Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 577
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • София-Младост
И аз все още чакам да ми преведат мартенския болничен - датата на представяне в НОИ е 19.04... И естествено не мога да се свържа с НОИ по никакъв начин  #2gunfire
15 работни дни от 19.04 още не са минали, не се нервирай. Едва 10 са до днес, вероятно др. седмица във вторник или тази в четвъртък.

# 706
И аз чакам мартенски болниен...Работодателите ми са го внесли  след великденските празници - към 18-19 април,а като проверявам в системата пише че  са внесени на 2 май...което не е вярно на 100% съм сигурна ,щото аз личноп ходих с счетоводителката си до НОИ и после до банката да внесе осигуровките...Но за тях 10тина дена разлика явно нямат кой знае какво значение... #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 707
Моят болничен е от 05.04 и все още е със статус обработва се.По никакъв начин не мога да се свържа с НОИ-дават все заето.Не зная защо подържат тези телефони като на практиката ги държат сигурно отворени
P.P Свързах се с НОИ ,оказа се,че системата не разбрала,че болничният трябва се изплаща ,жената го оправи

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 09:04 от malinkap

# 708
Аз днес ходих до нои да питам какво става с моите болнични от 5 ти април до 29 април.Още на 3 ти получих справка,че са изплатени,а сумата за изплащане е оолв.Оказа се,че тъй като ги пращат отскоро по електронен път,и се е получила някаква грешка,нямам нищо преведено.А трябва да ми изплатят 112 часа.Нужно било приложение 15.Заради нечии неуредици аз все още си чакам болничните.Някой наясно ли е,ако днес се занесе това приложение,до колко време ще ми изплатят сумата?
До 15 раб. дни.

И аз чакам мартенски болниен...Работодателите ми са го внесли  след великденските празници - към 18-19 април,а като проверявам в системата пише че  са внесени на 2 май...което не е вярно на 100% съм сигурна ,щото аз личноп ходих с счетоводителката си до НОИ и после до банката да внесе осигуровките...Но за тях 10тина дена разлика явно нямат кой знае какво значение... #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Когато се внесат болничните в НОИ се издава справка за приети и върнати документи с входящ № и дата. Няма как след това в справките да излиза друг вх. № и друга дата.
Не се заяждам, просто ме учудва как ще стане това с различни дати на входиране.

# 709
  • София
Ала-Бала мерси, аз докато пиша  Blush и те се появиха документите съ статус Обработва се.

# 710
  • София
И аз все още чакам да ми преведат мартенския болничен - датата на представяне в НОИ е 19.04... И естествено не мога да се свържа с НОИ по никакъв начин  #2gunfire
15 работни дни от 19.04 още не са минали, не се нервирай. Едва 10 са до днес, вероятно др. седмица във вторник или тази в четвъртък.

Днес най-накрая ги видях - дата на ведомост 10.05, така че утре чакам превод  Praynig Хубавото на цялото чакане е че е предвидено плащане на целия болничен, т.е. не само на частта за м. Март, но и на тази за м. Април  Joy

# 711
  • Бургас
Моите документи ,които бяха объркани също са  със статус обработва се!Най после.В петък ще имам превод.Новият ми болничен от 29 април,също се обработва. Simple Smile

# 712
Аз днес ходих до нои да питам какво става с моите болнични от 5 ти април до 29 април.Още на 3 ти получих справка,че са изплатени,а сумата за изплащане е оолв.Оказа се,че тъй като ги пращат отскоро по електронен път,и се е получила някаква грешка,нямам нищо преведено.А трябва да ми изплатят 112 часа.Нужно било приложение 15.Заради нечии неуредици аз все още си чакам болничните.Някой наясно ли е,ако днес се занесе това приложение,до колко време ще ми изплатят сумата?
До 15 раб. дни.

Когато се внесат болничните в НОИ се издава справка за приети и върнати документи с входящ № и дата. Няма как след това в справките да излиза друг вх. № и друга дата.
Не се заяждам, просто ме учудва как ще стане това с различни дати на входиране.
Не знам И аз това се питам,само знам ,че болничния не е занесен на 2 май както там пише...

# 713
последния ми болничен изтече на 06.02.от тогава трябва да съм по майчинство.но до сега никакви пари не са ми првели.декларацията я попълних още през януари и все мислех че до сега поне за един месец трябва да получа пари.в нои звъня постоянно ,но все дава заето и  имеил им писах-не отговарят.какъв ли може да е проблема newsm78 аз с пик кода последното което виждам на сайта им е последния ми болничен.как да постъпя? благодаря ви предварително  bouquet

И аз имам същия проблем. 135 дни изтекоха на 6.04. Според нашите ЧР на работа, декларацията ми до 410 е подадена вече, но нищо не виждам на сайта на НОИ. Последният отразен документ е болничният. По-късно ли ги отразяват или да очаквам някаква грешка? Обикновено на работа добре си ги движат нещата и досега грешки е нямало.

# 714
  • Пловдив

И аз имам същия проблем. 135 дни изтекоха на 6.04. Според нашите ЧР на работа, декларацията ми до 410 е подадена вече, но нищо не виждам на сайта на НОИ. Последният отразен документ е болничният. По-късно ли ги отразяват или да очаквам някаква грешка? Обикновено на работа добре си ги движат нещата и досега грешки е нямало.

съмняваме декларацията да е подадена вече-рано е още
тези дни може и да я подаде
проверяваш в сайта

# 715
Благодаря, Елфита. От работа категорично твърдят, че са подали всичко тази седмица. Справката в НОИ още няма нищо след болничния, но виждам, че последни данни подадени за банковата ми сметка са от 09.05, което значи, че вчера нашите хора са подавали нещо. Чакам актуализация на данните в НОИ. Явно към 24 май ще имам пари за април.

# 716
  • Пловдив
Благодаря, Елфита. От работа категорично твърдят, че са подали всичко тази седмица. Справката в НОИ още няма нищо след болничния, но виждам, че последни данни подадени за банковата ми сметка са от 09.05, което значи, че вчера нашите хора са подавали нещо. Чакам актуализация на данните в НОИ. Явно към 24 май ще имам пари за април.

значи са подали вчера наистина
чакаш да се появят на сайта

# 717
Здравейте ! В момента съм в 15 г.с. и съм в болничен който мисля да го продължа до раждането на бебо. Знаете ли колко процента ти изплащат болничен ?
Благодаря ви много предварително Simple Smile

# 718
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте ! В момента съм в 15 г.с. и съм в болничен който мисля да го продължа до раждането на бебо. Знаете ли колко процента ти изплащат болничен ?
Благодаря ви много предварително Simple Smile

Болничните 80 %, а този за бременност и раждане (45-дневния) е 90%

# 719
  • софия
Здравейт. Прочетох темата, но тъй като за първи път ни се налага дълъг болничен. Та първия болничен е издаден на 28 март, 30 дни. Все още няма превод. Как правите справка в Нои?

Общи условия

Активация на акаунт