СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 315
  • 696
  •   1
Отговори
# 165
алеле, Адреналинка, пропуснала съм те   bouquet - Честит Рожден Ден.   Hug

baby_doll, Честит Рожден Ден и на теб

Момичета, да сте живи и здрави,и много щастливи

Честито и на всички месечинки

Яничка, те хората са си много прави .и по телефона са успели да те преценят,че в случай на авария ти,естествено , ще тръгнеш да спасяваш първо кученцата, и им е притеснено за бебка  Joy . та не им се сърди,те просто са далновидни  Wink

Аза прегледа и ние не сме плащали нищо, а ни гледаха с ехограф.ако искаш да те пратя при нашия - все пак е директор на Горна баня Mr. Green

# 166
v_spasova, беше идеален и супер спокоен. Днес пак почна да ги пълни както трябва. Само дето така и не разбрах как може от 10 вечерта до 6 сутринта памперса да напишкан 2-3 пъти макс.  newsm78 newsm78 Пак се радвам, че днес си е в норма.

alximika, sweet_maniche, мерси за идеите, но сега като се замисля най-много да ги кача във фейсбук. Даже сега видях в сайта дето мъничето ми даде, че не работи с гугъл-хром, а аз се чудя защо не ми действа аватара  hahaha hahaha и се мъча цял месец  bowuu bowuu bowuu

Аз гледам да излизам, че напоследък бях се заседяла вкъщи и после като излязох до пазарчето, бях като пусната от гората. Толкова ми беше странно всичко и имах чувството, че мускулите на краката са ми атрофирали от седене вкъщи.  ooooh! Та днес реших да изведа и бебчо малко, че беше зверската жега, аз не го извеждам много, че все в ръцете ми трябва да го приспивам и то излизането си е мъка. И точно заспа малкия разбойник и хоооооооп - заваля   smile3506 а малкия спинка ли спинка. И се скрих под козирката на кооперацията ни и се наговорих по телефона много хубаво. Не ми се беше случвало отдавна.

За ехографа - на направлението ни пишеше точно, че е за преглед с ехограф на тазобедрените стави. И аз не съм дала една стотинка. Ходих при доц. Пешев в ИСУЛ, само да ми беше поискал пари ...  smile3540 smile3540 smile3540 Прегледа не беше повече от 5 мин. Но ги огледа и премери. Не беше от най-приказливите, но каза, че си е едно хубаво и здраво бебе. Аз го питах още някакви неща и ми отговори и това беше.

# 167
*АДРЕНАЛИНКА*, нашето дясно оченце беше по същият начин... промивах с физиологичен разтвор и масаж с памуче... поспря сълзенето и гурелчетата, но ми направи впечатление едно одеяло... от тези полуизкуствените - много меки и сладки, не знам как се казва материята... та това одеяло го слагах в количката за да й е мекичко, но оченцето пак просълзи... махнах одеялото и няма сълзене...
та идеята ми е - не знам дали беше заради слъзния канал или заради одеялото, но факта си е факт - сега няма пробелм и то без промивки...

# 168
Baby_doll, Честит Рожден Ден!

# 169
  • София
talktoher, добре че вече са наред нещата.

И на Сами очите сълзят и првят гурелчета. Уж редовно почиствам с памуче с физ. разтвор и леко масажирам, ама резултата е много незадоволителен - няколко дена няма нищо, после пак се почва.

# 170
момичета, сори за тъпия въпрос, ама защо пиете хапчета за спиране на кърмата? тя не си ли спира сама по някое време?

# 171
Привет на всички мами и малките смехурковци! Hug Hug Hug
Да ви се похваля токущо проверих дали са преведени паричките за еднократната помощ и има превод  newsm44 newsm68 Само едно недоумявам  newsm78 защо 570.82 лв.Всъщност незнам колко се превежда за второ,но не са ли 600 лв. ThinkingВсе едно както и да е.Исках да ви пиша,за да знаете,че и вие може да имате превод,тези които сте подали молба 10-ти месец.
Хайде това от мен.После пак ще пиша,че рошла е гладна  breastfeeding

# 172

Аз да се оплача вчера ходихме на офталмолог,едното оченце много сълзеше и събираше гурлички.Казаха ,че има запушване на слъзните  канали и ще чакаме до 6 месец да видим какво ще правим,много се бях притеснила. Някой има ли оопит с такова нещо? Казаха ни масажи само. Надявам се да мине всичко нормално.

Адреналинка, момиченцето на моята кума е имало такъв проблем като бебе. Само че е бил по-сериозен отколкото при вас, без да помня подробностите. След като я водили по много доктори, накрая я завели при др Облашка в клиника Вита, и тя й помогнала. От личен опит нищо не мога да кажа, но ако търсиш още едно мнение от специалист, ето ти име. Аз по случайност съм ходила при същата др Облашка, много е внимателна, но май прегледите там са скъпички.

# 173
  • София
Giada, а как става записването при др. Облашка?
Щото мислех Лора към годинката да я водя профилактично точно при тази лекарка, беше ми препоръчана, ама Лорка като влезе в цикъл да боледува и да ми прави бронхити и просто другия преглед слезе от дневния ред, след това аз имах малко проблеми и ... така. Малко несериозно от моя страна се получи Embarassed Но ми се иска да я заведа, за да я видят.

# 174
  • на североизток
Здравейте и от мен!
Одтавна се каня да ви питам имате ли детски стаи и как сте ги обзавели? И най-вече стая за момче и момиче newsm78 Ние за сега сме заедно всички, но имаме една свободна стая, която мисля догодина да става детска.Само че, незнам какви мебели и по-точно от къде да ги поръчам, като да уточня че не трябва и да е много скъпо, а пък и да е модерно Rolling Eyes Май много искам  hahaha Но все пак има някои прости неща, които могат да бъдат и практични и красиви.Като че ли съм против леглата на два етажа, въпреки че има доста красиви варианти, а трябва да има и бюро за баткото, който ще става ученик след една година и най-много се чудя къде и как да прибирам всичките му играчки #Crazy Вие как се справяте с този проблем, предполагам че не сме единствените с безкрайно много играчки Laughing Аз засега ги сортирам в кашони-един за багери, трактори, камиони, друг за по-дребни коли и джунджурии, отделно разни пъзели, строители, влакове, мозайки, които си стоят в техните кутии...изобщо сме като в детски магазин, а уж гледаме много да не купуваме да го разглезваме Embarassed А после като почнем и за Елито с разни кукли, колички, къщи и незнам какво още...направо тръпки ме побиват smile3514
Та, ако имате полезни идеи, моля споделете ги Praynig

# 175
Яничка, те хората са си много прави .и по телефона са успели да те преценят,че в случай на авария ти,естествено , ще тръгнеш да спасяваш първо кученцата, и им е притеснено за бебка  Joy . та не им се сърди,те просто са далновидни  Wink

Аза прегледа и ние не сме плащали нищо, а ни гледаха с ехограф.ако искаш да те пратя при нашия - все пак е директор на Горна баня Mr. Green

Joy  Joy  Joy Може и да си права.  newsm78  Joy  Joy  Joy Между другото има вариант да пътивам с тях, но те да са в багажното отделение. Само дето те са толкова страхливи, че надали ще оцелеят там...да взема да им кажа да пуснат бебка в багажното.  Joy

Я го давай този доктор.  Mr. Green  Аз днес се опитах да се свържа с Горна Баня, но не успях. И без това предпочитам там да я заведа.

# 176
Здравейте и от мен момичета!
Честит Рожден ден на Адреналинка на патерици и Честит Рожден Ден на Baby_doll! Бъдете живи, здрави и много щастливи!
Честити месечинки на Сияна и Боби!
Joy  Joy  Joy Може и да си права.  newsm78  Joy  Joy  Joy Между другото има вариант да пътувам с тях, но те да са в багажното отделение. Само дето те са толкова страхливи, че надали ще оцелеят там...да взема да им кажа да пуснат бебка в багажното.  Joy

Я го давай този доктор.  Mr. Green  Аз днес се опитах да се свържа с Горна Баня, но не успях. И без това предпочитам там да я заведа.
Jani4ka, ще се сетиш най-накрая къде е мястото на Вики... hahaha Горкото дете, ако знае майка й какво й готви... Joy
И аз се каня да водя Ема в Горна Баня при Алексиев. Разбрах (тук някой беше споменал), че дори с направление, си плащаш прегледа с ехограф (нещо ми се въртят 20 лв в главата. Ама така ли е, измислям ли си... newsm78). А и още една чуденка имам. Трябва ли да имаме предварително записан час за там или направо отиваме?
*Мирка*, страхотна къщичка за кукли си взела за малката кукла. Направо й завидях. А тя с мебелите ли е или те се купуват отделно?
Ние утре ще ходим на ваксина (евентуално , ако са здрави и двете маймуни) Дано й я бият, че ми писна да отлагаме вече. Confused
Днес какъв дъжд ни пери. Направо се прибрахме вир-вода. Ама като се мотая като луда кучка из кварталите така е. Аз честно казано вкъщи не мога да си седя. Хващат ме лудите. Тя майка ми все ми вика, че ако мога от сутрин до вечер все навън ще вися. Та затова и не ми остава време да се депресирам. Докато се прибера, оправя децата, сготвя, изчистя и т.н и идва време да си лягам.
iv4i_79 ние имаме от тази година детска стая. Направих я с мебели в неутрален цвят (светло дърво -избелен дъб май се води), а стените са цветни. Едната е с тапети - много шарено райе, а другите са наситено розово (единия цвят от тапетите) и лилаво тук-там. Идеята ми е да си сменям цветовете на стените когато си искам, без да завися от мебелите. Имаме едно юношеско легло, засега,  за Део. Един скрин, двукрил гардероб с много рафтове вътре. И две етажерки за играчки и книжки. По натам ще има място и за легло за Ема и за бюро.
Преди време беше питала за спирали. Питах моята приятелка и съответно се оказа , че много съм се заблудила за цената. На нея преди 3 години за й взели около 300 лв за хормонална спирала, но се заплаща допълнително и поставянето й. Дано съм ти била полезна.
Аз пак да се оплача. От вчера съм с алергия  с неизвестен за мен произход. Обринах се цялата на едни прекрасни плюски, а от днес съм и с чудни червени петна. И как сърбииии...ужас. Мъжа ми вика да не е шарка. newsm78 Утре ще ходим при личната , та ще видим.
Айде утре пак ще пиша ако имам време. Лека вечер.

# 177
Момичета, надявам се да нямате нищо против да се присъединя към вашата групичка от септемврийски мами:) Аз бях октомврийка, но по стечение на обстоятелствата взех, че родих по-рано от повечето септемврийки - на 10.09 Rolling Eyes Ще влизам да ви чета от време на време, дано успеем да сме си полезни Peace

# 178
Калинче, добре дошла  Hug Аз пък трябваше да раждам на 27-ми септември, ама откарах с октомврийките и сега се подвизавам и при тях Simple Smile

# 179
Здравейте!
Ние с Ники сме добре - всичко е постарому ...
Но от няколко дни съм в чуденка  newsm78 Тъй че се сетих се за вас. Моля ви помагайте  bouquet   bouquet   bouquet След няколко дни е Никулден, а аз имам цели трима именници. Дайте идея за някоя хубава рецепта с рибка.  Hug  Hug  Hug
Много, много благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт