Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 37 181
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Няма никакви гаранции, че след 10 години няма да обявят за изключително вреден и опасен парацетомола или някое друго 'безобидно' хапченце, което се продава масово без рецепта,
  За парацетамола и в момента има информация, че определено е вреден и увеличава риска от астми и проблеми в зряла възраст, ако е използван още през първата година или се използа по-дълго и системно по-късно. Така че определено не може да се каже, че е безобиден.

# 331
Persona,
Честито рождество Христово!

Виждам, че сте доста добре подготвен(а)! Да каже човек, че наистина добре плаща лекарското съсловие! Но това е много лична тема, в която НЕ желая да навлизам и коментирам. Не и тук!

Погледнах картата на модерната наука и нейните открития.
Там видях:
Natural Philosophy
Physics & Quantum Mecanics
Astronomy & Cosmology
Natural History
Geology & Paleontolgy
Microbiology and Biology
Phylolgy & Pharmacology
Evolutionary Biology
Genetics
Alchemy (Closed)
Chemistry
Mathematics & Computing

От посочените сфери само Pharmacology и Microbiology евентуално биха се доближили да медицината, каквато я прилагат днес. Би било добре да зададем официално въпрос до Godless Cornish Git, за да получим тяхното становище, но аз не бих го направил от уважение към тях!

Би било добре леко да разширим и допълним поместената от Вас картинка. Все пак медицината е точна наука, нали?!

Нещо от сорта на Perform experiment WITHOUT HUMAN DEATHS OR SERIOUS SIDE EFFECTS -> NO -> WHO CARES, WHEN THIS WAS DONE IN THE NAME OF GREATER PROFITS AND MORE MONEY! Още и още може да се допълни, но не го намирам уважително към мен, Вас и участниците в този форум.

Относно изказването Ви, че "тялото да живее в 21 век, а мозъкът - в средновековието" можем доста да поспорим, за това дали преди време условията на живот са били така добри както сега, хигиената е била така добра както е сега, изобретенията осигуряващи ни чиста и достъпна вода са били както сега, и пр. и пр., но ще разводним наистина много темата.

Все пак благодаря, че поставяте хората МИСЛЕЩИ по-различно от преподаваното в медицинските университети по-долу от болшинството хора сядащи пред телевизора вечер и гледайки реклами, за да научат за ползата от поредната ваксина или по-добро хапче!

Поздрав за всички проваксинатори и цялото лекарско съсловие.

# 332
 Joy Joy Joy Joy Joy Ееее, не мога повече Laughing

(chukchi , фаворит ми е - "...но ти не си толкова болна....Хапче вкусен ефизол..." #Crazy

Ароматни амини
(Paracetamol)

Не е никакъв проблем набавянето на субстанции от лабораториите на фармацефтичната индустрия, чиито странични ефекти нерядко може да са фатални. Към тях принадлежат и болкоуспокояващи средства с активна съставка ароматни амини като Paracetamol* например. Пациенти с хронични болки често ги използват системно и в големи дози. Най- известен представител на така наречените анилинови деривати е Phenacetin*- а. Едва след дългогодишно приложение се установява, че при «злоупотреби» може да се стигне до бъбречни увреди. Под «злоупотреби» се разбира, че човешкият бъбрек може да понесе само определена абсолютна доза (примерно 1 кг). Постигне ли се тази доза, неависимо за какъв период от време, пациентът рискува бъбречна недостатъчност и при определени обстоятелства- смърт. Фенацетинът е изтеглен от американския и европейски пазар. Неговият директен «химически побратим», парацетамолът официално се счита безвреден а за здравето и се предлага дори подо формата на свещички за деца. Но досега няма категорични доказателства, че парацетамолът е по-малко вреден за бъбреците от фенацетина.

Чернодробните увреди при отравяния с парацетамол са известни, въпреки че за тях не се шуми. Разликите с бъбречната недостатъчност представляват повече интерес за академичните среди, за засегнатите- без особено значение. Дози над 10 г могат да причинят тежки, дори смъртоносни некрози на черния дроб. Ако се сравни с предписвани дози 500- 1000 мг на прием, десетократното количество лесно може да се стигне. При хронични болки 2- 3 г дневно (= на 4- 6 таблетки) не са никакво изключение. Парацетамолът може да се намери в комбинирани препарати за главоболие, ставни болки, болезнена менструаця и пр.

ОПАСНОСТ ОТ ЧЕРНОДРОБНИ УВРЕЖДАНИЯ
Увредащото действие се свързва със свободните радикали, които атакуват протеините на чернодоробните клетки. То се осъществява чрез оксидиране на микрозомите (елементи в клетъчната структура). При обичайни дози 500- 1000 мг тези вещества (свободните радикали) се прихващата от глутатион. Когато се изпразнят глутатионовите депа, се отчита ефектът на клетъчно увреждане.

Медикаменти, съдържащи парацетамол се продават под различни имена. Но указание за безрецептурни обезболяващи препарати, съдържащи фенацетин и парацетамол с ясно указание за тежко бъбречното и чернодоробно увреждане се пренебрегва.
Трябва да се отбележи, че много медии печелят добре от съответното рекламно представяне в съответствие с желанията на фармацефтичните производители.

Цистеин и метионин
При отравяния с ароматни амини (например опити за самоубийство) официалната медицина лекувас цистеин и метионин. Ако тези антидоти се въведат навреме животът на на пациентът може да бъде спасен. Те спират образуването на свободни радикали. Тази способност на цистеина може да се използва и за профилактика на евентуални увреждания от страничните ефекти на такива медикаменти. При неизбежна употреба на такива медикаменти е редно да се добавя и цистеин най- добре с поне 1 г витамин С.

И глутатионът защитава черния дроб от свободни радикали. Най- добре е да се използва комбинацията цистеин + глутатион + витамин С. Предлага се като антитютюнова, антиалкохолна комбинация.

От научните статистики се вижда, че хора ползавщи системно парацетамол с други обезболяващи средства страдат 3 до 8 пъти по- често от карцином на черния дроб.

Препоръка! Ако не може да се мине без обезболяващи, да се използват природни средства или поне да не са такива с ароматни амини- например ацетилсалицилова киселина.

И което е особено важно! До 4 годишна взраст, черният дроб е с незавършено развитие и малките деца са много по- уязвми от възрастните.
Ако много се налага използването на противотемпературно средство, по- добра аптечна алтернатива е Нурофен

# 333
Персона,излагаш се с картинки от най смешния сайт на Ariplex Decker.
 Joy
На мястото с наука само петоьгьлни жьлти звездички,а от другата страна пьлно с масонски знаци в червено!
А другите линкове,които се изльгах да отворя, са може би плод на следколедни празненства.

http://www.gly.uga.edu/railsback/1122sciencedefns.html

To do science is to search for repeated patterns, not simply to accumulate facts

Да оставим науката за момент и да видим какво пише в уикипедиата за Хипотезата.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothesis

Наука и хипотеза да се сложат в две квадратчета и после да ги заместим с методите в медицината и на двете места...

http://en.wikipedia.org/wiki/Falsifiability
Да заместим черните лебеди с ваксинираните деца.Да заместим всеки третиран от традиционната медицина онкоболен с черните лебеди.Не ми се продьлжава....

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 04:15 от Christian

# 334
В прочита между редовете откривам нещо много съществено, на което единствено има нужда да се обърне внимание:  Simple Smile

Осъзнавам, че ви надценявам...

Персона, това е форум и тук никой не знае кой седи срещу него, нито какво образование, квалификации, умствен багаж и интелектуални способности притежава. Нелепо звучи чувството ти за превъзходство, освен ако не става въпрос за определена диагноза...   Simple Smile

# 335
Не, че нещо, но блок-схемите са направени леко аматьорски Simple Smile
И на мен ми е много тъжно, че живея в 21 век, но ще раждам като в 19-ти и ме лекуват като в началото на 20-ти, но такъв е живота.
А колкото до ваксините, поправете ме, ако греша, но не беше ли първата създадена през 18хх ?? Да, няма измъкване ..
Би било, наистина по-лесно и мозъкът ми да беше останал в миналото.

# 336
А другите линкове,които се изльгах да отворя, са може би плод на следколедни празненства.

hahaha Joy Joy Joy

Крис, уби ме с тия следколедни празненства!  hahaha

Между другото, аз също попаднах на оная лудост, дето момчето е ваксинирано повторно, само 31 дни след като вече е бил ваксиниран "против" тетанус.  Shocked ooooh!
Персона, според теб това правилно и безопасно ли е?  newsm78
И така ли би трябвало да се ваксинира в подобни ситуации, ако приемем, че гледам с добро око на тази ваксина (както ти вече знаеш)?
 Rolling Eyes

# 337
Тетанус ваксината е трепач...  Tired   И докторите покрай нея...  Laughing  Днес един решава, че 31-ви ден е фатален, утре някой друг може да реши, че 8-ия ден е фатален...  Crazy

# 338
На мен нещо концепцията на ваксиниране при вече "заразени" индивиди ми куца по принцип. Обяснение има ли някой?

# 339
На мен нещо концепцията на ваксиниране при вече "заразени" индивиди ми куца по принцип. Обяснение има ли някой?

И на мен.

Преди време някой писа специално за хепатит В. След контакт и зараза, инкубационният период бил 6 месеца или нещо подобно. Та: имало време през тези 6 месеца да си изработи имунитет организма с ваксина....нещо такова беше.

# 340
Е как икубационният период на отслабен вирус е по-къс от този на жизнеспособен?  newsm78 За хеп Б и 15 ваксини да си сложиш, без  допълнително инжектиране с медикамент (имуноглобулин, ако не се лъжа, който не е одобрен и не се намира у нас), полза  няма, след като си се заразил. Това аз знам.

# 341
  По случая с хепатит...мои роднини от Ябланица ,бащата е заразен с хепатит,все още не се знае кой вид! На останалите са им били  "имуноглобулин"-и аз не съм сигурна как се казва! имало бум на заболели ...

# 342
Писах каквото четох. Не, че ми е ясно....

# 343
  • София
Persona, много хубава картинка - цветничка една такава... Само не мога да разбера какво правят имената на велики откриватели до такива на откровени фантасти като Чарлз Дарвин например, и къде е чичо Малтус тогава??? А Вашата младежка целеустременост и крайните Ви изказвания ми навяват, че сте високоинтелигентен, но най-вероятно сте в гимназиална възраст. Виждам, че обичате поетите с китари и Ви поздравявам с нещо подходящо за Вашия младежки плам:  http://www.youtube.com/watch?v=_vgQalXaIxs&feature=related

# 344
Валят поздрави в темичката...  Laughing
Поздрав и от мен за Персона, подходящ за възрастта и разбиранията й... http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0   sohappy

Общи условия

Активация на акаунт