Хитрини за пестене на време!

• 95 928
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
Прочетох за котешките тоалетни-аз постилам винаги един разкъсан чувал(от тези за смет) на дъното и отгоре сипвам тоалетната Crazy,като стане за смяна събирам както е найлона и в една чанта го изхвърлям.Така дъното на тоалетната е винаги чисто и самата котешка тоалетна е като нова,не мирише и не се наслагва(знам за какво иде реч и как мирише).  bouquet

# 526
  • София
И предишните теми с хитринки ги четях - нямате равен!
Да допълня неща, които съм научила от предишните теми и успешно прилагам:
1. За отмирисване на стаята от цигарен дим след гости на високо (в капачка върху шкаф) оставям много хубаво напоен памук с оцет. Не става съвсем без проветряване, разбира се, но ефекта е невероятен и то без ония аерозолни ужасни ароматизатори Sick Друго което правя да се боря с това е да запаля от онези миризливи пръчици Laughing които се слагат на поставчица.
2. Под мивката ми мирише, макар че редовно сипвам в канала сода и оцет. Затова съм сложила една малка пластмасова чашка с кафе за джезве. Миризма вече няма. Сменям на около 2 месеца, когато едвам започне да се усеща.
3. Лук и аз режа в робота, обаче докато го извадя от там пак се разплаквам hahaha Зеле и моркови за салата също само там. НЕВЕРОЯТНО улеснение ми е.
4. На тавичката на парти-грилчето слагам фолио. Така не ми капят кашкавал и мазнотии.
5. Сух хляб също минава през робота, докато стане на галета (или по-едро, зависи за какво ми трябва). Ако преди това съм го изсушила добре, изържа седмици в кутия от сладолед.
6. Понеже имаме 2 котки, макар че им чистя тоалетната с белина, понякога се усеща присъствието им повече вкъщи ooooh! Затова гледам от време на време да я измивам и с оцет. Проблемите се изпаряват.
7. Ако прибирам някакво ядене в хладилника, което не е в тенджера или няма капак, задължително го покривам с опаковачно стреч фолио (има го в магазините за 1 лев). Така хладилника не попива други миризми. Друго което правя в него е да подреждам нещата по редове - на един ред месо, на следващ млечни продукти и т.н., за да не попиват и те от миризмите си и да се усеща какво се яде.

Май за това се сещам засега. Ще продължавам да ви следя  bouquet Страхотни сте!

П.П. сетих се за още нещо - понеже робота е един от най-ползваните уреди в кухнята, най-сетне се сдобих с качествена силиконова шпатула, с която да обирам контейнера. Най-сетне ще спре да се драска! Препоръчвам я горещо!

smile3501

Страхотни идеи! Благодаря ти,че ги сподели. Това за партигрила е супер,най-омръзно ми е да го мия от мазнотиите!
Понеже си писала,че сипваш сода и оцет-това го правиш само за отмирисване на канала или и за отпушване?
Мивката ми е редовно запушена,ще се радвам да споделите и други идеи за тоя проблем. bouquet

Сетих се за нещо,което знам от свеки- пердетата като ги изпера,ако нямам време, направо ги окачвам отново без да ги суша и гладя, изпъват си се сами Peace

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 22:44 от nimfi4ka

# 527
Аз никога не съм гладила и сушила пердета... от пералнята директно на корниза  Rolling Eyes С леко по-слаба центрофуга, за да не ги намачка тя (това е за по-леките пердета). Тежките си се саоизправят независимо от центрофугата.

Опредлено има неща, които практикувам и никога не бих сметнала за хитрост...  Rolling Eyes

# 528
  • Пловдив
Нямам пердета, имам метални щори - свалям и мия в миялната Simple Smile Това от мързел.

# 529
nimfi4ka, това за фолиото на парти грилчето го научих от тук от предишната тема, за което съм благодарна, че някоя мама (не помня коя - съжалявам Sad) я сподели!
А за мивката - и за миризма, и за запушване става... Аз го практикувам и в банята Simple Smile
Друго, което се сетих сега е, че спама от пощенската кутия (брошурки всякакви размери, всякакви реклами и простотии) ги изпозлвам за постилане на дъното на клетката на папагалите, както и по-малките ги навивам на ролка и директно им ги подавам - унищожаването им е голяма радост Laughing

# 530
 хитринки
http://www.blogbaster.org/post141273465

жена приготвя детето си за училище за 5 мин

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 17:36 от yzida

# 531
Второто е уникааално!  hahaha Joy

# 532
Върхът! Вдъхновяващо! Детето не спира да ме моли да го пусна още веднъж това видео  Joy

# 533
Китайците са страшни в това отношение Laughing Клипчето е много готино! Hug

# 534
нали? Колкото пъти си го пусна това клипче, се хиля на глас като ряпа Joy

# 535
  • not found
Много хубава тема   bouquet

# 536
  • България
Запис за сега

# 537
Ами така си е... То колкото пъти намериш забавно и практично клипче в YouTube или е китайско, или е японско Mr. Green
Това например е от друга тема - Reuse, Reduce, Recycle - отново си заслужава вниманието:

http://www.youtube.com/watch?v=NC7MH3EzBWM

освен това мисля, че е подходящо и за тук Wink

# 538
Интереси идеи давате, ще ви следя с удоволствие.

# 539
Чудесни неща научих, ще следя с удоволствие!

Общи условия

Активация на акаунт