Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 727
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
И аз се записвам, здравейте на всички. Имам един такъв въпрос: по всички календари в нета излиза че съм в 6 г.с. Ходих при един търговец, който побърза да ме изпрати и само ми каза че има някаква сянка, която не се вижда какво е и да се върна на 10 януари. Смених лекаря, но имам час чак за 27-ми, а малко се ошашквам на моменти. Боли ме левия яйчник. Като спазъм - стяга ме и след 1 секунда ме отпуска. На моменти е по-силен спазъмът. Страх ме е да не стане нещо и ако трябва да си взема болничен, но само да попадна на лекар, а ако не попадна на такъв - да взимам фиктивен болничен, знам ли. Снощи доста ме боля, а не съм се изморявала, днеска болката продължава...

# 541
След като имаш болки отиваш при друг лекар, какво му се чудиш толкова.  Rolling Eyes

# 542
  • Бургас
Не се чудя, а просто споделям, ако някой е изпитал същото да сподели за да се успокоя, защото както вече казах имам час за друг лекар на 27-ми, а дотогава има цяла седмица + коледни празници.

# 543
Мен ме придърпваше така левия яйчник. Защо да е търговец? Възможно е да не се вижда добре, може техниката му да не е много благонадеждна (не изключвам възможността той да е кофти лекар, де). Няма ли лекар, който можеш да посетиш без предварително записан час? Добре е да те гледат с вагинален ехограф щом на коремен не се вижда добре.

princess SHENY, ако болката е като да ти човъркат пъпа  отвътре и усещана за придърпване е от бременносстта, т.е. от настъпващите промени. При мен беше така, за това и написах, че е от бременността. НО, това че при мен или при някоя друга жена е било така съвсем не значи, че става дума за едно и също. Ако те тревожи състонието е редно да се консултираш с гинеколога си. Аз съм такава натура, че дори и най-довереният ми лекар да ми кажеше, че всичко е наред аз си се притеснявах до края на бременността. Но бях далеч по-спокойна, че все пак лекар ме е видял и ми е обяснил. Успех ти желая и лека бременност.

# 544
Нормално е в начална бременност да има болки. Особено ако си и със по-чувствителна матка или обърната такава. Аз съм с обърната и си ме болеше доста. Предписаха ми но-шпа и магнерич. Вече ми попреминаха тези болки, рядко ме боцне само. Иначе и ти можеш да пийнеш но-шпа. Няма да направи проблем- позволено е да го приемаш. Леко бременеене!!!

# 545
Не се чудя, а просто споделям, ако някой е изпитал същото да сподели за да се успокоя, защото както вече казах имам час за друг лекар на 27-ми, а дотогава има цяла седмица + коледни празници.

Толкова ли няма един свободен гинеколог който да те прегледа? newsm78 Не се шашкай толкова и аз отидох на лекар в началото но дори не ме прегледа, върна ме да изчакам още седмица-две. Вагиналния видеозон в много ранна бременност е и рисков все пак /предизвиква стрес в организма? Така,че аз отидох като вече бях в 7 г.с.  Hug

# 546
Аз си записах час за първи преглед на 04.01, тогава ще съм в средата на 7 г.с., надявам се да не е прекалено рано?

# 547
Аз си записах час за първи преглед на 04.01, тогава ще съм в средата на 7 г.с., надявам се да не е прекалено рано?

не не е рано даже е точно на време!  Така поне 100% ще се вижда нещо, а до тогава лека бременност ти желая   bouquet

# 548
Здравейте ,замислям се дали да не раждам секцио.Моята гинеколожка ми казва,че дори и да е секцио пак трябва да имам някакво разкритие.Някой знае ли нещо по въпроса.

# 549
Здравейте ,замислям се дали да не раждам секцио.Моята гинеколожка ми казва,че дори и да е секцио пак трябва да имам някакво разкритие.Някой знае ли нещо по въпроса.
  Мисля, че няма такова нещо newsm78

# 550
Мили мами, моля помогнете!  PraynigПродлжавам да се притеснявам, че преносвам бебо вече 10тина дена! Бях писала вече, но пак ще обясня какво се случи! Последния ми цикъл беше на 03.03., а те ми писаха в обменната карта- 03.04. и така ми изместиха термина месец напред- защото бебето било по- малко две- три седмици!!!!! newsm78 Сега термина ми е на 10.01. а трябваше да е на 10.12. много се притеснявам да не пренося... като има казах, че са объркали датата на цикъла ми те ми обясниха, че било по- малко и за това така писали( да но то не е компютър да расте с точни размери- има по- малки и по- големи бебета, това не означава, че съм забременяла месец след последната ми менструация), пък и разбирам да е по- малко и да напишат някакъв термин, ама да ми сменят датата на цикъла....  #2gunfire а уж по размери го изчислили, а по размери пак термина ми е декември месец- 27! Някой може ли да ме посъветва какво да правя! Ходих тази седмица в болницата и ми правиха запис- нямало било проблем... не ми обърнаха внимание на какво говоря- а гледаха какво да писали в обменната карта по ехограф- отговаря на 38г.с. а аз бях в 40г.с. и ме отпратиха!!!  Rolling Eyes а бебчо сякаш няма никакво намерение да излиза....  Sad Cry

# 551
Виж, ходила ли си на 3 или 4Д? Там знам, че отклоненията са най-малки, а освен това всичко се вижда много добре. Могат да видят и плацентата, не че с 2Д не я виждат, ама знам ли. Това ми идва на ум. Незнам какво друго да те посъветвам. На "юнашко доверие" (знам колко грозно звучи, но те си вярват един друг) няма да ти предизвикат раждане. Стискам ти палци от сърце и пожелавам всичко да е наред. Praynig

Ами ако нямаш те ще ти го направят (по прнцип по време, но на някои майки преди това) на операцията. Добре е всъщност да има започнала родова дейност пък тогава да се реже. Ама това е друга тема. Идеята е, че понякога при мануално разкритие след  секциото шийката прави спазъм и се затваря. После трябва наново да те упояват (редно е), да дилатират шийката и каквото още трябва да се предприеме. Тя и за това така ти е казала. Според мен я послушай.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 23:26 от michelangela simoni

# 552
darito18 аз все още съм далече от раждането, но все пак... Бебчо ще си излезе когато реши, че му е дошло времето. Няма да остане завинаги в корема ти  Simple Smile. Стегни си сакчето, ако все още не ти е готово и се наслаждавай на последните ви дни като 2 в 1. Все пак термина е някакво приблизително число, а не е казано, че точно в този ден ще родиш. Леко раждане  Hug !
 И аз пак да питам- на коя ръка трябва да си меря кръвното? На лявата ми отчита по-ниски стойности, на дясната по-високи. Кое е реалното?

# 553
Първоначално се мери на двете (не знам дали си го правила), после на която ръка е по-високо. Ако е еднакво на двете ръце мериш, на която ти е по-удобно.

# 554
  • Севлиево
Здравейте!Преди малко писах,но явно съм сбъркала нещо и не съм публикувала поста.Искам отново да си кажете мнението за нещо.Чувам някакво пукане от корема.Не е усещане ,а го чувам.Да се притеснявам ли???Днес вече 2-ри път...Иначе мисля че бебчо е добре,защото доста често рита,дори това разпъване на корема понякога боли.
И още нещо!За секса в 8 и 9 месец.Четох ,но все пак искам пак да кажете.Не бяхме правили повече от месец ,но миналия ден се престрашихме и правихме,макар и за кратко,като доста внимавахме.

Общи условия

Активация на акаунт