Пак за пушенето на обществени места

• 33 078
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 600
Про, за какво печели респект, за повечко завоалирани ругатни, написани в темата? Laughing
Уважението ми печелят всички от която и да е от двете страни, които не пречат на другата Peace
За хлъзването на леда... Разсмя ме искрено.  Grinning

# 601

-и все пак, доста по-малко пари ще се дават за пране на дрехите и ремонт на опушените като 'пастърма' заведения; Simple SmileSimple Smile

Аз не ходя по скъпи заведения със сервитьори с благороднически произход и кухня през два етажа. От повечето кръчми си тръгвам поела обилно миризмата на скарата и на най-разнороден манджорляк. Така че прането след ресторант за мен е задължително, както и къпането /с косата/.

# 602
да допълня, че  в тукашните хотели, ако пушиш в стаята, после те чарджват с една добра сума за саниране от дима

# 603
Мартине, ти СИГУРЕН ли си , че СИ пушач? Laughing

# 604
Ако е такъв, е бъгнат...Или просто си рекламира подписа, кой знае Laughing

Това са непушене на места, на които се храним е добро решение. Логично е като идеш на бар, там да се пуши.

# 605
  • София
ами, вижте сега, пушачът пуши според правилата - като е в чужбина не прави драми, че не се пуши в заведенията и някак лесно свиква; тук е разрешено пушенето в заведенията и затова, макар да осъзнава прекрасно, че е много добре въздухът около него да е чист от цигарен дим, пуши, защото му позволяват да пуши. Това е все същият пушач, не по-добър или по-лош. Затова и заведенията за непушачи тук са малко или празни - кой пушач е луд да се откаже от това да пуши докато си пие кафето?

# 606
  • Пловдив
Може пък Мартин да е наистина върл пушач, но и обективен като мислене. Не е завладян само от една емоция, а и разсъждава отстрани.

# 607
Както знаете, в различните страни има различни правила. Например, много ми хареса белгийското решение - пушенето е забранено в заведенията, в които се яде. Тоест, пуши се там където само се пие. Това е нещо като консенсус и за пушачите, и за непушачите.
Иначе, аз съм си върл пушач и съответно не ми харесва забраната за пушене на обществени места. Обаче, твърдо съм за пълна забрана на пушенето на всички затворени публични места. В Ирландия, например, просто си излизаш пред вратата, на тротоара, запалваш една или две цигари и се прибираш; пак всички си ходят по заведенията.

Да, вярно е, че тази забрана няма да откаже пушачите от вредния навик, но все пак:

-правото на непушачите да са в незадимена обстановка е по-правилно и трябва да се спазва за разлика от правото на пушачите на задимена среда;
-въпреки всичко, една такава политика на забрана означава възпитание, култура, проповядване на максимално здравословен начин на живот;
-и все пак, доста по-малко пари ще се дават за пране на дрехите и ремонт на опушените като 'пастърма' заведения; Simple SmileSimple Smile

Ето "белите" демократични държави как спасяват и непушачите и бизнеса.
Ама ние нали трябва да пълним бюджета с глоби ( Щото сериозния бизнес ни заобикаля), си гласуваме някакви псевдоевропейски правила, дето пречат на всички, ама за сметка на това може да се глобява наред. Crossing Arms

# 608
  • София
то пък, кого ли са глобили! Най-субективно съм стигнала до извода, че по нашенско нещата трябва  да са черно-бели като правила и никакво сиво по средата. Или да се пуши, или да не се пуши, никакви половинчати пък до не знам колко квадрата не се пуши, пък над еди-колко се пуши, пък наполовина..., че то става врата у поле. Нашенецът не може да кара по средата, при него е винаги он или оф.

# 609
Както знаете, в различните страни има различни правила. Например, много ми хареса белгийското решение - пушенето е забранено в заведенията, в които се яде. Тоест, пуши се там където само се пие. ...

чудесно
само че дали ти е известно колко трудно се взимат лицензите за ресторант и за сервиране на алкохол там някъде из белия свят?

# 610
то пък, кого ли са глобили! Най-субективно съм стигнала до извода, че по нашенско нещата трябва  да са черно-бели като правила и никакво сиво по средата. Или да се пуши, или да не се пуши, никакви половинчати пък до не знам колко квадрата не се пуши, пък над еди-колко се пуши, пък наполовина..., че то става врата у поле. Нашенецът не може да кара по средата, при него е винаги он или оф.
Мен са ме глобявали преди време. В Братислава. Направо си ме одрусаха без да им мигне окото. Взех си бележка.
Въпреки, че си беше чиста постановка - оставен пепелник на тротоара до един стълб, а лепенката със задрасканата цигара 5 на 5 сантиметра лепната на два метра и половина на стълба над пепелника...  Mr. Green

# 611
  • София
имах предвид по нашенско. Иначе, мои познати също са били глобявани по чужбините, защото саа се направили на интересни да не спазят забраната. Одрусали са ги като за превишена скорост.

# 612
Това за непушене на места, на които се храним е добро решение. Логично е като идеш на бар, там да се пуши.
Това се опитвам да обясня вече няколко пъти, но все се намират хора, които четат избирателно и все обръщат разговора към смесените заведения.  Peace

# 613
  • София
Колкото до осъждането...никога не може да го осъди, защото рак е диагноза без ясен произход. Всичко са си само догадки и промиване на мозъченца.

И аз искам да осъдя училището, че ми докара диоптър от много учене, ама...все отлагам! И се чудя защо до сега никой не се е престрашил.
Dachy, Ако не си чувала, цигарения гигант "Филип Морис" беше докаран до просешка тояга точно от такова дело, доказващо връзката на цигарите с рака, даже и филмът "Вътрешен човек" с Ал Пачино и Ръсел Кроу е по този случай мисля. Така че...внимателно с промиването на мозъчето!
А за диоптрите от училище - не е виновно то, а гена ти може би, защото не всички сме с очила, въпреки многото години учене, а ако си купиш последния брой на "Списание 8" ще видиш, че изобщо може да нямаш проблем с очите! Четене му е майката, но на съществен книги!

Много филми гледате  Peace
А това за съществените книги и "Списание 8"  ми е достатъчно  hahaha

И за пореден път стигам до извод, че бившите пушачи са най-заклетите непушачи. Има много обяснения за това, но няма да се впускам Wink

Не срещнах достоен опонент за да продължавам дискусията :

Плаша се, като чета как някои разбират "личен избор"  Crazy

И аз отдавна повтарям, че големите деколтета и късите поли са вредни за обществото, ама никой не  чува!  
Само да дойда на власт аз....да си ги носят у дома!
Хубаво бяха забранени едно време.

Това предполагам е твърде неуспешен напън за проява на чувство за хумор. Деколтетата не вредят здравословно или всъщност може би вредят на теб. Ако една жена е с голямо деколте и къса пола не вреди на децата ми  здравословно. Как може да сравняваш  кон с кокошка? Може би трябва и акъл като се напъваш да кажеш нещо умно?  Peace

Валке,  убедена съм, че не можеш да ме разбереш  Laughing Фактът, че мислите ти потичат към "конете, кокошките и акъла" го доказват Simple Smile

Под достойнството ми е да се обяснявам  bowuu

# 614
  • В Космоса
Това за непушене на места, на които се храним е добро решение. Логично е като идеш на бар, там да се пуши.
Това се опитвам да обясня вече няколко пъти, но все се намират хора, които четат избирателно и все обръщат разговора към смесените заведения.  Peace
Аз обръщам разговора към смесените компании... Кво правят непушачите ако се пуши в баровете? Гълтат дим и си трайкат...

Общи условия

Активация на акаунт