Раждане вкъщи 7

• 62 926
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 195
# 196
Аман от компетентни лекарски мнения!!! ooooh!
Да ги спестим поне на тази тема  Praynig

# 197
Само дето лейди Даяна сигурно е раждала в най-скъпата хомеопатична болница, а не в районната на гр. Хасково..  Simple Smile

# 198
  • ул. "Мечтание"
Поредното неадекватно... нещо. Даже и трудно би могло да се нарече мнение.  Rolling Eyes Тая госпожа освен да каже едно голямо нищо друго не прави. А сравнението с лейди Даяна е меко казано смехотворно!  Stop

# 199
Да беше видяла барем Жизел къде е раждала, или Памела Андерсън, или Синди Крауфорд... Технит деца поне са по-скоро родени... Синовете на принцесата са вече във възраст те самите да станат родители....
Изобщо, все се чудя защо хора, които нямат опит и не познават даден процес, се заемат да го коментират  ooooh! Като родят едно дете у дома, тогава да дойдат да кажат как е, опасно ли е, заразно ли е и пр...  ooooh!

# 200
Каква по-точно е идеята зад заравянето на плацентата в основата на някое дърво?

# 201
  • ул. "Мечтание"
Чисто символично е. Прави се асоциация между плацентата и Дървото на живота.
Нещо като хвърлянето на пъпа на бебето на хубаво място.  Wink

# 202

Земята ни дава всички необходими вещества (под формата на храна, също и енергия) за да отгледаме едно бебе. Плацента е много богата на хормони и минерали, чрез заравянето й в земята връщаме част от полученото и благодарим за дара.
Плацената може да бъде и изядена (не се яде всичко разбира се, само определени части), тъй като много питателна храна.

# 203
Честита Баба Марта на всички! Пожелавам ви здраве и много щастие!

Тези дни ми се въртят в главата няколко питания към по-знаещите и по-опитните тук: как се постъпва обичайно в болнична обстановка, когато бебето е с увита пъпна връв?
От разни истории, на които попаднах във форума, оставам с впечатление, че за лекарите това е голям проблем. Възможно ли е бебето да се задушава от пъпната връв още в утробата, защото била омотана около врата му и то я дърпало (това във връзка с записите на тоновете в последните седмици)? И още нещо: какъв е смисълът да се ходи често на ехографски прегледи в последните седмици, за да се следи позицията на бебето, след като то би могло да я смени и в последния момент?

Извинявам се за хаотичните въпроси; следващия месец ще си поръчам някои книги от препоръчаната литература за домашно раждане и предполагам, че там ще има отговори на повечето ми чудения, но реших да попитам и вас, защото повечето вече сте минали по този път.

Само да уточня, че не съм се уплашила Simple Smile наистина искам да видя различни гледни точки, защото много неща в изказванията на лекарите ми се струват нелогични, а и искам да знам какво ме очаква при бъдещите ми срещи с тях. Simple Smile

# 204
  • ул. "Мечтание"
Има случаи в които наистина пъпната връв може да причини задушаване на бебето и това е когато се завърже на възел. Но това доколкото знам са изключително редки случаи. Пъпната връв е много жилава и хлъзгава и напрактика е почти невъзможно да се самозавърже.
Има случаи в които бебето се оплита в пъпната връв и може и да не може да се роди вагинално. И тези случаи са редки. Колкото и чести записи да правят докторите не мисля, че могат да предотвратят тези случаи. Евентуално може да се види на ехограф, но въпросът е спорен.
Подозирам че не малък процент от случаите на оплитане с пъпна връв и задушаване на бебето е чисто и просто измиване на ръцете на докторите, защото не са си свършили добре работата. Но това си е лично мое мнение. Има и го това, че притискането бебето да се роди по-бързо водят също до подобни усложнения.

Относно честите ехографи свързани с позицията на бебето - освен да ти вземат парите друга полза не виждам.  Peace

Другите сигурно ще ме допълнят.

# 205
Алексче, много логични въпроси задаваш.
Смисълът от чести УЗ прегледи е чисто икономически - имат хората апарат, колкото по-често се ползва, толково по-бързо се връща инвестицията. За много майки обаче УЗ е единствената им връзка с бебето, така че за тях има смисъл и извън икономическия. Иначе не случайно ЗК поема 3 УЗ прегледа - те са напълно достатъчни за диагностични цели.
Въпросът с пъната връв наистина плаши серизно медицинските лица, но ако си спомняш точно за пъпната връв Клер съвсем не беше притеснена. Статистически 30% от децата се раждат с увита пъпна връв. В болниците най-често я пръкасват веднага щом излезе главата и се установи, че пъпната връв е омутана, но това крие и сериозн риск бебето да почине по време на раждането, защото е бил прекъснат притока на кислород с отрязването на пъпната връв.
Има и случаи когато бебето тегли пъпната връв при движенията си и дествително може да пострада (падат тоновети и може да се наложи спешно секцио, за да бъде спасено). Това обаче, както се досещаш, не са случайни събитя!!! Задай си въпросът защо една душа, която е избрала земния път, ще иска да го прекъсне по такъв начин. Отговорите са много, ти ще знаеш най-точните.
Всичко, което е необходимо е любов  Hug

# 206

Земята ни дава всички необходими вещества (под формата на храна, също и енергия) за да отгледаме едно бебе. Плацента е много богата на хормони и минерали, чрез заравянето й в земята връщаме част от полученото и благодарим за дара.
Плацената може да бъде и изядена (не се яде всичко разбира се, само определени части), тъй като много питателна храна.

Нощни очи, Маги благодаря за отговорите  Hug
Миналата година засадих една круша в предния двор и сега съм си заплюла това място за плацентата. Живеем тук под наем и в един момент рано или късно ще се изнесем,та се чудех подходящо ли е, но те нещата са си много по-..вселенски, отколкото къде точно живее човек си мисля.

Току що си тръгна акушерката, която беше дошла да види къде живея и дали е подходящо за домашно раждане. Бебето според нея е разположено надолу както си трябва.
Каза, че обикновено при домашните раждане биели инжекция за излизане на плацентата, защото иначе можело да отнеме час и повече. Не им се занимава на хората да чакат, искат да си ходят по къщите...тъй като не показах много ентусиазъм, тя каза, че ако не искам нямат право да настояват, но по принцип така практикуват.
Освен това каза че имам малко кръв и протеин в урината и ме прати на изследвания. А аз наистина от известно време имам един досаден сърбеж... newsm78

Аз най-после ви изчетох и имам чувството, че последните няколко седмици съм живяла с вас.

И така споделих си.

Честита Баба Марта на всиийч    bouquet

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 13:38 от jkaterina

# 207
  • ул. "Мечтание"
jkaterina, желая ти успех!

Кога се очаква събитието?

# 208
Маги, аз също бях чела някъде, че хората си накълцвали плацентата на малки парчета, слагали я във фризера и си я добавяли към ястията, тъй като съдържали всички необходими хранителни вещества.
Много интересно, но аз май нямам подобни желания  Grinning

Нощни очи благодаря
След около 4 седмици. Термина ми е ден след РД на баткото и се чудя дали бебо ще реши да си го празнуват заедно или ще иска свой си, специален ден  Grinning

# 209
Възхищавам се на жените избрали раждане вкъщи.
Аз ,ако един ден ми се даде да имам бебе ще избера същото.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт