Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 655
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!Въпроса ми е доста глупав  Embarassed ,но нещо се пообърках.В заповедта ,която съм получила периода в който ще ми се изплащат детските е от 01.10.2010 до 30.09.2011г.Кой месец трябва да си подам новите документи и от кога да кога да са бележките за доходите.Предварително благодаря!  bouquet

# 586
Здравейте, момичета! Имам нужда от малко помощ. Вероятно е обсъждано, за което се извинявам. Тези дни ще попълвам декларацията за детски и въпросът ми е следният - към дохода спада ли обезщетението при раждане, както и месечните помощи за дете?
Благодаря ви предварително!   bouquet
Обезщетението, ако е това еднократното за родено дете-не, детските-не.
Ако е за месечното обезщетение-да.

Мерси, Ала-Бала! Точно за детските и за еднократното обезщетение при раждане ставаше въпрос!   bouquet

# 587
Здравейте!
Моето въпросче : искам да си пусна молба за детските , към която ще прикрепим бележка за доходите на съпругът ми . Аз обаче година назад съм получавала само пари от НОИ- обезщетения 90 % от заплатата и майчинство 240 лв. Трябва ли да представям бележка от моя работодател, която всъщност ще е нулева?
Благодаря предварително!

# 588
  • Пловдив
Здравейте!
Моето въпросче : искам да си пусна молба за детските , към която ще прикрепим бележка за доходите на съпругът ми . Аз обаче година назад съм получавала само пари от НОИ- обезщетения 90 % от заплатата и майчинство 240 лв. Трябва ли да представям бележка от моя работодател, която всъщност ще е нулева?-да,разбира се,че трябва
Благодаря предварително!

# 589
  • Бургас
Тъй като ще подавам за втори път от както се е родил големия ми син документи, не съм много на ясно и моля за малко помощ. Blush
Разбрах, че трябва от моите работодатели да взема бележка с доходи 0.00 за 1 год. назад. А бележка с болничните ми и майчинството след 1 год . на детето от социалните ли трябва да взема? И месеците в които съм в майчинство 240 лв. смятат ли се, защото в сайта на НОИ справката за социалното ми осигуряване е 0.00?

# 590
  • София-Младост
Тъй като ще подавам за втори път от както се е родил големия ми син документи, не съм много на ясно и моля за малко помощ. Blush
Разбрах, че трябва от моите работодатели да взема бележка с доходи 0.00 за 1 год. назад. А бележка с болничните ми и майчинството след 1 год . на детето от социалните ли трябва да взема? И месеците в които съм в майчинство 240 лв. смятат ли се, защото в сайта на НОИ справката за социалното ми осигуряване е 0.00?
Да, трябва удостоверение за брутният доход от работодателя, въпреки че за последната година не ви е  изплащал заплата.
Обезщетенията, ако ги знаете като сума по месеци може сама да ги впишете, социалните нямат нищо общо с тях.
Месеците в майчинство също се смятат, там сумата е 240лв. Тя няма нищо общо с тези 0,00 лв.които виждате в сайта на НОИ.

# 591
  • Бургас
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet
Само не разбрах как и къде сама да си напиша обезщетенията? Иначе си ги знам, защото имам ПИК код и мога да видя за всеки месец колко са ми превеждали.

# 592
  • София-Младост
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet
Само не разбрах как и къде сама да си напиша обезщетенията? Иначе си ги знам, защото имам ПИК код и мога да видя за всеки месец колко са ми превеждали.
В молба-декларацията, нали за детски беше питането. Там се описва брутният доход на вас и съпругът ви по месеци.

# 593
  • Бургас
Да, за детските питах. Simple Smile
Още веднъж много благодаря за отговора!   Hug
Сега остава да изчакам още няколко месеца да паднем под прага, че да ни одобрят.
Докато стане това може да се наложи пак да питам. Laughing

# 594
Здравейте!
Имам въпрос. Може да ви звучи глупав, но четох четох и не ми стана ясно.
Става въпрос за еднократната помощ за първо дете. Вярно ли е че се получава по местожителство?
Това ще рече, че аз както съм жител по лична карта на Стара Загора, а живея във Видин, не мога от тук да си ги получа, така ли? Трябва да се ходи в Стара Загора??? Ако е така... според мен е глупаво.

# 595
  • Пловдив
Здравейте!
Става въпрос за еднократната помощ за първо дете. Вярно ли е че се получава по местожителство?
Това ще рече, че аз както съм жител по лична карта на Стара Загора, а живея във Видин, не мога от тук да си ги получа, така ли? Трябва да се ходи в Стара Загора??? Ако е така... според мен е глупаво.

да,така е от СТ ще си я търсиш като вземеш акта за раждане
а защо не си си сменила ЛК с Видин-може и сега да го направиш

# 596
Здравейте!

да,така е от СТ ще си я търсиш като вземеш акта за раждане
а защо не си си сменила ЛК с Видин-може и сега да го направиш

Благодаря за бързия отговор!
Не искам да си сменям жителството. Ако си направя временна регистрация във Видин, не е ли вариант?  А до какъв период от време може да се вземе тази сума? Ако примерно ги потърся след година... късно ли ще е?

# 597
  • Пловдив

Не искам да си сменям жителството. А до какъв период от време може да се вземе тази сума. Ако примерно ги потърся след година... късно ли ще е?

не,няма да е късно.срока е до 3 г от раждането

а детски искаш ли да взимаш,защото пак там трябва да кандидатстваш

# 598

Не искам да си сменям жителството. А до какъв период от време може да се вземе тази сума. Ако примерно ги потърся след година... късно ли ще е?

не,няма да е късно.срока е до 3 г от раждането

а детски искаш ли да взимаш,защото пак там трябва да кандидатстваш

Ох... май ще се наложи да сменям жителството. Ех... не знаех, че така стоят нещата. А със временна регистрация не може ли?

# 599
  • Пловдив
. А със временна регистрация не може ли?

тц

само по ЛК

Общи условия

Активация на акаунт