Хитрини за пестене на време!

• 95 921
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
  • на Дъждовен остров
Тя го показа нагледно  Grinning  Абсолютно съм съгласна.  Тази гума + топла вода с малко оцет в нея. 

# 766
Нещо не се виждаше добре снимката в началото, но сега мисля че се вижда. newsm78
Действа доста добре, това с оцета не го знаех, но ще го пробвам следващия път! Peace

# 767
  • София
Няма ли да направим нова тема? Минахме вече 50 страници...

# 768
О, съжалявам не разбрах, че за това става дума. Мислех, че е нещо специално и по-различно. Simple Smile

За мен гумата не е нова. По-скоро бих питала, ако не е с такава гума, то с какво миете прозорци.

За водата и оцета ще пробвам. Аз мия с течност за чистачки.

# 769
  • на Дъждовен остров
Нещо не се виждаше добре снимката в началото, но сега мисля че се вижда. newsm78
Действа доста добре, това с оцета не го знаех, но ще го пробвам следващия път! Peace

Реално обикновени стъкла на прозорци се мият само с вода.  Оцета е за допълнение, но върши работа ако не ти позволяват да ползваш 21 годишно малцово уиски  Grinning Мъжа ми хич не хареса идеята.
Иначе ако е за душ там трябва препарат за сваляне на варовик от стъклата, а ако е пръскано с мазно примерно в кухня ще се наложи леко търкане но в никакъв слушай с веро и разни от сорта.

# 770
Не ми е хрумвало само с вода. Имам съмнения дали ще се измият. Нали малките детски пръстчета пипат мазни. Винаги съм мила с препарат, спирт  или напоследък с течност за чистачки,  както казах.

За уискито- бих го приемала вътрешно, докато мия прозорци. Не си струва да го похабя.

# 771
  • на Дъждовен остров
...

За уискито- бих го приемала вътрешно, докато мия прозорци. Не си струва да го похабя.
Аз не пия и за това с лека ръка  Grinning

За детски пръстчета с първак тогава или спирт.  Но иначе ако са само прах и от вън примерно дъжд вода + оцет.  Въобще всички препарати реално замазват.

# 772
  • Русе
 T_e_A, престани да злоупотребяваш с алкохола,че ми се къса сърцето.  Crossing Arms

# 773
  • на Дъждовен остров
T_e_A, престани да злоупотребяваш с алкохола,че ми се къса сърцето.  Crossing Arms

Аз на думи и казвам какво действа иначе не пипам в къщи алкохоал, нищо не употребявам.

# 774
  • Русе

bouquet

# 775
А алкохолът в разтвора за миене на прозорци замества оцета в този случай - така ли? Защото не  е задължително 12 годишно малцово уиски да се ползва, нали така? Има и разни ментаци по 5 лв. в магазините, може да се пробват те. Но тези гумички които сте показали в къщи са неприложими - отвън стъкла с решетки - не става с гумичка. Вътре пък - огромни стъклени площи и като потече една кална вода надолу по бялата стена - кошмар. Та активно ползвам микръфибърни кърпи. И благодаря за идеята за течност за стъкла. Определено много икономична и ефективна смес се получава.

# 776
  • на Дъждовен остров
Аз споменах 21 годишно, не 12 ама това разбира се като идея.  Иначе такива гуми за прозорците има в разнични размери и говорим след като сме измили стъклото от вътрешната страна, това сваля реално последния слой вода.  А за стъкла и решетки бях забравила, че са на мода в БГ. 
Та извън кръгъ на шегата, оцета в топлата вода върши по добра работа от препарат.

# 777
  Моята "Коледна хитринка"-(след като 2-3 години падаше голяма борба с нагласяването на лампичките за елха,оплитане,после разплитане на доста дългия шнур....)мин.година прибрах елхата в една ниша,без да разкачвам шнура с лампички увит около нея,което сега при украсата ми спести разгъването на ужасяващо,оплетено кълбо!

# 778
Не знам дали е точно за тази тема, но да се пробвам да питам
Как да почистя съдове от йена глас.Тавички по лесно става, но в големия съд за фурна все търкам и търкам и все остават едни такива тъмни неща с които не мога да се справя.
Може и да не пести толкоз време метода, ама да върши работа.
Мерси  bouquet

# 779
Такава посуда преди да имам съдомиална ми създаваше голям проблем докато я измиех.То и толкова успявах де, обаче в съдомиалната направо стана нова.Все едно не е ползвана.Ако нямаш помоли някой твоя позната с съдомиална да я пусне два пъти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт