Майчинството счетоводно - 35

• 33 205
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Въпросът ми е дали тази декларация би трябвало да фигурира в списъка с подадени от мен документи, който си проверявам чрез ПИК (та дори и със статус "обработва се" или подобно)? Защото не я виждам.

да,трябва-под дек за 410 те дни ще я виждаш

кога са ти изтекли 410 те дни???
Ами на 30.10., а декларацията си я подадох преди това, но счетоводителката каза, че заедно с всички ежемесечни документи ще я подаде, т.е. след като изплатят заплатите, което стана около 10.11. Sad
Ще пиша до НОИ.

# 376
  • Пловдив

Ами на 30.10., а декларацията си я подадох преди това, но счетоводителката каза, че заедно с всички ежемесечни документи ще я подаде, т.е. след като изплатят заплатите, което стана около 10.11. Sad
Ще пиша до НОИ.
може още да не я е подала-ако твърди,че го е направила да ти даде входящия номер и вече с него пиши на НОИ

# 377
  • София
И аз имам няколко въпроса. От месец август 2010 ме осигуряват на 850лв, преди това на 500, 45 дневния болничен ще е от началото на юни. Каква ще е приблизителната сума която ще взимам и има ли смисъл сега да започна да си доплащам осигуровки.

# 378
Трябва да имаш 12мес. трудов стаж през живота си. Ако нямаш ще взимаш една година социално майчинство в размер на 100лв., ако дохода на член от семейството е под 350лв.

# 379
  • Пловдив
И аз имам няколко въпроса. От месец август 2010 ме осигуряват на 850лв, преди това на 500, 45 дневния болничен ще е от началото на юни. Каква ще е приблизителната сума която ще взимам и има ли смисъл сега да започна да си доплащам осигуровки.

с плануваната 18 м база-520 лв
няма смисъл да си вдигаш осиг

# 380
Аз доколкото разбрах от 2011 ще се взимат доходите 18 месеца назад... newsm78

# 381
Базата за изчисляване на майчинството ще е 18 мес., а ще се иска пак 12 мес. стаж.

# 382
  • София
Благодаря ти много за бързия отговор

# 383
Здравейте
искам да попитам, след 45-те дни /до термина/ имах болничен , а след това преносих 10 дни .Трябва ли да взимам друг документ и освен товаима ли някакви други който трябва да взимам ,че вече съм по майчинство или фирмата си оправя всичко ooooh!

# 384
  • София-Младост
Здравейте
искам да попитам, след 45-те дни /до термина/ имах болничен , а след това преносих 10 дни .Трябва ли да взимам друг документ и освен товаима ли някакви други който трябва да взимам ,че вече съм по майчинство или фирмата си оправя всичко ooooh!
За преносването ти трябва болничен...не ми стана ясно имаш или не.

# 385
Трябва да имаш 12мес. трудов стаж през живота си. Ако нямаш ще взимаш една година социално майчинство в размер на 100лв., ако дохода на член от семейството е под 350лв.

ясно,а отностно вземането на майчиснтво от бащата как става(знам че тряба или да е припознал дедето или да имам брак)и трябва ли той ако го земе аз да почна работа или е без значение?

# 386
Базата за изчисляване на майчинството ще е 18 мес., а ще се иска пак 12 мес. стаж.

Аз излезнах в болничен за раждане на 7 ноември 2010г., това означава, че новите закони за 18-те месеца стаж няма да ме хванат, нали? Би трябвало да важат само за тези, които ще излизат през 2011-та, нали? Този първи болничен дали го считат за майчинство?

# 387
  • В полите на Пирин планина

Аз излезнах в болничен за раждане на 7 ноември 2010г., това означава, че новите закони за 18-те месеца стаж няма да ме хванат, нали? Би трябвало да важат само за тези, които ще излизат през 2011-та, нали? Този първи болничен дали го считат за майчинство?

Ако е 1-вия от 135-те дни за бременност и раждане, то няма да те "хване" новата разпоредба.

# 388

Ако е 1-вия от 135-те дни за бременност и раждане, то няма да те "хване" новата разпоредба.

Това е този болничен, който е 45 дни.
И освен това искам да попитам какви други документи трябва да попълня и подам в НОИ?

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 13:03 от kolibka

# 389
Здравейте,
Имам въпроси ,на които не можах да намеря отговорите в другите теми,ще ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете.В момента ,аз съм в 3-ти болничен,документите за майчинство знам че ще се подават след като изтече той,проблема е че фирмата в която работих,нямали пари да внесат осигуровките,тоест аз и по този последен болничен не съм си получила парите.Може ли, да се внесат отделно моите осигуровки,от тези на останалия персонал?Понеже пак заради тях не мога да си подам и документите за детски!!!!Доколкото знам на месец,сумата е около 20 лв?
Също така се чува че щели да затварят фирмата,по точно да я обявят в несъстоятелност,тогава какво се случва с майчинството?
Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт