ЛИДЛ - 2ра тема

• 92 726
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Цитат
Купих си няколко плодови млека,еми плодовете бяха повече от киселото мляко.Детето ми не пожела да го яде,защото каза,че не иска плодове ,а кисело мляко.Което ме навежда на мисълта,че до толкова е свикнал да не яде качествена храна/макара,че полагам усилия да купувам и готвя такава/,че продпочита блъсканото с консерванти Данонино,отколкото плодово кисело мляко с много плодове.

купувай му БИО млека, ако искаш да е качествено. В хипермаркетите не очаквай супер високо качество, още повече в ЛИДЛ (пък и във всички останали де). Там нещата стават за големи хора, на детето не бих предложила.
Вчера споменах за бирата. Някаква марка DEEP. Мъжът ми изобщо не я одобри.

# 601
Mинавам да кажа две думи. Определено е погрешно да се сравняват Лидл и Пикадили.
Същото важи и за определянето на Пикадили за скъп. Бих се съгласил ако определите Лидл, като евтин, с доста уговорки.
Но какво получавате срещу "ниска"цена. Как да избера подходящ пример? В Пикадили например, ви почистват безплатно рибата. В Лидл не само, че не почистват, но и не продават риба. Защо - не се търси ли, отговорете, де! Когато плащате, търсите адекватност. Поради това определенията са не на място.
Не знам дали ме разбирате? Аз не държа да ми я почистят. За мен това е част от удоволствието Laughing

В Лидл продават риба. Съжалявам, но си поредния минал (а не напазарувал) оттам.

# 602
  • София
Mинавам да кажа две думи. Определено е погрешно да се сравняват Лидл и Пикадили.
Същото важи и за определянето на Пикадили за скъп. Бих се съгласил ако определите Лидл, като евтин, с доста уговорки.
Но какво получавате срещу "ниска"цена. Как да избера подходящ пример? В Пикадили например, ви почистват безплатно рибата. В Лидл не само, че не почистват, но и не продават риба. Защо - не се търси ли, отговорете, де! Когато плащате, търсите адекватност. Поради това определенията са не на място.
Не знам дали ме разбирате? Аз не държа да ми я почистят. За мен това е част от удоволствието Laughing

продават, но ограничени видове и поне аз видях замразени само  Rolling Eyes Иначе не съм от напазарувалите  Peace

# 603
  • Варна/Лондон
Дедо има предвид отделният щанд с ''прясна'' риба риба полегнала върху ледени кубчета.
Не разбирам защо се очаква Лидл да обединява всичко хубаво от другите големи магазини. Лидл си е такъв, както е при нас, така е и по другите държави- няма много неща както в Пикадили, но и Пикадили ги няма в Европа...

# 604
Та в този ред на мисли,ако някой е опитвал хубав колбас или луканка от Лидл да сподели марката.

Аз вече няколко пъти купувам
"Суджук по специална рецепта",
произведен от Маджаров.
Много е хубав!
Благодаря за препоръката  bouquet,ако ходя скоро пак до Лидл,ще взема,на Маджаров купувам и салами,и сирене,и кашкавал,но от Метро,винаги са били хубави.

# 605

Не разбирам защо се очаква Лидл да обединява всичко хубаво от другите големи магазини. Лидл си е такъв, както е при нас, така е и по другите държави- няма много неща както в Пикадили, но и Пикадили ги няма в Европа...

И аз това имам в предвид.

# 606

Lana26, не съжалявай. Има голяма разлика в същността между това което съм написал и това което си прочела. Толкова голяма, колкото рибата в Лидл и тази, за която поясни Джеронимо. За което й благодаря!
Неприятно е да обяснявам думите си на интелигентни момичета, като вас. Не се очаква в Лидл да има това което има в другите супермаркети. Очаква се като се говори, че нещо е скъпо да се прецени защо евтиното е такова Laughing

# 607
Дедо,

Само не говори за скъпо и евтино в България, защото магазините ни не са най-добрия пример за съотношението цена-качество. Потвърждават го всички момичета, които живеят в чужбина и където скъпото е наистина по-качествено.
Колкото до предпочитанията за риба - да, разбрах че обичаш риба. Но това не трябва да ти пречи
да възприемаш Лидл с плюсовете и минусите му, както го написа и Джеронимо. Това, което със сигурност разбрах е че имаш финансови средства.

# 608
  • София
Цитат
Не се очаква в Лидл да има това което има в другите супермаркети. Очаква се като се говори, че нещо е скъпо да се прецени защо евтиното е такова

това е малко трудно в БГ. Все още потребителят е свикнал да отдава по-високата цена на по-голямата надценка, която е сложена от търговеца, а не на евентуално по-доброто качество. Когато кажеш, че си си купил стока Х от марка Х за 5лв, ти се отговаря, че е същата като стоката Х от марка Y от 1,50лв, само че магазинът е сложил по-голяма надценка  Laughing Има и подобни случаи, НО в днешно време все по-рядно причината е в надценката. Нормално е производителят да калкулира суровини, обработка, пакетиране, транспорт и т.н. И никой неможе да ме накара да си мисля, че кис.мляко от 0.09ст (в Карфур май беше на подобна цена) е мляко. Тя кофичката струва толкова  Laughing
Иначе всеки магазин е направен така, че да предлага определено качество, на определена цена и да е насочен към различна група потребители. Хубаво е да има конкуренция и потребителят да има избор  Peace

# 609
Реа, Пикадили е и моят магазин.
Никакво сравнение с гадните и мърляви вериги. Ама никакво.
А ми е и под носа Simple Smile.

По-смотан магазин от Пикадали не съм виждала.Съжалявам за спама ама не се сдържах...Мога да разкажа много случки в този магазин,ама не е по темата..
Бих допълнила и скъп!

Аз не си обяснявам с какво ви избоде очите моят пост?
Пикадили бил смотан, скъп и пр.
На мен не ми е смотан, нито скъп. Чисто, пригледно, персоналът е отзивчив, стоките пресни - какво повече.
Отиваш, пазаруваш, не се блъскаш като говедо, не те блъскат разни разлютени бабетки и откачени старци, за да успеят да минат през теб за една кутия маргарин.
За мен пазаруването е удоволствие, което засега друг магазин не ми предоставя. Кауфланд, Лидл, Фантастико, Тмаркет и сие са мърляви и неподредени хангари, в които всички те блъскат, бутат и са ужасяващо мрачни.
Това не е за мен, мерси!

# 610
  • Пловдив
Добре, да обсъдим конкретно бананите? Защо на пазарчето в Сопот са 2,40, в Билла Габрово са 2, 60, мернах ги някъде и по 2,50, а  Лидл са по 70-90ст?

# 611
Ето, спокоен съм, че missence ме разбра, а Sourcherry е потвърждение на мнението ми.
Lana26, нищо общо с обичането и средствата. Поантата е върху квалификациите за скъп магазин-евтин магазин и потребителската култура. Културата на купуване на обичаното и разпределянето на средствата Sad

# 612
Дедо, сложно обясняваш Hug.

Да го кажа просто - пазаруването е вид култура. Висококултурните като мен предпочитат да пазаруват в уж "по-скъп" магазин, но да е чисто, пригледно, да не бъдат бутани и ръгани.
На около да няма посивели и мрачни хора, от които да лъха на беднотия.
Защото добре изглеждащият магазин с добре обучен и приветлив персонал ме кара да купувам и още, и още, и винаги да се връщам там.
Нищо, че уж било по-скъпо. Пазаруването е удоволствие, за него средства не жаля Peace.

# 613
Ето, спокоен съм, че missence ме разбра, а Sourcherry е потвърждение на мнението ми.
Lana26, нищо общо с обичането и средствата. Поантата е върху квалификациите за скъп магазин-евтин магазин и потребителската култура. Културата на купуване на обичаното и разпределянето на средствата Sad

Не държа да разбирам мнението на Дедо след като се интересува единствено да затвърди собственото си мнение, а различните мнения - да бъдат игнорирани.

# 614
  • Пловдив
В Пикадили във Варна не съм ходила, в София ми харесва магазина, но в Пловдив Пикадили са пълна скръб и двата магазина: беден асортимент, малка площ, не бих казала че е подредено, на касите винаги има опашки, защото работят само 2-3 каси, бавно обслужване, приказки с продавачките от другите магазини, докато си купуват пици за обяд и ти си чакаш, а ако трябва да потърсиш някого да попиташ нещо, зАбрави.  Stop За справка: олио"Калиакра" в Лидл 2.77 лева, в Пикадили 3.35 лева. Продукта Х на едното място и продукта Х на другото място с еднакво качество, ама с различна цена. И други примери мога да давам за еднакви продукти, но определено Пикадили не е това, което ми описвате, не и в Пловдив. Tired В Лидл съм ходила два пъти: далече ми е, но като отворят по-близо ще си пазарувам, още повече че ще е съвсем близо до Пикадили и не виждам защо за едни и същи стоки да плащам повече. Peace

Общи условия

Активация на акаунт