здравейте пак сам аз от преди няколко страници писах за моя проблем с болничните ще припомня на кратко. Бях в непрекъснат болничен до 45 дневния.Предадени са и 45 и 42 дневния болничен и до вчера в продължение на вече почти 3 месеца  пишеше в процес на обработване от днес обаче когато вече и третия е подаден пише отказани и на двата болнични(проверявам чрез ПИК код) ообадих се на счетоводителката тя каза че не е пристигало уведомлително писмо защо е отказан нито на местоработата ми нито на моя адрес е пристигало а до колкото знам ако има проблем по болничните в 7 дневен срок се изпраща писмо и после пак в 7 дневен срок аз трябва да го варна коригиран,поправете ме ко греша.
Изпратих меил до НОЙ не са ми отг все още но най-вероятно ще отида до там. Исках да ви попитам понеже вече ми се запали главата от мислене къде може да е причинаата д не би ако нямам в момента на 45 дневния болничен и на 42 и после 3тия ,навършени 12 месеца трудов стаж да не ми се полага обещетение по тези листове ? И ако е така аз съм питала но пак да проверя до колкото ми казахте имам право на машинство и то започва да ми тече при навърхване на тези 12 месеца трудов стаж което е аз родих юли ( не ми достигат месец  и 13 дни ) би трябвало да е от септември нали така?

Izvinqvam se za pravopisa obache prevejdam chrez internet na  kirilica ot latinica i tova izliza dano me raberete Sad

# 403
  • Пловдив
G.P,като направиш 12 м стаж ще имаш право на обезщетение.Кога ти свършва третия болничен?Кога си започнала работа,за да сметнем кога правиш стажа?
На мейла ще ти отговорят.Няма ли причина на отказ на сайта ?

# 404
Елфита ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ така значи работила сам преди години на половин работен ден  месеца и отдолу на книжката пише осигурителния стаж не е равен на зачетения трудов стаж и отдолу на печата пише 3 месеца и 17 дни мисля( момента не е при мен книжката за да проверя дните) и още като забременях ви попитах за това и вие казахте че е така 3 месеца и въпросните дни...така след това аз съм на постоянен трудов договор от dekemvri2010,третия болничен свършва на 08.10.11г а не разбрах имам право след  навършване на стая на майчинство а на общетението от 1,2,3 болничен лист не така ли ? или и на тях имам но ще бъдат изплатени като навърша 12те месецаа
Много благодаря за бързия отговор

Общи условия

Активация на акаунт