Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 857
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 425
И за момент не бих могла да си представя да кажа "Оправяй се, майка ти си е твоя майка", това е бабата на внучето ми....НЕГОВАТА майка!
Както и знам, че ако се наложи, той също би помогнал за моите родители.

# 1 426
Наистина си ужасно ограничена  Laughing
Регламентирано е в твоята глава. Защото ти живееш в дома на свекърите и няма друг начин, би било прекалено.

Аз многократно съм казвала, че живеем с баба и ние я гледаме!
Но това няма общо с идеята някой да е болен в дън земя, в планинско село и да трябва аз да ходя там да го гледам, при положение, че дори не ми е рода!

Е, аз пък питам дали вие бихте отишли?Ако болестта е нелечима, и единственото желание на сина им, е чисто и просто родителя му да си е в собствения му дом... И нарочно натъртвам на неговите родители, защото знам, че всяка би направила всичко за нейните си родители, обаче за родителите на мъжа си....

хипотетичната ти ситуация леко издиша, защото дори и при нелечими ситуации, децата правят всичко възможно ДА ИЗДЪРПАТ родителите си в града, да ги лекуват, а не да стоят по чукарите планински. И, да, бих направила каквото е нужно, правя го и сега, когато си е жива и здрава, но под други форми.
Яяяяя, Вилико е на работа, здравей Вилииии, изпи ли кафето ? Laughing
Личи си кои не са обвързани:)
Това моето си е мое,вашите са си ваша грижа е за морално и законово необвързаните май.
Говорили сме с мъжа ми и знам ,че родителите му ще се гледат от нас ,та ми е ясно,че на края на света няма да ида,но в Пловдив ще сме или ще ги изтеглим в София при нас.
Ако нямаме възможност за 24 часова грижа както те сега се грижат за баба му ,защото не работят,ще си наемем жена, която да се грижи за тях (мед.сестра) у дома им за да се чувстват добре и когато се върнем от работа да сме сигурни,че ще са добре.
Никак не е хипотетично това което пиша ,а реална ситуация и много разговори по темата:)
Това няма да е толкова добре рехгламентирано ако само си живеехме заедно:)Simple SmileSimple Smile

Не тази вечер, Жозефина!!! - може ли да говорим за случая, даден за хипотетичен пример все пак? А не за принципа?  Laughing

# 1 427
Каквото имах да кажа, го казах, Вили. Да потретя, може би, като на моите ненормални клиенти?

В живота НИКОЙ почти не оставя тежкоболни родители на тинтири си майна, по села и паланки, само защото "родителят иска да си почине в мир".  Обикновено се прави всичко възможно , за да се подсигури, ако не лечение, то поне достоен край на тези, дето са ни създали.

Ситуацията е пресилено измислена.

П.С. Абе тая тема няма ли вече някой да я закатанчи? Ясно е, че отдавна за предложения не се говори, сега сме на тема хосписи. Mr. Green

# 1 428
Е, аз пък питам дали вие бихте отишли?Ако болестта е нелечима, и единственото желание на сина им, е чисто и просто родителя му да си е в собствения му дом... И нарочно натъртвам на неговите родители, защото знам, че всяка би направила всичко за нейните си родители, обаче за родителите на мъжа си....

Мъжът ми няма как да поиска такова нещо, защото това означава  да спра да работя, а аз внасям по-голямата част от парите в семейството.

# 1 429
Не тази вечер, Жозефина!!! - не знам, кажи го ако искаш и сто пъти, просто в нормалната комуникация хората често си задават в ъпроси или се уточняват  Laughing

И какво сега - понеже като на баба ми й стане лошо - звъни на мен и обикновено аз излизам от работа - а когато бащата на мъжа ми трябва да ходи на лекар - звъни на него - та затова някои намират нещо нередно? И може би и това сега е повод за някакъв спор, та чак определения от сорта кой бил обвързан  Joy
По-обвързан от това да робуваш, заради облаги - на нечие семейство - няма. А в същото време - да ревеш - тя свекървата досажда, затова има график с часовете за посещение  Joy

# 1 430
Жози-това в подписа ти истински слова изказани то Отилия ли са? Laughing Laughing
Много забавно!

# 1 431
Жози-това в подписа ти истински слова изказани то Отилия ли са? Laughing Laughing
Много забавно!
НЯма шега, няма измама, Таня, бяха написани точно в тази тема вчера към една потребителка Simple Smile) Поисках и позволение и затова си го сложих.

Аве Вилико, мама му стара, ти да не си политик, че нещата винаги така го усукваш по килифарски?
Бааааах, как си пресява и тълкува нещата , както и е угодно.
Я земи, та стани адвокат. Пари ще къртиш, ама едва ли ще имаш тоооолкова време за ДрИс. Laughing

# 1 432
Ясно-тя темата била доста увлекателна назад:)Simple Smile Отилия като ново лице се утвърждава да е забавна!
А  на другата потребителка ,която споменаваш,аз не й чета постовете-нищо в тях не ме интересува от дълго време:)
Ей,тука се избиха Simple Smile
Направо  съм шаш!
Сорри за офф-а.

# 1 433
  • София
Понякога възрастните хора имат безумни идеи, за което не можем да им се сърдим, но това изобщо не означава, че трябва да се подчинаваме на всяко лишено от смисъл желание на възрастните си роднини.
Ако мъжът ми има родители в забутано селце, които не са добре със здравето и предявят претенцията да се изселим дружно в селцето цялото семейство, не бих го счела за разумно.
Бих преценила какъв е най-добрия начин да се погрижим за здравето и остатъка от живота им и рядко този начин е изселване в селце накрай света.

# 1 434
Ясно-тя темата била доста увлекателна назад:)Simple Smile Отилия като ново лице се утвърждава да е забавна!
А  на другата потребителка ,която споменаваш,аз не й чета постовете-нищо в тях не ме интересува от дълго време:)
Ей,тука се избиха Simple Smile
Направо  съм шаш!
Сорри за офф-а.

Разбира се, че не ги четеш  Joy
Само редактираш своите, след като АЗ те засека в поредната простотия, която изтърсиш!
Аз няма как да не те чета, "семантичните окраски" на постовете ти са меко казано смешни и забавни  Peace

Не тази вечер, Жозефина!!! - все си мислех, че ти си една от малкото дето четат. Явно съм се объркала, извинявай! НО точно това имах предвид - което на писах и в двата си поста.

Azzy - мзалко да се посмееш - сутринта преди работа баба ми казва - ку пи ми тия и тия лекарства и ми дава рецепта. Отивам обедната, търся ги, разбирам, че едното вече не се произвежда, купувам само другите. Звъня да й кажа, а тя ми отговаря - Ааааааа, да не мислиш, че ще те чакам цял ден, намерих си каквото ми трябва  Joy

# 1 435
Е те това е, кратко, точно и ясно.
Аззи - неслучайно някои тук те мислят за мъж, душата. Просто самият ти изказ е....как да кажа, не по женски понякога категоричен, но И логичен!  bouquet

(като оздравея, искам да разпием!)

# 1 436
Ааааааа, да не мислиш, че ще те чакам цял ден, намерих си каквото ми трябва  Joy

Вие ли се грижите за баба си или баба ви се грижи за вас?!   Grinning

# 1 437
Ааааааа, да не мислиш, че ще те чакам цял ден, намерих си каквото ми трябва  Joy

Вие ли се грижите за баба си или баба ви се грижи за вас?!   Grinning

Въпрос на гледна точка е май.  Laughing

# 1 438
Много добре те чета,м Вилико, ама вече почва да ми доскучава...

Дано Свети Петър скоро се появи, иначе скоро ще си изпоскубете виртуалните коси. Grinning

# 1 439
Хипотетична ситуация….
Заедно сте, омъжени сте щастливо, или не сте, все тая…
Един прекрасен ден някой от родителите на мъжа ви, се разболява. От начало се смята, че не е нещо сериозно, в последствие се оказва баш сериозно. Мъжа ви ви моли да заминете при тях, за да поемете грижата за болния родител. Само, че има следната уловка. Родителите му живеят на село в някоя от планинските области, селото е изолирано, наблизо няма никакви съвременни удобства.Това дори автобус там не знаят какво е, хипермаркети, молове, просто са фантазия от бъдещето. И Вие трябва да се преселите там за неопределено време с децата си.Може да е за месец, може и за година…. А после, ако поиска да останете там за още известно време, докато другият му родител се съвземе от ситуацията…
Казвам, че ситуацията е хипотетична…. Но бихте ли прежалили собственото си удобство, за да бъдете в помощ на семейството на обичния ви съпруг?
Просто ми хрумна сега…

Aлекс, не ти трябва мацка тук да даваш хипотетична ситуция, защото тя става житейска драма и краят е като в хорър... просто не ти трябва. Hug Laughing Но виждам има вече материал , за да се убедиш в думите ми. Peace Поздрав!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт