Раждане вкъщи 7

• 63 319
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Дали инфекцията се е развила през последните дни, след като Цвета е престанала да ходи на прегледи?

Дали инфекцията се е развила 3 месеца преди това, но наблюдаващият лекар й е отказал микробиология, под предлог, че знае какво й е, да пие ето тия хапченца, ще й мине...

Имаш информация или правиш предположения? Аз задавам истински въпроси, на които искрено не знам отговорите. Твоите "въпроси" звучат по-скоро като манипулация.

# 1 171
  • София
Хора, истински скърбя и се моля за това семейство!

Сами са поели риска, вярно е, но това е твърде много за човешко същество и не го пожелавам нито на враг, нито на глупак!

# 1 172
Дали инфекцията се е развила през последните дни, след като Цвета е престанала да ходи на прегледи?

Дали инфекцията се е развила 3 месеца преди това, но наблюдаващият лекар й е отказал микробиология, под предлог, че знае какво й е, да пие ето тия хапченца, ще й мине...

Имаш информация или правиш предположения? Аз задавам истински въпроси, на които искрено не знам отговорите. Твоите "въпроси" звучат по-скоро като манипулация.

Тц... Аз говоря от личен опит (виж предишният ми пост)...
Ако не отидеш на лекар, си кретен, а ако отидеш, но той ти откаже изследване (под предлог, че знае какво ти е само по описаните от теб симптоми) и ти предпише няколко вида хапченца, че да си ги сменяваш периодично, ако не действат, тогава какъв си?

# 1 173
Няма какво да гадаем сега преди 3 месеца ли или по време на раждането.Факт е,че не е трябвало да се къпе 12 часа с водонепромокаем калъф на компа,а да ползва БТК-то или мобилните оператори и да вика линейка.

# 1 174
  • София

Флип, най-малкото не е нито етично, нито морално, нито духовно да лъжеш. [/color]

Така е, ти попита дали е "наказуемо" и аз ти отговорих.

От морална гледна точка твърдо вярвам, че който е заел една позиция, трябва да стои зад нея и да не го е страх от отговорност. Това се отнася не само за майката, но и за Родилница, и за Миглена (която се прави, че темата не се отнася до нея).

Ако не отидеш на лекар, си кретен, а ако отидеш, но той ти откаже изследване (под предлог, че знае какво ти е само по описаните от теб симптоми) и ти предпише няколко вида хапченца, че да си ги сменяваш периодично, ако не действат, тогава какъв си?

Е, Диването от личен опит пък е развила инфекция точно заради преносването. Личният опит на Пенка или Ганка нищо не значи. Важна е конкретната инфекция на конкретното бебе и аз питам за него - медицинските биографии на списващите тук не ме вълнуват.

# 1 175
Късно отговарям, но все пак  да го направя. Не съм ненужно агресивна, а посочвам очевидната голяма грешка в тълкуванието ти на статиите. Или лъжеш съзнателно, или просто не знаеш какво значи написаното. Да примем, че е от незнанаие. Ще обясня. Лиспата на статистическа значимост НЕ Е СТАТИСТИЧЕСКА ГРЕШКА. Тя показва, че няма разлика в изхода от домашни и бонични раждания, която да е достатъчно голяма, че да е статистически значима. Тоест най-малкото става ясно, че няма разлика в смъртността между домашни и болнични раждания! Не знам, как стигна до извода, че понеже не всички изследвания показват, че домашното раждане е по-безопасно то значи то е много по-опасно?! Освен това ако забелазяваш казват, че изследванията с двата вида изход-по-опасен в болница и по-опасен в дома, не достигат статистическа значимост. Т.е никой не е доказал,че болничните раждания са по-безопасни. Факт.

Да, разбира се, че се налага трансфер в болница при домашно раждане в някакъв процент от случаите. Кой някога е отричал това? Ако помниш, няма нито един човек в тази тема, който да твърди, че домашните неасистирани раждания и забрана за трансфер са целта! Всички до един, които сме за домашно раждане, сме за това да има възможност то да бъде асистирано, и разбира се ако има проблем да има трансфер в болница.

Още данни, каквито твърдиш, че ти лиспват:

http://www.naturalchildbirth.org/natural/resources/homebirth/homebirth01.htm

Using the raw perinatal mortality rates (PMR) from a 1970 British national survey, the hospital PMR was 27.8 per 1000 births versus 5.4 per 1000 for homebirths/general practitioner units (GPU). This was not because hospitals handled more high-risk births. When PMRs were standardized based on age, parity, hypertension/toxemia, prenatal risk prediction score, method of delivery and birth weight, adjusted hospital PMRs for each category ranged from 22.7 per 1000 to 27.8 per 1000 while homebirth/GPU rates ranged from 5.4 per 1000 to 10.5 per 1000.

Да твърдиш, че тези изследвания, които са показали по-ниска смъртност и по-висок апгар при домашни раждания са в резултат на статистическа грешка е откровена лъжа. Много е лошо да се лъже. Или докажи твърдението си и покажи грешката им или си признай, че не че има грешка, но просто на теб не ти се струва че това може да е вярно.

Ненужно агресивна си.

The Zurich study[26] showed an equal perinatal death rate between the home birth group and the hospital birth group (2.3 / 1000), and the Birthday Trust study found a slightly higher perinatal death rate in the hospital birth group (1 / 1000 vs. 0.8/1000).[27] However, two other studies[25][28] found a slightly higher perinatal mortality in the home birth group as compared to the hospital birth group. None of these results were seen to be statistically significant..

Това за смъртността. В действителност за АПГАР пише:

Perinatal outcome is more complicated to assess due to the low incidence of mortality and the subjectivity of Apgar scoring. Most studies found a slight, but statistically significant, difference in Apgar score for infants at five minutes. However, the 1994 UK National Birthday Trust study found a slight advantage for home birthed infants at one minute and no difference at five minutes.

Хубаво си сложила линкове, но дали си ги чела?

Ето ти един набързо взет цитат от първия попаднал ми линк:

16% of women booked for a home birth transferred to hospital. Dividing women into primigravidae (having first baby) and multigravidae (having second or subsequent babies), 60% of first-time mothers who had planned to deliver at home, did so, and 40% transferred. 90% of multigravidae who had planned to deliver at home, did so, and 10% transferred.

Some of these transfers occurred before labour actually started, whilst others occurred in labour. The single largest reason for transfer was slow or no progress, accounting for 37.2% of transfers.

Т.е. не само, че е имало лекар/акушерка, но и някой го е послушал. В резултат - 16% от планираните раждания у дома всъщност са се случили в болница. 60% от майките с първо дете са били преместени да раждат в болница - при все че са започнали у дома.

Поне в този документ няма статистика за смъртността - така че не знам и аз защо ми го цитираш като изследване, което подкрепя тезата, че е еднаква в болници и у дома. Това по въпроса за МНООООГОТО изследвания, които предлагаш.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 12:35 от persimon

# 1 176
Важна е конкретната инфекция на конкретното бебе и аз питам за него - медицинските биографии на списващите тук не ме вълнуват.

Ясно - значи това не е правилната тема... Тази тук е за раждането вкъщи по принцип... Обсъждат се и много други проблеми, защо се е стигнало до тях, защо не са решени, кой какво иска или не иска и т.н. Конкретната информационна тема за конкретният случай не знам къде се намира и не мога да помогна на търсещите я...

# 1 177

И аз от личен опит да кажа, че в болницата спасиха и мен, и бебето ми при раждането. За което съм адски благодарна на лекарския екип. И до последно, гинекологът ми се извинява, че нещата не се случиха, както планирахме.

# 1 178
Искам да иде в затвора. Където лежат убийците.

От пишещите в темата, искам да спрат да промиват мозъци. Нищо фрапиращо и аз не видях в първото раждане на тази убийца.

Нямаш никакво право да раздаваш присъди:
чл.31 от Конституцията
(3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Жената не е обвинена в нищо. Дори и да беше, по закон тя се счита за невинна, докато няма присъда.

Коя си ти, че да се правиш на Господ!
Не забравяйте, че с каквато мярка съдите, с такава и ще ви се отмери!

искам да се потърси съдебна отговорност на тази жена-....
Нямаш шанс, министърът на здравеопазването изказа мнението си:
Не бива да плашим хората със затвори, те са господари на здравето си, имат право на избор и този избор трябва да бъде уважаван. Ние, лекарите, обаче трябва да разясняваме на дамите какви са опасностите и рисковете от ражданията вкъщи. Така министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов коментира настояването на столични акушер-гинеколози раждането у дома без лекарска и акушерска помощ, особено когато има риск за живота на детето, да се инкриминира в Наказателния кодекс като престъпление по непредпазливост.

# 1 179
чл.31 от Конституцията
(3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

И ти недей да ми цитираш конституцията, защото и ти не четеш. Аз не раздавам присъди, нито осъждам. Изказвам лично мнение. Питаха ме какво искам. Да цитирам ли за свободата на словото?

Сиктир.

# 1 180
  • София

Нямаш шанс, министърът на здравеопазването изказа мнението си:
Не бива да плашим хората със затвори, те са господари на здравето си, имат право на избор и този избор трябва да бъде уважаван. Ние, лекарите, обаче трябва да разясняваме на дамите какви са опасностите и рисковете от ражданията вкъщи. Така министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов коментира настояването на столични акушер-гинеколози раждането у дома без лекарска и акушерска помощ, особено когато има риск за живота на детето, да се инкриминира в Наказателния кодекс като престъпление по непредпазливост.

Интелигентно и премерено изказване на министъра, браво. Съгласна съм напълно, и професионално, и лично.

# 1 181
В никоя страна не чака ОТПРЕД линейка с оборудване при домашно раждане!!! Аман от тая опашата лъжа, която се предъвква до пипадък! Питай пак познатат си за тая прословута линайка къде била чакала. Не се заяждам с теб, но просто ми омръзна да чувам това нещо, което е напълно невярно от кой ли не и по коя ли не медия. Разбира се всички искаме асистирано раждане.

Само един коментар имам по темата не мога да се въздържа.
Да в Скандинавските страни раждат вкъщи, но това става под изричното наблюдение на акушер, неонатолог, линейка която чака отпред с оборудване за евентуални проблеми. Имам позната, която роди така в Холандия.
Смятам, че ако има условия и организация като в Холандия няма лошо за раждане у дома, но на своя глава въпреки, че ти е ясно, че ако възникне пороблем няма кой да ти помогне да го направиш наистина не го разбирам.
Ужасно ми е мъчно за тази жена, защото това е най-страшното което може да се случи на една майка.
Дано намери сили да продължи напред.
И във форума "Родилница" да вземат да дадат гласност и на неуспехите, а не само да нахъсват последователките си, нека да знаят, че"най-естествения процес на света" може да завърши и фатално. За да могат да осмислят дали са готови да носят тази отговорност.
Повече смятам да не чета, че само се натоварвам.
Данои всички вземат най-правилното решение за себе си.
Успех!

# 1 182
Аз лично не знам чака ли,не чака ли,но са уведомени на N броя места,че има домашно раждане,щото трябва да се знае какво става и с майката и с бетето-т.е. някои да не си прави търговия на черно.

# 1 183
Аз не раздавам присъди, нито осъждам. Изказвам лично мнение. Питаха ме какво искам. Да цитирам ли за свободата на словото?

Сиктир.

Искам да иде в затвора. Където лежат убийците.

От пишещите в темата, искам да спрат да промиват мозъци. Нищо фрапиращо и аз не видях в първото раждане на тази убийца.

Попитах всички (не теб лично) какво искате от жената (с подтекст), с идеята да се досетите, че нямате моралното право да я съдите, още повече в този тежък за нея момент.. Но очевидно до съзнанието на някои не може да достигне..  ooooh!

# 1 184
чл.31 от Конституцията

И ти недей да ми цитираш конституцията, защото и ти не четеш. Аз не раздавам присъди, нито осъждам. Изказвам лично мнение. Питаха ме какво искам. Да цитирам ли за свободата на словото?

Сиктир.

Свободата на словото си има граници. По-рано ти казах примерно една такава граница-ако обявиш публично, че някой е убиец, ще бъдеш съден и осъден. На запад за такова нещо може да ти се наложи да плащаш огромно обезщетения за нанесени имуществени и неимуществени щети, а вече и унас започнаха такива дела за стотици хиляди. Та мисли хубаво как изпозлваш свободата на словото си, да не се окажеш в проблем.  

Общи условия

Активация на акаунт