Майчинството счетоводно - 35

• 33 191
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Горна Оряховица
Информацията явно е остаряла или повредата е в моя телевизор ,но не правят такива справки  newsm78

# 481
  • София-Младост
Информацията явно е остаряла или повредата е в моя телевизор ,но не правят такива справки  newsm78
Ти какво точно искаш да му следиш? Можеш да си провериш осигурителният доход и изплатени обезщетения.

# 482
  • В полите на Пирин планина

Ето ти линк: https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 483
Не е необходимо да е непрекъснат стажа. Просто трябва да има 12 месеца осигурителен стаж.

# 484
Здравейте!
Пред мен стои следният проблем: Детето ми навършва 1 г. след 2 седмици. Исках да се върна на работа, но се оказа, че няма къде. Работодателят ми е в процедура по обявяване в несъстоятелност. Обясниха ми, че ако искам, мога да ползвам втората година отпуск за отглеждане на дете. Но мен този отпуск не ми трябва. Искам да работя, по финансови причини  Confused .
Има ли вариант, в който работодателят да прекрати трудовия ми договор? И ако се регистрирам в Бюро по труда, какъв би бил размера на обезщетението, което ще получавам?
Благодаря ви предварително за помощта! Hug

# 485
Копирам си поста от другата тема с надеждата някой да ми отговори:

Здравейте мами,
Днес разбрах, че колежка, която роди януари е била принудена да се върне на работа до навършване на 1 год на детенце.
Както се вижда от лентичката ми ние сме на почти 4 месеца и съм ужасно притеснена. Може ли няко да ми обясни имат ли право работодателите да принуждават майки да се връщат на работа? Аз си мислех, че до 2 год на детенце няма опасност newsm78
Моля за информация, какво казва закона в такъв случай???

# 486
  • София-Младост
Копирам си поста от другата тема с надеждата някой да ми отговори:

Здравейте мами,
Днес разбрах, че колежка, която роди януари е била принудена да се върне на работа до навършване на 1 год на детенце.
Както се вижда от лентичката ми ние сме на почти 4 месеца и съм ужасно притеснена. Може ли няко да ми обясни имат ли право работодателите да принуждават майки да се връщат на работа? Аз си мислех, че до 2 год на детенце няма опасност newsm78
Моля за информация, какво казва закона в такъв случай???
Изобщо не могат да те принудят.

# 487
Благодаря ти Ала-Бала притеснена съм, защото до колкото знам немогат и да ме съкратят по време на две-годишното ми майчинство, ама първия път детенце беше на 1г. и 4м. и ме оставиха на пътя и сега съм настръхнала Shocked
Много искам да си остана вкъщи 2 год. въпреки финасовите трудности.

# 488
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Пред мен стои следният проблем: Детето ми навършва 1 г. след 2 седмици. Исках да се върна на работа, но се оказа, че няма къде. Работодателят ми е в процедура по обявяване в несъстоятелност. Обясниха ми, че ако искам, мога да ползвам втората година отпуск за отглеждане на дете. Но мен този отпуск не ми трябва. Искам да работя, по финансови причини  Confused .
Има ли вариант, в който работодателят да прекрати трудовия ми договор? И ако се регистрирам в Бюро по труда, какъв би бил размера на обезщетението, което ще получавам?
Благодаря ви предварително за помощта! Hug

По взаимно съгласие може, но ще получаваш минимално обезщетение за 4 месеца - около 120 лева. Ако целта ти е да зяпочнеш нова работа за сега не прекратявай този договор, а си потърси такава и тогава действай. Процедурата по несъстоятелност е дълга, иначе може да те съкратят при закриване на предприятието.

# 489
Благодаря ти, Lady Brinne.
Същевременно обаче от яслата настояват да я заведа преди Коледа поне за 1 седмица, което означава, че ако я заведа, ще ми спрат майчинството. Ако не я заведа, ще я отпишат. newsm78
Освен това, след като работодателят ми не е в състояние да ми осигури работа, не би ли могъл да ме съкрати поради закриване на щата или някаква подобна причина?

# 490
привет и от мен, момичета! Имам следния въпрос: В началото на Март ми изтича  втората година от майчинството. Тъй като в момента съм бременна, първият болничен ( 45 дни преди раждане) ще бъде издаден в края на Март. Получава се период от 25 дни в който не ми е ясно какво се прави: да ползвам платен, неплатен или пък трябва да се върна на работа? Също така как ще ми се изчисли новото майчинство? На трудов договор съм, осигуряват ме на реалната ми заплата. Предварително ви благодаря за отделеното време и главоблъскане  Laughing

# 491
  • Майничка
Благодаря ти, Lady Brinne.
Същевременно обаче от яслата настояват да я заведа преди Коледа поне за 1 седмица, което означава, че ако я заведа, ще ми спрат майчинството. Ако не я заведа, ще я отпишат. newsm78
Освен това, след като работодателят ми не е в състояние да ми осигури работа, не би ли могъл да ме съкрати поради закриване на щата или някаква подобна причина?

Може, да, с разрешение на ИТ. А за яслата няма ли да мине бележка от ЛЛ, с която да се отложи постъпването по медицински причини?

привет и от мен, момичета! Имам следния въпрос: В началото на Март ми изтича  втората година от майчинството. Тъй като в момента съм бременна, първият болничен ( 45 дни преди раждане) ще бъде издаден в края на Март. Получава се период от 25 дни в който не ми е ясно какво се прави: да ползвам платен, неплатен или пък трябва да се върна на работа? Също така как ще ми се изчисли новото майчинство? На трудов договор съм, осигуряват ме на реалната ми заплата. Предварително ви благодаря за отделеното време и главоблъскане  Laughing

И трите варианта са възможни, но първият е най-добър. Новото майчинство ще е на база доходите март 2010 - февруари 2011.

# 492
  • Горна Оряховица
Ти какво точно искаш да му следиш? Можеш да си провериш осигурителният доход и изплатени обезщетения.
Да точно това искам да си проверя но не виждам как (по какъв начин) Confused
И точно този линк не ми се отваря .This Connection is Untrusted-това ми излиза, при вс друго ли е?

# 493
  • Пловдив
*mimoza*,така излиза на всички-приеми сертификата или там каквото ти дава

всички справки ще ги видиш от менюто вляво СПРАВКИ

# 494
  • Пловдив
Декември дъщеря ми навършва две години  и смятам да ползвам шестте месеца неплатено майчинство.Ако през това време я запиша на ясли трябва ли да подам молба  и да се върна на работа ?

Общи условия

Активация на акаунт