Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 13)

• 35 817
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Честито   ylinfant на Berend ! Да е жив и здрав малкия юнак !

Моя позната направи тубарен аборт след като си постави противогрипната в ранния етап на бременността , когато не е знаела . ....убеждаваха я , че е напълно безопасно . Повече не можа да забременее - остана с една тръба .

# 586
Преди всичко:Berend Botje - честито бебче  Hug

Струва ли си да се заяждам с д-р Birdie и всички останали лекари?!

Ама то бива бива, но колко ли от вас/нас са чели официалната листовка, където те, лекарите, медицинското съсловие, са посочили странични реакции от ваксината против Хепатит Б, която се слага на новородените и след това?!

За по-голямо удобство на всички съм превърнал официалната листовка от сканиран лист в pdf в текстов pdf. Някак си по-удобно и четливо е. Позволява copy/paste и други такива благинки.

ЛИНК

Не мога да не коментирам същата официална листовка тук. По-точно ПОСОЧЕНИТЕ странични реакции:

Следните нежелани реакции са съобщавани след широкото приложение на предишния тиомерзал-съдържащ състав на ваксината. Както и при другите ваксини срещу хепатит В, в много от случаите не е установена причинна връзка с ваксината.

Много чести: ≥ 1/10
Чести: ≥ 1/100, < 1/10
Не чести: ≥ 1/1000, < 1/100
Редки: ≥ 1/10 000,1/1000
Много редки: < 1/10 000

Нарушенията кръвта и лимфната система
Много редки: тромбоцитопения.

Нарушения на имунната система
Много редки: анафилаксия, серумна болест, лимфаденопатия.

Нарушения на нервната система
Редки: замаяност, главоболие, парестезия.
Много редки: синкоп, парализа, невропатия, неврит (вкл. синдром на Guillain-Barre, неврит на n. opticus и мултиплена склероза), енцефалит, енцефалопатия, менингит, гърчове.

Съдови нарушения
Много редки: хипотония, васкулит.

Респираторни. гръдни и медиастинални нарушения
Много редки: бронхоспазъм.

Стомашно-чревни нарушения
Редки: гадене, повръщане, диария, коремна болка.

Нарушения на чернодробно-жлъчната система
Редки: нарушена чернодробна функция.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан
Редки: обрив, сърбеж, уртикария.
Много редки: ангиоедем, erythema multiforme.

Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан
Редки: артралгия, миалгия. Много редки: артрит.

Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение
Чести: болка, зачервяване, уплътняване на инжекционното място.
Редки: умора, треска, неразположение, грипоподобни симптоми

Един бърз search в google и хората ще се ужасят, когато разберат какво представляват тези "редки" странични реакции! Мислех си да поглезя четящите форума и да им спестя това цъкане, но ефекта е по-голям, когато сами стигнат до източника и нагазят в..... нека кажем тинята!

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 17:49 от chukchi

# 587
Berend Botje, честито най-ново попълнение!  bouquet Да сте живи и здрави!
Когато е удобно може ли да кажеш в коя болница се развива действието, то не че не е навсякъде едно и също, ама все пак!

# 588
  • Добрич
Berend Botje , честито и от мен, нека юнака расте здрав и весел   bouquet  Heart Eyes

# 589
  • Stuck in a moment
Сега четох на Чукчи линка към листовката и искам да задам един малко тъпичък въпрос :
"При никакви обстоятелства ENGERIX В не трябва да бъде прилаган
интравенозно."

Защо не трябва при никакви обстоятелства интравенозно?
И на новородените не разбрах къде я поставят ваксината  - във вътрешната част на бедрото ли?

# 590
Не по-малко плашещо е:

"ENGERIX В не трябва да се прилага при лица с известна свръхчувствителност към някоя от съставките на ваксината, или при пациенти, при които са се появили симптоми на свръхчувствителност след предишно приложение наENGERIX B."

Значи ваксинират те, вече си с доказана свръхчувствителност, увреден (недай боже) и знаеш....

Този модел на мислене "проба-грешка" хич не ми харесва!  Imp

# 591
Имам въпрос- предложение.
Защо в първия пост на темата не сложите линкове към листовките на различните ваксини?  Rolling Eyes
Ще е много по- удобно, вместо всеки път да ги търсим и някой да ги поства тук.

# 592
Имам въпрос- предложение.
Защо в първия пост на темата не сложите линкове към листовките на различните ваксини?  Rolling Eyes
Ще е много по- удобно, вместо всеки път да ги търсим и някой да ги поства тук.

Едно http://vaksinite.eratrio.com/ ще е добре за начало и ще съм готов преди да сме стигнали страница 50 Wink

Да не говорим, че смятам да купя някакъв домейн (примерно vaskinite.нещо си) и да дам да му направят готин web design, но за това има време... Не са узрели идеите в главата ми Simple Smile

# 593
Благодаря ти.  Hug
Но защо в листовката на БЦЖ ваксината почти няма описани нежелани реакции?
 newsm78

# 594
Тя не е ли родно производство? Simple Smile

# 595
# 596
Българските ваксини са без странични реакции...  Laughing  
А иначе съвсем сериозно, нарушават правилата за съобщаване на странични реакции в официалните си листовки...  Peace  Разликата е, че при ваксините, създадени в чужбина страничните реакции са описани и по честота, и по това в кой орган или система се намират... В листовките на българските ваксини това нещо липсва... Открихме Конвенция за честота и системо-органна класификация от база данни на медицински речник за регулаторна дейност (MedDRA frequency convention and system organ class database), която според НАРЕДБА № 27 OТ 15 ЮНИ 2007 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ДАННИТЕ И ДОКУМЕНТАЦИЯТА ЗА РАЗРЕШАВАНЕ ЗА УПОТРЕБА И РЕГИСТРАЦИЯ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, би трябвало да се използва при изписването на страничните реакции... В листовките на БГ ваксините явно тя не се спазва... Някой ден ще питам производителят "Защо", но в момента не ми е на дневен ред...  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 10:18 от stelt77

# 597
Здравейте! Незнам дали тук трябва да попитам, но все пак.. става въпрос за детето ми на 9 мес, което от 3-4 месец има проблеми със съня. Отначало не беше чак толкова зле, но напоследък изобщо не спим. Буди се през 40-50-60 мин, плаче, дори вика. Вземам я на ръце - не винаги помага, дори и се разхождам с нея посред нощите.
Този проблем е САМО ДОКАТО СПИ. Т.е. нощем и денем. Денем спи по 1-1,5 ч. Съвсем недостатъчно. Буди се с рев винаги - 90% от случаите.
Не са зъби! Зъбите не болят САМО ДОКАТО СПИШ.
Замислих се дали няма нещо общо с ваксините?Какво мислите?

П.С. Не съм чела нищо за ваксините, не искам и да чета, затова направо се обръщам към вас, ако някоя знае.

# 598
Българските ваксини са без странични реакции...  Laughing  

А, ясно.  Tired
Сега ми е къде- къде по- спокойно.
  Whistling hahaha

# 599
Вивиана, това което описваш е налъно възможно да са зъби - при всяко дете е различно, но моето също имаше много неоспокоен сън с буде средно на 50 мин. през нощта в перидо на зъбоникнене. Наистина, зъбите на болят само нощем, но тогава болката е по-осезаема, иначе през деня децята се залисват в нещо, гризат разни предмети... Въпреки това, твоето лично усещане за проблема е най-важно. Щом не смяташ, че са зъби, значи има и друга причина. Аз бих завела детето си на хомеопат (и съм го направила). Той може да помогне на организма да превъзмогне ефектите от ваксините (макар и не тотално).

Общи условия

Активация на акаунт