Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 2

• 81 529
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • В тъмната гора.
Muhteşem Yüzyıl – Kanuni Sultan Süleyman

Kasım 11th, 2010

Muhteşem Süleyman, Kanuni Sultan Süleyman’ın hükümdarlık tarihini anlatacak.
Senaryo : Meral Okay Yapımcı : Tims Production Timur Savcı
Aylardır yapılan spekülasyonlar bitti ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı dizide ‘Hürrem Sultan’ı Fahriye Evcen’in oynayacağı açıklandı.

Evcen, Osmanlının ihtişamlı yüzyılının anlatılacağı dizide Halit Ergenç’in (Kanuni Sultan Süleyman) rol arkadaşı olacak. ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı dizi Tims Production tarafından Show TV için çekilecek. Fahriye Evcen, şu anda Yaprak Dökümü’yle olan sözleşmesi gereği bir başka projede yer alamıyor. Hürrem, Yaprak Dökümü’nün fina çekimlerinin gerçekleşeceği 15 Kasım’ı bekliyor. Bu yüzden dizi Kasım sonunda gösterilmeye başlanacak.

Kanuni’nin sultanlık döneminin anlatılacağı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Halit Ergenç’in partneri olacak Hürrem Sultan rolünde Fahriye Evcen yer alacak.

Tims Production tarafından Show Tv’ye çekilecek olan Muhteşem Yüzyıl’da uzun süredir aranan yüz sonunda bulundu. Hürrem Sultan’ı, Yaprak Dökümü’nün Necla’sı Fahriye Evcen canlandırcak. Taraflar arasında anlaşma yapıldı, imzalar atıldı.

Muhteşem Yüzyıl, Kasım sonunda yayına girecek. Dizinin çekimleri, Hürrem’in de netleşmesinden sonra kısa bir süre içinde başlıyor. Filmi izLe

Спекулациите около това, кой ще играе Хюрием ханъм вече приключиха, ролята ще играе Фахрие Евджен. След приключване на ангажиментите й в Листопад, което ще стане до края на този месец/ до 15 ноември, но просто удължавам малко срока, защото нищо не е сигурно в тр. сериали./, тя няма да приема нови/други проекти и ще партнира на Халит Ергенч. Договора и от двете страни е бил подписан.

Така, че великата Роксалана ще бъде красивата Фахрие Евджен.

Ани не се безпокой, това не беше моя молба, а просто идея на няколко момичета БП да се качва на торент, извинявай, ти си в правото си да откажеш, все пак това не е служебен ангажимент.

# 241
ЕСЕН В ХЪРВАТИЯ

# 242
Още една статйка от вчера

http://www.24sata.hr/show/seherezada-i-onur-razgledali-su-zagreb … u-istanbul-197929

И преводът

ШЕХЕРЕЗАДА И ОНУР ВЗЕХА СЪС СЕБЕ СИ ОТ ЗАГРЕБ ЗА ИСТАНБУЛ СЛИВОВИЦА

НА ЛЕТИЩЕТО ФЕНОВЕТЕ ГИ ИЗПРАТИХА СЪС СЪЛЗИ И ИМ ПРАЩАХА ЦЕЛУВКИ

Преди заминаването съпрузите се разходиха из Загреб. Актрисата си купи шапки от ателието на Kobali.

Свободния следобед преди връщането в Турция Шехерезада посвети на шопинг. Най-напред Берг и Халит хапнаха в Градското кафе  сирене, пастет и др. хърватски деликатеси. Разгледаха катедралата, любуваха се на площад Сан Марко. В магазин за сувенири си купиха сладкиши-сърца, а в ателие за вратовръзки им подариха ръчно ушита вратовръзка за деветмесечния им син Али, което много трогна Бергюзар. Хората от агенцията, които снимаха рекламата на Konzum ги изпитваха как се казва на хърватски „Добър ден”, „Благодаря” и „Довиждане”. На летището, преди полета, си купиха сливовица и 3 бутилки алкохол.

Щом Бергюзар Корел и Халит Ергенч влязоха в Комедийния театър, зрителите, а и оркестъра на мюзикъла „Ялта, Ялта”, започнаха въодушевено да ръкопляскат. Шехерезада с пръст на уста призова публиката да се успокои, за да може да започне представлението. Пристигането на турските телевизионни звезди въодушеви ученици от седми и осми клас на великогоричкото училище и те буквално ги обградиха. Шехерезада и Онур не можаха да излязат през антракта, атакувани от обожателите им. Възрастна дама, която успя да се ръкува с тях, не можеше да дойде на себе си от възбуда. Шехерезада и Онур гледаха мюзикъла с голям интерес, тъй като Халит преди време е пял в мюзикъли. След края на представлението Шехерезада и Халит станаха и звучно заръкопляскаха, възхитени от изпълнението на загребските си колеги.

Шехерезада е висока около 180 см. Онур е около 2 см. по-нисък и затова Шехерезада често носи „балетни патофки” или ниски обувки без ток.

Мишел,   bouquet

Е, явно вече си имаме официално Роксолана! Да ни е честита! Hug

Lilims, много свеж колаж!   Hug

# 243
  • на морето
Здравейте на всички !
И тук искам да благодаря от все сърце за снимките , репортажите и преводите  на материалите за посещението на Халит и Берг в Загреб!
За всички , които допринесоха с труда си да бъдем съпричастни на това събитие !

пс: предполагам , няма да имате нищо против да продължа със снимките от Топкапъ...

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 14:52 от asha

# 244
Алекс, отново чудесен превод
Не знам за вас, момичета, но за тези пет дни аз научих толкова нови неща за Халит и Бергюзар. Безбройни снимки, видео материали, интервюта, които са взимани много интелигентно. Дори и днес след като си тръгнаха продължават да ни информират с нови снимки и статии за тяхното пребиваване. Самата турска преса писа че са били посрещнати по кралски. Браво на хърватите  smile3501

Лили
, в унисон с твоя есенен колаж, искам да ви поздравя с един видео клип направен по стихотворението на моя приятелка от Чикаго, който се нарича Листопад. Това е днешния ми поздрав към всички в тази тема.

http://www.youtube.com/watch?v=EZa8CthCsMg

Погледнете докато сте там и клипа по стихотворението "Лавандулова вечер", който също страшно ми харесва.

http://www.youtube.com/watch?v=1mch1RYcjww

# 245
Това е разговор между Роксолана и една друга кадъна от харема.
Малко да сме подготвани за характера на бъдещата султанка.

— Султаните си вземат харемите в походите. Сюлейман не го взема. Ти само веднъж ли беше при султана?

— А тебе какво те интересува?

— И аз само веднъж. Но ти си новичка. Пък аз съм в харема три години. Още от Маниса. В Маниса загивахме от скука. Там беше теснотия и сиромашия. Как чакахме само кога ще умре Селим и султан да стане Сюлейман! Как жадувахме за разкоша и богатството на Цариград!

— Затова пък тук ви угояват вече като свине! — засмя се Хурем.

— Не скверни устата си с нечестивото животно! — изплашено замаха към нея с ръце Кината. — Пророкът е забранил то да се споменава.

— Че какво ме засяга пророкът?

— Не си ли сменила досега вярата? Още ли носиш кръстче?

— Остави ме!

— Ама то е толкова просто — да се потурчиш. Вдигаш пръст пред кадията и повтаряш след евнуха, който ти подсказва: „Признавам, че има само един бог и Мохамед е негов пратеник. Признавам, че преминавам от лъжливата в праведната вяра и се отричам от предишната вяра и всичките нейни символи.“ Целуваш ръка на кадията — и толкоз. Мъжете трябва да изтърпят и това ужасно обрязване и после цял живот да носят чалма, а за нас е толкова лесно!

За тебе може и да е лесно, но за мене не — почти сърдито каза Хурем. Искаше да се похвали още, че е дъщеря на свещеник и затова цени своята вяра особено високо, но премълча. Нима е важно сега коя и каква си?

# 246
Ето тук има доста снимки поместени от днес. Слагам само линк за да ги разгледате.

http://www.poznati.net/dnevni-zivot/berg%C3%BCzar-korel-i-halit- … nbul/733_754.aspx

BERGÜZAR KOREL I HALIT ERGENÇ
Razgledavali grad prije povratka u Istanbul

Само тази снимка искам да покажа как се грижи Халит за Берг  Heart Eyes

Тук има статия за историята от една фенка която се е срещнала с двамата.

http://www.story.hr/moj-susret-sa-seherezadom-i-onurom-55891

Moj susret sa Šeherezadom i Onurom: ostala sam zatečena njihovom ljubaznošću

Алекс, ако имаш време погледни статии дали има нещо ново и интересно. Ако е същата информация не се притеснявай  Peace

# 247
Мишел, много благодаря за превода   bouquet Въпреки че аз поместих информацията съм скептитична че е вярна. Има време и ще се уверим, но все още отказвам да приема тази артистка като Роксолана.

# 248
Ани, клипчетата са много красиви! Отлично съчетаване на музика, пейзажи и чудесни стихове!  Heart Eyes Hug

Аз живея до гора и първото клипче е в страшен унисон с гледката, която имам от прозореца си! Поздрави приятелката си и й предай, че вече съм й фен! Heart Eyes А ако има още - пращай ги! Може ли да ги споделя и в една друга тема? newsm78

Ще преведа статиите малко по-късно.

# 249
Ани  bouquet  bouquet  bouquet
И стиховете и клипчетата са страхотни Hug
Поздрави приятелката си от нас    bouquet  bouquet  bouquet

# 250

Мишел,   bouquet

Е, явно вече си имаме официално Роксолана! Да ни е честита! Hug

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 19:32 от Лукреция

# 251
Да ,красива е, и понатрупа опит в Листопад,но някак набързо скача от сериал в сериал- без време за нагласа.От съвременна жена, трябва да се настрои за 15 век и в образа на " друговерка" newsm78 Много е трудно. Thinking

# 252
  • София
ИЗВИНЕТЕ,ХУБАВА МЛАДА ЖЕНА,НО НЕ Я НАМИРАМ ЗА ПОДХОДЯЩА,ПРЕДСТАВИТЕ СА МИ СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ И СИ МИСЛЯ,ЧЕ И С ГРИМ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ДОБЛИЖИ ДО ОБРАЗА,КОЙТО НИ Е ОБРИСУВАЛ АВТОРА ooooh!

# 253
Кавала е един от най-атрактивните от най-големите градове в Гърция, като нараства амфитеатрално от красивото пристанище до голяма византийска крепост. Построен на древния град на Неополис, градското населението се удвоило през 1922, когато гърците от Мала Азия дошли тук по време на обмена на населението. Просторните площади, съвременните сгради и търговски центрове в западната част на града формират приятен контраст с традиционните стари къщи, малки градини и маркирани алеи на източната страна. На пристанището е особено живописно с безбройните ярко оцветени риболовни лодки, закотвени близо до брега. Сред впечатляващите забележителности на града са стари стени, византийския замък, и Камарес - акведукт издигнат от Сюлейман Великолепни през 16 век, къщата на Мехмет Али (18 в.) и Имарет, турска сграда

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 19:48 от Лукреция

# 254
Погледнете докато сте там и клипа по стихотворението "Лавандулова вечер", който също страшно ми харесва.

http://www.youtube.com/watch?v=1mch1RYcjww

Ани - за обичта ти към Халит и Берг, за твоя ентусиазъм и отзивчивост -   bouquet !

"Листопад" - нещо много истинско - наистина "животът е една спирала" и " до вчера беше лято". А как "искам да скрия частица от моето лято", защото дай боже да имам/е/ още много лета, но точно това никога няма да се повтори, няма да се върне. А "Лавандулова вечер" го гледах безмълвна няколко пъти...В съзнанието ми още звучи музиката и се сменят картините на фона на прекрасните слова. Теменужена, лилава, люлякова вечер бях чувала, но "лавандуловата" ме изпълни с нещо различно,  отвъд земното...
Отнесох се, но ... много бях запленена.

По темата - ще гледам филма по две причини - първо,  интересува ме историята на Османската империя, защото представите ми за нея, изградени с години, са твърде различни от истината. Надявам се, че ще представят интересна и правдоподобна гледна точка, щом като историците поправят толкова пъти сценаристката. Втората причина е превъплъщението на Халит в образа на една историческа личност, надарена с хладнокръвие, остроумие, но и с тънка чувствителност и с философски настроена душевност.

Общи условия

Активация на акаунт