Кървене по време на бременност - тема 3

• 376 358
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 660
В случая съфорумката наистина знае повече от тебе Wink и ти гарантирам, че няма начин без да е минала кюретата  Wink

# 661
  • UK
Твоите гаранциите за мен не са нищо, пак ти казвам, докторът ми за мен е по-голям авторитет от теб. Не се хаби да се обясняваш на хора, които не желаят. Това, което той ми е обяснил ми е достатъчно. Хайде сега със здраве.

# 662
# 663

Абсолютно глупав коментар!Освен ,че се задръства темата по този начин и нищо ново, и полезно за читателите не виждам!Хората са казали,че когато няма какво да кажеш е добре да замълчиш(в случая да не слагаш тъпи ,подигравателни емотикони  и да не се правиш на интересна!).
Срамота , грехота и излагация е да бъдеш груб,неучтив и подигравателен с жена ,която е изстрадала, и преживяла това,което се е случило на dejie !Желая успех на всички Hug Hug Hug !

# 664
  • София
В повечето случаи с вакуум НЕ минават с кюрета след това,само АКО се наложи...
Това е по-щадящия начин...
Лека ви нощ и не се ядосвайте. Hug

# 665
  • Монреал
Прочетох няколко страници назад и виждам, че повечето момичета се оплакват от кървене в ранна бременност. Има ли и такива като мен с кървене във втория триместър? Вече почти 2месеца продължава, имам ниска плацента, лежа в къщи вече трета седмица, но не виждам промяна във кървенето, освен че преди кръвта излизаше някак си наведнъж и по много, а сега е като МЦ. С вагиналният ехограф, лекарката не видя отлепване, а само че се събирала малко кръв над шийката. Иска ми се някой, минал по този път да сподели информация от първа ръка. Изчетох доста в интернет за плацента превия, но там обикновено се споменава за кървене след 36та седмица, а не толкова рано като мен. Благодаря предварително!  Hug

# 666
Здравей аз преди 3 месеца абортирах в петия месец поради отлепване на плацентата трябва да се пазиш много

# 667
  • Монреал
Благодаря за отговора, a6li8512 - съжалявам за загубата ти. Пазя се, лежа и имам прекалено много време за четене в интернет и само негативна информация събирам за съжаление.

# 668
Прочетох няколко страници назад и виждам, че повечето момичета се оплакват от кървене в ранна бременност. Има ли и такива като мен с кървене във втория триместър? Вече почти 2месеца продължава, имам ниска плацента, лежа в къщи вече трета седмица, но не виждам промяна във кървенето, освен че преди кръвта излизаше някак си наведнъж и по много, а сега е като МЦ. С вагиналният ехограф, лекарката не видя отлепване, а само че се събирала малко кръв над шийката. Иска ми се някой, минал по този път да сподели информация от първа ръка. Изчетох доста в интернет за плацента превия, но там обикновено се споменава за кървене след 36та седмица, а не толкова рано като мен. Благодаря предварително!  Hug
Здравей!При втората ми бременност получих кървене в 26 г. с. и прекарах 29 дни в болница, след които се роди и дъщеря ми, преждевременно.Имах частично прикрепяне  на плацентата, два много силни кръвоизлива и последвало раждане, по нормален път.Трябва да лежиш непрекъснато, а и защо не в болница.Ако получаваш и контракции, настоявай.При мен кървенето не беше непрекъснато, а все едно се събира и изтича изведнъж, оскъдно и с желеобразна структура

# 669
  • Монреал
Здравей, Паликарова - благодаря ти за отговора. Точно това преждевременно раждане ме плаши много, не толкова за мен, отколкото за бебето. Надявам се детенцето ти да е живо и здраво, само мога да си представя през какво си минала  Praynig Моята лекарка не беше особено разтревожена - моето кървене започна като кафяво зацапване, което премина в това, което ти описваш - като силно изтичане на кръв може би ведъж или два пъти на ден, а сега си е като цикъл направо, не спира просто  ooooh! Каза ми, че не вижда отлепване, което ми дава надежда да не се получават големи кръвоизливи. За контракциите - за сега само 1 ден чувствах втвърдяване на корема доста често, иначе нямам, мисля че имах повече стрес този ден и ми се отрази така. Наистина се надявам да не стигнат до болница нещата, че много депресиращо ми действат болниците, то лежането в къщи е трудно, а в болница просто не искам да си представям.

# 670
  • UK
Писах малко по-назад, с първата бременност получих 2 големи кръвоизлива в 14 и 16 седмица, кръвта се стичаше по краката ми и по пода, по-рано от при теб, но втори триместър. И двата пъти ги овладяха в болница със системи. Втория път зацапването след кръвоизлива продължи един месец. Не виждаха отлепване, на няколко места по болниците не видяха къде е проблемът, на един по-добър ехограф в частен кабинет се видя хематом в плацентата около 2 см, не беше засегнал плода, с времето се резорбира. Казаха, че са контракции, а аз не усещах нито болки, нито стягане, нищо. След това лежане плътно. Представям си какъв ужас преживяваш сега, стискай зъби и мисли положително доколкото ти е възможно.
Наистина се надявам да не стигнат до болница нещата, че много депресиращо ми действат болниците, то лежането в къщи е трудно, а в болница просто не искам да си представям.
Според мен вече са стигнали до болница нещата, но това го преценявате лекарят ти и ти.

# 671
  • Монреал
Благодаря за споделеното - поуспокоява ме някак си, понеже виждам, че има всякакви случаи, дава ми надежда един вид  Praynig

От сума ти четене в интернет, стигам до извода, че кървенето по време на бременност съвсем не е рядко явление - само трябва адекватна лекарска намеса и съвет! Praynig

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 00:21 от TariliMom

# 672
TariliMon В твоето състояние ,трябва да си в болница ,колкото и неприятно да ти е стоенето там. Ако нещо се случи ,там ще реагират бързо все пак си втори триместът.
Дано кървенето да ти спер и всичко да тръгне нормално.

Кървене по време на бременност не е нормално ,независимо в кой триместър си,независимо че се среща често.

Успех! и Лека БР!

# 673
  • Бургас
Благодаря за споделеното - поуспокоява ме някак си, понеже виждам, че има всякакви случаи, дава ми надежда един вид  Praynig

Разбира се, че има надежда, доскоро и аз пишех активно в тази тема, на няколко пъти искаха да ме вземат в болница, подписах документ, че на моя отговорност няма да вляза, защото имам по-голямо дете, което няма на кого да оставя, освен това, само обстановката и отношението в болниците в БГ могат да ме докарат до лудост и да ми навлекат нови проблеми.
Лежах си вкъщи, но пиех доста лекарства. Имам спомен, че на теб не ти бяха изписали почти нищо. Ако все още е така, поискай да ти изпишат нужните лекарства, не може да се разчита "оргазнизмът да се справи сам" и "да живее естественият подбор", както имам чувството действат в чужбина.
При мен се оказа, че основната причина за обилното кървене и всички зацапвания преди и след него е било едно отлепване на плацентата. Въпреки че не всички лекари, при които ходих го виждаха и някои твърдяха, че се дължи само на хормонален дисбаланс.
При теб откриха ли причината? Това е основното за адекватната лекарска намеса и лечение.
Вярвай, че ще стане това, което е най-добре за всички ви, че всичко ще е наред, почивай си и гледай да лежиш максимално много и пий лекарства. Стискам ти палци и от сърце ти желая скоро всичко лошо да е зад гърба ти и всичко да е ок!!! Hug

# 674
  • Монреал
TariliMon В твоето състояние ,трябва да си в болница ,колкото и неприятно да ти е стоенето там. Ако нещо се случи ,там ще реагират бързо все пак си втори триместът.

Здравей, права си за болницата, но на мен ми действат ужасно депресиращо, след второто ми раждане бях там 4 дена и вярвай ми едвам оцелях да се прибера в къщи. Сигурно е до човек, не знам как да го обясня, но имам чувството, че ще влоша в болницата вместо да се оправя. Иначе тук имаме едно депо за линейки много близо до нас и реагират страшно бързо, така че до 10 минути мога да съм в болница, дано не се налага.  Praynig

Мон, все още не пия никакви лекарства. Само пиех едни за стомах, че киселините през първият триместър за малко да ми пробият дупка в стомаха, все едно с ножове ме режат от вътре  ooooh!, но сега се оправиха нещата и ги спрях, така че съм само на витамините.
Заради системата тук, преди 18 седмици на бремеността се ходи в спешно отделение, ако има някакви проблеми. При посещенията ми там, не веднъж са ми казали, че ако тръгва да става нещо (преди 18 седмица) просто няма начин как да го спрат, така че да не дава Господ. След 18та седмица се ходи вече направо във Родилно, ако има проблеми, за да може ако стане някоя беля бебето да се поеме веднага в неонатологично отделение, понеже след 18 седмици има шанс за оцеляване. Въпреки всичко това не съм съгласна, че тук действат на принципа на естественият подбор, но лекарите просто не изписват лекарства с лека ръка. 2 от моите колежки са лежали за задържане и двете с кървене, едната не е пила лекарства, другата е слагала някакви хормонални свещички (prometrium), тоест явно се изписва според случая и нуждата.
За причината за кървене, не е отлепяне, и в спешното не видяха отлепяне и моята лекарка също не го видя. Тя ме гледа с вагинален и с коремен ехограф, каза че плацентата покрива шийката и се събирала малко кръв над шийката. Даде ми голяма надежда, че плацентата може да се вдигне, общо взето беше доста позитивна. Тя по принцип на една нормална визита кара доста през просото, но като има проблем изслушва добре и прекарва доста време на ехографа и да отговаря на въпроси.
Ти още ли си на легло? Още ли имаш зацапване? Пожелавам и на теб да минават всички тези неразположения в най-скоро време.

Общи условия

Активация на акаунт