Пак за пушенето на обществени места

• 32 999
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 705
  • В Космоса

Виждам, че темата от пушенето на обществени места пак се е поизместила към вредата от него, както и в посока на пържените картофи. Следва да добавим и някоя вредна напитка. Ей така, за цвят.  Grinning
Пак старата песен на нов глас.
Наистина по-забавно да се откланя в посока картофки, мартофки и други глупости, вместо все едно и също да се цикли.
То банално стана вече някой да изрови някакъв цитат от преди найсе страници и да изложи гордо своите нееднократно ползвани от 100 други потребители доводи и оборвани също 100-ина пъти, за да опровергае твърдението от цитата. И от 2-те спорещи страни.

# 706
Всъщност за какво е спорът - ние, пушачите, сме съгласни, че не трябва да се пуши на обществени места, приветстваме закона. А непушачите искат да няма пушачи.

# 707
  • В Космоса
Не всички пушачи са съгласни и не всички непушачи не искат да има пушачи. Откъде това обобщение?

# 708
Не всички пушачи са съгласни и не всички непушачи не искат да има пушачи. Откъде това обобщение?

От темата.

# 709
М'чи и аз си правя такива обобщения, щом прочета повечето мнения в такива темички...

# 710
  • В Космоса
Ами малко ме мързи да преравям темата, ама ми се струва, че имаше мнения на пушачи несъгласни със забраната за пушене на обществени места и непушачи, които не са чак толкова настървени срещу пушачите и се жертват да им дишат пушеците. (за това съм сигурна, аз съм една от тях)

# 711
Ами малко ме мързи да преравям темата, ама ми се струва, че имаше мнения на пушачи несъгласни със забраната за пушене на обществени места

Ами когато не те мързи толкова, поразрови се  и кажи.

непушачи, които не са чак толкова настървени срещу пушачите и се жертват да им дишат пушеците. (за това съм сигурна, аз съм една от тях)

Да, има.  Има и добре настроени , които се радват на закона - Бърди..
А пък никой не е накаран насила да диша пушеците . Че и да се жертва.  Да бяхте направили бойкот на тези заседения, вместо да се жертвате.   

# 712
  • В Космоса
Търся в момента. Първото е твое."Пишете, пишете, изливайте си яда и енергията, пък ние в това време ще си пушим."Сега тук не става много ясно през това време на обществени места ли си пушиш. Laughing

Какъв бойкот, бре? Аз съм решила, че мога да се жертвам да погълтам дим и да се поосмърдя отвреме навреме в името на една забавна вечер с приятели. Не ми е чак такава болка за умиране, въпреки че е неприятничко. Кво ся, хептен да отеба аверите, които пушат ли?

Ето още едно твое в дух не до толкова съгласна от забраната, малко завоалирано: "Ще си седиш сама и ще се кефиш, че си на бар, вместо в къщи. Защото пушачите, които са основна част, ще си седят вкъщи или пред бара. "

Ето това ми харесва:"Спокойно може пушачи и непушачи да си пият заедно,
защото съм била в подобно заведение и повярвайте ми,
миришеше само на ароматизатор, но инвестицията е голяма.
Който иска и има възможност го прави !
Повечето не желаят да инвестират в подобно нещо,
но не са виновни пушачите."

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 13:14 от Акаша

# 713
Аз пак да кажа - законът за мен е идеален, защото така няма да пуша много. Добре дошло ми е!
Преди дни бях на индийски ресторант, не се пушеше и за цяла вечер имах само две изпушени цигари - навън. След няколко дни ходих на друг, в който се пушеше и резултатът беше доста повече цигари, което никак не е добре, не само за околните, но и за мен.
Но да ми се изправи някой и да ми каже да не пуша, щото решил да си води детето на клюки в кафенето, в което изрично е казано, че се пуши - не, не проявявам и грам разбиране.
Достатъчно места има и за непушачи, в които се съобразявам да не пуша и не винаги посещавам. Какво им пречи и на непушачите да не влизат в заведенията, в които се пуши и да си има нормално разделение?
Но не би!
Що така не мрънкате, че децата Ви играят в мръсните с л*йна паркове, дишат изпаренията от колите, ядат некачествена храна?

# 714
Търся в момента. Първото е твое."Пишете, пишете, изливайте си яда и енергията, пък ние в това време ще си пушим."Сега тук не става много ясно през това време на обществени места ли си пушиш. Laughing

Какъв бойкот, бре? Аз съм решила, че мога да се жертвам да погълтам дим и да се поосмърдя отвреме навреме в името на една забавна вечер с приятели. Не ми е чак такава болка за умиране, въпреки че е неприятничко. Кво ся, хептен да отеба аверите, които пушат ли?

Ето още едно твое в дух не до толкова съгласна от забраната, малко завоалирано: "Ще си седиш сама и ще се кефиш, че си на бар, вместо в къщи. Защото пушачите, които са основна част, ще си седят вкъщи или пред бара. "

Пуша там, където е разрешено.

# 715
  • В Космоса
Още:

"Ядох им един път глобата" ма продължавам да си пуша на работното място......просто врътвам ключа  Mr. Green

Обаче ми се отвори работа и ще трябва да я свърша, вместо да се ровя из мненията.

Само последно:
Бърди , аз съм от пушачите, които са ЗА  забрани и спазването им. Колкото и да не ви се вярва има и такива, и то много. Да, за Старбъкса там говоря.
От тук се вижда, че и ти самата смяташ, че има пушачи, които са ПРОТИВ и даже не е за вярване, че има и такива, които са "ЗА". Laughing

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 13:25 от Акаша

# 716
Страхотна тема се е получила.
Според мен, такива въпроси винаги ще водят до противопостявяне между хората.

От една страна пушачите. Те си чвярват че пушенето е тяхно право, тъй като до момента у нас си се пуши даже където  е забранено, да не говорим за ресторанти и кръчми и клубове. Естествена реакция на нетърпимост от тяхна страна, революции, сплотяване на редиците в дружен отпор срещо лошавите непушачи, които искат да им отнемят "правото на избор" и да им "диктуват" живота :о)

От друга страна, непушачите - тези, които никога не са палили или не са били никога редовни пушачи. Ше ме извините, мили непушачи, ама грам не ги отбирате вие тия работи с пушенето. Вие не разбирате гледната точка на пушещия човек, не живеете в неговия цигарен свят и никога няма да разберете.

А на бас че така няма да се намери смислено решение...

# 717
Интересно.
Съгласен съм какво казва трещерица. Ама явно не ви изнася да я разберете...
Време ви е за петиция. И протест тип манифестация.

# 718
Страхотна тема се е получила.
Според мен, такива въпроси винаги ще водят до противопостявяне между хората.

От една страна пушачите. Те си чвярват че пушенето е тяхно право, тъй като до момента у нас си се пуши даже където  е забранено, да не говорим за ресторанти и кръчми и клубове. Естествена реакция на нетърпимост от тяхна страна, революции, сплотяване на редиците в дружен отпор срещо лошавите непушачи, които искат да им отнемят "правото на избор" и да им "диктуват" живота :о)

От друга страна, непушачите - тези, които никога не са палили или не са били никога редовни пушачи. Ше ме извините, мили непушачи, ама грам не ги отбирате вие тия работи с пушенето. Вие не разбирате гледната точка на пушещия човек, не живеете в неговия цигарен свят и никога няма да разберете.

А на бас че така няма да се намери смислено решение...
Изглежда не си изчел цялата тема. Далеч не всички, пишещи тук са толкова крайни ( говоря и за двете страни). Пък и в този форум май трудно ще се намери тема, в която да не се е стигнало до противопоставяне на позиции ( или поне на отделни потребители).

# 719
Имам си аз една мъка. Пуша, но електронна цигара. Ще ми забранят ли да седна при приятелите ми в т.нар. салон за непушачи?

Общи условия

Активация на акаунт