Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 2

• 81 508
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • на морето
И ..,минавайки от дясно ....се връщаме обратно към изхода ....Независимо от посетителите , тогава се извършваха ремонти и реставрации....

Така отново се връщаме до Павилиона за аудиенции и излизаме през красиво изрисуваната порта в големия двор ...

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 18:04 от asha

# 286
Аша, благодарности за увлекателния разказ в картинки  newsm51
Специално за теб е следващата снимка
Heart Eyes

# 287
  • на морето
И отново продължаваме от дясно .Там се помещава Оръжейната експозиция ...

Особен интерес към нея проявяват представителите от мъжки пол ,независимо от раса и народност  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Но ,предполагам , и на нас ще е интересно ....

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 18:06 от asha

# 288
  • на морето

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 18:17 от asha

# 289
И отново продължаваме от дясно .Там се помещава Оръжейната експозиция ...

Особен интерес към нея проявяват представителите от мъжки пол ,независимо от раса и народност  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Но ,предполагам , и на нас ще е интересно ....

Много са малки снимките newsm78

# 290
  • на морето
Лили , ще ги поувелича , старая се да не излизам от допустимите пиксели , ..но май съм се поувлякла  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 291
asha, както Франция ,Русия и Турция са велики империи ,за времето си и
строителството им е помпозно ,бляскаво ,разточително.
Аз ,наистина се впечатлявам от строителния гении на Коджа Синан.
Сега учим механика ,съпромат ,стоманобетон и пр. и пр. ,а той е сътворявал чудеса от камък. Неговите конструкции са гениални.Ще си позволя да Ви покажа една уникалност в голям размер ,докато я няма Ани ,за да й се насладите и после ще я намаля.Това е джамията  Селимие отвътре.Казват, че Синан е
построил Шехзаде - като чирак, Сюлеймание - като калфа и Селимие - като майстор.

Какви са сводове ,арки и красоти.Някой път се съмнявам ,че няма чуждо вмешателство.Не ми се смейте ,но сега за да се направи една къща се архитект ,конструктор ,техник ,майстор. Чертежи ,изчисления ,разрези и т.н., а това е от един Синан.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 18:09 от pavlinaio

# 292
Максималните пиксели са 600 мисл,че е 300 е добре Heart Eyes

# 293
  • на морето
всъщност -сумарно в един пост са 600/600 ...

# 294
Аша, благодаря, че сподели с нас видяното в двореца. Снимките са много добри. И аз мисля, че се разходих с теб из всички кътчета на това уникално за времето си съоръжение.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Аз обичам да ми разказват, а ти като гид си незаменима!!!! Hug Hug Hug

# 295
  • на морето
Aничка, скъпа ... Hug Hug
А тази снимка я посвещавам на тебе .... Wink Wink Sunglasses Laughing Mr. Green Mr. Green

Когато изтривалката не върши работа , може да вземем на заем от тук някое от тези  мъничета   .... Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha

# 296
Може би със снимките от Аша/с нейно позволение/ и част от текста може да се направи клип за Топкапъ със съответна лека музика.
Може би ще се намери някой!!!!

# 297
  • на морето
Ако си спомняте в един от постовете ти Лукреция разказваше за Дивана ( ама не онзи за сядане , а тогавашния законодателен и управляващ орган .) Сградата , къдено се съвещавали везирите  от Дивана е във дясната страна на външния двор :

А ето ги диваните , на Дивана  Laughing Laughing Laughing

Та , събирали се Великите везири , мъдрели законите , ...ама внимавали какво приказват и какво мъдрят , защото над тях , на стената има едно прозорче с решетка и перде .Зад него заставал султана и ги слушал .Понякога се намесвал , но друг път само мълчал...Така ,че ....винаги си имали едно на ум.... Не се знаело кога  и дали има "парламентарен контрол " .. hahaha hahaha hahaha hahaha

# 298
  • на морето
И като край ...
В дворовете  на различни места има стари , стари дървета , като това ....

Представяте ли си , ако можеше то да говори , или ние да разбираме неговия език , какви истории щеше да научим само ....

Лукреция , аз нямам нищо против за ползвате снимките ... Идеята ти е добра , но аз за съжаление не съм придобила нужните технически умения са осъществяването й ...

пс: тъй като не обичам да заставам пред фотоапарат , предпочитам винаги по този начин да запазвам спомена за местата , където съм била ....Все пак , щом съм ги снимала , съм била там , нали ?!

# 299
Лукреция, безценна си!  Hug
Безкрайно много ти Благодаря за информацията, която ни предоставяш.
Предимно влизам в тази тема да следя и чета публикациите ти, които част от тях съм търсела, но  безособен успех.
Бих те помолила/ако не е проблем за теб/, дори и със започването на филма да продължаваш да ни "обогатяваш" с материала с който разполагаш.

Последно тази есен посетих дворците Топкапъ и Долмабахче.....С удоволствие бих ви предоставила част от своя снимков материал, въпреки, че по моите наблюдения с нищо не се е променило никъде.Може би, градините и озеленените зони през топлите сезони са по-разнообразни и красиви в последните 2 год.
Идеята за оформление на клипове много ми харесва...Ще помагам както и с каквото мога...за мен ще е радост да ви "споделя" и своя " фото поглед" в тези исторически и райски кътчета.
Ако проявявате интерес, по--късно/като изпратя половинката/ще публикувам снимки ...

btw. За муз.оформление на клипчета, ще помоля приятели от Турция да ни помогнат с фолклорна Турска
Чао засега от мен...    bouquet

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 18:52 от Hasret_Bg

Общи условия

Активация на акаунт