Пак за пушенето на обществени места

• 32 920
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 900
  • Ænima/Albuquerque
Пречим ви на еволюционно, генетично ниво ли, какво?
Защо е тая злоба и хъс срещу нас?
От толкова време има помещения за непушачи, защо, защо не си стоите там, ами гледате в нашия задимен, гнусно опушен салон?

# 901
Значи, проблемът е следния! Твърдите, че сте за закона за ограничаване на тютюнопушенето на обществени места, твърдите, че сте толерантни пушачи, твърдите, че не бихте позволили някой да пуши в близост до дете или непушач! Ами като сте толкова съвестни, хайде всички да звъннем на ‎02/832-71-1 - за София, за всички онези места където се правят на интересни и не спазват забраната!!! Що така съм убедена, че ако влезнете в заведение, в което се пуши а не трябва, няма  да направите проблем. Права ли съм???  

Не вие сте толерантни само ако някой ви каже, че трябва да сте толерантни, говоря общо. Защо повечето не се сетиха да бъдат толерантни ПРЕДИ наредбата???

# 902
  • Ænima/Albuquerque
На всички заведения, в който се/не се пуши има табела на входната врата!
Още преди да влезеш, знаеш дали мястото ти е там!
Ако се пуши, има още една табелка, на която пише "Вентилацията работи", ако свети, значи се спазва закона, ако не свети, значи че вентилацията не работи и отдолу има телефон, на който се обадиш и да се оплачеш!

Така, че нещата са ясни още преди да влезете, в този ред на мисли - влизате на собствен риск, както винаги досега сте правили!

# 903
  • София
Като чета тази тема ми идва да пропуша.

# 904
Добре, разбрах, тонът ми е назидателен! ОК! Поне ми кажете, като изключим тона, с кое не сте съгласни?

# 905
  • Ænima/Albuquerque
Аз лично искам да има някое и друго заведение, в което да се пуши.
Нека 90% да са за непушачи, на мен и 10% ми стигат!

# 906
Аз лично искам да има някое и друго заведение, в което да се пуши.
Нека 90% да са за непушачи, на мен и 10% ми стигат!

Нищо против! Проблемът в момента е, че изведнъж всички заведения се изкараха под 50 квадратни мета, за да могат да минат само за пушачи. Очевадно е, че едно от най-големите кръчми в София - О'Шипка на ул. Шипка в София - се пуши навсякъде освен една мааалка стаичка на тавана!

Въпросът ми е, ти би ли звъннала на онзи телефон, за да подадеш сигнал, че не се спазва наредбата (закона)?????

# 907
  • Ænima/Albuquerque
Ми, самият факт, че не съм стъпвала в Шипка, на Шипка от поне 5 години, на мен ми говори, че заведението не става от доста време насам, та една забрана ще спазват - що пък?!?
Иначе на въпроса ти - не, няма да звъня на никого, защото честно казано, изобщо, ама изобщо не мисля за тези неща - излязла съм да се забавлявам, да седна, да хапна с приятели, да изпием по една бира и да ми е приятно, не мисля за закони, за пушене, за непушене, за вентилации, за табелки, телефони, институции и прочие.

# 908
Ми, самият факт, че не съм стъпвала в Шипка, на Шипка от поне 5 години, на мен ми говори, че заведението не става от доста време насам, та една забрана ще спазват - що пък?!?
Иначе на въпроса ти - не, няма да звъня на никого, защото честно казано, изобщо, ама изобщо не мисля за тези неща - излязла съм да се забавлявам, да седна, да хапна с приятели, да изпием по една бира и да ми е приятно, не мисля за закони, за пушене, за непушене, за вентилации, за табелки, телефони, институции и прочие.

Чудесно... забавлявай се! Няма какво да отговоря след такова мнение. Явно изобщо, ама изобщо не ти пука в какъв свят живееш и в какъв свят ще живее детето ти, важното е да се забавляваме!

# 909
  • Ænima/Albuquerque
Нещо не разбирам, ти за какво излизаш?
За да търсиш конфликти ли?

И ако обичаш, не ми прави класификации.

# 910
Аз в заведения, в които не се пуши, не влизам, но ще си взема забележка и ще тръгна да надничам.
Хоп, виждам знака, влизам и почвам да оглеждам.

# 911
Изобщо не съм споменала дали съм пушач или непушач.
Нито съм обидила хората, които пушат.
Единственият парадокс е, че беше измислена наредба, която заобикаля изискванията на ЕС.
Не сте прави - заведения за непушачи просто НЯМА.
Ще ви опиша мястото, където работя - там няма нито едно заведение за хранене, където човек да се наяде без да се пуши около него. Не държа дори да се забавлявам - искам да се наобядвам без да се омирисвам и да поемам кълбетата дим.
Да - еволюция е дали пушите на закрито или на открито. Но това ще го разберете може би след 10 години, надявам се, или поне децата ви един ден ще разправят - а нашите майки и бащи, представяте ли си, са пушили по заведенията. Това ще остане спомен.
Алкохолът, марихуаната и цигарите бъдат в една категория - да, така е. Не е мое искане или мнение. Това са законите, които ще влязат в сила до няколко години.
Не бъдете тесногръди. Една цигара марихуана не е по-вредна от две цигари тютюн.
Никой не ви назидава, че пушите.
Естествено е да ме е яд, че заради ретроградното мислене на българите отново законът беше отложен, отново сме последни в Европа, отново сме с най-лоши здравни показатели. Отново 90 процента от заведенията нямат място за непушачи и няма къде да седнем и да се нахраним.
ето справката:
около офиса ми в разстояние на 10 минути ходене пеша има 7 заведения за хранене. И 7-те са само за пушачи!!!!!!!!!!!!!!
Хайде, коментирайте сега, де. Това е центъра на София. За каква наредба говорим?
Дори още по-абсурдно. Преди в някои от тези заведения имаше стаичка за непушачи. Сега - заради новата гениална наредба, целите са за пушачи.
Това ли подкрепяте. Очевидно наредбата не е  в ред. Дайте да вземем и да я оправим.
Но не, забравих - вие искате да се забавлявате.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 08:19 от Tea_Barabea

# 912
Никой не ви назидава, че пушите. Естествено е да ни е яд, че заради ретроградното мислене на българите отново законът беше отложен.
Ти сериозно ли мислиш, че приемането на закона  е отложено понеже има пушачи и собственици на заведения, които не са съгласни със забраната на пушенето на обществени места?  ooooh!
Ще го кажа за не-знам-кой-си път. Не пуша, когато ям. Мразя да се храня сред облаци дим и затова не го правя на места, на които се пуши. Не " навирам дима си" в лицата на другите.  Но изключително ми е неприятно някой да ми размахва пръст, наричайки ме тесногръда, да ме обвинява, че преча на еволюцията и да ме праща в Пакистан или да ме обвинява, че не слухтя в кои заведения се нарушава наредбата и не подавам сигнали за това, поставяйки ме под общ знаменател с хора, които далеч не са тъй толерантни единствено по силата на това, че два-три пъти дневно пуша на собствената си тераса.  Peace

# 913
Аз пък не си обяснявам защо пушачите излизат виновни за избора на собствениците на заведения, в които се пуши. Отнесете въпросите си до тях, а не тук да размахвате пръст и да давате квалификации.
И к'во е това ходене по ресторанти в тая България не знам. В белите държави хората ходят семейно на няколко месеца веднъж и то в петък или събота. През останалото време мислят само за работа.
С доста чужденци съм говорила и те не си обясняват к'ъв е тоя юруш по ресторантите у нас.
Там през седмицата ходят единствено по бизнес срещи или някакви поводи, ама за едната вечеря през ден, два ...... скъпичко им излиза.
Ма ние нали все не сме с хората .

# 914
Явно накои хора имат комплекс от размахването на пръст! Спокойно, никой не ви се кара или назидава, просто се преструвате на толерантни и на разбиращи, и на модерни. Защото в тая държава трябва да се спазват правилата и е наше/ваше задължение да изисквате тези правила да се спазват. Ако видите кола паркирала на тротоара, звъните, идват и я вдигат. Ако чуете, че дете го бият в съседния апартамент - звъните в агенцията за закрила на децата; ако видите заведение, в което ОЧЕВАДНО е нарушена наредбата за пушене - няма вентилация, по-голямо е от 50 квадрата но в цялото се пуши, допуска се пушене въпреки, че е за непушачи, пускат непълнолетни а е за пушачи - АМИ ОБАДЕТЕ СЕ и подайте сигнал.  Но не го правите, защото ви е изгодно и защото не ви пука.

А на момичето, което не иска да му прекъсват забавлението ще кажа, че точно поради тази причина сме на това ниво вече повече от 20 години, щото всички се забавляваме, щото утре някой ще обере някой на улицата и никой няма да се намеси, защото искам да се забавлявам.  утре нали ще поискате по-добри условия на работа, по-добро здравеопазване, по-добри храни. Ами как да стане ако всички искаме само да се забавляваме????

Плюс това Теа - Барабеа е много права. Аз отивам в заведение за хранене, за да се нахраня, забавляваме се в барове, клубове и дискотеки.

Общи условия

Активация на акаунт