Боя за коса - blond 18! Изкусително руси!

• 69 872
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
maeva0959 ,не мога да разбера. newsm78
Първо ти прави кичурите с блондор ли ,после ти боядисва цялата коса /защо ,професионална ли е боята,какъв % окислител  ?/.
А защо не ти е матирала само кичурите ? newsm78

Сега ти искаш да си потъмниш косата пак ? Или да бъде по-светла ,но с по-пепеляв цвят?
Извинявам се,може би пиша доста объркано,но така и се чуствам....
Да,първо ми направи кичури с фолио под каска,вероятно с блондор(не разбирам...) , а после ми боядиса цялата коса с тази боя.Нямам представа колко е професионална,но не е за масова употреба(не я продават в супера..,ако това може да е определение).
За процента окослител също незнам,тя си бърка зад мен и маже. А аз на доверие чакам,понеже каза , че ще стане...Да,ама не..
За матирането незнам също,може би защото аз не исках руси кичури а една идея по-светли от основния цвят.
Сега искам само да ги скрия,но незнам как.
Казах и какво е положението,каза да отида да ги матира...аз не искам да стъпя повече там  Naughty

# 271
Девойки, и аз закъсах.  След израстване на кичури (естествен цвят тъмно русо) реших да  ставам изцяло руса.  Фризито каза да  си харесам боя и да действаме. Избрах Велатон - светло русо 8.0 и резултата е цялата коса такава:   Shocked Shocked Shocked
Какво да правя сега? Искам пак да си върна моя цвят и пак да си кютам с кичурите. Обаче  подозирам, че това ще ми скапе косата, която е дълга и все още хубава. Или да купувам нова боя и да изсветлявам още? Кой ще бъде  най-щадящия вариант за поправка на стореното?

# 272
maeva0959 , доколкото разбирам ти не искаш изсветляване / или корекция /на цвета на цялата косата,а само потъмняване на кичурите.
Това с балсам няма как да стане. Дори с боя ако сложиш върху русото- кафяво,ще падне до 3-4 измивания.
Единственото ,за което се сещам е следното:
Взимаш две бои,едната да е с един тон по-светла от цвета,който желаеш да стане.Намазваш само боята,без окислител,
директно САМО върху кичурите.Стоиш така 15-20 минути.След това отгоре мажеш другата боя(в желания цвят)задължително с нисък % окислител НЕ ПОВЕЧЕ от 6 %.Може да разнесеш последните 10-15 минути и върху останалата коса.
Така ще ти се задържи цвета.
Но не зная до колко можеш да се справиш сама.Ако искаш консултирай се и с друг фризьор,който е "в час".

# 273
maeva0959 лошото е ,че ако косата ти е изгоряла нищо не може да поправи щетите. Много съжалявам ,че го казвам. Не я боядисвай повече. Ако косата е изгоряла боята няма да се задържи или падайки от косъма ще добива кофти цвят и ти пак ще се боядисваш ... и става един порочен кръг. Започни с хидратиране - било с дом.маски било с готови продукти. Трябва да направиш нещо за нея. Според мен готовите продукти ще помогнат повече ,но ти си знаеш. Задължително поскъсяване на косата ,колкото може по-близо до здравата коса.

# 274
 минзухар , и с твоя проблем мисля ,че опитен фризьор би се справил.
Могат да се направят едновременно и кичури и потъмняване на косата.
Отделят се кичурите с фолио , могат да се изсветлят с 6,9,12%/избора на окислителя зависи от състоянието на косата и желания цвят на кичурите/,след това могат да се тонират с боя или коректор.
Останалата част се потъмнява с желания цвят,окислителя да не е по-висок от 6%. Ако целиш студени оттенъци , използваш боя с 1 в номера /напр. 6.1 или 6.12/  

# 275
здравейте на всички блондинки!  Simple Smile
Попринцип съм естествена блондинка, цветът ми беше златист, но като че започна да потъмнява. Затова се боядисах с блондор, като го държах около 15 минути и ми се получи доста добро изсветляване - цвят доста светло пшенично русо, ако мога така да се изразя  Simple Smile Сега процедирам по същия начин, само че само за корените.
Желая да постигна дълготраен по-бял/платинен/светло пепеляв ефект. Можете ли да ми препоръчате боя като се има предвид че основата ми е светла и съм се правила с блондор преди време и в момента съм златисто/пшенично русо? Не ми се иска да се обезцветявам напълно!

# 276
Благодаря на всички за мненията  Hug
dachita,сама не знам дали бих се справила,затова в крайна сметка реших да поизчакам известно време...
И без това не съм на работа(в майчинство съм) , не се налага да се показвам в официална среда. Ще изчакам поне месец,ще правя маски и след това ще отида при друг фризьор,за компетентно и професионално мнение,все пак е друго като се направи оглед от близо на щетите  ooooh! Ориентирала съм се към Кина Кудева,пък ще видим....
Инъче цвета в основата към корените ми харесва много,но тези оранжеви краища са... кошмарни  Sad

# 277
здравейте на всички блондинки!  Simple Smile
Попринцип съм естествена блондинка, цветът ми беше златист, но като че започна да потъмнява. Затова се боядисах с блондор, като го държах около 15 минути и ми се получи доста добро изсветляване - цвят доста светло пшенично русо, ако мога така да се изразя  Simple Smile Сега процедирам по същия начин, само че само за корените.
Желая да постигна дълготраен по-бял/платинен/светло пепеляв ефект. Можете ли да ми препоръчате боя като се има предвид че основата ми е светла и съм се правила с блондор преди време и в момента съм златисто/пшенично русо? Не ми се иска да се обезцветявам напълно!

Добре дошла!

Казваш, че не искаш да се обезцветяваш, но това, което правиш с блондора, си е обезцветяване.
Относно питането ти за боята - момичетата, които поддържат бяло русо, ще те посъветват.
Можеш да пуснеш снимки, ако искаш. Така ще могат да ти дадат по-адекватен съвет.
  Peace

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 19:36 от The Code

# 278
  • София
blondiee, щом ти е светла косата, няма нужда да се обезцветяваш с блондор. Аз се правех до скоро с него, и въпреки че ми е доста тъмна косата, търся начин да карам без него. Можеш да пробваш с Велатон 12/1, това от непрофесионалните бои, а от професионалните има доста по-голям избор на суперизсветляващи.

# 279
maeva0959, колкото по-дълго изчакаш, толкова по-добре ще бъде за косата ти. Ако имаш възможност я връзвай на кок, но хлабав, да не ти опъва. Започни да я мажеш преди миене с масла. Аз когато си изгорих моята коса съм използвала зехтин за тази цел. Можеш да разгледаш темата за професионалните серии за коса - протеинови терапии.
Аз те съветвам при следващото ти боядисване да се боядисаш с Иноа. 

# 280
  • София
Подкрепям казаното от  B & C. Маслата вършат чудеса при изгорена коса и също така е добре да инвестираш в по-скъпа или дори медицинска козметика при тези обстоятелства, поне докато се възстанови доколкото е възможно косъма. Когато навремето от гарваново черна с наслоявана с години къна и боя реших да ставам руса косата ми се превърна в метла (въпреки, че всичко се случваше в уж много реномиран и скъп салон). Оправих се с много зехтин преди миене (тогава и идея си нямах, че мога да си купя и други масла), ампули, които ми слагаха в салона, продукти на Фито в къщи и добавки за пиене за да може по-бързо да израсте хубава и здрава коса

# 281
Аз освен зехтин, пробвах и различни продукти на Икаров и от зехтина съм много по-доволна. Освен, че ми действа наистина по-добре и е по-евтин.  Grinning
Купих си и крем за коса с кокосово масло от The Body Shop, но не ми хареса и продължавам да се мажа само със зехтин.

# 282
  • в 1001-та нощ
колко често прилагаш зехтина? клко оставаш с него? затопляш ли?
наблюдения за отражение на цвета (боята)?
  bouquet

# 283
Здравейте, аз съм една сравнително нова блондинка  Embarassed Започнах с изрусяване в салон и резултатът беше много по -лош от този, който постигнах в домашния условия. Но съм с естествено къдрава коса и е доста суха, сега се изсуши още повече. Най- големия проблем са ми корените. С какво бихте ми препоръчали да ги изруся така, че ефекта да е добър и да не остана в най скоро време без коса Simple Smile Иначе до сега съм пробвала доста в момента използвам С9 и С10  на Палете Simple Smile
Мерси и лек ден блондинки Wink

# 284
колко често прилагаш зехтина? клко оставаш с него? затопляш ли?
наблюдения за отражение на цвета (боята)?
  bouquet

Присъединявам се към въпроса.

От около седмица ползвам стимуланта за коса на Икаров. Освен, че ми мирише отпускащо, косата ми е по-жива някак.
 Simple Smile
След измиване започнах да си втривам във връхчетата масло от ший или кокосово масло(редувам ги).
Относно питането ми за Л'ореалския Абсолют Рипер - по съвет на Алена, си поръчах мостра на шампоан и маска(Златна Рибка предлагат безплатна поръчка на мостри) и останах доволна. Дори след измиване само с шампоана усещах косата си мека. Маската също е страхотна! В крайна сметка си поръчах маската и големия шампоан.
 Crazy

Усмихнат ден, момичета!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт