Лондон - 2

• 73 531
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Приципа е аналогичен както при нискотарифните полети.
По същия нaчин действат и National Express - най-големия автобусен превозвач в UK.

Ясно, разбрах, мерси много  Hug

# 346
Привет и от мен Simple Smile
 Ние ще пътуваме другата седмица до Лондон и ще трябва да намеря малко повече време за да се информирам.Благодаря на всички,които дават съвети и информация,преди време бях чела старата тема,както винаги МНОГО полезна.сега попрехвърлих и новата информация и мисля,че мога да направя някакъв план.
  Била съм в Лондон преди няколко години,но тогава бях без дете,с други приоритети и ходех малко по линия:НА ГОСТИ Simple Smile,та съм пропуснала доста неща (не бях съвсем като турист там).Сега не знам какво би им било интересно на децата (ще сме с наши приятели-тяхното е  младеж на 4г),естествено гледах за зоологическата градина,но не знам дали ще е подходящо за сезона.на аквариуми сме ходили на два и малко сме загубили интерес,не съм се качвала на окото,но все ми казват че е малко мудна работа и не знам малчовците как ще го понесат?За разходки по Темза също ми се вижда хладно  newsm78
 За сега останаха работилницата "Build-a-bear",смяната на караула,на Трафалгар ще запалват елхата,състезание с дядо Коледовци,имаше някакви състезания с Коледен кейк.Като сложим и няколко парка,малко пазари и магазини и то дните се запълват бързо.Само не знам кои музеи и кои дворци да изберем,ще трябва да се чете пак Simple Smile
    Ако някой има идея за нещо интересно за деца,ще съм благодарна

# 347
Веси, препоръчвам ви да посетите Winter Wonderland в Хайд Парк, откъм Парк Лейн - това е комбинация от всевъзможни занимавки за деца а ла лунапарк с коледен базар от немски тип (голямо обяснение му ударих  Laughing) Вчера бяхме с децата там - и през деня е приятно, но вечер е много по-красиво. А сега рано се стъмва, така че и към 5 да отидете, пак ще видите всичко по тъмно  Mr. Green
Алтернатива на голямата зоологическа градина е тази в Battersea Park - по-малка, но по-евтина  Wink
http://www.batterseaparkzoo.co.uk/
Голяма детска площадка: http://www.royalparks.org.uk/parks/kensington_gardens/diana_playground.cfm
На закрито, музеи: 1) National Army Museum, http://www.nam.ac.uk/kids/kids-zone
2) Museum of Childhood, http://www.vam.ac.uk/moc/
3) http://www.londontoddler.com/2009/02/mudlarks-at-the-museum-of-docklands/
4) http://www.sciencemuseum.org.uk/visitmuseum/agegroups/under_5s.aspx
Из нета има и други идеи  Peace Приятно изкарване!

# 348
Благодаря Old Sport   bouquet
 Tова в Хайд Парк изглежда чудесно  Mr. Green

# 349
Моля! Ето го и сайтът им: http://www.hydeparkwinterwonderland.com/
Входът е свободен, за отделните забавления се плаща с житони - един струва 1 паунд, за повечето искат по няколко (между 3- 6) на човек. Peace

# 350
  • Бг
Добро утро. Момичета и аз тук с няколко въпроса. Очертава ми се кратко гостуване в Лондон, искам да попитам необходимо ли е да правя някакви застраховки, също така европейска здравна карта ще ми е нужна ли, и изобщо какви документи трябва да нося със себе си за това пътуване.
Няма да се разсърдя ако дадете някоя идея за местата, които бих могла да посетя. Четох, че има много добри впечатления за мюзикълите им, но не знам дали ще ме огрее. Набелязала съм си музеят на Мадам Тюсо.
С две думи всякаква информация ще ми бъде полезна относно пребиваването ми в Англия.
Благодаря на всички отговорили ми   bouquet.

# 351
  • Варна
И аз да се запиша Simple Smile Ще пътуваме до Лондон на 14-ти декември за 4 дни. много малко време, но няма как за повече. Единия ден сме купили билети за Eurostar до Париж, че и него да разгледаме, ще се разходим по Шанз з"Елизе и ще видим Айфеловата кула. За Лондон взехме билети за мюзикъла Цар Лъв. Това е всичко, което сме организирали за момента. Окото според мен е доста тъпо, няма да го посетим. Само ресторантите ми куцат, хотела ни е до Ковънт гарден, препоръчайте ми хубави и не много скъпи ресторанти, моля Simple Smile

# 352
 и отново да благодаря на Old Sport   bouquet
  някой може ли да ми отговори за транспорта?Мислим да си вземем карта за 1и2 зона,но ще имаме ходене и до 4-та,за тези пътувания може да си вземем отделно билет ли?И може ли да ги купим предварително,че нали в неделя не работят павилионите и не знам от автомат какво ще купим  newsm78?Или дали не е по-добре да си купим карта директно 1-4 зона?

# 353
  • Варна
Това за транспорта и мен ме интересува.

# 354
аз сега като поразгледах сайта,реших че за 5 дни май по-добре да си вземем седмична карта:няма ограничение в часа и 1-4 зона излиза колкото off peak,но с off-a ще трябва да взимаме допълнителни билети като кацнем защото е раничко.Така че се спирам на 7 Day Travelcard 1-4 зона,най лесно и сигурно  Mr. Green
п.п.За пореден път се убеждавам че прибързвам с въпросите,за което се извинявам Simple Smile,то малко трябва да прочета ама нали е по-лесно....

# 355
Ние миналата година когато ходихме също си купихме такава карта 7дневна, много е удобно понеже денонощно може да я използваш, но платихме за издаването на оустер кард към 3паунда. Интересно ми е /понеже март пак ще ходим а ми откраднаха чантата с картите/ дали може да купим седмична която да е хартиена, да не плащаме за издаване на оустер отново?

# 356
Ние миналата година когато ходихме също си купихме такава карта 7дневна, много е удобно понеже денонощно може да я използваш, но платихме за издаването на оустер кард към 3паунда. Интересно ми е /понеже март пак ще ходим а ми откраднаха чантата с картите/ дали може да купим седмична която да е хартиена, да не плащаме за издаване на оустер отново?
Няма хартиена седмична. Все са като oyster. Те се регистрират и на сайта им, могат да се прехвърлят средства от карта в карта и в случай на кражба могат да се блокират. Ако се заредят онлайн, се вижда справка за ползването им.Зареждат се и на станциите на метрото - на автомат или на гише.
........за 5 дни май по-добре да си вземем седмична карта:няма ограничение в часа и 1-4 зона излиза колкото off peak,но с off-a ще трябва да взимаме допълнителни билети като кацнем защото е раничко.Така че се спирам на 7 Day Travelcard 1-4 зона,най лесно и сигурно  .......
Ако си с Oyster и пътуването е еднократно, ще си дръпнат пари, колкото е необходимо.
http://www.tfl.gov.uk/tickets/

# 357
  • Sofia
Добро утро. Момичета и аз тук с няколко въпроса. Очертава ми се кратко гостуване в Лондон, искам да попитам необходимо ли е да правя някакви застраховки, също така европейска здравна карта ще ми е нужна ли, и изобщо какви документи трябва да нося със себе си за това пътуване.
Няма да се разсърдя ако дадете някоя идея за местата, които бих могла да посетя. Четох, че има много добри впечатления за мюзикълите им, но не знам дали ще ме огрее. Набелязала съм си музеят на Мадам Тюсо.
С две думи всякаква информация ще ми бъде полезна относно пребиваването ми в Англия.
Благодаря на всички отговорили ми   bouquet.

Аз застраховки си правя винаги, независимо къде пътуваме. Не ми се е налагало да се възползвам от тях за щастие, но за всеки случай. Документи , освен паспорт или лична карта , друго не мисля, че ти трябва.

# 358
Момичета, здравейте!
Открих темата ви преди врме и сега ни предстои пътуване, а аз досега не съм ходила в Лондон и се информирам за всичко - атракции, музеи, хапване, магазини Simple Smile. Тук намерих полезна информация, но сега ме интересува пътуването от летище Гетуик до центъра или някъде в близост до Maida Vale. Гледах за възможности с Easy bus, но те са до West Brompton, което не ми се струва близо на картата. Ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна Simple Smile.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 18:23 от LiloAndStitch

# 359
Няма такъв директен транспорт. Опциите са Easybus  и Gatwick express. Easybus до West Brompton ( баш си е на центъра) или Gatwick Express  до Victoria Station ( и туй животно е в "центъра"). От там насетне метро или бус според това къде точно отиваш.

http://www.tfl.gov.uk/ - върши чудесна работа да си прецениш точно как.

BTW не си правя майтап, ама като чуя израза " центъра на Лондон" та все се сещам за двама нашенци, които "избягали"  в Англия през далечната 1989 година, тъкмо в зората на демокрацията. Запознали се с една девойка англичанка, която даже им пратила покана, та изкарали визи. После девойката явно размислила и не се появила на летището  ( Хийтроу) да ги чака според уговорката. Нашите чакали, чакали и накрая решили, че както в БГ от летището до центъра - 15 мин... и хванали едно такси. Английския им и той отличен и шофьора като ги питал къде да кара, а те не знаят, му викали "центрум, центрум", както по старите табелки на всички наши големи градове. Човека се видял в чудо и ги "стръскал" пред много централно полицейско управление и сметката за таксито била общо взето толкова колкото да им останат 5 паунда накрая ( че то тогава 1 паунд на черно беше 30 лв). Десет години по-късно и вече с постоянно пребивавне хората си го разказваха, ама преди това ги беше срам да си признаят как са стъпили на английска земя.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 19:00 от Pip88

Общи условия

Активация на акаунт