Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Е, хайде най-после да се включа и в тази темичка, макар и на 31 страница... Чета си ви иначе, де... Искам да питам... Всички пишете за избора на учител, като нещо ей такова просто и безпроблемно. Хубаво, и аз съм си „избрала” фаворититите и в двете набелязани училища, ама доколкото ми е известно, нито едно от тях не предлага официално тази екстра (избор). Пък и да предлага, желаещите винаги са мнооого повече от местата. И опитът на мои познати показва, че за целта се искат връзки, мнооого вътрешни при това. Та ще съм ви благодарна да споделите как (мислите да) процедирате с оглед успешно записване при правилния Човек? С баткото не положих труд по въпроса (тогава още не четях форума), просто имахме късмет... С настоящия предучилищник обаче имам огромни терзания – да го зпиша в училището на големия, от което съм доволна като цяло (пък и злото си е „познато зло”), но нямам позиции да си избера учител, или да избера съседното училище, в което мога да ползвам тази привилегия, но пък... абе принципно клоня към първото... Проблем е

също, че резултатите по приема в първото излизат, след като е приключило записването във второто... Ми не мога да го измисля! Дайте акъл, моля!

ако кажеш за кои училища става дума... ще може да сме по-полезни  Sunglasses

# 466
Purple DragonHug!
Моето мниение го знаеш, чудесно при това. Simple Smile
Ако изтървеш учителката, да не стане грешка?!
Как сте в момента в ДГ, с какво се занимава малкия?
Нашите подгответа сега смятат с "+".

# 467
  • София
Ахххх, тииии! Очаквах, че ще ми се шмугнеш, ей!  Hug Знам ти мнението и принципно съм съгласна с него, ама баш в туй ми е проблема! Че и от другата страна излизат 2 мнооого добри, а и като цяло предпочитам „познатото зло” – и като среда и като изисквания! Пусто, обаче няма гарнция, че разчитайки на късмет, няма да се нахендрим там, от'дето вие избягахте! Та затова и поставям въпроса принципно – училището или учителката, без да конкретизирам училищата (това за алегра). ‘Щото, ако мога да предвидя, ма нЕма как, че син ми ще се изяви като виден математик, примерно, хич няма да се замисля, записвам го на сигурно и след 4-ти клас кандидатства и местя, ама...

В ДГ малкият се занимава предимно с лИбовни трепети – има си 4 обожателки – всичките руси, и вече получи първото си обяснение в любов с подкана за покана за среща! Организирал конкурс за рисунка между тях - която най-добре се справи, тя ще да е!  Ма 'сички рисунки му харесали... Laughing
Не знам какво точно учат, носи ми някакви неща – цифри, ченгели, тук таме цели букви, но приоритетът му на този етап е да рисува де що види, да преписва текстове, независимо на какъв език са (идва да ме пита какво значи това, което е написал), да изрязва, лепи и произвежда много боклук и да измисля вицове... Та така...

# 468
Ааа, мадам, аз съм си тук, нали сме ПГ. Grinning
Ти нещо зачезна. Wink
Втората част на поста ти ми беше безкрайно интересна, браво на детето!
И ние произвеждаме изрезки със страшна сила, обаче с любовни трепети не се занимаваме.  Joy

# 469
  • В светлината на слънцето
Днес подадох заявление и във второто училище от нашия списък. Сега остава и третото, след което ще чакаме да видим къде сме в класирането. Thinking

# 470
Здравейте  момичета,

да се запиша и аз в темата. Като ви чета, чак страх ме хваща колко сме неподготвени за училище. По цял ден само играем и рисуваме.
нашето училище по близост и желание е 41 ОУ. Надяваме се на есен да сме ученици в него.
Поздрави

# 471
Лулумба, ще кандидатствате ли в хореографското?

# 472
  • Sofia
Himbeer и другите желаещи за 41во - имате ли предпочитания към някой учител?
Аз като че ли се ориентирам към момента към г-н Илиев, доста респектиращо ми се вижда учителят да е мъж. Но се чудя дали това би отблъснало повечето родители или пък такива с по-... разюздани деца биха го избрали, за да ги вкара в правия път. А ми се ще обстановката в класа да е възможно  по-спокойна. Simple Smile
После в дните на отворените врати ще отида да видя наживо как са всичките учители и тогава ще реша окончателно, но за момента в такива размисли съм се хвърлила...

# 473
Днес запсиах сина ми в 45 ОУ, избрахме си и учител, за което съм много доволна! Ако има мами в района на Западен парк, които се интересуват от това училище съм готова да давам инфо.

# 474
narcis, говорих със съседката си. Каза, че е избрала това училище, а не по-близкото до нас 125-то по два критерия- добра база и директор и много доволни нейни близки от спокойната обстановка и добри учители. Според нея за квартално училище е повече от добро, винаги имало какво още да се иска, но за късмет децата се паднали при добри преподаватели. Задължително иди на място, те съветва, и говори с директора.

# 475
  • В светлината на слънцето
Лулумба, ще кандидатствате ли в хореографското?

Много зависи от това къде ще учи до четвърти клас. Ако я приемат в 31-о, най-вероятно ще си продължи там, тъй като училището се слави с добрата си подготовка и добра гимназия. Но ако остане в 93-о (днес там подадох заявление, то ни е второто желание в списъка), със сигурност ще трябва да се ориентира към друго училище след четвърти клас. И тогава най-вероятно ще пробваме в хореографското в една от двете специалности - класически или модерен балет. Иначе третият вариант е 138-о. Днес като разгледах 93-о - като база най-вече, а и след като се запознах с най-добрата учителка, която ще води един от първите класове, останах много приятно изненадана. Определено печели повече точки от 138-о.  Peace Но пък там след четвърти клас не става за учене. Така че нищо чудно да останем на варианта: 93-о и после хореографско. Thinking

# 476
  • София
narcis, говорих със съседката си. Каза, че е избрала това училище, а не по-близкото до нас 125-то по два критерия- добра база и директор и много доволни нейни близки от спокойната обстановка и добри учители. Според нея за квартално училище е повече от добро, винаги имало какво още да се иска, но за късмет децата се паднали при добри преподаватели. Задължително иди на място, те съветва, и говори с директора.

Благодаря, че си направи труда!  Simple Smile  Казваш все хубави неща, което е много обнадеждаващо.
Ще се срещна с директорката непременно! Само да си изградя стратегия!  Laughing

# 477
Шунка , аз през лятото ходих на обиколка в 41 ОУ и в 6 ОУ. И двете училища изглеждаха що годе чисти. Тоалетните не ми се видяха лоши. Приемливи. Mоите деца се стреснаха от външният вид на двете училища, но отвътре не изглеждаше чак толкова зле. Сега и двамата клонят към 41 ОУ. Предпочитание към учител все още нямаме. Ще изчакаме денят на отворените врати и тогава ще изберем окончателно.

# 478
Хей, никой ли няма актуално инфо за 133-то уч-ще.
Иначе и нас ни гонят страшни любовни трепети. Обаче ние сме сериозни хора - вече сме "сключили" брачен договор и като завършат училище щели да се оженят. Вече от малки нас родителите не ни броят за хора, а сами си вземат решенията. Е така е - любовта е сладка работа, не е като буквите Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue  loveuuuе.

# 479
Здравейте дами! Аз съм майка на първокласничка в 18 СОУ и понеже миналата година имах вашите трепети ще ви споделя моя опит. Всяко училище се оказва отделна планета със свои правила, затова най-добре е да отидете още сега в избраните училища и да поговорите в помощник директора за начален курс. На повечето места приемат молби от много рано (с копие от акта за раждане), но това не значи , че ще ви приемат. Но според мен оказва влияние и вх. номер. От март започват да се правят родителски срещи с родителите на бъдещите първокласници и представят учителите, които ще поемат първи клас, но на малко места дават да си избереш класен, а си избираш профил. Класирането излиза в началото на юни и тогава се записвате със свидетелството за завършена предучилищна.

Общи условия

Активация на акаунт