Пак за пушенето на обществени места

• 32 951
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 885
На кой език да го напиша, за да ме разберете?!
Аз съм "За!" законът, въпреки че пуша.
На мен законът не ми пречи и не мисля, че е лош.
Доста често посещавам заведения за непушачи и това също не ми пречи. Имам много приятели непушачи, с които се съобразявам и това също не ми пречи.
Да, пречи ми, когато съм се скрила в миша дупка, за да не преча на никого, някой да дойде и отново да ми размахва пръст и да прави физиономии. Ето на това аз вече му казвам манталитет!

П.П. Имам много други неща, с които да се гордея.
Надявам се, обаче, че Вашата гордост, че сте непушач, не е основна и единствена...

# 886
Ето за това темата плаче за ключ. Защото на всяка страница пушачите казват, че одобряват закона и не смятат да го нарушават, но все се намира някой ревностен апологет на това, колко вредно е пушенето, който си умира да размахва пръст нравоучително.

# 887
Но вие пак не разбирате. Това е временна мярка. И отново сме последни от цивилизованите държави именно заради хора като вас.
Какво има повече да обсъждаме. Говорите за цивилизация, а ни нареждате на последно място. Отдавна в Европа е ограничено пушенето на обществени места. Във Финландия дори вече е полу-легално. Тук едно на 20 заведения е за непушачи.
Аз имам търпение, ще ви изчакам отново. И за това.
Но тъй като засегнахте етиката като част от философията - знаете ли защо има закони и какво е тяхното предназначение. Ако хората бяха умни и осъзнати, нямаше да има нужда от тези мерки, които се въвеждат постепенно, за да пазят човека от самия него.
Забраната за пушене на обществени места става бавно и постепенно, за да е адекватно на вашия темп на развитие.
В едно еволюирало общество не би имало забрана, защото жителите му са развити същества.

Би ли ни посочила кое е това общество?  Joy Joy Joy
И моля те, престани да поставяш всички пушачи под общ знаменател. Аз не пушех в присъствието на непушачи далеч преди да има закон, регламентиращ тютюнопушенето на обществени места.
Темата плаче за ключ. Мисля,че е време да се намеси модератор.
Еволюцията не е нещо, което се налага със закон.

Докато има хора като теб, няма да има такова общество.
Нали концепцията за такова общество движи човека в развитието му напред от Античността насам. По звънкия ти смях разбирам, че ти не си чувала за това.
Така са се смели и на Платон на Агората.
Така са се смели и на Магелан.
Така са се смели и на Галилео Галилей.
И все пак - ТЯ СЕ ВЪРТИ Simple Smile
А ти си се смей

# 888
Ето за това темата плаче за ключ. Защото на всяка страница пушачите казват, че одобряват закона и не смятат да го нарушават, но все се намира някой ревностен апологет на това, колко вредно е пушенето, който си умира да размахва пръст нравоучително.

Не е така, защото вие твърдите, че сте за закона и за забраната, но не сте подали нито едно оплакване за това, че наредбата не се спазва.... НАЛИ?

И ако тази тема се заключи, ще прекратите най-основния момент от тази наредба - ПРЕДИЗВИКВА ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ!!!! Така постепенно ще стигнем и до момента за пълната забрана за пушене.

# 889
За жалост темата се изроди във война пушачи срещу непушачи  Sad
Моля без нападки на тема еволюция, много са грозни  Confused

# 890
Ама, Ninakata, ако заключат темата, вие ще сте виновни.
Не съм видяла непушачите да развалят бон тон-а в темата.  Flutter

# 891
Докато има хора като теб, няма да има такова общество.
И каква точно съм аз? Не ти харесва, че подкрепям забраната за пушене на обществени места? Не одобряваш факта, че не пуша в присъствието на други хора? Или просто те дразни, че не съм безпрекословно съгласна с менторския ти тон и непрекъснатото размахване на пръст?
А що се отнася до заключването-вече има тема, която дублира тази.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563817.0
Поводът за пускането й е конкретен случай, но по същество се дъвчат същите неща.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 22:29 от Анонимен

# 892
Ама, Ninakata, ако заключат темата, вие ще сте виновни.
Не съм видяла непушачите да развалят бон тон-а в темата.  Flutter

Еволюцията е част от обосновката на тезата, не виждам защо някой трябва да се обижда за това?Нека не издребняваме все пак, аз съм убедена, че ако се засечем на живо, пак ще се поздравим. Simple Smile

# 893
Като сте ЗА закона защо го отложиха? Нали го отложиха заради хора като вас. Не ви разбирам наистина. Уж всички сме ЗА закона, ама го отлагаме? Последно ЗА забраната ли сте или сте ПРОТИВ нея?
Законът предвижда да се забрани изцяло пушенето на обществени места.
Наредбата, която е приета в момента, е временно положение (до 2014 година), защото премиерът прецени, че българите не могат да свикнат толкова бързо, както останалите народи в ЕС.
Проблемът на наредбата е, че почти няма ресторанти в центъра на София, където живея и работя, в които да не се пуши. Навсякъде е одимено и смърди. Защото подобна наредба няма никъде, ама никъде в цяла Европа.
Това е просто замазване на очите. За да заблудим ЕС, че изпълняваме директивите.
Евтин номер, популизъм, измама - това е настоящата наредба.

# 894
  • Ænima/Albuquerque
Като сте ЗА закона защо го отложиха? Нали го отложиха заради хора като вас. Не ви разбирам наистина. Уж всички сме ЗА закона, ама го отлагаме?

Аз ли забранявам тия неща?
Аз ли ги отлагам?
Може би Дидева?
Или Servalan?

Ние, хората като нас, ние ли го отложихме?

# 895
  • София
А що се отнася до заключването-вече има тема, която дублира тази.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563817.0
Поводът за пускането й е конкретен случай, но по същество се дъвчат същите неща.

ОО не си права, тази тук ми докарва болки в корема от смях.
Сега ще почета малко повече, че не схващам има ли закон, няма ли закон,...

# 896
Е, поне не се изказвайте наивно.
Нали беше направено проучване, според което 60% от пушачите казаха, че не биха посетили заведение, в което не се пуши.
След това имаше среща между премиера и представители на бизнеса, на която те се оплакаха, че ресторантите ще фалират, защото вероятно българите не могат да ядат без да пушат.

Пак не разбирам позицията ви. Трябваше ли според вас да се отложи законът?
От това, което прочетох - вие искате да се отложи законът, за да можете да пушите в заведенията.
Ако греша - ме поправете и ще ви поканя на протести и преговори, за да се опитаме да въведем ограниченията по-рано, както направиха всички страни в ЕС. Ще се радвам, ако застанете зад тази кауза.

Тези три години отлагане - ще струват на Министерството на здравеопазването повече отколкото заведенията биха загубили. Това е финансовата гледна точка, не искам да споменавам хуманната - брой смъртност причинена от пасивно пушене.

Хайде да не се караме, а да направим нещо готино заедно.

Не смятам, че е проблем да се пуши вкъщи, на открито или на скрито, както правят хората, които обичат марихуана без да пречат на другите.

Тютютън и марихуаната скоро ще бъдат в една категория.

# 897
  • София, откъм тъмната страна
Тютютън и марихуаната скоро ще бъдат в една категория.

Да му мислят холандците!

# 898
  • Ænima/Albuquerque
Тютюн и марихуана в една категория ?!?
Прекалено много искате вече!
Айде спрете да гледате в чуждата паничка и си живейте собствения живот!
И една марихуана няма човек да си купи, заради такива, дето смятат, че е вредна.
На протест ще ни води, в името на "готина" кауза...
Искате ли и алкохола да забраним със закон, а?
Той нали е по-безвреден и последниците са по-нищожни...

Думи не ми останаха от тая тема, честно!

# 899

Думи не ми останаха от тая тема, честно!

И аз съм така  Confused
Направо ми е неудобно да кажа, че съм непушачка, срам ме хвана като прочетох тук - изкарахме пушачите какви ли не, но върха на абсурда беше, че пречели на еволюцията (щото ние като не пушим сме върха на еволюцията  ooooh!  Sick)

Общи условия

Активация на акаунт