Раждане вкъщи 7

• 62 926
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Д-Р ЦВЕТКОВ И Д-Р ЩЪРБАНОВА ОТ АГ ОТДЕЛЕНИЕТО НА ВТОРА МБАЛ - СОФИЯ Моите мъки започнаха на 20.11.2008г. Тогава бях на преглед при наблюдаващата бременността ми гинеколожка. В 39г.с. бебето тежеше 3.530кг а околоплодните води бяха малко като количество. Лекарката препоръча да се предприеме възможно най-скоро раждане. Още на другия ден постъпих във Втора МБАЛ - София (Втора градска). Д-р Цветков ме прие обяви, че  лекарката ми нищо не разбира, водите на бебето си били добре, само били малко мътни. Все пак ме приеха в отделението по патологична бременност. Една седмица лежах в болницата "за всеки случай" - както се изразиха те. Наблюдаваше ме д-р Щърбанва, според която всичко ми беше наред. "Не се притеснявай, всичко е наред ако нещо стане ние ще реагираме навреме." - това бяха думите,които ще помня цял живот. На 26.11.2008г започнаха първите контракции. Съответно казах на Щърбанова, но вместо да ме включат на монитор, който записва тоновете на бебето и честотата на контракциите, тя и акушерката, която беше на смяна ми казаха да засичам контракциите на телефона си. Рших че така и така съм тръгнала да раждам и няма смисъл да се карам с тях - беше неделя вечер и посто не им се работеше. На другия ден 27.11.2008г в 9.00ч сутринта контракциите ми бяха през 10 минути и бебето се движеше. Мина визитацията с шефа на отделението и се оказа,че дори в картона ми не е отразено, че имам контракции. В 9.15ч най-после ме включиха на монитор, но моето бебе вече си беше отишло. НЯМА ДУМИ ,КОИТО ДА ОПИШАТ БОЛКАТА И МЪКАТА ОТ ЗАГУБАТА. Първо дете очаквано смного надежди и мечти, и просто в един момент го няма, защото Цветков си е повярвал, че е много голям специалист , Щърбанова и една акушерка ги мързи да гледат. Кошмарът, който последва беше неописуем - оказа се ,че трябва да родя мъртвото си дете по нормален път. Конракциите ми бяха спряли и се наложи да ме включат на системи. Раждах в продължение на 40 часа без никаква упойка и понеже не можах да достигна нужното разкритие смазаха главата на детето ми, пробиха я, закачиха тежести и го издърпаха. През цялото време бях в пълно съзнание и чувах как пукат и хрущят костите на детето ми докато ги натрошават. Когато водите ми изтекоха бяха изключително оскъдно количество и жълто-зелени на цвят. Така на 28.11.2008г родих моето момченце, което се беше задушило. Дори не ми позволиха да видя детето си, нямах право да му дам име и да си го взема и да го погреба. Моето дете беше изхвърлено в контейнер с биологични отпадъци. МЪРТВОРОДЕНОТО ДЕТЕ СЕ ВОДИ БИОЛОГИЧЕН ОТПАДЪК. Никой никога не може да ме накара да стъпя отново във Втора градска болница и никой никога не може да ме накара да родя нормално.

...  нужда от думи ?!!?

Cry

Излишната жертва на Тъжна мама (дадена в болница) дали прави загубата на бебето, родено у дома, оправдана?  Shocked

Ето, че не сте алтернативно мислещи, а просто болни мозъци!

Не знаеш как се копира или ще се повтаряме?

# 871

Излишната жертва на Тъжна мама (дадена в болница) дали прави загубата на бебето, родено у дома, оправдана?  Shocked

Ние не сме нито болни, нито алтернативно мислещи. Ние сме просто мислещи. За разлика от други. Убеждавам се, че си от хората, които пропускат с мълчание доводите, на които не могат да отговорят и продължават да си навиват безумите тези, като вкарват и обиди към опопнентите. Не заслужаваш да ти се обръща внимание и да се говори с теб.

# 872
Всъщност ето разказа за следващото раждане на тъжна_мама, можете да го намерите тук във форума:
Цитат

Родих там планово секцио на 14 юли. На 7-ми си запазих дата и платих на касата 1200 лв. За часа се уговорих допълнително с доктора - каза ми да отида в 8 сутринта и ако има спешни операции ще чакаме, ако не влизаме веднага щом оправим документацията. Отидох в 8 на 14-ти, минах през преглед при интернист. попълнихме  един куп формуляри и документи, клизма, ехограф, запис на тонове и в 9 и 47 ми слагаха упойката - спинална (знам точния час, защото точно тогава мъжа ми реши да звънне по телефона). Извадиха бебка в 9 и 56 и в 10.30 вече бях в интензивно. Операцията е гадна, но се преживява и се забравя в момента, в който видиш резултата. 24 държат в нтензивно и след това идват да раздвижват. Като цяло съм много доволна оперираха ме д-р Киров и д-р Генчева. Анестезиоложката и акушерките а много добри и внимателни. На другия ден ме питаха искам ли стая - избрах единичен вип на 5 етаж (има и на втория, но на 5 таткото има достъп непрекъснато,въпреки че казват че свижданията са от 16 до 18 часа) а 2 етаж е постоянно заключен. Стаята беше добра - със самостоятелна баня, климатик , телевизор, хладилник и регулиращо се легло. Обслужващя персонал се държеше прилично и с внимание ( не знам дали заради випа или по принцип са си такива). Като цяло съм много доволна. Бързо се раздвижих и не съм изпитала болка от операцията нито за секунда. Анестезиоложката ме посещаваше всеки ден , за да види как съм понеже имах леко главоболие след упойката. Изписаха ни на 18.07 напълно здрави и двете и поне за момента няа стафилококи.

# 873
  • София

Ние не сме нито болни, нито алтернативно мислещи. Ние сме просто мислещи. ...

Добре. Да приемем, че не съм много умна. Моля те, обясни ми как би утешила майката, дето можеше да има живо бебе в момента? Какво вие, мислещите, ще и кажете?  Rolling Eyes Да опитаме така, м?

# 874
четох,четох и едно не разбрах-опитвам се да уважавам всяко чуждо мнение и решение,но каква е разликата между"майка" ,която си ражда детето в тоалетната и го оставя там,защото не го иска и след това я съдят за това и тази "майка",която е предупредена 4е преносва и има ясен риск за бебето й ,но въпреки това решава да си го роди в къщи с ясното съзнание,4е риска е много голям и ако нещо се обърка няма да слезе Господ да й помогне-нея няма ли да я съдят????и изобщо защо говорим само за единият родител???а бащата къде е бил тогава? newsm78
п.с и понеже много я съжелявате майката-за мен тя е извършила престъпление-не я съжелявам хи4

# 875
jp, не знам защо ми задаваш въпроси, на които отговорът е прост и ясен законово. Повтарям накратко за теб: напълно законно е не само у нас, но и в ЕС, че и по целия свят, да се ражда у дома неасистирано. Дали това ти харесва е друг проблем. На мен не ми харесва да има секцио по желание, защото смятам, че е вредно и опасно и застрашава и бебета и майки, но не се занимавам с това да се мъча да ги наплюя и да забраня тази практика.

# 876
За мен това дали и законно или не, стои на втори план. Никак не е маловажно, но обсъждането му помогна спорът да се размие и отдалечи от главното - да предпазим други от подобен потенциално опасен избор.
За законността - доколкото разбрах, води се следствие, има си прокуратура, съд, процедура. Ако има основание за съдебно производство и наказание, ще ги има, не сме ние, които ще го решим. Дали ще има санкции за родителите, Родилница и другите пропагандатори, съветници и виртуални израждачки, времето ще покаже.

Основният въпрос беше, и продължава да бъде, дали и доколко е безопасно домашното и особено неасистираното домашно раждане и да се даде гласност на грозната и съвсем съзнателно премълчавана от адептите му страна - че нещата не са толкова розови и безопасни, не е пикник сред природата и съвсем реално може да доведе до фатален край за детето или майката, въпреки доброто й/им здраве.

Непрекъснато давате "белите страни" и "целия свят" за пример, но странно- без цифри, без конкретика. Още оня ден публикувах няколко линка, от които явно се вижда, че процентът на избралите този начин на раждане е минимален. Говорим за цивилизованите страни, не тези, където по обективни причини раждат в колибите си. И тенденцията е този % да спада още повече! Дори в Холандия, където домашните раждания са били значителен брой (преди 20-30 години, забележете!!!), за последните 10-на години от около 30% е спаднал под 20. Коментар по тези цифри нямаше! Забелязвам, когато не ви устройва нещо, просто го пропускате. И тъй като преобладаващите факти реално не ви устройват, наблягате на голите емоции и лозунги.

И отново цифри и факти от "любимите ви "бели" страни: http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&id=46270&view=article

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 13:05 от птица

# 877
  • София

Добре. Да приемем, че не съм много умна. Моля те, обясни ми как би утешила майката, дето можеше да има живо бебе в момента? Какво вие, мислещите, ще и кажете?  Rolling Eyes Да опитаме така, м?

Няма ли какво да кажете?  Shocked

# 878
  • Варна
Именно, няма майка, която е изгубила детето си, която да реши да се подложи на домашно раждане! Смея да твърдя, че няма и майка минала през проблемното забременяване, която да позволи такъв експеримент с дългочаканата си рожба!

# 879
jp, не знам защо ми задаваш въпроси, на които отговорът е прост и ясен законово. Повтарям накратко за теб: напълно законно е не само у нас, но и в ЕС, че и по целия свят, да се ражда у дома неасистирано. Дали това ти харесва е друг проблем. На мен не ми харесва да има секцио по желание, защото смятам, че е вредно и опасно и застрашава и бебета и майки, но не се занимавам с това да се мъча да ги наплюя и да забраня тази практика.

Не говоря за законно, а за морално. Законите се променят. Ако забранят неасистираното раждане у дома изрично (което като нищо ще стане след този случай) - това в твоите очи ще го направи автоматично лошо ли?

# 880

А вие как бихте я утешели, ако бе отишла в болница и там си беше отишла и тя?
Защо се стараеш да мислиш? я си копирай десетина обидни думи и само ги пействай през пост

# 881

A ти как би я утешила? Като оглозгаш остатъците от малкото оцеляло от нея след тази случка ли?

Ако беше прочела малко по-назад, сигурно щеше да срещнеш, че нито една хипотетична ситуация няма предизвестен край, това не ти е теория на вероятностите. Но ти не си тук нито да четеш, нито да се интересуваш, нито да съчувстваш, а да обвиняваш, заклеймяваш и съдиш според твоите разбирания. За щастие не си на нужната позиция и е редно да разбереш, че твоето мнение не е миродавно. Дано си дадеш сметка какво си пишеш сама..

# 882
Аз вече тотално се обърках newsm78
Сега последно организация ли сте, или не сте? Защото в един момент твърдите, че се опитвате да въведете законодатлени промени/което може да стане единствено с една сериозна и формално легитимна група/, а в следващия- че сте групичка хора на една и съща "духовна" вълна.
Май е хубаво първо вие да разберете точно какви сте, и после да обвинявате всички останали, че виж никой не ни разбира.
Просто явно Вие искате да си живеете по Ваши закони, половината ми размахват части от Конституцията без изобщо да вдяват за какво става дума, и без да осъзнават че без писаните закони/срещу които вие негодувате/, тези права щяха да са една имагинерна категория лишена от всякакъв смисъл.
И сега, имам въпрос на който моля да ми отговорите. Най отговорно заявавам, че това не е заяждане.
Гледах качения материал за Информираното съгласие на страницата на Родилница и някои неща ме човъркат:
1. Дали човек трябва да може да откаже медицинска интервенция - напълно съм съгласна, няма спор.
2. Направи ми впечатление, че 95% от интервюираните майки са наясно със съществуването на този документ, и задължението за неговото подписване преди раждането.
Да приемем, че аз решавам да раждам в болница Х, без избор на екип, и отивам там след започването на контракциите.- момент в който твърдите, че майката е неадекватна и не може да разбере какво точно подписва/тук се съгласявам/.
Та въпроса ми е как болницата да разбере, че съм избрала да раждам точно там, и да се свърже с мен за да ме информира в момент, в който съм способна да разсъждавам.
Не е ли задължение на всеки нормален и отговорен човек, да се поинтересува за какво аджеба става дума, и да се информира предварително? Парадокса е, че майката се появява в болницата със активен родов процес, а пък лекарите нямат право да я обслужат без този документ?
Та колко от тези майки в интервюто, се поинтересуваха за какво точно става въпрос?- Били чували, ама как да мислят като вече почнали да раждат!

# 883
Аз не мога да разбера защо никой не ми отговаря на въпросите - не мисля, че с тях обиждам някого. Мисля, че са твърде конструктивни - нали всички това искаме в тази тема.

Да го повторя ли или вече сте ги запомнили?

# 884
четох,четох и едно не разбрах-опитвам се да уважавам всяко чуждо мнение и решение,но каква е разликата между"майка" ,която си ражда детето в тоалетната и го оставя там,защото не го иска и след това я съдят за това и тази "майка",която е предупредена 4е преносва и има ясен риск за бебето й ,но въпреки това решава да си го роди в къщи с ясното съзнание,4е риска е много голям и ако нещо се обърка няма да слезе Господ да й помогне-нея няма ли да я съдят????и изобщо защо говорим само за единият родител???а бащата къде е бил тогава? newsm78

Проблемът според мен, е че много майки биват "предупредени" че еди какво си, с цел да бъдат принудени да се съгласят на нещо, което не е в полза на тях, а на безсъвестен лекар. Колко жени са излъгани, че трябва да родят със секцио, защото идва края на работно време на персонала и им се гледа мача или са канени на гости? Колко жени им се казва, че има проблем, за да ходят на стотици платени прегледи или да изръсят огромно суми под масата за 'специално отношение'? Терминът 'преносване' се ползва у нас широко и неточно и служи за извинение за насрочване на секцио, или за идуциране на раждане, много често напълно излишно и без нужа. Тези пректики са накарали тази жена, че и много други да не им вярват и да искат едно по-сигурно и спокойно раждане от това, което те предлагат. Този случай може да е бил на реално и опасно преносване и е възможно изборът на жената да е бил грешен, и детет да е починало поради това-нещо, в което няма как да сме сигурно, то можеше да почине и в болницата.Но как да знаеш кога да вярваш на някой, който традиционно и нагло те лъже в очите? Мен са ме лъгали също и знам как работят. Съчувствам на жената за трагедията и не я обвнявам. При реалностите у нас, дори да е направила грешка, е обаснимо защо е станало така.

Общи условия

Активация на акаунт